Formule 1 van Frankrijk: stream gratis kijken met VPN op 20 juni 2021

De Formule 1 race van Frankrijk willen we natuurlijk live streamen, maar hoe kan het gratis? Wij hebben de oplossing voor je!

Op zondag 20 juni 2021 is het Circuit Paul Ricard en het asfalt van Le Castellet het decor voor de zevende GP van het Formule 1 seizoen 2021. Max Verstappen greep in Monaco en Imola de winst, maar een jammerlijke klapband in Azerbeidzjan gooide roet in het eten voor een verdiende derde overwinning. Fans van Lewis Hamilton moesten echter ook slikken toen hij daarop te veel risico nam om Sergio Pérez voorbij te gaan en zijn bolide rechtdoor stuurde, waardoor Verstappen nog steeds leidt in de WK-stand. Hamilton zit hem met overwinningen in Bahrein,Portugal. en Spanje op de hielen en zal zich niet zomaar gewonnen geven. Wie slaat de volgende slag bij de GP van Frankrijk?

Om Formule 1 in Nederland te kijken met Nederlands commentaar heb je een abonnement bij Ziggo nodig. Het kanaal Ziggo Sport zendt namelijk elke training, kwalificatie en de race van de F1 live uit. Maar niet iedereen heeft Ziggo en om alleen maar een Ziggo abonnement te kopen voor de Formule 1 is misschien wat overdreven. Daarnaast heeft Ziggo de slag om de uitzendrechten verloren, en zul je vanaf volgend seizoen sowieso een andere manier moeten vinden om Formule 1 online live te streamen.

Gelukkig zijn er ook buitenlandse omroepen die de Formule 1 races gratis uitzenden via internet streams. Deze streams kun je eigenlijk alleen volgen in het land waar de stream voor bedoeld is. Op deze pagina ontdek je echter hoe je de geografische blokkades van deze streams met een VPN kunt omzeilen en dus de races gratis kunt kijken.


Onze tip: kijk Formule 1 races met een gratis VPN proefperiode

Je komt hier om gratis Formule 1 te kijken, dus we begrijpen dat je er niet op zit te wachten om alsnog te betalen. Om toch alles live te kunnen volgen, kunnen we je een gratis proefperiode van NordVPN aanraden. Je sluit het abonnement af, downloadt en activeert de software, en je kunt Formule 1 gratis via één van onderstaande livestreams kijken. Binnen 30 dagen kun je je proefabonnement opzeggen, en krijg je zonder problemen je geld terug. Makkelijker kan het niet!

Probeer NordVPN en kijk gratis Formule 1


formule 1 VPN

Waar vind je de gratis Formule 1 streams?

Er zijn zover bij ons bekend op dit moment (9 juni 2021) de volgende legale gratis streams beschikbaar: Dit lijstje zullen we met regelmaat updaten. Je vind live streams van de Formule 1 races bij de volgende omroepen:

 • ORF uit Oostenrijk (meest betrouwbare stream, te bekijken met een VPN met Oostenrijkse servers (bijvoorbeeld NordVPN)
 • MatchTV uit Rusland (goede stream, commentaar in het Russisch. Tip: Surfshark VPN, zie onder, heeft als een van de weinige VPN’s servers in Rusland)
 • SRF uit Zwitserland
 • Network Ten uit Australië (GP Australië live)
 • TF1 uit Frankrijk
 • TV8 uit Italië
 • RTSH Sport uit Albanië

Hoe je de gratis Formule 1 streams kunt kijken met een VPN

Normaal gesproken is het niet mogelijk om bovenstaande streams te openen in Nederland. Dit heeft er mee te maken dat de genoemde omroepen een regioblokkade hebben ingebouwd. Dit betekent dat je alleen de stream kunt openen in het land waar vandaan de stream wordt aangeboden. Zo’n blokkade kan omzeild worden met een VPN verbinding.

Zodra je gebruik maakt van een VPN verbinding lijkt het voor de websites die je bezoekt en de online apps die je gebruikt alsof de locatie van de VPN server waar je mee verbonden bent jouw locatie is. Dit betekent dus dat wanneer je bijvoorbeeld “Londen” als locatie kiest, het voor de streaming service lijkt alsof je in Engeland bent. Je kunt dan dus via Channel 4 de live stream van de Formule 1 race volgen.

Beste VPN’s voor het kijken naar online de Formule 1 streams

Een goede VPN voor het kijken naar de Formule 1 streams moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Voldoende servers in het land waarvandaan je de stream kunt volgen. Dit betekent dat deze locatie altijd beschikbaar is om verbinding mee te maken.
 • Goede snelheid, een video stream vraagt immers veel data en je wilt niet dat het stottert of dat de beeldkwaliteit tegenvalt.
 • De VPN moet software hebben ontwikkeld voor het apparaat waarop jij de Formule 1 stream wilt kijken.

Aan de hand van deze eisen en aan de hand van onze algemene kwaliteitseisen die je ook terugvind op onze pagina met beste VPN’s hebben we een lijst gemaakt met de beste VPN’s voor het kijken naar Formule 1 via de genoemde online streams.


NordVPN

NordVPNNordVPN is onze nummer 1. NordVPN is een hele goede en inmiddels populaire en betrouwbare VPN service. Ook voor het kijken naar de gratis Formule 1 streams die beschikbaar zijn is NordVPN uitermate geschikt.

Er is een groot servernetwerk over de gehele wereld beschikbaar en de verbindingen met deze VPN servers zijn altijd stabiel en snel genoeg om de streams in hoge kwaliteit te kijken. Voor alle apparaten waar je de Formule 1 race op wilt kijken heeft NordVPN wel een app ontwikkeld zodat je gemakkelijk online de Formule 1 stream kunt volgen.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark staat op nummer 2 in deze lijst om verschillende redenen. Zo heeft Surfshark een groot aantal servers verdeeld over de hele wereld, iets dat een groot voordeel is wanneer je de geografische blokkades van verschillende landen wilt omzeilen.

Daarnaast zijn de snelheden met de verschillende VPN servers stabiel en erg snel, ze scoren niet voor niets hoog op de lijst met snelste VPN’s. En ook zijn er apps beschikbaar voor alle bekende besturingssystemen zodat je op elk apparaat de Formule 1 stream naar keuze kunt volgen. Ze adverteren zelf ook met het feit dat je met Surfshark prima naar de F1 kunt kijken.

Surfshark is ook nog eens erg goedkoop vergeleken met andere VPN providers. Wij vinden het de prijs meer dan waard als je regelmatig gebruik gaat maken van de VPN verbinding voor bijvoorbeeld anoniem surfen. Als je alleen een VPN zoekt voor het kijken naar Formule 1 is Surfshark eigenlijk de ideale keuze, omdat de kosten zo laag zijn.

Bezoek Surfshark

Stappenplan Formule 1 kijken via de VPN

Het klinkt misschien lastig om via een VPN verbinding te kijken maar in de praktijk is dat heel gemakkelijk om te doen. Dit werkt als volgt:

 1. Op het apparaat waar je de Formule 1 race op wilt kijken start je de VPN app van de provider die je gekozen hebt.
 2. Kies vervolgens in de VPN app vervolgens voor het land waar de live stream van de Formule 1 race wordt uitgezonden. Bijvoorbeeld Oostenrijk. Dit ziet er als volgt uit bij Surfshark:

  Android app surfshark
  Verbonden scherm en locatiekeuze
 3. Nadat je dubbelklikt op een locatie wordt er automatisch verbinding gemaakt met de desbetreffende locatie. Als je dus het land kiest waar de Formule 1 stream wordt uitgezonden is het mogelijk om de gratis Formule 1 streams naar keuze te kijken via het internet. Je omzeilt dan de geografische blokkade.

Vanuit het buitenland de Formule 1 race live kijken met Ziggo Go

Ook wanneer je op vakantie bent en al een Ziggo abonnement hebt kun je voor een nare verassing komen te staan. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je Ziggo Go vanuit het buitenland kunt kijken. Dat is natuurlijk jammer want elke Formule 1 race is in principe live te kijken via Ziggo Go.

Gelukkig is ook hier het gebruik van een VPN verbinding de oplossing. Het is dan alleen zaak dat je verbinding maakt met een Nederlandse VPN server en vervolgens Ziggo Go opent. Dan is het mogelijk om de Formule 1 race stream live te volgen vanuit het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Formule 1 van Frankrijk: stream gratis kijken met VPN op 20 juni 2021

 1. André van Zaalen

  Ik heb me geregistreerd bij bij NordVPN en betaald.
  Daarna de app gedownload op mijn Windows PC.
  Hoe nu verder?
  Als ik de app op het buroblad aanklik, kom ik op het betaalscherm. Ik heb echter al betaald, bevestiging per email ontvangen en ook mijn account geactiveerd.
  Wat moet ik nu verder doen?

  1. VPN diensten

   Vreemd, je zou nu gewoon moeten kunnen inloggen. Bij problemen is het zeer aan te raden de klantenservice van NordVPN te benaderen, zij kennen de software als geen ander en kunnen problemen makkelijk oplossen.