Formule 1 Abu Dhabi: Grand Prix stream gratis kijken (ook in het buitenland!)

De Formule 1 race van Abu Dhabi willen we natuurlijk live streamen, maar hoe kan het gratis? Ook zonder Ziggo-abonnement kun je alle Grand Prix live streamen met VPN. Het is ook dé oplossing als je je Ziggo-abonnement vanuit het buitenland wilt gebruiken.
Inhoudsopgave

formule 1 stream kijken vanuit het buitenlandHet is tijd voor de zinderende finale: op zondag 12 december 2021 is het asfalt van het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi het decor voor de Grand Prix van Abu Dhabi, de tweeëntwintigste en laatste GP van het Formule 1 seizoen 2021. Wie pakt de wereldtitel na dit ongelooflijk spannende seizoen? Wordt het Max Verstappen als eerste Nederlander ooit, of zal het Lewis Hamilton in extremis lukken zijn titel te prolongeren? Dit wil je niet missen!

Formule 1 streamen in Nederland en buitenland, met of zonder Ziggo

Normaliter heb je om Formule 1 in Nederland te kijken met Nederlands commentaar een abonnement bij Ziggo nodig. Het kanaal Ziggo Sport zendt namelijk elke training, kwalificatie en de race van de F1 live uit. Maar Ziggo is niet gratis, en om alleen maar een Ziggo abonnement te kopen voor de Formule 1 is misschien wat overdreven. Daarnaast heeft Ziggo de slag om de uitzendrechten verloren, en zul je vanaf volgend seizoen sowieso een andere manier moeten vinden om Formule 1 gratis online live te kijken.

Gelukkig zijn er ook buitenlandse omroepen die de Formule 1 races gratis streamen via internet streams. Deze streams kun je eigenlijk alleen volgen in het land waar de stream voor bedoeld is. Op deze pagina ontdek je echter hoe je de geografische blokkades van deze streams met een VPN kunt omzeilen en dus de races gratis kunt kijken.


Stappenplan GP Abu Dhabi 2021 Formule 1 gratis kijken

 1. Kies een betrouwbare en snelle VPN-dienst. Wij raden NordVPN of Surfshark aan.
 2. Sluit een proefabonnement voor deze VPN af. Deze kun je binnen 30 dagen opzeggen en je geld terugkrijgen.
 3. Download en installeer de VPN-software
 4. Log in en kies de serverlocatie van het land waar je de livestream wilt kijken (bijvoorbeeld Oostenrijk, zie onder)
 5. Open de livestream in je browser
 6. Nu kun je gratis de GP van Abu Dhabi en alle streams in Nederland of in het buitenland kijken!

Onze tip: kijk Formule 1 races met een gratis VPN proefperiode

Je komt hier om gratis Formule 1 te kijken, dus we begrijpen dat je er niet op zit te wachten om alsnog te betalen. Om toch alles live te kunnen volgen, kunnen we je een gratis proefperiode van NordVPN aanraden. Je sluit het abonnement af, downloadt en activeert de software, en je kunt Formule 1 gratis via één van onderstaande livestreams kijken. Binnen 30 dagen kun je je proefabonnement opzeggen, en krijg je zonder problemen je geld terug. Makkelijker kan het niet!

Probeer NordVPN en kijk gratis Formule 1


Waar vind je de gratis Formule 1 streams?

Er zijn zover bij ons bekend op dit moment (7 december 2021) de volgende legale gratis streams beschikbaar: Dit lijstje zullen we met regelmaat updaten. Je vind live streams van de Formule 1 races bij de volgende omroepen:

MatchTV Venäjä

MatchTV ⋆ Rusland

Formule 1 streams: alle races

VPN locatie: Rusland

Link: https://matchtv.ru/live


ServusTV Itävalta

ServusTV ⋆ Oostenrijk

Formule 1 streams: Mexico, Australië, Saoedi-Arabië

VPN locatie: Oostenrijk / Duitsland

Link: https://www.servustv.com/sport/


ORF Austria

ORF ⋆ Oostenrijk

Formule 1 streams: Italië, Rusland, Japan, USA, Brazilië, Abu Dhabi

VPN locatie: Oostenrijk

Link: https://tvthek.orf.at/live


SRF Switzerland

SRF ⋆ Zwitserland

Formule 1 streams: alle races

VPN locatie: Zwitserland

Link: https://www.srf.ch/play/tv/live


GloboPlay Brasil

GloboPlay ⋆ Brazilië

Formule 1 streams: alle races

VPN locatie: Brazilië

Link: https://globoplay.globo.com/agora-na-globo/


RTSH Albania

RTSH Sport ⋆ Albanië

Formula 1 streams: alle races

VPN location: Albanië

Link: https://www.rtsh.al/


Hoe je de gratis Formule 1 streams kunt kijken met een VPN

Normaal gesproken is het niet mogelijk om bovenstaande streams te openen in Nederland. Dit heeft er mee te maken dat de genoemde omroepen een regioblokkade hebben ingebouwd. Dit betekent dat je alleen de stream kunt openen in het land waar vandaan de stream wordt aangeboden. Zo’n blokkade kan omzeild worden met een VPN verbinding.

Zodra je gebruik maakt van een VPN verbinding lijkt het voor de websites die je bezoekt en de online apps die je gebruikt alsof de locatie van de VPN server waar je mee verbonden bent jouw locatie is. Dit betekent dus dat wanneer je bijvoorbeeld “Wenen” als locatie kiest, het voor de streaming service lijkt alsof je in Oostenrijk bent. Je kunt dan dus via ORF de live stream van de Formule 1 race volgen.

Beste VPN’s voor het kijken naar online de Formule 1 streams

Een goede VPN voor het kijken naar de Formule 1 streams moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Voldoende servers in het land waarvandaan je de stream kunt volgen. Dit betekent dat deze locatie altijd beschikbaar is om verbinding mee te maken.
 • Goede snelheid, een videostream vraagt immers veel data en je wilt niet dat het stottert of dat de beeldkwaliteit tegenvalt.
 • De VPN moet software hebben ontwikkeld voor het apparaat waarop jij de Formule 1 stream wilt kijken.

Aan de hand van deze eisen en aan de hand van onze algemene kwaliteitseisen die je ook terugvind op onze pagina met beste VPN’s hebben we een lijst gemaakt met de beste VPN’s voor het kijken naar Formule 1 via de genoemde online streams.


NordVPN

NordVPN is onze nummer 1. NordVPN is een hele goede en inmiddels populaire en betrouwbare VPN service. Ook voor het kijken naar de gratis Formule 1 streams die beschikbaar zijn is NordVPN uitermate geschikt.

Er is een groot servernetwerk over de gehele wereld beschikbaar en de verbindingen met deze VPN servers zijn altijd stabiel en snel genoeg om de streams in hoge kwaliteit te kijken. Voor alle apparaten waar je de Formule 1 race op wilt kijken heeft NordVPN wel een app ontwikkeld zodat je gemakkelijk online de Formule 1 stream kunt volgen.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark staat op nummer 2 in deze lijst om verschillende redenen. Zo heeft Surfshark een groot aantal servers verdeeld over de hele wereld, iets dat een groot voordeel is wanneer je de geografische blokkades van verschillende landen wilt omzeilen.

Daarnaast zijn de snelheden met de verschillende VPN servers stabiel en erg snel, ze scoren niet voor niets hoog op de lijst met snelste VPN’s. En ook zijn er apps beschikbaar voor alle bekende besturingssystemen zodat je op elk apparaat de Formule 1 stream naar keuze kunt volgen. Ze adverteren zelf ook met het feit dat je met Surfshark prima naar de F1 kunt kijken.

Surfshark is ook nog eens erg goedkoop vergeleken met andere VPN providers. Wij vinden het de prijs meer dan waard als je regelmatig gebruik gaat maken van de VPN verbinding voor bijvoorbeeld anoniem surfen. Als je alleen een VPN zoekt voor het kijken naar Formule 1 is Surfshark eigenlijk de ideale keuze, omdat de kosten zo laag zijn.

Bezoek Surfshark


Vanuit het buitenland de Formule 1 race live kijken met Ziggo Go

Ook wanneer je op vakantie bent en al een Ziggo abonnement hebt kun je voor een nare verrassing komen te staan. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je Ziggo Go vanuit het buitenland kunt kijken. Dat is natuurlijk jammer want elke Formule 1 race is in principe live te kijken via Ziggo Go.

Gelukkig is ook hier het gebruik van een VPN verbinding de oplossing. Het is dan alleen zaak dat je verbinding maakt met een Nederlandse VPN server en vervolgens Ziggo Go opent. Dan is het mogelijk om de Formule 1 race stream live te volgen vanuit het buitenland.

Informatie Grand Prix van Abu Dhabi

Het Yas Marina circuit in Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is naar men zegt het duurste F1-circuit dat ooit gebouwd is, met een bouwsom die in 2009 naar verluidt meer dan €800 miljoen bedroeg.

Kosten noch moeite werden gespaard voor de aanleg van de speciaal gebouwde faciliteit op een kunstmatig eiland. Het meest opvallende kenmerk is het Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel dat boven op het circuit staat, en het overbrugt tussen bocht 18 en 19. Een ander uniek kenmerk is de uitgang van de pitstraat, die door middel van een tunnel onder het circuit doorgaat.

Het trage karakter van de baan, ondanks de twee lange rechte stukken, maakt dat hij maar weinig in de smaak van de coureurs valt. Maar de topklasse van de voorzieningen, zoals de luxe van garages met airconditioning, maakt het populair bij de paddockbewoners. En het unieke schouwspel van de ondergaande zon tijdens de races zorgt voor een schilderachtige plek.

Planning Grand Prix Abu Dhabi 2021

Sessie Datum Nederlandse tijd Lokale tijd
Eerste vrije training Vrijdag 10 december 10.30u – 11.30u 13.30u – 14.30u
Tweede vrije training Vrijdag 10 december 14.00u – 15.00u 17.00u – 18.00u
Derde vrije training Zaterdag 11 december 11.00u – 12.00u 14.00u – 15.00u
Kwalificatie – Q1 Zaterdag 11 december 14.00u – 14.18u 17.00u – 17.18u
Kwalificatie – Q2 Zaterdag 11 december 14.25u – 14.40u 17.25u – 17.40u
Kwalificatie – Q3 Zaterdag 11 december 14.48u – 15.00u 17.48u – 18.00u
Grand Prix van Abu Dhabi Zondag 12 december 14.00u 17.00u

Formule 1 gratis kijken: de 10 beste gratis livestreams

Wil je geen VPN gebruiken, en maakt het je niet uit als je bedolven wordt onder de advertenties? Er zijn verschillende gratis livestreams voor de Formule 1 beschikbaar. Niet de beste kwaliteit, maar wel geheel gratis. Overigens raden wij alsnog aan een VPN te gebruiken als je deze sites gebruikt om je te beschermen tegen malware en andere online risico’s.

1. FootyBite

FootyBite is een van de “schoonste” gratis streaming sites die er zijn. Terwijl andere sites vol zitten met vervelende advertenties, pop-ups en redirects, is FootyBite makkelijk te navigeren zonder dat je je verstand verliest.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

2. VIPRow

VIPRow verstikt je niet met ontelbare pop-ups en redirects, en de kwaliteit van de streams is eigenlijk verrassend goed.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

3. Stream2Watch

Stream2watch biedt een vrij goede ervaring voor een kijker, ook al bevat het enkele advertenties en de gebruikelijke pop-up trucjes die onlosmakelijk verbonden zijn met gratis sport streaming websites.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

4. LiveTV

LiveTV biedt de kijkers sport hoogtepunten naast gratis live streaming. Net als andere gratis streamingdiensten bevat ook deze advertenties en pop-ups, dus je zult geduld moeten hebben terwijl je zoekt naar een klein pictogram dat een advertentiebanner van je scherm verwijdert.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

5. FromHot’s

FromHot’s werkt goed, en de advertenties en pop-ups zijn niet al te overweldigend. FromHots biedt streams van verschillende sportcompetities over de hele wereld.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

6. VIPLeague

VIPLeague biedt streams van redelijk goede kwaliteit, maar de irritante pop-ups en advertenties verergeren de ervaring. Over het algemeen is de site makkelijk te navigeren, en je zult waarschijnlijk de stream vinden die je nodig hebt.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

7. ROJADIRECTA

Roja Directa is een streamingsite met streams van verschillende sportuitzendingen in de wereld. Het biedt een vrij schone interface met onvermijdelijke banneradvertenties en pop-ups. Over het algemeen zijn er veel links voor elke live stream, en je kunt kiezen in welke taal je wilt kijken.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

8. CricHD

CricHD biedt live streams van kanalen zoals Sky Sports, ESPN, Bein Sports, BT Sport, enz. Er zijn advertenties en pop-ups, maar de site is nog steeds vrij gemakkelijk te navigeren.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

9. Crickfree

Crickfree biedt niet de beste ervaring voor een gebruiker met veel advertenties, pop-ups en omleidingen. Maar het krijgt het werk gedaan, en aan het eind van de dag, kun je je favoriete team zien spelen!

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

10. SonyLIV

SonyLIV is geo-blocked, dus je hebt een VPN nodig om toegang te krijgen. We hebben het getest met Surfshark door verbinding te maken met India, en het werkt geweldig. Je moet je wel aanmelden om het te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Formule 1 Abu Dhabi: Grand Prix stream gratis kijken (ook in het buitenland!)

 1. André van Zaalen

  Ik heb me geregistreerd bij bij NordVPN en betaald.
  Daarna de app gedownload op mijn Windows PC.
  Hoe nu verder?
  Als ik de app op het buroblad aanklik, kom ik op het betaalscherm. Ik heb echter al betaald, bevestiging per email ontvangen en ook mijn account geactiveerd.
  Wat moet ik nu verder doen?

  1. VPN diensten

   Vreemd, je zou nu gewoon moeten kunnen inloggen. Bij problemen is het zeer aan te raden de klantenservice van NordVPN te benaderen, zij kennen de software als geen ander en kunnen problemen makkelijk oplossen.

  1. VPN diensten

   Turkije is erg streng wat betreft VPNs. Voor een volgende keer: ga je op reis naar een land met VPN-restricties, zorg dan dat je de software en het abonnement al in Nederland (of een vrij land) hebt afgesloten.