Darts stream live kijken online: makkelijk én veilig met VPN

Voorheen een sport die je vooral in Engelse pubs tegenkwam, maar sinds het succes van Raymond van Barneveld een steeds populairder spel. We hebben het natuurlijk over darten. Of je het nu thuis vanaf de bank of met vrienden in het café kijkt, darten is meer dan alleen een spel. Ben jij een echte dartfanaat? Dan wil je de belangrijkste toernooien natuurlijk overal kunnen kijken, ook buiten Nederland.

Uitzendrechten zijn echter gebonden aan een bepaalde regio. Maar een VPN biedt de oplossing! Met een goede VPN-verbinding kun jij namelijk overal ter wereld je favoriete darters zien spelen. En dat niet alleen: ook andere sporten kun je zo volgen. Denk bijvoorbeeld aan de Champions League en Formule 1. In dit artikel vertellen we je alles over waar je darts kunt kijken, hoe je dit via een VPN doet en welke VPN-diensten wij aanraden. Maar ook – al raden we het niet aan – hoe je met een VPN veilig kunt streamen via een gratis website.


Inhoudsopgave

Darten kijken in binnen- en buitenland

De wedstrijden van de Professional Darts Corporation (PDC) kun je op verschillende manieren bekijken. Het is maar net wat je fijn vindt. Natuurlijk is er de mogelijkheid om het via tv te volgen en zelfs via de radio. Liever online naar spannende dartstoernooien kijken? Dat kan via verschillende livestreams. Streamen houdt in dat je media online bekijkt en/of beluistert zonder deze eerste te downloaden. Via een livestream kun je een wedstrijd live bekijken.

Darts op televisie

Welke zender darts uit mag zenden wordt bepaald door uitzendrechten. In Nederland heeft RTL deze al heel wat jaren in handen. De dartswedstrijden worden dan ook live uitgezonden via RTL7. De wedstrijden die RTL7 uitzendt maken deel uit van de grootste PDC-toernooien. Denk hierbij voornamelijk aan Major-toernooien, met The Masters als eerste en WK Darts de laatste van het jaar. Wanneer op hetzelfde moment als de dartstoernooien Europese voetbalwedstrijden plaatsvinden, worden de dartswedstrijden vaak uitgezonden via RTLZ.

Volg dartwedstrijden via de radio

Sinds het WK Darts van 2018 kun je darten ook volgen via RTL Darts Radio. De link hiervoor kun je vinden op de website van RTL 7. Op wat vertraging na krijg je dezelfde wedstrijd die op tv wordt uitgezonden, live te horen.

Videoland

De streamingdienst Videoland is een onderdeel van RTL en zendt alle wedstrijden uit die ook via RTL7 te zien zijn. Het platform hanteert een proefperiode van twee weken, waarna je uit verschillende pakketten kunt kiezen die variëren van €4,99 tot €9,99 per maand. Lukt het niet om de wedstrijden live te volgen? Dan kun je ze nog tot één maand terugkijken.

Darts stream online kijken op Videoland

NLZiet

Deze online streamingdienst zendt alle Nederlandse televisieprogramma’s direct uit, waaronder natuurlijk ook dartswedstrijden. Via NLZiet kun je bovendien wedstrijden tot zeven dagen terugkijken. De streamingdienst kost €7,95 per maand met een gratis proefperiode van één maand.

Darts stream online kijken via NLZiet

Ziggo en KPN

Ziggo en KPN zorgen er ook voor dat hun klanten gratis livewedstrijden kunnen kijken. De wedstrijden die worden uitgezonden via RTL zijn voor Ziggo-klanten beschikbaar via Ziggo Go en voor klanten met interactieve tv van KPN via de iTV app.

PDCTV

PDCTV is de streamingsdienst van dartsbond PDC. Deze dienst zendt niet alleen de grote wedstrijden uit, maar ook toernooien die niet op tv worden uitgezonden, zoals de EuroTour-toernooien en Players Championship Events. Bovendien vind je op PDCTV alle highlights van dartevents. Een abonnement kost €5,- per maand of €50,- per jaar. Met een jaarabonnement krijg je tevens voorrang bij de ticketverkoop van darttoernooien.

Darts stream online kijken via PCDTV

Bookmakers

Bookmakers maken het mogelijk om te wedden op een dartstoernooi. Naast de mogelijkheid om te wedden op alle verschillende aspecten van wedstrijden, bieden veel bookmakers ook gratis livestreaming van dartwedstrijden aan. Vaak heb je hier alleen een account voor nodig waar een klein bedrag op staat waarmee je – als je wilt – kunt inzetten op een wedstrijd. Later in dit artikel vertellen we je meer over bookmakers die livestreaming aanbieden.

Veranderingen vanaf 2022

Via bovenstaande mogelijkheden kun je momenteel darts volgen. Dit gaat echter binnenkort veranderen. Vanaf 2022 gaan de uitzendrechten van darts namelijk over van RTL7 naar de Nordic Entertainment Group (NENT Group). NENT Group zal de dartwedstrijden uitzenden op streamingsplatform Viaplay, dat ook pas in 2022 in Nederland wordt geïntroduceerd. Viaplay zal onder andere ook Bundesliga, Premier League en Formule 1 uitzenden.

Om darts te kijken op Viaplay zul je een abonnement nodig hebben. De kosten en verdere mogelijkheden zijn nog onbekend. NENT Group belooft echter dat dit betaalbaar blijft. Mocht het evenveel kosten als in Polen, waar de dienst wel al beschikbaar is, dan wordt dit €7,99 per maand. In Noorwegen is het abonnement echter een stuk duurder: €13,- per maand zonder sport en €33,- per maand met sport.

Darts stream live online kijken via ViaPlay in 2022

In buitenland en buiten EU darts kijken

Uit het voorgaande kunnen we dus concluderen dat je op veel verschillende manieren alle dartstoernooien kunt volgen. Wil je buiten Nederland naar dartswedstrijden kijken, dan wordt het je vaak lastiger gemaakt. Dit heeft te maken met geoblocking. De verschillende diensten hebben slechts in een bepaalde regio de uitzendrechten van darts, en mogen de wedstrijden in andere regio’s dus niet uitzenden. Middels geoblokkades wordt het uitzenden door een dienst buiten de toegestane regio’s geblokkeerd. Gelukkig is het met een VPN wél mogelijk om in het buitenland dezelfde wedstrijden live te volgen als in Nederland.

Hoe werkt een VPN verbinding?

VPN is een afkorting voor Virtual Private Network. Het is dan ook ontstaan om een veiligere internetverbinding op te kunnen zetten. Het internetverkeer dat wordt verzonden en ontvangen door jouw apparaat wordt versleuteld, zodat derde partijen dit niet zo maar kunnen inzien. Maar VPN kun je voor meer doelen gebruiken.

Wanneer je een VPN-verbinding opzet voor jouw apparaat verbind je deze met een VPN-server. Jouw internetverkeer wordt gekoppeld aan het IP-adres van die server. Kies je voor een server in bijvoorbeeld Frankrijk, dan krijg je een Frans IP-adres en lijkt het alsof je je in Frankrijk bevindt. En dit is weer heel handig als je online wilt streamen.

Een VPN gebruiker rent richting Windows om met privacy het internet te kunnen gebruikenEen VPN gebruiker rent richting Windows om met privacy het internet te kunnen gebruikenWat is VPN schematisch uitgelegd

Zo kijk je darten via een VPN

Wanneer je in het buitenland bent en je Nederlandstalige dartwedstrijden wilt kijken, kun je je apparaat verbinden met een Nederlandse VPN-server. Het lijkt dan alsof je in Nederland bent waardoor je de regionale blokkades omzeilt. Darts kijken via een VPN doe je zo:

 1. Abonneer je op een betrouwbare en snelle VPN-provider en installeer de bijbehorende applicatie op je laptop, telefoon of tablet.
 2. Open de VPN-applicatie en maak verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 3. Open je favoriete streamingsdienst in je browser of op je apparaat.
 4. Kijk alle Nederlandse streams van belangrijke darttoernooien overal ter wereld!

Natuurlijk begrijpen we dat je niet direct veel geld uit wil geven om darts via een VPN-verbinding te kijken. Veel VPN-providers bieden daarom een handig proefabonnement aan. Lees verder en ontdek welke VPN-diensten wij aanraden!

Hoe kies je de beste VPN-provider?

Afhankelijk van waar je een VPN voor gebruikt, moet deze voldoen aan verschillende voorwaarden. Je wilt immers zo goed mogelijk gebruik kunnen maken van je verbinding en darttoernooien makkelijk kunnen volgen. Een goede VPN voor het kijken naar streams van dartwedstrijden moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 1. De VPN-provider beschikt over applicaties voor het apparaat waarop jij de wedstrijden wil volgen. Kijk je bijvoorbeeld het liefste darts op je smartphone, maar heeft de VPN-provider geen Android of IOS app? Dan kun je deze uiteindelijk nog niet gebruiken.
 2. De VPN-provider is snel genoeg om de online stream goed te kunnen laden. Wanneer het internet steeds wegvalt kan het beeld blijven hangen of de kwaliteit tegenvallen. En je wilt niet dat winnende punt missen!
 3. De VPN-provider heeft veel servers in het land waarvan jij de stream wil kijken. Dus kijk je vooral Nederlandse streams, dan moet de VPN-provider genoeg servers in Nederland hebben. Dan weet je zeker dat er altijd een server beschikbaar is waar jij verbinding mee kunt maken.

Betrouwbare VPN-diensten

Er bestaan zoveel VPN-diensten dat wij het ook begrijpen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten we de beste VPN-providers voor het kijken van dartwedstrijden voor jou op een rijtje.

NordVPN

 • 5526 fysieke servers in 59 landen.
 • Gratis proefperiode van 30 dagen, daarna enkele euro’s per maand.
 • Beschikt over eigen apps en extensies.
 • Biedt met NordLynx een eigen beveiligingsprotocol aan.
 • Houdt geen logbestanden bij, waardoor jouw internetverkeer echt privé is.

NordVPN is wat ons betreft de beste keuze. De dienst is heel betrouwbaar, snel en beschikt over veel fysieke servers over de hele wereld. Perfect dus voor het volgen van alle belangrijke darttoernooien! Bovendien beschikt de service over browserextensies en apps voor iOS en Android. Zo kun jij zeker darts op jouw favoriete apparaat bekijken.

Surfshark

 • Ruim 3200 servers in meer dan 63 landen.
 • Gratis proefperiode van 30 dagen, daarna enkele euro’s per maand.
 • Beschikt over eigen apps voor iOS en Android.
 • Heeft browserextensies voor Chrome en Firefox.
 • Houdt geen logbestanden bij, waardoor jouw internetverkeer echt privé is.

Ook Surfshark staat bij ons hoog bovenaan de lijst. Het groot aantal servers is hier zeker een reden voor. Je kunt met Surfshark namelijk eenvoudig de geografische blokkades van veel verschillende landen omzeilen. Bovendien is deze VPN-provider relatief gezien erg betaalbaar en kun je de service tegelijkertijd op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken. Zo kun je eenvoudig wisselen van apparaat én kan het hele gezin gebruikmaken van VPN.

CyberGhost

 • Ruim 6300 servers in meer dan 89 landen.
 • Gratis proefperiode van 45 dagen, daarna enkele euro’s per maand.
 • Beschikt over eigen apps voor iOS, Android, Windows en MacOS.
 • Houdt geen logbestanden bij, waardoor jouw internetverkeer echt privé is.

De derde en laatste VPN-provider die we je aanraden is CyberGhost. Vanwege de gebruiksvriendelijke aard en makkelijke installatie is deze service ideaal als je een beginner op het gebied van VPN-gebruik bent. CyberGhost blinkt uit in het hoge aantal servers in veel verschillende landen. Zo vind je altijd wel een beschikbare server in de juiste regio.

Kijk darts live via deze bookmakers

Net zoals bij zoveel sporten het geval is, is het ook bij dartswedstrijden mogelijk om weddenschappen te plaatsen. Op de websites van de bookmakers die deze weddenschappen organiseren, worden vaak ook livestreams van de betreffende toernooien uitgezonden. Vaak gaat dit om dartstoernooien die door die bookmaker worden gesponsord. Vanwege deze sponsoring zijn de livestreams van de toernooien alleen op de website van die bookmaker te bekijken. Zo worden de volgende toernooien gesponsord en uitgezonden via:

 • WK Darts: William Hill
 • Premier League Darts: Unibet
 • UK Open: Ladbrokers
 • Players Championship Finals: Ladbrokers
 • Masters: Betvictor
 • World Cup of Darts: Betvictor
 • World Matchplay: Betfred

Vanwege de sponsoring zijn deze livestreams volkomen legaal, maar het kan wel voorkomen dat ze beperkt worden door geografische blokkades. Met een VPN-verbinding kun je deze weer eenvoudig omzeilen. Naast bovenstaande bookmakers zijn er ook algemene websites waarop je kunt inzetten op dartwedstrijden én livestreams kunt bekijken. Een voorbeeld hiervan is Bet365. 

Om een livestream via een bookmaker te volgen heb je vaak enkel een account met een beetje saldo nodig om eventueel op een wedstrijd te wedden. Het wedden is natuurlijk volledig op eigen verantwoordelijkheid. Geniet van de livestream, laat je goed informeren en doe geen onverantwoorde uitgaves.

Overige websites waarop je gratis darts kunt streamen

In dit artikel hebben we veel legale mogelijkheden besproken om dartwedstrijden te volgen. Net als bij het downloaden van online content zijn ook voor het streamen websites beschikbaar die zich in een grijzer gebied bevinden. Het voordeel van deze websites is dat de streams gratis zijn, maar dit gaat ook gepaard met een aantal nadelen. Zo is de kwaliteit vaak slechter en krijg je te maken met vervelende advertenties en pop-ups. We raden je dan ook aan om bij het bezoeken van deze websites een VPN en goede virusscanner te gebruiken om je apparaat te beschermen tegen malware en andere risico’s. Met een eenvoudige Google search vind je al een hele hoop van zulke websites waarop je gratis kunt streamen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Dartstreams
 • Live TV
 • Gratis Stream
 • Livestream 4 all
Categorieën: Sport kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *