Hoe kun je US Open kijken in augustus 2022?

Als echte tennisfan kun je het niet gemist hebben: op maandag 29 augustus begint weer een Grand Slam toernooi! Tijdens de US Open mogen we weer genieten van de beste tennisspelers ter wereld. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om dit prachtige toernooi live in New York mee te maken, dan zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om de belangrijkste wedstrijden te volgen. Alle informatie daarover vind je op deze pagina. En hoe kan een VPN daarbij helpen?

Je kunt de US Open live op tv volgen onder meer via Eurosport en op andere apparaten via verschillende livestreams. In dit artikel bespreken we uitgebreid de verschillende mogelijkheden waarop je de US Open 2022 kunt volgen. Ben je in het buitenland? Ook dan hoef je geen wedstrijd te missen. Om in het buitenland een Nederlandse livestream te volgen, heb je misschien wel een VPN-verbinding nodig. Hoe je dit doet, zullen we ook uitgebreid omschrijven. In het kort:

  1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-dienst. De beste VPN’s om de US Open mee te kijken bespreken we later in dit artikel.
  2. Download de app of software op het apparaat waarop je het toernooi wilt kijken.
  3. Open het programma en maak verbinding met een Nederlandse of Amerikaanse server (afhankelijk van je fysieke locatie).
  4. Log in bij de livestream die je wilt volgen.
  5. Voilà, je kunt de US Open meteen kijken!

Wil jij de beste tennisspelers ter wereld op de voet volgen tijdens de US Open? We vertellen je precies op welke manieren je dat allemaal kunt doen!

Inhoudsopgave

Live US Open kijken

Voorheen werd zond NOS Studio Sport de belangrijkste wedstrijden van de US Open live uit. In België deed de publieke omroep Sporza VRT dit. Deze rechten zijn echter vervallen. Momenteel heeft de zender Eurosport namelijk de uitzendrechten voor alle belangrijke tenniswedstrijden in handen. Ook de US Open. Om dit op je tv te volgen, moet je wel Eurosport 1 of 2 in je pakket hebben.

Maar er is nog een mogelijkheid om via Eurosport de US Open te kijken. De wedstrijden worden namelijk ook live gestreamd via de Eurosport player. Met deze player kun je op je smartphone, laptop, tablet en computer live naar de US Open kijken. Maar de Eurosport player biedt meer aan dan alleen de wedstrijden die op tv komen. Zo vind je hier wedstrijden van de US Open die niet op tv te zien zijn en andere belangrijke tennistoernooien, maar ook andere sport dan alleen tennis. Dit brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. Je betaalt voor een maandabonnement €6,99 en voor een jaarabonnement €39,99 of €47,88.

Naast Eurosport zijn er nog een aantal andere aanbieders die de US Open uitzenden. Denk aan Fox Sports, ESPN en The Sports Network. Deze zijn helaas niet in Nederland beschikbaar, maar met een VPN kan dat worden opgelost. Hierover later meer.

 


Op tv US Open kijken

De uitzendrechten van de US Open zijn nog minstens drie jaar in handen van Eurosport. Dus ook in 2023 en 2024 kijk je dit toernooi op de zenders Eurosport 1 en Eurosport 2. De eerste zender zit in veel standaardpakketten. Eurosport 2 kun je er vaak extra bijnemen. Op tv worden niet alle wedstrijden uitgezonden, zo zie je slechts een deel van het kwalificatietoernooi. Het volledige toernooi volg je via de livestream van de Eurosport player.

Wil je de US Open op de voet volgen en alles live kijken? Let dan wel op het tijdverschil. De US Open wordt namelijk in New York gespeeld, waardoor veel wedstrijden in Nederlandse tijd vroeg in de ochtend plaatsvinden.

Online US Open kijken

Natuurlijk kun je de US Open van 2022 ook online volgen. Wel zo handig, als je onderweg bent, op een ander apparaat dan je tv wilt kijken of als het midden in je vakantie valt. Er zijn verschillende manieren om dit belangrijke tennistoernooi online te streamen:

   • Eurosport player: Eurosport ook een online player, die alle US Open wedstrijden live uitzendt. Hiervoor moet je je wel abonneren. Dit kun je gewoon doen via de website van Eurosport. Wil je alleen de US Open via de livestream volgen en daarna niet verder betalen voor sportstreams? Kies dan voor een maandabonnement. Deze kost €6,99 per maand.
   • Ziggo Go App: De app van Ziggo zendt de wedstrijden uit die ook live op tv te zien zijn. Je kunt dus niet de gehele US Open volgen, zoals bij de Eurosport player wel het geval is. Maar de Go App heeft wel één groot voordeel: als klant van Ziggo hoef je hiervoor niet extra te betalen.
   • KPN iTV app: Net als Ziggo heeft ook KPN een app waarmee je de wedstrijden kunt kijken die op tv worden uitgezonden. Zo kun je de live wedstrijden direct op je smartphone of tablet volgen. Voor klanten van KPN is deze app gratis.
   • Discovery+: Als moederbedrijf van Eurosport heeft ook Discovery+ de uitzendrechten van de US Open in handen. Niet alleen in 2022, maar ook de komende drie jaar kun je alle US Open wedstrijden kijken via hun livestream. Hiervoor heb je wel een abonnement nodig. Deze kost €5,99 per maand.

Naast bovenstaande mogelijkheden bestaan er ook nog gratis livestreams van de US Open. Buiten het feit dat deze zich qua legaliteit in een grijs gebied bevinden, hangen er meerdere nadelen aan vast. Zo is de kans groot dat de stream traag en kwalitatief slecht is.

Daarnaast zal de eigenaar van de stream toch geld willen verdienen en dit doen door constant advertenties te tonen en misschien wel je gegevens te verzamelen of malware te verspreiden. Wij raden dus niet aan deze streams te gebruiken.

Wil je dit toch doen? Gebruik dan altijd een VPN om je gegevens veilig te stellen.

In het buitenland US Open kijken

In Nederland zijn er dus verschillende mogelijkheden om de US Open te volgen. Maar wanneer je in het buitenland bent, wordt dit vaak wat lastiger. Uitzendrechten zijn namelijk beperkt tot een bepaald geografisch gebied. Hierdoor heb je buiten Nederland misschien geen toegang tot bovenstaande opties.

Wettelijk is bepaald dat livestreams binnen de Europese Unie in de gehele EU beschikbaar moeten zijn. Dit geldt soms zelfs voor landen die geen deel uitmaken van de EU, zoals Groot-Brittannië, Noorwegen en Liechtenstein. Ben je echter buiten Europa, dan zul je merken dat je de livestream niet kunt openen.

Gelukkig kun je met een VPN toch toegang krijgen tot je abonnement, zelfs buiten Europa. En ben je wel binnen Europa? Dan kan een VPN nog steeds voordelen opleveren. Buiten de beveiligingsfuncties kan het namelijk ook geld schelen wanneer abonnementskosten per land verschillen.

wat is vpn schematisch uitgelegd


Waar is de US Open?

De US Open vindt plaats in New York, waar de wedstrijden worden gespeeld op 22 banen. De drie grootste stadions zijn Arthur Ashe Stadium, Louis Armstrong Stadium en Grandstand. In het eerste stadion zijn maar liefst 22,547 zitplekken beschikbaar. Binnen de US Open zijn de belangrijkste toernooien:

   • Mannen en vrouwen enkelspel.
   • Mannen en vrouwen dubbelspel.
   • Gemixt dubbelspel met extra toernooien voor junioren, senioren en rolstoelspelers.

Tickets US Open 2022

Wanneer je de US Open van dichtbij wilt meemaken, zijn er veel verschillende soorten tickets waar je uit kunt kiezen. De ticketprijzen variëren van slechts $40 per ticket tot maar liefst $5000 per ticket. Deze kosten zijn afhankelijk van een paar keuzes die je moet maken:

   • Wanneer ga je naar de US Open? Het begin van het toernooi is een stuk goedkoper dan het einde, wanneer de finales plaatsvinden.
   • Hoe laat ga je naar de US Open? Je kunt kiezen uit dag- en avondtickets. Gedurende de dag vinden meer wedstrijden plaats, dus dagtickets zijn altijd duurder.
   • Welke wedstrijden wil je zien? Er zijn drie soorten tickets: Arthur Ashe, Louis Armstrong en General Admission. Met een Arthur Ashe ticket zie je de topwedstrijden die alleen plaatsvinden in dit stadion, maar je krijgt ook toegang tot alle andere tenniscourts van de US Open. Met een Louis Armstrong ticket krijg je een courtside plek in dit stadion en toegang tot alle andere banen, behalve Arthur Ashe. Een General Admission ticket geeft je toegang tot de bovenste rijen van het Armstrong Stadium en alle andere banen, behalve Arthur Ashe. Met dit goedkoopste ticket krijg je alleen toegang tot dagsessies.

Voor meer informatie en tickets bezoek je de officiële website van de US Open. Wees voorzichtig met het kopen van tickets via andere websites en doe dit alleen als je zeker weet dat het een officieel erkende verkoper is.

Reis naar de US Open

Voordat je de belangrijkste tennisspelers ter wereld live kunt toejuichen, moet je natuurlijk wel naar New York reizen. De gemiddelde reis van een vliegticket naar New York en weer retour is €500. Je kunt vliegen vanuit Amsterdam en Rotterdam, maar ook Brussel en Düsseldorf. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten aanbieden, al kan het ook voorkomen dat je een overstap hebt.

Natuurlijk komen hier ook nog kosten bij voor de overnachting(en) in New York en het vervoer van en naar de luchthaven. Gelukkig heeft New York een groot metronetwerk, waardoor er altijd wel een metrostation in de buurt is. Wanneer je klaar bent om naar de US Open te gaan, pak je metro 7 naar de halte Mets Stadium – Willets Point. Koop hiervoor een metrokaart, dan kost iedere reis met de metro $2,75. Metro 7 vertrekt vanaf de meest centrale haltes in New York, zoals Times Square en Grand Central Station.

Wanneer je bent aangekomen staat duidelijk aangegeven waar je naartoe moet.

Belangrijk om te weten als je naar de US Open gaat

Je mag geen eten, drinken, grote tassen, sigaretten en apparatuur zoals laptops mee het stadion in nemen. Dit wordt gecontroleerd bij de ingang. Een fotocamera meenemen is wel toegestaan. Gelukkig is het niet nodig om zelf eten en drinken mee te nemen, want binnen het stadion is genoeg te krijgen. Van broodjes tot ijs, hamburgers, pizza en diverse dranken: dorst en honger lijden zul je zeker niet. En wie weet staat er wel een grote tennisspeler naast je in de rij!


Welke zenders zenden tennis uit?

Eurosport

Eurosport heeft de uitzendrechten van de US Open 2022 in handen. Dit betekent dat je de wedstrijden live op tv kunt volgen op de zenders Eurosport 1 en Eurosport 2. De eerste zit in de meeste standaardpakketten. Wanneer je dus een abonnement hebt bij een provider zoals Ziggo en KPN, krijg je automatisch toegang tot Eurosport 1. Voor Eurosport 2 is dit niet het geval. Hiertoe krijg je wel vaak toegang via een aanvullend abonnement bij je tv-provider.

Meestal moet je hiervoor een extra sportpakket aanschaffen, waarvoor je maandelijks een bedrag betaalt bovenop je huidige abonnementskosten.

Ook wanneer je in het buitenland bent, kun je de live uitzendingen blijven volgen via de zenders van Eurosport. Dit doe je via de apps van Ziggo en KPN, afhankelijk van waar je abonnee van bent. Deze apps zijn toegankelijk binnen Europa, waardoor je ook vanaf je vakantieadres de US Open kunt volgen. Ben je echter buiten Europa, dan zul je merken dat de streams niet beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met de geografische begrenzingen van uitzendrechten.

Gelukkig kun je dit met een VPN omzeilen. Log in bij je VPN-app en selecteer een Nederlandse VPN-server. Hierdoor lijkt het alsof je in Nederland bent, en is de stream weer gewoon beschikbaar.


Fox Sports

Via de Amerikaanse dienst Fox Sports kun je de US Open ook volgen. Dit doe je op hun website, die een livestream van het tennistoernooi aanbiedt. Omdat deze dienst alleen in Amerika beschikbaar is, heb je een VPN nodig om de stream vanuit een ander land te bekijken. Maak hiervoor verbinding met een willekeurige Amerikaanse VPN-server. Om een account aan te maken moet je een Amerikaanse postcode invullen en met creditcard betalen. Een abonnement op Fox Sports kost $49,99 per maand. Niet goedkoop, maar je weet zeker dat je geen enkele belangrijke sportwedstrijd meer mist.

ESPN

Een goedkopere optie is ESPN. Ook deze zender heeft enkel binnen Amerika de uitzendrechten van de US Open, dus je hebt wederom een VPN nodig wanneer je vanaf een andere locatie wilt kijken. Voor een abonnement bij ESPN betaal je $13,99 per maand en $99,99 per jaar.

The Sports Network (TSN)

The Sports Network (TSN) is de Canadese dochter van ESPN. Via de website van TSN kun je de wedstrijden van de US Open live kijken. Ook hiervoor heb je een VPN nodig, aangezien de uitzendingen beperkt worden tot de Canadese grens. Wanneer je enkel de finale van de US Open wilt volgen is TSN de ideale zender voor jou. De dienst biedt namelijk een dagpas aan voor $4,99. Maar je kunt natuurlijk ook een maandabonnement nemen. Deze kost $19,99 per maand.


US Open live kijken online

Naast televisie kun je de US Open 2022 ook op andere apparaten volgen, zoals je smartphone, tablet en laptop. Dit doe je via een van de online platformen die livestreams aanbieden. Er zijn gratis diensten beschikbaar, maar die raden we niet aan. De kwaliteit is namelijk vaak slecht en het duurt lang tot de video telkens geladen is. Bovendien zijn deze websites niet altijd te vertrouwen, omdat ze malware kunnen bevatten. We bespreken hier de beste platformen om een livestream van de US Open op te kijken.

US Open Ziggo

Als abonnee van Ziggo krijg je gratis toegang tot de Ziggo Go App. Via deze app kun je alle uitzendingen volgen die op dat moment live via de televisie worden uitgezonden. Zendt Eurosport 1 of 2 de US Open uit, dan kun je deze op hetzelfde moment via de Ziggo Go App kijken. Dit geldt dus alleen voor de wedstrijden die ook op tv beschikbaar zijn. Daarentegen hoef je niets extra’s te betalen voor de livestream als bestaande Ziggo-klant. De Ziggo Go App is toegankelijk in heel Europa, dus ook als je buiten Nederland bent kun je het tennistoernooi blijven volgen. Ben je echter buiten Europa, dan heb je een VPN nodig. Hoe dit werkt, bespreken we in het volgende gedeelte.

US Open KPN

Ook KPN-abonnees hebben toegang tot een eigen livestream. KPN biedt dit net als Ziggo aan in een app, namelijk de KPN iTV-app. Voor deze app geldt ook dat je als bestaande KPN-klant niets hoeft te betalen. Zo kun je op je smartphone of tablet dezelfde wedstrijden volgen als op je tv. Dit kan ook op je laptop of computer. Log daarvoor in op de website van Interactieve TV van KPN. In de gehele EU kun je de interactieve TV en de iTV-app van KPN gebruiken. Wanneer je buiten de EU bent en gebruik wilt maken van de KPN livestream, dan doe je dit via een VPN-server.

US Open Eurosport

Via de livestreams van KPN en Ziggo kun je de wedstrijden volgen op het moment dat deze ook op televisie worden uitgezonden. Je kijkplezier blijft dus wel beperkt tot de wedstrijden die Eurosport daadwerkelijk via haar tv-zenders uitzendt. Maar er valt nog veel uitgebreider te genieten van de US Open, zoals alle wedstrijden van het kwalificatietoernooi en het dubbelspel. Wanneer je deze ook wilt kijken, is de Eurosport Player de beste optie voor jou. Iedere wedstrijddag van de US Open zendt deze alle wedstrijden uit.

Bovendien vind je hier ook andere Grand Slam-toernooien en wedstrijden van andere sporten dan tennis. De Eurosport Player ondersteunt smartphones, tablets en laptops, maar ook Chromecast, Apple TV, Samsung-tv en diverse consoles. Een maandabonnement op de Eurosport Player kost €6,99 per maand, een jaarabonnement €39,99 per jaar.

US Open kijken in het buitenland

Wanneer je buiten Nederland bent, heb je een van de bovenstaande livestream opties nodig om de belangrijkste US Open wedstrijden met Nederlands commentaar te kunnen volgen. In de rest van de Europese Unie wordt de US Open vaak ook op tv uitgezonden, maar met commentaar in een andere taal. Wil je dus je vertrouwde zenders blijven volgen, kies dan voor een van de mogelijke livestreams.

Ben je echter buiten de EU, dan wordt het je nog moeilijker gemaakt om de US Open te blijven volgen. Dit komt door de geografische blokkades. Zo heeft Eurosport de uitzendrechten van de US Open in Nederland, maar niet in andere landen. Voor de livestreams geldt dat je in de gehele EU altijd toegang moet hebben tot je Nederlandse abonnement. Maar buiten de EU geldt dit niet.

Aan de hand van je IP-adres kan de website of app zien waar jij je bevindt en toegang blokkeren als je locatie buiten de EU is. Dit kunnen dus ook Europese landen betreffen die geen lid zijn van de EU, zoals het Verenigd Koninkrijk.


US Open 2022 kijken met een VPN

Gelukkig is er een mogelijkheid om ook buiten de EU toegang te krijgen tot je favoriete livestream. Dit doe je met een VPN. Bovenaan dit artikel heb je de stappen kunnen lezen om snel aan de slag te gaan. Maar hoe werkt dit nu precies? Door je apparaat te verbinden met een VPN-server, gaat al je internetverkeer eerst via deze server voordat het op de eindbestemming aankomt. De server geeft jouw internetdata een ander IP-adres, namelijk dat van het land dat je hebt geselecteerd. Ben je dus verbonden met een Nederlandse VPN-server, dan krijg je het Nederlandse IP-adres van die server. Oók als je in het buitenland bent. De app of website waarmee je verbinding maakt ziet alleen dat je internetverkeer afkomstig is van dit Nederlandse IP-adres en denkt dat je in Nederland bent.

Dat biedt mogelijkheden zoals:

   • Vanuit het buitenland kun je met een Nederlands IP-adres de Nederlandse US Open-streams volgen (kies hiervoor een Nederlandse VPN-server)
   • Vanuit Nederland kun je met een Amerikaans IP-adres de Amerikaanse uitzendingen van US Open kijken (kies hiervoor een Amerikaanse server)

Wat is VPN schematische uitleg

Beste VPN voor het kijken van US Open 2022

Bij het kiezen van een VPN-dienst om de US Open te kijken moet je op een paar dingen letten:

   • De VPN-dienst moet beschikken over veel servers. Is dit niet het geval, dan kunnen de servers overbelast raken wanneer er te veel gebruikers zijn. Hierdoor is je verbinding langzaam of kun je zelfs helemaal geen verbinding maken met een VPN-server.
   • De VPN-dienst wordt niet herkend door streamingdiensten. Sommige diensten, zoals Netflix en Disney+, zijn goed in het herkennen en opsporen van VPN-servers aan de hand van het IP-adres. Hierdoor wordt de toegang tot de content alsnog geblokkeerd. Kies een VPN-dienst die gespecialiseerd is in het omzeilen van deze blokkades.
   • De VPN-dienst beschikt over (genoeg) servers in het land waarmee je verbinding wilt maken.
   • De verbinding is stabiel en snel, waardoor de stream van hoge kwaliteit is.
   • De VPN-dienst geeft je het abonnementsgeld terug wanneer je na een bepaalde periode niet tevreden bent, zodat je de service tijdelijk kunt uitproberen.
   • De VPN-dienst heeft een klantenservice die altijd beschikbaar is, zodat je contact op kunt nemen wanneer je tegen problemen aanloopt.

We hebben de drie beste VPN-diensten om de US Open mee te kijken voor je op een rijtje gezet.

9.75 /10
Vanaf
€3.19
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

 • Snelle servers
 • Uitstekende software en apps
 • Erg goede prijs
 • Betrouwbare en snelle klantenservice
Lees NordVPN review

NordVPN is snel, betrouwbaar en heel goed in het omzeilen van geoblokkades. Precies wat je nodig hebt om de US Open te volgen! De dienst beschikt over 5.526 servers in bijna 60 verschillende landen. Hun complete pakket aan mogelijkheden zorgt niet alleen voor streamen in het buitenland, maar ook voor goede beveiliging van je gegevens.

Bovendien heeft de dienst een no-logbeleid, wat inhoudt dat je gegevens niet worden opgeslagen. Een abonnement bij NordVPN kost vanaf €2,89 per maand. Je kunt gebruikmaken van een proefperiode en een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.

9.31 /10
Vanaf
€2.49
/maand
Lees Surfshark review

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken.

 • Goedkoop en betrouwbaar
 • Supersnelle servers
 • Onbeperkt aantal apparaten
Lees Surfshark review

Via Surfshark verbind je een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig met de 3200+ servers in 63 verschillende landen. Hierdoor kun je met het hele huishouden tegelijkertijd gebruikmaken van de VPN-dienst. Ook Surfshark houdt geen logbestand bij, waardoor je zeker weet dat je gegevens veilig zijn.

De dienst werkt op iOS, Android, Windows, Linux en MacOS. Vanaf €2,08 per maand heb je al een abonnement. Je kunt de dienst 7 dagen gratis uitproberen, waarna je ook nog gebruik kunt maken van een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.

8.68 /10
Vanaf
$8.32
/maand
Lees ExpressVPN review

ExpressVPN is een snelle en veilige VPN met jarenlange ervaring in het vak. Ook werkt deze VPN zeer goed in combinatie met streamingdiensten. De prijs is doorgaans wel aan de hoge kant.

 • zeer geschikt om mee te streamen
 • snelle en stabiele servers
 • Nederlandse software
Lees ExpressVPN review

In vergelijking met de andere twee VPN-diensten in dit rijtje, is ExpressVPN aan de prijzige kant. De abonnementen beginnen bij $8,32 per maand. Hiertegenover staat wel dat dit een uitstekende VPN is met veel verschillende functies, die vooral ook zeer snelle Amerikaanse servers heeft. Perfect voor het streamen van een Amerikaanse sportwedstrijd als de US Open dus.

ExpressVPN heeft 3000+ servers in maar liefst 94 verschillende landen. De dienst is beschikbaar voor Android, iOS, MacOS en Windows, en kan gebruikt worden in browsers, op spelcomputers en op AppleTV. De dienst biedt een geld-terug-garantie aan van 30 dagen.

Voordelen van het kijken met een VPN

Naast het omzeilen van de geoblokkades, heeft een VPN meerdere voordelen en functies:

   • Een VPN zorgt voor een versleutelde verbinding van jouw apparaat naar de eindbestemming en terug. Hierdoor kan niemand je gegevens inzien en opslaan, wat internetten een stuk veiliger en anoniemer maakt.
   • Door de versleutelde verbinding kun je veilig verbinden met openbare wifi-netwerken. Deze zijn normaal niet veilig, omdat iedereen er gebruik van kan maken. Ook hackers.
   • Naast het kijken van de US Open, kun je met een VPN nog veel meer content streamen. Zo krijg je ook toegang tot streamingdiensten die niet in je eigen land toegankelijk zijn, en kun je o.a. de Amerikaanse Netflix streamen.

In sommige gevallen levert het zelfs geld op. Zo kun je vaak goedkopere vliegtickets, verblijven en abonnementen aanschaffen wanneer je voor een VPN-server in een ander land kiest.


US Open agenda

Momenteel is het onderstaande speelschema bekend. Het complete schema moet nog bekendgemaakt worden door de organisatie van de US Open.

Kwalificatie

Sessie Dag Datum Tijdstip lokaal Nederlandse tijd
Q1 Dinsdag 23-8-2022 11:00 05:00
Q2 Woensdag 24-8-2022 11:00 05:00
Q3 Donderdag 25-8-2022 11:00 05:00
Q4 Vrijdag 26-8-2022 11:00 05:00

Toernooi (enkel spel)

Wedstrijd Dag Datum Tijdstip lokale tijd Tijdstip Nederlandse tijd
Mannen & Vrouwen 1e ronde Maandag 29-8-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen 1e ronde Maandag 29-8-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen 1e ronde Dinsdag 30-8-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen 1e ronde Dinsdag 30-8-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen 2e ronde Woensdag 31-8-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen 2e ronde Woensdag 31-8-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen 2e ronde Donderdag 1-9-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen 2e ronde Donderdag 1-9-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen 3e ronde Vrijdag 2-9-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen 3e ronde Vrijdag 2-9-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen 3e ronde Zaterdag 3-9-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen 3e ronde Zaterdag 3-9-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen Achtste finales Zondag 4-9-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen Achtste finales Zondag 4-9-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen Achtste finales Maandag 5-9-2022 11:00 05:00
Mannen & Vrouwen Achtste finales Maandag 5-9-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen Kwartfinales Dinsdag 6-9-2022 12:00 06:00
Mannen & Vrouwen Kwartfinales Dinsdag 6-9-2022 19:00 13:00
Mannen & Vrouwen Kwartfinales Woensdag 7-9-2022 12:00 06:00
Mannen & Vrouwen Kwartfinales Woensdag 7-9-2022 19:00 13:00
Vrouwen Halve finale Donderdag 8-9-2022 19:00 13:00
Mannen Halve finale Vrijdag 9-9-2022 15:00 09:00
Mannen Halve finale Vrijdag 9-9-2022 19:00 13:00
Vrouwen Finale Zaterdag 10-9-2022 16:00 10:00
Mannen Finale Zondag 11-9-2022 16:00 10:00

Veelgestelde vragen

De kwalificatierondes van de US Open 2022 starten op dinsdag 23 augustus. Hierna volgt het toernooi, dat op maandag 29 augustus begint. Het toernooi eindigt op zondag 11 september.

Wanneer je in het buitenland bent, kun je de US Open kijken via een livestream. De beste mogelijkheden zijn de apps van Ziggo, KPN en Eurosport. Wanneer je een abonnement hebt, kun je deze in de gehele EU openen. Buiten de EU moet je gebruikmaken van een VPN om toegang te krijgen tot Nederlandse streamingdiensten.

De US Open 2022 kun je op televisie volgen via de zenders Eurosport 1 en 2. Wanneer je liever op een ander apparaat kijkt, dan is het toernooi ook beschikbaar via livestream. Gebruik hiervoor de Ziggo, KPN of Eurosport app. Deze zijn buiten de EU alleen beschikbaar via een VPN-verbinding. Je kunt de US Open ook via Amerikaanse zenders kijken. Zo wordt het uitgezonden via Fox Sports, ESPN en The Sports Network (TSN). Ben je niet in Amerika? Dan heb je een VPN nodig om de wedstrijden op deze zenders te volgen.

In Nederland heeft Eurosport de uitzendrechten van de US Open. Dit toernooi wordt daarom uitgezonden op Eurosport 1 en 2. De rechten van andere wedstrijden zijn in handen van verschillende partijen: NOS/NPO, ESPN, Eurosport en Ziggo Sport.

Categorieën: Sport kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *