Beste Smart TV VPN: hoe te kiezen en te gebruiken?

Op jouw smart TV een VPN verbinding gebruiken is handig en noodzakelijk om content vanuit andere landen te streamen. Een Smart TV is ideaal om verschillende media via het internet af te spelen. Maar een groot nadeel is dat het toch onmogelijk blijft om uitzendingen of content vanuit andere landen te ontvangen op je smart TV. Een VPN voor je smart TV is dan de ideale oplossing! Wanneer je smart TV verbonden is met een VPN server in een bepaald land kun je de content vanuit dat land gewoonweg op je Smart TV kijken. Zo kun je bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix in Nederland ontvangen. Ook wanneer jij zelf buiten Nederland bent is het dan mogelijk om alsnog programma's van de Nederlandse TV te ontvangen.

Lees snel verder hoe dit precies in zijn werk gaat. Op deze pagina behandelen we de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave

Beste VPN’s voor de smart TV

Maar eerst zullen we je een aantal VPN’s aanbevelen die volgens ons perfect te gebruiken voor een smart TV. We hebben met name gelet op de snelheid van de servers en de locaties waar de VPN services servers hebben staan.

Een hoge snelheid is natuurlijk van groot belang wanneer je op je smart TV over een VPN verbinding video’s wilt kijken. Je wilt natuurlijk gewoon vloeiend beeld en zo min mogelijk bufferen. Daarnaast zijn de verschillende locaties van de servers van belang omdat dat bepaald uit welke landen je allemaal geografisch geblokkeerde content kunt bekijken.


NordVPN

NordVPNNordVPN is ook echt een prima een VPN service die bovendien goedkoper is dan ExpressVPN. Toch heeft deze service ook een zeer uitgebreid serverpark en zijn de verbindingen ook snel genoeg om allerhande video’s zonder bufferen te streamen naar je smart TV. Ook zij doen hun best om de VPN blokkades van voornamelijk Netflix te ontwijken. Dit lukt ze aardig, maar ExpressVPN doet dit toch nog wat beter.

Zoals gezegd is de prijs van NordVPN iets aantrekkelijker dan die van ExpressVPN. Ook heeft NordVPN heeft een installatiehandleiding om een VPN verbinding aan te maken vanaf je router met een NordVPN server. Dit is 1 van de opties die je hebt als je wilt dat je Smart TV via een VPN verbinding de internetverbinding gebruikt.
Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark staat bekend om de hoge snelheden en zeer goede verbindingen. Zoals gezegd is dit essentieel wanneer je een VPN verbinding wilt gebruiken voor je smart TV, de streams zullen vlekkeloos verlopen. Als extraatje doet Surfshark extra z’n best om VPN blokkades van bekende streaming services zoals Netflix en Hulu te omzeilen. Dit lukt ExpressVPN tot op heden het best van alle VPN services.

Bovendien heeft Surfshark een duidelijke uitleg op hun website hoe je de VPN verbinding op je router kunt instellen. Zoals je hieronder kunt zien is dat 1 van de opties om je smart TV via een VPN verbinding met het internet verbinding te laten maken.
Bezoek Surfshark


CyberGhost

CyberghostCyberGhost is een VPN service die steeds beter presteert. De kwaliteit van de verbinding is dusdanig omhoog gegaan dat ze goed genoeg zijn geworden om te gebruiken als VPN verbinding voor je Smart TV. De verbindingen zijn snel en er zijn voldoende servers over de gehele wereld om alle geografische blokkades te ontwijken.

Ook CyberGhost heeft een gedetailleerde uitleg op de website om de router in je woning in te stellen als VPN client. Op die manier zijn alle apparaten in je huis verbonden via een VPN verbinding en kun je dus veilig het internet gebruiken en geografische blokkades op je Smart TV omzeilen.
Bezoek Cyberghost


VPN instellen op smart TV

Het instellen van een VPN tunnel op de Smart TV zelf is alleen bij de meeste smart TV’s onmogelijk. Waar computers en draagbare apparaten een VPN client ingebouwd hebben en de mogelijkheid hebben een externe VPN client te installeren is dit bij smart TV’s niet het geval.

Gelukkig zijn er andere opties om je smart TV toch verbinding via een VPN server te laten maken. Hieronder vind je de 2 gemakkelijkste opties om de VPN setup op een smart TV werkelijkheid te maken.

Router als VPN client instellen

Om toch jouw Smart TV gebruik te laten maken van een VPN verbinding is er dus een andere oplossing voor nodig. Het makkelijkst om dit te realiseren is met een extern apparaat. In de meeste gevallen is het instellen van een router als VPN cliënt de makkelijkste optie. Op die manier gaat het al het verkeer van jouw netwerk via de VPN server waar de router mee verbonden is.

Op onze pagina VPN routers vind je meer informatie over welke routers geschikt zijn om te stellen als VPN client. Dit is dus noodzakelijk om je smart TV gebruik te laten maken van een VPN verbinding die je router heeft opgezet.

VPN verbinding van computer delen

Het is ook mogelijk om de VPN verbinding van je computer te delen met apparaten in je netwerk, dus ook met de smart TV. Dit is zowel mogelijk met Mac (OS X) computers als met Windows computers.

Door van je computer een virtuele router te maken maak je het mogelijk dat apparaten binnen je netwerk verbinding maken met je computer in plaats van met je router, je computer fungeert dus als router op dat moment. Wanneer je computer al een VPN verbinding heeft zullen alle apparaten die verbinding maken met je computer ook direct gebruiken van de VPN verbinding.

Er zijn verschillende soorten software die van jouw Mac of Windows computers een router kunnen maken. Zoek op het internet naar virtuele router voor Windows of Mac, of naar wifi hotspot maken van Windows of Mac computers kom je verschillende stukjes software tegen die dit kunnen doen voor je.

Amerikaanse Netflix op smart TV met vpn

Een groot voordeel van het gebruiken van een VPN verbinding op je Smart tv is dat je kunt kijken naar de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland. Het aanbod van de Amerikaanse Netflix is echt veel groter dan het aanbod van de Nederlandse Netflix. Dit komt door het feit dat de Netflix is gebonden aan bepaalde uitzendrechten.

smart tv netflix vpnIn de praktijk betekent dit dat Netflix uitzendrechten koopt per programma of serie voor bepaalde landen en/of regio’s. Dit zorgt ervoor dat zij dan alleen in die landen een bepaald programma mogen uitzenden. Netflix gaat middels je ip adres na in welk land je je bevind en op basis daarvan laten ze het aanbod van series zien waar ze in het land dat jij bent de uitzendrechten van hebben.

Wanneer je je ip adres verandert in naar een Amerikaans ip adres krijg je dus het aanbod te zien dat in Amerika voorhanden is. Netflix heeft in Amerika veel meer uitzendrechten gekocht en dus hebben ze daar een veel groter aanbod. Hier moet overigens wel opgemerkt worden dat er dat in geval geen Nederlandstalige ondertiteling beschikbaar is. Wanneer je Engels goed is, is dat natuurlijk geen probleem.

Nederlandse TV in buitenland op je smart TV

Andersom werkt het natuurlijk ook. Waneer jij in het buitenland bent kun je met een VPN verbinding kijken naar Nederlandse televisie op je smart TV.

Nederlandse aanbieders hebben apps beschikbaar gesteld voor smart TV’s. Hiermee kun je in Nederland programma’s terugkijken of zelfs live televisie kijken. Deze apps hebben uit zichzelf ook allemaal een geografische blokkade die voorkomt dat jij in het buitenland geniet van deze apps. Gelukkig zijn deze blokkades ook te omzeilen met een VPN verbinding.

NPO Start vanuit buitenland

NPO Start heeft apps ontwikkeld voor verschillende merken smart tv’s. Zo zijn er apps beschikbaar voor de volgende merken smart TV’s: LG, Panasonic, Philips en Samsung.

Wanneer je via een VPN verbinding een smart TV van 1 van bovenstaande merken gebruikt is het mogelijk om alle programma’s van de NPO terug te kijken op je smart tv. Ook kun je met de app van NPO Start verschillende zenders live bekijken. Voor meer informatie over NPO Start in het buitenland klik je hier.

RTL XL vanuit buitenland

Ook RTL XL heeft een applicatie ontwikkeld voor smart TV’s. Met deze app is het mogelijk om programma’s van RTL terug te kijken. Denk bijvoorbeeld aan Expeditie Robinson, Goede tijden slechte tijden of 1 van de andere populaire RTL programma’s.

Met een VPN omzeil je de blokkade van RTL XL wanneer je in het buitenland bent. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je op de pagina RTL XL in het buitenland kijken.

Conclusie VPN op je smart TV

Een VPN op je Smart TV biedt het grote voordeel dat je geografisch geblokkeerde content prima kunt bekijken op je smart TV. Dit is ideaal wanneer je in het buitenland woont en toch wilt genieten van Nederlandse programma’s. Of wanneer je in Nederland bent en juist wilt genieten van programma’s of series die niet worden uitgezonden in Nederland.

Dit alles is dus mogelijk op alle merken Smart tv’s. De meest bekende smart TV merken waar je dit dus kunt gebruiken zijn:

 • Sony
 • Samsung
 • Panasonic
 • LG
 • Panasonic
 • Philips

Mocht je een Android TV of Android TV box hebben is het mogelijk een VPN app direct te installeren op je Smart TV of TV box. Je hoeft dan dus geen instellingen op je router door te voeren of een virtuele router te creëren.

Let er bij het kiezen van de juiste VPN voor je smart TV op dat je een service kiest met servers in het land waar je content van wilt kijken. De bovengenoemde services hebben in ieder geval allemaal servers in Nederland, Amerika en het Verenigd Koninkrijk staan. Dit zijn de landen waar de meeste lezers van dit artikel video’s van zullen willen zien.

Categorieën: Apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties op “Beste Smart TV VPN: hoe te kiezen en te gebruiken?

 1. Theo

  Hoe. Zet ik de VPN uit van m’n Samsung smart tv. Ik heb nog maar 50 m’n snelheid,in plaats van 250 m’n daardoor gaat m’n beeld stotteren.

  1. VPNdiensten

   Dit ligt eraan hoe je de VPN voor je smart tv gebruikt, bijvoorbeeld middels Smart DNS op je router of op een andere manier. Je moet dan een uitzondering maken voor je tv, zodat deze gebruik maakt van de gewone internetverbinding, zonder VPN.

  1. VPN diensten

   Als je direct streamt vanaf je tablet naar je Apple TV zal het werken. Als je de Apple tv de stream direct van het internet haalt zal het niet werken omdat de Apple tv zelf geen VPN verbinding heeft.

 2. tom

  ik maak gebruik van NORDvpn en heb dit op mijn laptop, smartphones en tablet geinstalleerd. Ik maak gebruik van een normaal modem van Tele2.

  Ik neem soms films op van Popcorn en kijk die op mijn tablet. Soms stream ik de film naar mijn LG smart tv.

  Nu vraag ik me af, of ik op het moment, dat ik de film stream, wat via de wifi verbinding moet plaatsvinden, niet toch te traceren ben, daarmijn tv geen vpn heeft?!

  Begrijp ik het goed, dat, indien ik op mijn LG smart tv een VPN wil hebben, ik een speciaal modem moet aanschaffen?

  1. VPN diensten

   Het is afhankelijk van hoe je de film streamt: met een Chromecast bijvoorbeeld ben je wel alsnog te achterhalen omdat Chromecast voor de stream direct verbinding maakt met het internet. Maar als je de film echt streamt vanaf je laptop direct naar je tv is er inderdaad geen gevaar.
   Als je wilt dat je Smart TV via een VPN verbinding maakt met het internet kun je dat inderdaad doen met de hulp van een router die als VPN cliënt gebruikt kan worden. Een andere optie is om je laptop als virtuele router in te stellen. Als je laptop verbinding heeft met een VPN en functioneert als virtuele router kan je je Smart TV laten verbinden met de virtuele router. Op dat moment gaat al het internetverkeer van je Smart TV ook over een VPN verbinding.