Live WK voetbal achtste finale Nederland kijken vanuit het buitenland? Het is mogelijk!

Zit jij er al klaar voor? Na vier lange jaren wachten sinds het vorige WK is het eindelijk weer tijd voor het grootste voetbaltoernooi ter wereld. Live WK voetbal kijken doe je thuis voor de buis gewoon via de NOS, maar ook livestreamen is een optie. En als je dit van plan bent vanuit het buitenland, heb je een VPN nodig. Lees er hier alles over én vind ook het complete WK 2022 speelschema.

Het WK – ook wel bekend als het FIFA- wereldkampioenschap voetbal – is een toernooi tussen alle nationale mannelijke voetbalteams die bij de FIFA zijn aangesloten.

In 1930 vond de eerste officiële editie plaats, waarna iedere vier jaar om de World Cup wordt gestreden. In 2022 vindt het WK plaats in Qatar – voor het allereerst in een Arabisch land, en niet zonder controverse. Vanwege de hitte in het Midden-Oosten dit jaar niet in de zomer, we hebben we een paar maanden langer moeten wachten. Vanaf eind november mogen we eindelijk een maand lang genieten van voetbal op topniveau.

Na een hoop spannende, verrassende en zinderende wedstrijden kijken we eindelijk uit naar hét moment: de finale op zondag 18 december! Deze wordt gespeeld tussen regerend kampioen Frankrijk en Argentinië.

Hier wil je natuurlijk geen seconde van missen. En dat hoeft ook niet: je kunt alle wedstrijden namelijk volgen via de NOS. Ben je in het buitenland, maar wil je toch het WK volgen? Dat kan problemen opleveren. Hoewel het in andere landen uiteraard ook wordt uitgezonden, wil je het wel met Nederlands commentaar zien. Gelukkig krijg je met een VPN ook in het buitenland toegang tot de uitzendingen van het WK.

Inhoudsopgave

Live WK voetbal kijken vanuit het buitenland in 5 stappen

Het WK voetbal kijk je via de NOS of een online stream. Hoewel er veel streams beschikbaar zijn, heb je niet in alle landen toegang tot deze streams. Dit heeft te maken met de uitzendrechten. Diensten die de uitzendrechten van het WK hebben, hebben dit slechts binnen bepaalde (lands)grenzen. Dit geldt niet alleen voor het WK, maar bijvoorbeeld ook voor Formule 1, de Champions League en de US Open.

Je hebt daarom een VPN nodig om in het buitenland toegang te krijgen tot deze streams. Dit doe je zo:

 1. Kies een betrouwbare VPN-dienst en schaf een abonnement aan.
 2. Download en installeer de software of app die geschikt is voor jouw apparaat.
 3. Log in met de gegevens die je hebt aangemaakt tijdens het abonneren.
 4. Maak verbinding met een VPN-server in een land waar de stream die je wilt kijken beschikbaar is.
 5. Ga naar de website of app die de livestream aanbiedt. En voilà, je mist geen enkele wedstrijd meer!

Het aanschaffen en installeren van een VPN is heel eenvoudig. Maar hoe kies je de juiste VPN-dienst? En waar, wanneer en hoe kun je vervolgens naar het WK voetbal kijken?

Hoe kun je het WK 2022 zien?

De wedstrijden van het WK voetbal 2022 zijn op verschillende manieren te volgen.

NOS

Alle wedstrijden van het WK worden live uitgezonden via NOS Studio Sport. Dit programma vind je op de zenders NPO 1 en 3. Met een abonnement bij een Nederlandse tv-provider zitten deze zenders altijd in je standaardpakket.

NPO Start

Wedstrijd gemist of liever online streamen via een ander apparaat dan je tv? Dan kun je de wedstrijden gratis volgen via NPO Start. Alle programma’s die op de zenders van de NPO worden uitgezonden, vind je hier gratis terug. Dit zijn dus de (live) WK wedstrijden, maar ook de wedstrijdverslagen, analyses en voor- en nabeschouwingen.

NLZIET

Via NLZIET kun je programma’s van SBS, RTL en NPO live, vooruit- en terugkijken. Alle WK-wedstrijden van het Nederlands elftal worden live uitgezonden. Deze kun je volgen via verschillende apparaten, zoals je mobiel, tablet, laptop, smart tv en Chromecast. Een abonnement bij NLZIET kost €7,95 per maand. Je kunt hierbij gebruikmaken van een gratis proefperiode van 14 dagen.


WK voetbal live kijken vanuit het buitenland met VPN

Wanneer je het WK voetbal vanuit het buitenland wil kijken, merk je snel dat je geen toegang hebt tot de streamingsdiensten waaraan je gewend bent. Dit heeft te maken met uitzendrechten. De uitzendrechten van het WK voetbal zijn namelijk maar geldig binnen bepaalde geografische grenzen. Bevind je je buiten deze grenzen, dan heb je geen toegang tot de stream. Het is daardoor bijvoorbeeld helemaal niet vanzelfsprekend dat de NOS-stream werkt vanaf je buitenlandse vakantieadres.

Lees hier meer over Nederlandse tv kijken in het buitenland.

Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen, namelijk met een VPN. VPN staat voor Virtueel Persoonlijk Netwerk en is een manier om een beveiligde verbinding met het internet op te zetten. Hierdoor kunnen derde partijen geen toegang krijgen tot jouw internetdata, wat internetten veiliger en anoniemer maakt. Maar een VPN heeft meer voordelen.

Voetbal kijken in buitenland, mét VPN mogelijk in 5 stappen

Wat is VPN schematisch uitgelegd

Zo kun je met een VPN ook je IP-adres veranderen. Je verbindt jouw apparaat namelijk met een VPN-server, waardoor je het IP-adres van die server overneemt. Zo lijkt het voor de rest van het internet alsof jij op de locatie van die VPN-server bent. Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar is tegenwoordig heel eenvoudig. Je doet dit al in een paar stappen:

 1. Kies een betrouwbare VPN-dienst en maak een account aan. Al vanaf een paar euro per maand heb je een abonnement bij een sterke VPN-provider. In het volgende gedeelte vind je drie VPN’s die wij aanraden.
 2. Download de software van de VPN-dienst op jouw computer of smartphone. Diverse goede VPN-diensten kunnen ook worden geïnstalleerd op je smart tv. Na het downloaden kun je de software of app installeren.
 3. Open het programma en log in met de gegevens die je bij stap 1 hebt aangemaakt.
 4. Maak verbinding met een VPN-server in het land waar de streamingsdienst die jij wilt kijken is gevestigd. Ga je het WK bijvoorbeeld streamen via NPO Start, dan maak je verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 5. Ga naar de website van de streamingdienst. Je merkt dat je nu toegang hebt tot de livestream van het WK!

Mocht het niet werken, dan kun je altijd proberen om verbinding te maken met een andere Nederlandse VPN-server, of om je cookies te verwijderen voordat je de streamingdienst opent.

popcorn time vpn watching

Top 3 Voetbal VPN’s

Wat is nu de beste VPN voor streamen? Bij het uitkiezen van een VPN om het WK te volgen, moet je op een paar dingen letten:

 • Het bedrag dat je iedere maand kwijt wilt zijn aan een abonnement.
 • De snelheid van de VPN-server. Je wilt namelijk niet dat de verbinding wegvalt op het spannendste moment van de wedstrijd.
 • Voldoende servers in het land waar jij het WK wilt streamen.
 • Software die werkt op het apparaat waarop jij het WK voetbal (het vaakst) wilt volgen.

Gebaseerd op deze voorwaarden raden we drie VPN-diensten aan die het meest geschikt zijn om het WK mee te streamen.

1. NordVPN

 

9.75 /10
Vanaf
€2.99
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

 • Snelle servers
 • Uitstekende software en apps
 • Erg goede prijs
 • Betrouwbare en snelle klantenservice
 • ❌   Geen router-app

Lees NordVPN review

NordVPN is veruit de meest populaire en beste VPN-dienst ter wereld. Met een aantrekkelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit is dit ook zeker niet gek. Een abonnement kost maar een paar euro per maand.

Hierna profiteer je direct van meer dan 5.000 snelle servers in 59 verschillende landen waarmee je maximaal zes verschillende apparaten tegelijk kunt verbinden. Zo hoef je geen minuut van het WK te missen.

2. Surfshark

9.31 /10
Vanaf
€1.99
/maand
Lees Surfshark review

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken.

 • Goedkoop en betrouwbaar
 • Supersnelle servers
 • Onbeperkt aantal apparaten
Lees Surfshark review

Hoewel Surfshark pas sinds 2018 bestaat, is de dienst al snel opgeklommen naar status van één van de beste VPN-diensten op de markt. De VPN werkt op een onbeperkt apparaten tegelijk en ondersteund een groot aantal besturingssystemen.

De dienst heeft meer dan 3.200 servers beschikbaar in ruim 65 verschillende landen. Ondanks al deze voordelen blijft de dienst hartstikke betaalbaar. Actuele prijzen vind je in onze Surfshark review.

3. CyberGhost

8.81 /10
Vanaf
€2.03
/maand
Lees CyberGhost review

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken apps maken het plaatje compleet.

 • veel serverlocaties
 • gebruiksvriendelijke software en apps
 • 45 dagen niet-goed-geld-teruggarantie
Lees CyberGhost review

Met een gebruiksvriendelijke interface werkt CyberGhost heel eenvoudig. Dit maakt het al snel goed dat de dienst iets lager dan andere VPN’s scoort op het gebied van lange-afstandsservers.

De 8.000 servers in 91 landen steken met kop en schouder boven de rest van de concurrentie uit. Hiermee kun je op maximaal 7 apparaten tegelijk verbinding maken. Ook CyberGhost is heel betaalbaar, met een extra lange niet-goed-geld-teruggarantie van 45 dagen.


WK 2022 speelschema: wie speelt wanneer?

Het wereldkampioenschap voetbal is opgedeeld in verschillende fases. Deze vinden op de onderstaande data plaats. Hierna vind je alle wedstrijden met datum en Nederlandse speeltijd.

Fase Data
Groepsfase 20 november – 2 december
Achtste finales 3 – 6 december
Kwartfinales 9 en 10 december
Halve finales 13 en 14 december
Troostfinale 17 december
Finale 18 december

Troostfinale

Datum Tijdstip Thuis Uit
zaterdag 17 december 2022 16:00 Kroatië Marokko

Finale

Datum Tijdstip Thuis Uit
zondag 18 december 2022 16:00 Argentinië Frankrijk

WK 2022: de uitslagen tot nu toe

De uitslagen van de groepsfase hebben bepaald wie naar de knock-outfase doorging. Deze uitslagen zagen er zo uit:

Datum Tijdstip Groep Thuis Uit Uitslag
zondag 20 november 2022 17:00 A Qatar Ecuador 0 – 2
maandag 21 november 2022 14:00 B Engeland Iran 6 – 2
maandag 21 november 2022 17:00 A Senegal Nederland 0 – 2
maandag 21 november 2022 20:00 B Verenigde Staten Wales 1 – 1
dinsdag 22 november 2022 11:00 C Argentinië Saudi-Arabië 1 – 2
dinsdag 22 november 2022 14:00 D Denemarken Tunesië 0 – 0
dinsdag 22 november 2022 17:00 C Mexico Polen 0 – 0
dinsdag 22 november 2022 20:00 D Frankrijk Australië 4 – 1
woensdag 23 november 2022 11:00 F Marokko Kroatië 0 – 0
woensdag 23 november 2022 14:00 E Duitsland Japan 1 – 2
woensdag 23 november 2022 17:00 E Spanje Costa Rica 7 – 0
woensdag 23 november 2022 20:00 F België Canada 1 – 0
donderdag 24 november 2022 11:00 G Zwitserland Kameroen 1 – 0
donderdag 24 november 2022 14:00 H Uruguay Zuid-Korea 0 – 0
donderdag 24 november 2022 17:00 H Portugal Ghana 3 – 2
donderdag 24 november 2022 20:00 G Brazilië Servië 2 – 0
vrijdag 25 november 2022 11:00 B Wales Iran 0 – 2
vrijdag 25 november 2022 14:00 A Qatar Senegal 1 – 3
vrijdag 25 november 2022 17:00 A Nederland Ecuador 1 – 1
vrijdag 25 november 2022 20:00 B Engeland Verenigde Staten 0 – 0
zaterdag 26 november 2022 11:00 D Tunesië Australië 0 – 1
zaterdag 26 november 2022 14:00 C Polen Saudi-Arabië 2 – 0
zaterdag 26 november 2022 17:00 D Frankrijk Denemarken 2 – 1
zaterdag 26 november 2022 20:00 C Argentinië Mexico 2 – 0
zondag 27 november 2022 11:00 E Japan Costa Rica 0 – 1
zondag 27 november 2022 14:00 F België Marokko 0 – 2
zondag 27 november 2022 17:00 F Kroatië Canada 4 – 1
zondag 27 november 2022 20:00 E Spanje Duitsland 1 – 1
maandag 28 november 2022 11:00 G Kameroen Servië 3 – 3
maandag 28 november 2022 14:00 H Zuid-Korea Ghana 2 – 3
maandag 28 november 2022 17:00 G Brazilië Zwitserland 1 – 0
maandag 28 november 2022 20:00 H Portugal Uruguay 2 – 0
dinsdag 29 november 2022 16:00 A Ecuador Senegal 1 – 2
dinsdag 29 november 2022 16:00 A Nederland Qatar 2 – 0
dinsdag 29 november 2022 20:00 B Wales Engeland 0 – 1
dinsdag 29 november 2022 20:00 B Iran Verenigde Staten 0 – 3
woensdag 30 november 2022 20:00 C Polen Argentinië 0 – 2
woensdag 30 november 2022 20:00 C Saudi-Arabië Mexico 1 – 2
woensdag 30 november 2022 16:00 D Australië Denemarken 1 – 0
woensdag 30 november 2022 16:00 D Tunesië Frankrijk 1 – 0
donderdag 1 december 2022 20:00 E Japan Spanje 2 – 1
donderdag 1 december 2022 20:00 E Costa Rica Duitsland 2 – 4
donderdag 1 december 2022 16:00 F Kroatië België 0 – 0
donderdag 1 december 2022 16:00 F Canada Marokko 1 – 2
vrijdag 2 december 2022 20:00 G Servië Zwitserland 2 – 3
vrijdag 2 december 2022 20:00 G Kameroen Brazilië 1 – 0
vrijdag 2 december 2022 16:00 H Ghana Uruguay 0 – 2
vrijdag 2 december 2022 16:00 H Zuid-Korea Portugal 2 – 1

De winnaars uit de groepsfase hebben ondertussen de achtste finales gespeeld:

Datum Tijdstip Thuis Uit Uitslag
zaterdag 3 december 2022 16:00 Nederland Verenigde Staten 3 – 1
zaterdag 3 december 2022 20:00 Argentinië Australië 2 – 1
zondag 4 december 2022 16:00 Frankrijk Polen 3 – 1
zondag 4 december 2022 20:00 Engeland Senegal 3 – 0
maandag 5 december 2022 16:00 Japan Kroatië 1 (1) – 1 (3)
maandag 5 december 2022 20:00 Brazilië Zuid-Korea 4 – 1
dinsdag 6 december 2022 16:00 Marokko Spanje 0 (3) – 0 (0)
dinsdag 6 december 2022 20:00 Portugal Zwitserland 6 – 1

De landen die tijdens de achtste finales als winnaar de wedstrijd hebben geëindigd, zijn doorgegaan naar de kwartfinales. Ook deze zijn inmiddels gespeeld:

Datum Tijdstip Thuis Uit Uitslag
vrijdag 9 december 2022 16:00 Kroatië Brazilië 1 (4) – 1 (2)
vrijdag 9 december 2022 20:00 Nederland Argentinië 2 (3) – 2 (4)
zaterdag 10 december 2022 16:00 Marokko Portugal 1 – 0
zaterdag 10 december 2022 20:00 Engeland Frankrijk 1 – 2

Ook de finalisten van het WK 2022 zijn bekend. Dit zijn de winnaars van de halve finales. Voor de verliezers volgt er nog een wedstrijd waarin gestreden wordt voor de derde plek.

Datum Tijdstip Thuis Uit Uitslag
dinsdag 13 december 2022 20:00 Argentinië Kroatië 3 – 0
woensdag 14 december 2022 20:00 Frankrijk Marokko 2 – 0

Conclusie

Na ruim vier jaar wachten is het WK voetbal eindelijk weer aangebroken! Dit jaar reizen alle gekwalificeerde teams af naar Qatar. Alle wedstrijden worden uitgezonden via NOS Studio Sport, op NPO 1 en 3. Liever online streamen? Dat kan gratis via NPO Start of met een betaald abonnement via NLZIET.

Ook wanneer je in het buitenland bent, wil je het WK voetbal op de voet volgen. De uitzendrechten van de streamingdiensten zijn alleen beperkt tot bepaalde geografische grenzen. Buiten deze grenzen heb je geen toegang tot deze diensten. Gelukkig kun je dit met een VPN omzeilen.

Door te verbinden met een VPN-server krijgt je apparaat namelijk het IP-adres van die server toegewezen. Daardoor lijkt het alsof je je in het land van die server bevindt, en krijg je weer toegang tot de gewenste streamingsdienst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar is heel eenvoudig. Je bent slechts 5 stappen verwijderd van je favoriete livestream:

 1. Kies een betrouwbare VPN-dienst en schaf een abonnement aan. De diensten die wij aanraden zijn NordVPN, Surfshark en CyberGhost.
 2. Download en installeer de software of app die geschikt is voor jouw apparaat.
 3. Log in met de gegevens die je hebt aangemaakt tijdens het abonneren.
 4. Maak verbinding met een VPN-server in een land waar de stream die je wilt kijken beschikbaar is.
 5. Ga naar de website of app die de livestream aanbiedt. En voilà, je mist geen enkele wedstrijd meer!

Veelgestelde vragen

Het WK begint op 20 november om 17:00 met de openingswedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador. De finale kijk je een maand later, op 18 december.

Het WK voetbal vindt normaal gezien plaats in juni en juli. In Qatar is het dan extreem warm, met temperaturen die vaak boven de 40 graden uitschieten. Dat is geen ideaal voetbalweer, waardoor besloten is om het WK uit te stellen tot november en december.

In Nederland kijk je het WK voetbal op tv via NOS Studio Sport op NPO 1 en 2. Wil je de wedstrijden streamen, dan kijk je naar NPO Start of NLZIET. Ook in het buitenland kun je deze streams bekijken. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een Nederlandse VPN-server.

De volgende landen hebben zich geplaatst voor het WK voetbal 2022:

 • Qatar
 • Engeland
 • Senegal
 • Verenigde Staten
 • Argentinië
 • Denemarken
 • Mexico
 • Frankrijk
 • Marokko
 • Duitsland
 • Spanje
 • België
 • Zwitserland
 • Uruguay
 • Portugal
 • Brazilië
 • Wales
 • Nederland
 • Tunesië
 • Polen
 • Japan
 • Kroatië
 • Kameroen
 • Zuid-Korea
 • Ecuador
 • Iran
 • Saudi-Arabië
 • Australië
 • Costa Rica
 • Canada
 • Servië
 • Ghana

Het WK wordt dit jaar in Qatar gehouden. De wedstrijden vinden in acht stadions plaats die zijn verdeeld over vijf steden: Doha, Lusail, Al-Khor, Al-Rayyan en Al-Wakrah. Met vier stadions vormt Doha het centrale punt van het WK.

Categorieën: Sport kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *