NordVPN in het Nederlands gebruiken? Zo stel je het in

De desktopversie van NordVPN voor Windows en macOS ondersteunt nu ook de Nederlandse taal. De gehele interface is vertaald zodat de VPN nog laagdrempeliger in gebruik is, ook als je de Engelse taal niet beheerst. We leggen kort uit hoe je de taalinstelling van NordVPN aanpast.

NordVPN telt meer dan 14 miljoen gebruikers wereldwijd en daar zitten ook veel Nederlanders bij. Hoewel de apps van NordVPN al in veel talen beschikbaar waren, maakte Nederlands er lange tijd geen onderdeel van uit. Inmiddels is dat gelukkig niet meer zo, en is de populaire VPN ook eenvoudig in gebruik als je niet zo’n grote taalknobbel hebt.

Overigens zijn de sites, het privacybeleid en het persoonlijke online dashboard van NordVPN ook naar het Nederlands vertaalt. Je hoeft de Engelse taal dus niet te begrijpen om alles te kunnen lezen wat NordVPN te bieden heeft.

De mobiele app van NordVPN was al in het Nederlands beschikbaar en sinds kort dus ook de versie die je op je computer draait. Om NordVPN op Nederlands in te stellen, is van belang dat de app up-to-date is. De optie is pas zichtbaar vanaf versie 7.10 op Windows en 8.6.0 op macOS. Dit is te controleren via het tandwiel-icoontje. Onder Settings zie je welke versie van NordVPN geïnstalleerd is.

We schetsen hieronder twee scenario’s om NordVPN op Nederlands te zetten. Bij de ene heb je NordVPN al in het Engels op je systeem staan, en bij de andere installeer je NordVPN als nieuwe gebruiker.

Optie 1: Taal veranderen na installatie

Als je NordVPN al langer gebruikt, open je de app en klik je op het tandwiel-icoon. Vervolgens bovenaan op General. In het volgende menu klik je bij Language op Nederlands.

Je merkt direct dat alle teksten op Nederlands zijn ingesteld, je hoeft dit niet nog apart te bevestigen. Zo simpel is het!

Optie 2: Taal veranderen tijdens installatie

Heb je NordVPN nog niet geïnstalleerd, of ben je niet ingelogd op de app, dan kun je ook al eerder de taal op Nederlands zetten. Rechtsboven bij het inlogscherm zie je een icoontje van een taal-icoontje. Klik hierop en kies voor Nederlands om de rest van het inlog/installatieproces ook in je eigen taal te doorlopen.

Gebruiksvriendelijkheid hebben we bij VPNdiensten hoog in het vaandel staan en de Nederlandse taaloptie is op dit gebied dan ook zeker een welkome toevoeging. Het zorgt er namelijk voor dat je nóg minder computerkennis nodig hebt om een VPN te installeren en te gebruiken. De beste VPN van dit moment is voor Nederlanders nét dat stukje beter geworden.

Weten waarom NordVPN onze favoriete VPN is? Lees dan onze uitgebreide NordVPN review.


9.75 /10
Vanaf
€2.99
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

  • Snelle servers
  • Uitstekende software en apps
  • Erg goede prijs
  • Betrouwbare en snelle klantenservice
  • ❌   Geen router-app

Lees NordVPN review
Categorieën: Nieuws VPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *