Formule 1 Rusland: Grand Prix in Sochi stream gratis kijken (ook in het buitenland!)

De Formule 1 race van Rusland in Sochi willen we natuurlijk live streamen, maar hoe kan het gratis? Ook zonder Ziggo-abonnement kun je alle Grand Prix live streamen met VPN. Het is ook dé oplossing als je je Ziggo-abonnement vanuit het buitenland wilt gebruiken.
Inhoudsopgave

formule 1 stream kijken vanuit het buitenlandOp zondag 26 september 2021 is het asfalt van de Sochi Autodrom het decor voor de Grand Prix van Rusland, de vijftiende GP van het Formule 1 seizoen 2021. Max Verstappen greep in Monaco, Imola, Le Castellet, de GP’s van Stiermarken & Oostenrijk, de vier trainingsrondjes in Spa en natuurlijk op het circuit van Zandvoort bij de Dutch GP de winst, maar een jammerlijke klapband in Azerbeidzjan, het chaotische verloop van de GP van Hongarije, en de crash op Monza gooide roet in het eten voor een verdiende achtste overwinning.

Daarnaast wist Lewis Hamilton na een controversiële inhaalactie Verstappen uit te schakelen op Silverstone, en een tweede plaats in Hongarije en Zandvoort te bemachtigen, om zo het gat met de Nederlander in de WK-stand tot op een paar punten te dichten. Verstappen verdedigt zijn kleine voorsprong, maar Hamilton heeft met overwinningen in Bahrein, Portugal, Spanje en Groot-Brittannië op dit moment nog goede kaarten voor de prolongatie van zijn titel. Wie slaat de volgende slag bij de Grand Prix van Rusland 2021 in Sochi?

Formule 1 streamen in Nederland en buitenland, met of zonder Ziggo

Normaliter heb je om Formule 1 in Nederland te kijken met Nederlands commentaar een abonnement bij Ziggo nodig. Het kanaal Ziggo Sport zendt namelijk elke training, kwalificatie en de race van de F1 live uit. Maar Ziggo is niet gratis, en om alleen maar een Ziggo abonnement te kopen voor de Formule 1 is misschien wat overdreven. Daarnaast heeft Ziggo de slag om de uitzendrechten verloren, en zul je vanaf volgend seizoen sowieso een andere manier moeten vinden om Formule 1 gratis online live te kijken.

Gelukkig zijn er ook buitenlandse omroepen die de Formule 1 races gratis streamen via internet streams. Deze streams kun je eigenlijk alleen volgen in het land waar de stream voor bedoeld is. Op deze pagina ontdek je echter hoe je de geografische blokkades van deze streams met een VPN kunt omzeilen en dus de races gratis kunt kijken.


Stappenplan GP Rusland 2021 Formule 1 gratis kijken

 1. Kies een betrouwbare en snelle VPN-dienst. Wij raden NordVPN of Surfshark aan.
 2. Sluit een proefabonnement voor deze VPN af. Deze kun je binnen 30 dagen opzeggen en je geld terugkrijgen.
 3. Download en installeer de VPN-software
 4. Log in en kies de serverlocatie van het land waar je de livestream wilt kijken (bijvoorbeeld Oostenrijk, zie onder)
 5. Open de livestream in je browser
 6. Nu kun je gratis de GP van Rusland en alle streams in Nederland of in het buitenland kijken!

Onze tip: kijk Formule 1 races met een gratis VPN proefperiode

Je komt hier om gratis Formule 1 te kijken, dus we begrijpen dat je er niet op zit te wachten om alsnog te betalen. Om toch alles live te kunnen volgen, kunnen we je een gratis proefperiode van NordVPN aanraden. Je sluit het abonnement af, downloadt en activeert de software, en je kunt Formule 1 gratis via één van onderstaande livestreams kijken. Binnen 30 dagen kun je je proefabonnement opzeggen, en krijg je zonder problemen je geld terug. Makkelijker kan het niet!

Probeer NordVPN en kijk gratis Formule 1


Waar vind je de gratis Formule 1 streams?

Er zijn zover bij ons bekend op dit moment (23 september 2021) de volgende legale gratis streams beschikbaar: Dit lijstje zullen we met regelmaat updaten. Je vind live streams van de Formule 1 races bij de volgende omroepen:

MatchTV Venäjä

MatchTV ⋆ Rusland

Formule 1 streams: alle races

VPN locatie: Rusland

Link: https://matchtv.ru/live


ServusTV Itävalta

ServusTV ⋆ Oostenrijk

Formule 1 streams: Mexico, Australië, Saoedi-Arabië

VPN locatie: Oostenrijk / Duitsland

Link: https://www.servustv.com/sport/


ORF Austria

ORF ⋆ Oostenrijk

Formule 1 streams: Italië, Rusland, Japan, USA, Brazilië, Abu Dhabi

VPN locatie: Oostenrijk

Link: https://tvthek.orf.at/live


SRF Switzerland

SRF ⋆ Zwitserland

Formule 1 streams: alle races

VPN locatie: Zwitserland

Link: https://www.srf.ch/play/tv/live


GloboPlay Brasil

GloboPlay ⋆ Brazilië

Formule 1 streams: alle races

VPN locatie: Brazilië

Link: https://globoplay.globo.com/agora-na-globo/


RTSH Albania

RTSH Sport ⋆ Albanië

Formula 1 streams: alle races

VPN location: Albanië

Link: https://www.rtsh.al/


Hoe je de gratis Formule 1 streams kunt kijken met een VPN

Normaal gesproken is het niet mogelijk om bovenstaande streams te openen in Nederland. Dit heeft er mee te maken dat de genoemde omroepen een regioblokkade hebben ingebouwd. Dit betekent dat je alleen de stream kunt openen in het land waar vandaan de stream wordt aangeboden. Zo’n blokkade kan omzeild worden met een VPN verbinding.

Zodra je gebruik maakt van een VPN verbinding lijkt het voor de websites die je bezoekt en de online apps die je gebruikt alsof de locatie van de VPN server waar je mee verbonden bent jouw locatie is. Dit betekent dus dat wanneer je bijvoorbeeld “Wenen” als locatie kiest, het voor de streaming service lijkt alsof je in Oostenrijk bent. Je kunt dan dus via ORF de live stream van de Formule 1 race volgen.

Beste VPN’s voor het kijken naar online de Formule 1 streams

Een goede VPN voor het kijken naar de Formule 1 streams moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Voldoende servers in het land waarvandaan je de stream kunt volgen. Dit betekent dat deze locatie altijd beschikbaar is om verbinding mee te maken.
 • Goede snelheid, een videostream vraagt immers veel data en je wilt niet dat het stottert of dat de beeldkwaliteit tegenvalt.
 • De VPN moet software hebben ontwikkeld voor het apparaat waarop jij de Formule 1 stream wilt kijken.

Aan de hand van deze eisen en aan de hand van onze algemene kwaliteitseisen die je ook terugvind op onze pagina met beste VPN’s hebben we een lijst gemaakt met de beste VPN’s voor het kijken naar Formule 1 via de genoemde online streams.


NordVPN

NordVPN is onze nummer 1. NordVPN is een hele goede en inmiddels populaire en betrouwbare VPN service. Ook voor het kijken naar de gratis Formule 1 streams die beschikbaar zijn is NordVPN uitermate geschikt.

Er is een groot servernetwerk over de gehele wereld beschikbaar en de verbindingen met deze VPN servers zijn altijd stabiel en snel genoeg om de streams in hoge kwaliteit te kijken. Voor alle apparaten waar je de Formule 1 race op wilt kijken heeft NordVPN wel een app ontwikkeld zodat je gemakkelijk online de Formule 1 stream kunt volgen.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark staat op nummer 2 in deze lijst om verschillende redenen. Zo heeft Surfshark een groot aantal servers verdeeld over de hele wereld, iets dat een groot voordeel is wanneer je de geografische blokkades van verschillende landen wilt omzeilen.

Daarnaast zijn de snelheden met de verschillende VPN servers stabiel en erg snel, ze scoren niet voor niets hoog op de lijst met snelste VPN’s. En ook zijn er apps beschikbaar voor alle bekende besturingssystemen zodat je op elk apparaat de Formule 1 stream naar keuze kunt volgen. Ze adverteren zelf ook met het feit dat je met Surfshark prima naar de F1 kunt kijken.

Surfshark is ook nog eens erg goedkoop vergeleken met andere VPN providers. Wij vinden het de prijs meer dan waard als je regelmatig gebruik gaat maken van de VPN verbinding voor bijvoorbeeld anoniem surfen. Als je alleen een VPN zoekt voor het kijken naar Formule 1 is Surfshark eigenlijk de ideale keuze, omdat de kosten zo laag zijn.

Bezoek Surfshark


Vanuit het buitenland de Formule 1 race live kijken met Ziggo Go

Ook wanneer je op vakantie bent en al een Ziggo abonnement hebt kun je voor een nare verrassing komen te staan. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je Ziggo Go vanuit het buitenland kunt kijken. Dat is natuurlijk jammer want elke Formule 1 race is in principe live te kijken via Ziggo Go.

Gelukkig is ook hier het gebruik van een VPN verbinding de oplossing. Het is dan alleen zaak dat je verbinding maakt met een Nederlandse VPN server en vervolgens Ziggo Go opent. Dan is het mogelijk om de Formule 1 race stream live te volgen vanuit het buitenland.

Informatie Grand Prix van Rusland in Sochi

Het Sochi Autodrom is een Formule 1 circuit gevestigd in de Zwarte Zee badplaats Sochi in Krasnodar Krai, Rusland. Het werd officieel geopend in 2014, en loopt rond het voormalige complex van de Olympische Winterspelen van 2014, en is sindsdien elk jaar gastheer van de Grand Prix van Rusland. Die race markeerde het begin van het zevenjarige contract van Sochi, voordat in 2017 een nieuw vijfjarig contract werd gesloten.

Met zijn 5,85 kilometer en 18 bochten is het het op drie na langste circuit op de F1 kalender, achter Spa, Bakoe en Silverstone. Het is een circuit dat Mercedes zeer goed gezind is geweest: sinds 2014 wonnen ze elke Grand Prix van Rusland, waarvan Sir Lewis Hamilton er vier op zijn naam schreef, terwijl Nico Rosberg en Valtteri Bottas Mercedes’ dominantie in Sochi in stand hielden.

Maar slechts twee coureurs hebben hier tribunes die naar hen genoemd zijn, die personen zijn Daniil Kvyat en Vitaly Petrov. Het Sochi Autodrom is echter voor sommige fans weinig interessant gebleken door een gebrek aan inhaalmogelijkheden, en er is dan ook sprake van dat de Grand Prix van Rusland in de toekomst uit Sochi zou verhuizen.

Informatie over het circuit van de Grand Prix van Rusland

De lange ronde in Sochi bestaat uit een mix van bochten en bochten met hoge en lage snelheid, dus het is zeker geen makkie voor de coureurs.

Maar, de mogelijkheden voor inhaalacties zijn beperkt en de coureurs moeten hun momenten kiezen.

Bocht 1 – Een knik naar rechts in het rechte stuk, je hoeft het gas niet in te houden.
Bocht 2 – Hard op de rem voor deze bocht naar rechts.
Bocht 3 (Omega Curve) – Een lange, vlakke bocht naar links. De langste op de F1 kalender. Omarm de stoeprand zo veel mogelijk, want de grip gaat weg rond de buitenkant.
Bocht 4 – Rem hard voor deze bocht naar rechts en pas op dat je niet te veel stoeprand meeneemt bij het uitkomen.
Bocht 5 – Een kort recht stuk naar beneden naar wat eigenlijk een herhaling is van bocht 5.
Bocht 6 – Een flauwe bocht naar rechts, die in kwalificatie- en race-uitrusting gemakkelijk vlak te nemen is.
Bocht 7 – Weer een bocht naar rechts, deze keer iets sneller en de rijders proberen weer veel stoeprand te nemen bij het uitkomen van de bocht.
Bocht 8 – Een snellere bocht naar links waar je gemakkelijk de uitloopstrook op kunt gaan.
Bocht 9 – Eenvoudige knik naar links die vol gas genomen wordt.
Bocht 10 – Een rechtse bocht met gemiddelde snelheid om de rijders het rechte stuk naar achteren op te sturen.
Bocht 11 – Een heel flauwe bocht naar rechts over het rechte stuk, vol gas.
Bocht 12 – Weer een flauwe bocht naar links waar de rijders halverwege remmen voor de volgende.
Bocht 13 – Scherp naar rechts, heel gemakkelijk om het remmen verkeerd in te schatten en van de baan te gaan.
Bocht 14 – Een langzame linker, maar op de rem als de bocht zich opent.
Bocht 15 – Weer op de rem en neem wat stoeprand aan de binnenkant voor deze linkerbocht die de chicane inluidt.
Bocht 16 – Wijk uit naar links om de beste lijn voor de rechterbocht te creëren.
Bocht 17 – Op de rem voor deze bocht van 90 graden naar rechts.
Bocht 18 – Nog een keer hetzelfde om terug te gaan naar het rechte stuk.

Planning Grand Prix Rusland 2021

 • Training 1: 24 september 2021 10:30 – 11:30
 • Training 2: 24 september 2021 14.00-15.00
 • Training 3: 25 september 2021 11:00 – 12:00
 • Kwalificatie: 25 september 2021 14:00 – 15:00
 • Race: 26 september 2021 14:00 – 16:00

Formule 1 gratis kijken: de 10 beste gratis livestreams

Wil je geen VPN gebruiken, en maakt het je niet uit als je bedolven wordt onder de advertenties? Er zijn verschillende gratis livestreams voor de Formule 1 beschikbaar. Niet de beste kwaliteit, maar wel geheel gratis. Overigens raden wij alsnog aan een VPN te gebruiken als je deze sites gebruikt om je te beschermen tegen malware en andere online risico’s.

1. FootyBite

FootyBite is een van de “schoonste” gratis streaming sites die er zijn. Terwijl andere sites vol zitten met vervelende advertenties, pop-ups en redirects, is FootyBite makkelijk te navigeren zonder dat je je verstand verliest.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

2. VIPRow

VIPRow verstikt je niet met ontelbare pop-ups en redirects, en de kwaliteit van de streams is eigenlijk verrassend goed.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

3. Stream2Watch

Stream2watch biedt een vrij goede ervaring voor een kijker, ook al bevat het enkele advertenties en de gebruikelijke pop-up trucjes die onlosmakelijk verbonden zijn met gratis sport streaming websites.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

4. LiveTV

LiveTV biedt de kijkers sport hoogtepunten naast gratis live streaming. Net als andere gratis streamingdiensten bevat ook deze advertenties en pop-ups, dus je zult geduld moeten hebben terwijl je zoekt naar een klein pictogram dat een advertentiebanner van je scherm verwijdert.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

5. FromHot’s

FromHot’s werkt goed, en de advertenties en pop-ups zijn niet al te overweldigend. FromHots biedt streams van verschillende sportcompetities over de hele wereld.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

6. VIPLeague

VIPLeague biedt streams van redelijk goede kwaliteit, maar de irritante pop-ups en advertenties verergeren de ervaring. Over het algemeen is de site makkelijk te navigeren, en je zult waarschijnlijk de stream vinden die je nodig hebt.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

7. ROJADIRECTA

Roja Directa is een streamingsite met streams van verschillende sportuitzendingen in de wereld. Het biedt een vrij schone interface met onvermijdelijke banneradvertenties en pop-ups. Over het algemeen zijn er veel links voor elke live stream, en je kunt kiezen in welke taal je wilt kijken.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

8. CricHD

CricHD biedt live streams van kanalen zoals Sky Sports, ESPN, Bein Sports, BT Sport, enz. Er zijn advertenties en pop-ups, maar de site is nog steeds vrij gemakkelijk te navigeren.

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

9. Crickfree

Crickfree biedt niet de beste ervaring voor een gebruiker met veel advertenties, pop-ups en omleidingen. Maar het krijgt het werk gedaan, en aan het eind van de dag, kun je je favoriete team zien spelen!

 • Aanmelden nodig? Nee.
 • Pop-ups: Ja.

10. SonyLIV

SonyLIV is geo-blocked, dus je hebt een VPN nodig om toegang te krijgen. We hebben het getest met Surfshark door verbinding te maken met India, en het werkt geweldig. Je moet je wel aanmelden om het te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Formule 1 Rusland: Grand Prix in Sochi stream gratis kijken (ook in het buitenland!)

 1. André van Zaalen

  Ik heb me geregistreerd bij bij NordVPN en betaald.
  Daarna de app gedownload op mijn Windows PC.
  Hoe nu verder?
  Als ik de app op het buroblad aanklik, kom ik op het betaalscherm. Ik heb echter al betaald, bevestiging per email ontvangen en ook mijn account geactiveerd.
  Wat moet ik nu verder doen?

  1. VPN diensten

   Vreemd, je zou nu gewoon moeten kunnen inloggen. Bij problemen is het zeer aan te raden de klantenservice van NordVPN te benaderen, zij kennen de software als geen ander en kunnen problemen makkelijk oplossen.