Keezel, hardwarematige gemakkelijke VPN verbinding

Keezel is het apparaatje dat verbinding met het internet via een VPN server gemakkelijk toegankelijk gaat maken. Voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van geografische blokkades of internetcensuur is een VPN verbinding een mooie oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld toch je favoriete Nederlandse series op uitzending gemist kijken wanneer je op vakantie of voor werk in het buitenland bent. Ook kun je in landen waar Facebook geblokkeerd wordt toch Facebook bereiken.

Daarnaast geeft Keezel zelf aan dat het device ook handig is voor mensen die vaak gebruik maken van publieke wifi netwerken. Zeker wanneer je flex werkt, bijvoorbeeld in koffietentjes, is het belangrijk dat je dat internetverkeer veilig verloopt. Een VPN verbinding kan daarvoor zorgen door al je internetverkeer te versleutelen, Keezel zorgt hier dus ook voor. Ook kan je surfgedrag anoniemer worden, zo is het voor advertentiebedrijven lastiger om ads op jou te richten.

Inhoudsopgave

Hoe werkt de Keezel precies?

KeezelDe Keezel is in feite een accesspoint die via een beschikbare internetverbinding connectie maakt met een VPN server. Aan de andere kant creëert de Keezel een wifi netwerk waarmee je jouw apparaten mee kunt verbinden. Wanneer je bijvoorbeeld met je laptop verbonden bent met het wifi netwerk dat de Keezel heeft opgezet, zorgt de Keezel ervoor dat al je internetverkeer via een versleutelde verbinding met een VPN server verzonden en ontvangen wordt. In feite is de Keezel dus een VPN client en een router in 1.

Om gebruik te maken van de Keezel moet je dus de beschikking hebben over een VPN server waar je connectie mee kunt maken. Standaard levert de Keezel een beperkte gratis verbinding met een eigen VPN server, de snelheid is echter wel beperkt. Daarom kan je voor een abonnement van $5 per maand gebruik maken van verschillende VPN servers over de gehele wereld met ongelimiteerde snelheid. Keezel heeft namelijk een afspraak met 3 VPN aanbieders gemaakt waarmee de gebruikers van Keezel dus gebruik kunnen maken van de servers van betreffende bedrijven. Deze afspraken zijn gemaakt met PureVPN, Le VPN en ProXPN.

Daarnaast heeft de Keezel nog een leuk extraatje. Het apparaatje heeft een ingebouwde accu die jouw apparaten via een usb kan opladen, dit kan natuurlijk handig zijn. wanneer je op pad bent met mobiele devices.

Doelgroep Keezel

De Keezel biedt een gemakkelijke oplossing voor mensen die graag gebruik willen maken van een VPN verbinding. Dit zijn over het algemeen mensen die vaak gebruik maken van openbare wifi netwerken en gevoelige informatie versturen, bijvoorbeeld freelancers die werken in cafés of mensen die op zakenreis zijn en gebruik moeten maken van de wifi die het hotel of vliegveld aanbiedt.

Ook mensen die geografische restricties of censuur willen omzeilen in bepaalde landen, bijvoorbeeld op vakantie, kunnen gebruik maken van de Keezel. Omdat meerdere apparaten en dus meerdere mensen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de Keezel verbinding kan dit erg handig zijn voor gezinnen die op vakantie zijn.

Noodzaak van Keezel

Om eerlijk te zijn vinden we de Keezel erg duur voor wat het apparaat eigenlijk doet. De aanschafkosten liggen rond de $100 waarna je ook nog eens $5 per maand moet betalen wanneer je een snelle onbeperkte verbinding wilt maken met de VPN servers binnen het netwerk. Zeker wanneer je bedenkt dat een gemiddeld abonnement bij een vpn aanbieder ongeveer $3,50 per maand kost en dat eigenlijk alle aanbieders goede gratis apps en gratis software voor alle devices leveren lijkt het ons hoog geprijsd. Daarnaast vragen we ons af wie er extra apparatuur meer wilt dragen als er ook oplossingen zijn die het meedragen van dit apparaatje onnodig maken.

Voor mensen die echt heel a-technisch zijn en geen app of software kunnen installeren op hun apparaat of voor mensen die gemakkelijk de vpn verbinding met meerdere mensen willen delen lijkt de Keezel ons inziens nuttig.

Categorieën: Apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *