ESPN in het buitenland kijken? Met een VPN werkt het!

Als echte sportliefhebber heb je natuurlijk een abonnement op ESPN. Vanaf 1 januari 2021 heeft dit netwerk Fox Sports overgenomen. Behalve het logo en de huisstijl is weinig veranderd, waardoor je nog steeds je favoriete sportprogramma’s kunt kijken. Natuurlijk wil je hier ook van kunnen genieten als je op reis buiten Nederland bent, maar vaak wordt dit je moeilijk gemaakt.

Wanneer je een Nederlands ESPN-abonnement hebt, krijg je vanwege de uitzendrechten namelijk alleen binnen de Europese Unie toegang tot ESPN. Dit geldt ook voor diensten als Uitzending Gemist, RTL XL en Ziggo Go. Dit is natuurlijk erg vervelend als je bijvoorbeeld de Eredivisie wilt blijven volgen terwijl je op vakantie of voor werk in het buitenland bent. Gelukkig is er een manier om deze blokkade te omzeilen. In dit artikel ontdek je hoe je met een VPN overal ter wereld ESPN kunt kijken.

ESPN logo om overal te kijken

Inhoudsopgave

Zo kijk je sport via ESPN

Met de overgang van Fox Sports naar ESPN is het aanbod van sport op de Nederlandse tv nog meer uitgebreid. Via het netwerk volg je zowel Nederlands en internationaal voetbal als praatprogramma’s over sport en andere topsporten zoals basketbal en tennis. Met vier televisiekanalen, een video-on-demanddienst en een app kun je altijd en overal wel een programma kijken dat je interessant vindt.

ESPN op Nederlandse televisie

ESPN biedt verschillende mogelijkheden aan om naar sport te kijken. De tv-kanalen worden uitgezonden door verschillende tv-providers die ESPN abonnementen aanbieden voor een prijs tussen €7,50 en €17,95 per maand. Bij providers zoals KPN en T-mobile zitten één of meer ESPN zenders zelfs in het basispakket. ESPN vind je bij Nederlandse providers op de volgende kanalen:

 • KPN: kanaal 14 (in het basispakket) en 221 t/m 226
 • Ziggo: kanaal 421 t/m 426
 • T-Mobile: kanaal 150 (in het basispakket) en 151 t/m 155
 • Telfort: kanaal 14 (in het basispakket) en 221 t/m 226
 • Tele2: biedt ESPN niet aan
 • XS4ALL: kanaal 14 (in het basispakket) en 221 t/m 226
 • Online.nl: kanaal 405 t/m 407 (in het basispakket) en 408 t/m 410
 • Canal Digitaal: kanaal 401 t/m 404
 • Caiway: kanaal 318 t/m 323
 • Delta: kanaal 421 t/m 426
 • Solcon: kanaal 14 (in het basispakket) en 150 t/m 153
 • Youfone: kanaal 19 (in het basispakket) en 410 t/m 414

ESPN via de app

Waar je voorheen sport kon kijken via de app Fox Sports Go, kan dat nu via de ESPN Watch-app. Deze kun je gratis aan je ESPN-account koppelenkijk ESPN in het buitenland wanneer je een abonnement hebt bij ESPN. Via de app kun je alle kanalen die tot je abonnement horen live kijken, maar ook programma’s terugkijken en samenvattingen van wedstrijden vinden. Zo zul je geen enkele wedstrijd missen, ook niet als je onderweg bent.

 

ESPN via je internetbrowser

Nog een mogelijkheid om ESPN te kijken, is via de website van ESPN zelf. Dit doe je zo:

 1. Ga in je internetbrowser naar de site van ESPN.
 2. In de menubalk zie je rechts ‘watch’ staan. Klik hierop.

ESPN kijken op internet

 1. Vervolgens krijg je een pagina met een groot aanbod aan streams. Kies wat jij graag wilt kijken: een live uitzending, samenvatting van een wedstrijd, gemist programma, documentaire of een van de andere vele mogelijkheid.
 2. Als je geklikt hebt op het programma dat je graag wilt zien, verschijnt een inlogscherm. Door je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen maak je een account aan bij ESPN.
 3. Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je via dit account, of door op een video te klikken, ESPN koppelen aan je abonnement bij jouw tv aanbieder.
 4. Geniet van al je favoriete sporten!

Het uitgebreide aanbod van ESPN

ESPN laat je kiezen uit een enorm aanbod aan sport. Zo volg je via ESPN niet alleen de Nederlandse Eredivisie, maar ook buitenlandse competities en zelfs andere sporten. Ben je een echte voetballiefhebber, dan kun je bij ESPN terecht voor:

 • Pure Energie Eredivisie Vrouwen;
 • Keuken Kampioen Divisie;
 • Wedstrijden van de TOTO KNVB Beker;
 • UEFA Europa League en UEFA Conferencie League;
 • MLS competitie.

Liever andere sporten kijken? Dat kan natuurlijk ook, met onder andere:

 • Grote tennistoernooien zoals Wimbledon en US Open;
 • American football met de NLF league en het jaarlijkse Super Bowl;
 • Major League Baseball;
 • National Hockey League;
 • Formule 1;
 • Basketbal.

Naast sportwedstrijden kies je ook voor ESPN om praatprogramma’s te kijken, zoals Dit Was Het Weekend, Voetbalpraat en De Eretribune. Bovendien staat ESPN bekend om het maken van prachtige documentaires met sport als onderwerp.

Met een VPN kijk jij overal naar ESPN

Of je nu graag ESPN kijkt via televisie, de app of je webbrowser, het zal je misschien opvallen dat je soms lastig toegang kunt krijgen tot (de Nederlandse versie van) ESPN. Zeker wanneer je je buiten Nederland bevindt. Binnen de Europese Unie kun je met een Nederlandse ESPN abonnement overal toegang krijgen tot ESPN. Maar ESPN is een internationale dienst is, waardoor het kan gebeuren dat in een ander land de ESPN versie van dat land wordt getoond, met andere programma’s en wedstrijden in een andere taal. Dit kun je soms zelf aanpassen:

 • Via de website: klik rechts bovenin op het symbool met de negen blokjes en wijzig de editie naar ‘Nederland’.
 • Via de app: klik rechts bovenin op het tandwiel en wijzig de editie naar ‘Nederland’. Ga terug naar de instellingen, selecteer ‘video instellingen’ en wijzig de Watch Regio naar ‘Nederland’.

Vaak is het echter niet zo makkelijk om toegang te krijgen tot ESPN Nederland. Dit heeft te maken met regionale blokkades, waardoor ESPN niet beschikbaar is voor mensen die zich buiten de EU bevinden. Vanwege de Brexit betekent dit dat je tegenwoordig zelfs geen ESPN kunt kijken in het Verenigd Koninkrijk. Maar met een VPN omzeil je deze blokkades in een handomdraai.

Hoe werken regionale blokkades?

De geografische blokkade voor mensen die vanuit een ander land naar ESPN willen kijken wordt gehandhaafd door te controleren op IP-adressen. Op basis van je IP-adres kan men zien in welk land je bent. Elk land heeft namelijk zijn eigen IP-reeks, wat betekent dat elk IP-adres aan een land gebonden is.  Op deze manier kan ESPN dus gemakkelijk checken waar iemand zich bevindt en op basis daarvan jou de toegang blokkeren. De oplossing is dus om een ander IP-adres te gebruiken.

VPN om regionale blokkades te omzeilen

Hoe gebruik ik een ander IP-adres?

Met een VPN kun je heel eenvoudig je IP-adres veranderen. Dit doe je door verbinding te maken met een VPN-server, waardoor het lijkt alsof je apparaat zich bevindt op de plek van die server. Je krijgt dan ook het IP-adres toegewezen van de VPN-server waarmee je verbonden bent. Wanneer je verbindt met een Nederlandse VPN-server lijkt het alsof je in Nederland bent, waardoor je Nederlandse ESPN abonnement gewoon werkt.

Kies voor de beste VPN-provider

Het aantal VPN-providers is groot, maar niet elke aanbieder is geschikt voor ieder doel. Wanneer je een VPN wil gebruiken om ESPN te kijken, kies je het beste voor een dienst met een snelle verbinding, veel Nederlandse servers en apps die op jouw apparaten werken. Om de keuze wat gemakkelijker te maken vind je hieronder een lijstje volgens ons de beste VPN services om vanuit het buitenland naar ESPN te kijken.

NordVPN

NordVPN is een VPN aanbieder met een groot netwerk aan servers. Ook in Nederland staan voldoende servers van NordVPN, zodat het mogelijk is om Nederlandse streams met een geografische blokkade vanuit het buitenland alsnog te kunnen volgen.

NordVPN heeft ook goede software voor alle verschillende apparaten. Bovendien is het een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld ExpressVPN. Toch krijg je voor de prijs echt een goede VPN service die perfect is voor het kijken naar streams vanuit het buitenland.

Surfshark

Surfshark is een van de beste VPN’s voor vele toepassingen. De verbindingen zijn meer dan snel genoeg om de streams van ESPN te kijken. Bovendien staan er in Nederland meer dan voldoende servers van Surfshark zodat je altijd een goede server kunt vinden.

Surfshark is ook één van de goedkoopste VPN services, maar je krijgt er echt een goede kwaliteit en snelle verbindingen voor terug. Dit is natuurlijk wel fijn als je een video wilt streamen.

Private Internet Access

Private Internet Access is de beste privacy VPN die beschikbaar is. De prijs is erg scherp te noemen en de VPN service is zeer degelijk. Private Internet Access heeft voldoende servers in Nederland zodat je de geografische blokkade van ESPN gemakkelijk kunt omzeilen. Ook zijn de snelheden goed genoeg om zonder bufferen de streams te kunnen volgen.

VPN installeren en gebruiken is zeer eenvoudig

Het installeren van een VPN service op de verschillende apparaten waar jij ESPN op wilt kijken is zeer eenvoudig. Dit geldt voor PC’s met Windows en Mac, tablets met Android, iPads en smartphones met Android en iOS. De bovengenoemde VPN services hebben voor al deze devices aparte software ontwikkeld zodat er gemakkelijk verbinding kan worden gemaakt met een VPN-server in Nederland.

Hoe stel ik een VPN in op mijn apparaat?

Het instellen van een VPN is erg gemakkelijk. Dit doe je al in een paar stappen:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider naar keuze.
 2. Download de app of het programma dat geschikt is voor het apparaat waarop je wilt kijken.
 3. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 4. Open de ESPN Watch-app of de website van ESPN en mis geen enkel programma!

Hoe kijk ik ESPN in het buitenland op mijn tv?

Wanneer je ESPN vanuit het buitenland wilt kijken via een Chromecast, Apple TV of Smart TV, gaat dit het beste door jouw internet router als VPN cliënt in te stellen. Dit is mogelijk met een router waarop je de Firmware DD-WRT installeert. Hier hebben we een speciaal artikel over geschreven: VPN instellen op een DD-WRT router. Een andere optie is om een virtuele router op te zetten met de hulp van je laptop.

NordVPN op computer tablet en mobiel

Kijk ook live ESPN

De VPN oplossing werkt niet alleen voor het terugkijken van programma’s op ESPN. Wanneer je met een Nederlandse VPN server verbonden bent, kun je ook naar live ESPN uitzendingen kijken terwijl je je buiten Nederland bevindt. Voor het ontvangen van ESPN live heb je naast een VPN verbinding ook een internetconnectie nodig die snel genoeg is om de video’s te streamen. Dit is in veruit de meeste vakantiebestemmingen tegenwoordig wel het geval.

Kijk ESPN voor één dag of wedstrijd

Wil je ESPN uitproberen of naar een eendaags sportevenement zoals de Super Bowl kijken? Afhankelijk van je tv-provider kan dit ook! Via verschillende tv-aanbieders kun je namelijk een dagpas of een enkele wedstrijd kopen. Zo kijk je ook ESPN zonder abonnement.

 • Via Ziggo koop je een dagpas voor €7,95 om 24 uur lang (van 8:00 tot 8:00) ESPN te kijken.
 • Via KPN, Telfort en XS4ALL koop je voor €6,- een losse wedstrijd.
 • Via Caiway koop je voor €7,50 een losse wedstrijd.

Ook wanneer je kiest voor één van deze mogelijkheden heb je buiten de EU een VPN-verbinding nodig om hier gebruik van te kunnen maken. Natuurlijk wil je hier geen duur abonnement voor afsluiten. Daarom kun je bij de meeste VPN-providers gebruikmaken van een proefperiode. Wanneer je voor het einde van deze periode je abonnement opzegt, worden geen kosten in rekening gebracht.

Categorieën: Sport kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *