Schiet naar de overwinning met de beste VPN voor Valorant: Verbeter beveiligingen verminder lag

Dit artikel belicht de voordelen van VPN's voor Valorant en biedt een stapsgewijze gids voor optimaal gebruik. Het belang van VPN's voor beveiliging, geografische beperkingen omzeilen en lag verminderen wordt benadrukt, samen met beveiligingstips. Lees meer voor essentiële informatie als je je speelervaring wilt verbeteren.

Valorant, ontwikkeld door Riot Games, heeft de wereld van online gaming veroverd sinds de release in 2020. Deze tactische hero first-person shooter (FPS) combineert strategie en schietvaardigheid, waardoor het een populaire keuze is geworden voor zowel casual gamers als eSports-professionals. Met teams die strijden om de overwinning, is snelle reactietijd en nauwkeurigheid van het grootste belang in Valorant.

In dit artikel gaan we in op het belang van een VPN bij het spelen van Valorant, welke VPN’s het meest geschikt zijn voor deze game, en hoe je een VPN kunt instellen voor een optimale gaming ervaring.

Inhoudsopgave

Beste 3 VPN’s voor Valorant:

 • NordVPN: de beste all-round-VPN voor Valorant
 • Surfshark: de gebruiksvriendelijke Valorant VPN
 • AtlasVPN: de betaalbare optie voor Valorant met een gratis versie

Hoe een VPN te gebruiken voor Online Gaming en Valorant

Hier is een stapsgewijze instructie voor het instellen en gebruiken van een VPN met Valorant:

1. Registreren en installeren

 • Kies één van de aanbevolen VPN-providers zoals NordVPN en registreer je voor een abonnement.
 • Download en installeer de VPN-software op je apparaat.

NordVPN pricelist

2. Verbinding maken met een geschikte server locatie voor Valorant

 • Start de VPN-software en log in op je account.
 • Kies een serverlocatie die dicht bij de Valorant-servers ligt voor de beste prestaties.
 • Raadpleeg de server lijst van de VPN-provider.

3. Optimaliseer VPN-instellingen voor de beste Valorant-ervaring

 • Controleer de instellingen van de VPN-software en zorg ervoor dat de kill switch is ingeschakeld om je verbinding te beschermen.
 • Pas eventuele andere instellingen aan op basis van je voorkeuren.

Press-the button


Waarom zou je een VPN nodig hebben voor Valorant?

Het gebruik van een VPN tijdens het spelen van Valorant biedt meerdere voordelen, waaronder:

 • Verbeterde beveiliging en privacy: een VPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je IP-adres, waardoor je beschermd bent tegen DDoS-aanvallen en je persoonlijke informatie privé blijft.
 • Omzeilen van geografische beperkingen en game bans: Met een VPN omzeil je regionale beperkingen en krijg je toegang tot servers over de hele wereld, zelfs als bepaalde servers of content geblokkeerd zijn in jouw regio. Ook kan je game bans omzeilen doordat je werkelijke IP-adres wordt verborgen.
 • Verminderde latency en verbeterde speelervaring: Door verbinding te maken met een VPN-server die dichter bij de game-server ligt, verminder je lag en verbeter je de ping-tijd, wat cruciaal is voor competitieve games zoals Valorant.

Geografische Beperkingen en Valorant

Valorant gebruikt regionale servers om spelers met lagere ping-tijden en een betere speelervaring te voorzien. Dit leidt vaak tot geografische beperkingen waarbij sommige spelers geen toegang hebben tot bepaalde servers of regio’s. Hier komt een VPN van pas, omdat het je de mogelijkheid biedt om je virtuele locatie te veranderen en toegang te krijgen tot servers buiten je eigen regio.

Het Belang van een Stabiele en Beveiligde Verbinding

Online gaming wordt vaak belemmerd door problemen zoals lag, vertraging en DDoS-aanvallen. Lag en vertragingen beïnvloeden je reactietijd, terwijl DDoS-aanvallen je gaming-ervaring verstoren. Een VPN helpt je bij het verminderen van lag door je verbinding te optimaliseren en tegelijkertijd bescherming te bieden tegen DDoS-aanvallen. 

Voordelen van het Gebruik van een VPN bij het Spelen van Valorant

Het gebruik van een VPN bij het spelen van Valorant biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Bescherming tegen DDoS-aanvallen en hackers: Een VPN verbergt je IP-adres en beschermt je tegen DDoS-aanvallen en andere bedreigingen.
 • Toegang tot geografisch beperkte content en servers: Met een VPN krijg je toegang tot servers en content die anders niet beschikbaar zouden zijn in jouw regio.
 • Vermindering van lag en verbetering van de ping-tijd: Door verbinding te maken met een VPN-server dichter bij de game-server, verminder je je lag en ervaar je een betere ping-tijd.
 • Anoniem blijven tijdens het spelen: Een VPN beschermt je privacy en houdt je online activiteiten anoniem, zelfs tijdens het gamen.

Overwegingen bij het Kiezen van de Juiste VPN voor Valorant

Bij het kiezen van een VPN voor Valorant zijn er verschillende belangrijke overwegingen:

 • Snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid: Een VPN moet snel en stabiel zijn om een zorgeloze gaming ervaring te bieden.
 • Server locaties en geografische dekking: Controleer of de VPN-provider servers heeft in regio’s waar je Valorant wilt spelen.
 • Beveiliging, encryptie en privacybeleid: Kies een VPN-provider met sterke beveiligingsfuncties en een strikt no-logs beleid.
 • Compatibiliteit met gaming platforms en apparaten: Zorg ervoor dat de VPN werkt met jouw gaming platform en apparaten.

Beste VPN’s voor Valorant

Hier zijn de top 3 gaming VPN’s die geschikt zijn voor Valorant, met een overzicht van functies en voordelen van elke aanbevolen VPN:


1. NordVPN

NordVPN

NordVPN is de beste VPN-provider voor Valorant met 5800 servers in 60 landen en het NordLynx-protocol voor razendsnelle gaming. Met sterke beveiligingsfuncties, waaronder DDoS-bescherming, en serverlocaties over de hele wereld, omzeilt NordVPN eenvoudig de geografische beperkingen en garandeert een soepele Valorant-ervaring. 

Het is simpel om een passend NordVPN-abonnement te vinden, met prijzen die vanaf slechts €3,29 per maand starten. Naast gratis browsen, torrenting en streamen gedurende maximaal 30 dagen, wordt ook een geld-terug-garantie aangeboden.

Wil je meer over NordVPN weten? Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie. 

Voordelen:

 • Groot server netwerk met 5800 servers in 60 landen
 • NordLynx-protocol
 • Double VPN (verbinding met twee servers voor extra beveiliging en anonimiteit.)

Nadelen:

 • Complex voor beginners

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark is een gebruiksvriendelijke VPN-provider met onbeperkte gelijktijdige verbindingen, waardoor het ideaal is voor gamers die meerdere apparaten willen beschermen. Met servers in veel Valorant-regio’s en sterke beveiligingsopties biedt Surfshark de mogelijkheid om veilig en snel te gamen. De betaalbare prijzen van Surfshark maken het ook een aantrekkelijke keuze voor gamers met een budget.

De kosten voor Surfshark beginnen bij €2,49 per maand, en deze VPN-provider biedt zowel een gratis proefperiode van 7 dagen als een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Voor een uitgebreide beoordeling van Surfshark VPN, verwijzen we je graag naar onze Surfshark VPN-review.

Voordelen:

 • Onbeperkt aantal connecties
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Recente security-audit

Nadelen:

 • Geen gratis versie

3. Atlas VPN

AtlasVPN is een budgetvriendelijke optie die solide beveiliging en privacy biedt. Hoewel het niet de uitgebreide functies van sommige andere VPN’s heeft, presteert het nog steeds goed voor Valorant. Met servers in verschillende regio’s en een gratis versie met beperkte functies, is AtlasVPN een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar betaalbare VPN-bescherming. De service is erg betaalbaar, slechts vanaf €1,72 per maand inclusief geld-terug-garantie van 30 dagen

Als je toch een voorkeur geeft aan gratis versie, heeft AtlasVPN een freemium-optie beschikbaar. Dan heb je wel een datalimiet van 5GB, wat niet de beste keuze is voor het spelen, downloaden of streamen van games of grote gamebestanden. Kies dus voor een AtlasVPN premium versie voor de beste resultaten. 

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie.

Voordelen:

 • Gratis versie beschikbaar
 • Onbeperkt aantal connecties 
 • Houdt geen logs bij

Nadelen:

 • Sommige apps missen functies

Wat is Valorant?

Valorant is een populaire hero first-person shooter (FPS) game van Riot Games.
Sinds de release in juni 2020 heeft het spel een grote spelerbasis opgebouwd, dankzij de unieke mix van teamwerk en personage-vaardigheden, wat heeft bijgedragen aan zijn populariteit.

Het gebruik van een VPN bij het spelen van Valorant biedt verschillende voordelen. Allereerst verbetert het de stabiliteit van je internetverbinding, wat van pas komt bij een onstabiele verbinding of packet loss. Ten tweede beschermt het tegen Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen, die gamers soms te verduren krijgen. Met een VPN verberg je jouw IP-adres en bescherm je jezelf tegen dergelijke aanvallen tijdens het spelen van Valorant. Ten derde geeft VPN je toegang tot regionale servers, handig als je met vrienden uit andere delen van de wereld wilt spelen.

Beveiligingsmaatregelen bij het Spelen van Valorant met een VPN

Gebruik sterke wachtwoorden voor je accounts en schakel tweestapsverificatie (2FA) in.

Wees bewust van phishing-pogingen en klik niet op verdachte links tijdens het spelen.

Houd Valorant en je VPN-software up-to-date om beveiligingspatches te ontvangen.

Tips en Trucs voor het gebruik van een VPN met Valorant

Hier zijn enkele handige tips en trucs om het meeste uit je VPN-gebruik met Valorant te halen:

 1. Kies altijd een serverlocatie die dicht bij de game-server ligt voor minimale lag.
 2. Controleer de VPN-instellingen en zorg ervoor dat de kill switch is ingeschakeld om je verbinding te behouden.
 3. Houd de VPN-software up-to-date voor optimale prestaties.

Met deze eenvoudige tips en trucs optimaliseer je je VPN-ervaring met Valorant en geniet je van veilig en soepel gamen. Blijf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en updates voor de beste resultaten.

Tips voor een optimale Valorant ervaring met VPN

Tip 1: Kies de dichtstbijzijnde server locatie

Kies een VPN-server in de VS die fysiek dicht bij de Valorant gameserver ligt om lag te minimaliseren.

NordVPN servers

Tip 2: Controleer de VPN-Instellingen

Zorg ervoor dat de kill switch-functie is ingeschakeld in de VPN-software om je verbinding te beschermen.

Tip 3: Sluit Onnodige Achtergrond-Apps Af

Sluit andere apps en processen die bandbreedte gebruiken om de prestaties van Valorant te verbeteren.


Conclusie

Het gebruik van een VPN bij het spelen van Valorant verbetert je beveiliging en privacy, omzeilt geografische beperkingen en verbetert de algehele speelervaring. NordVPN, Surfshark en Atlas VPN behoren tot de beste opties voor gamers. Door één van deze VPN’s te gebruiken, en uiteraard de juiste server locatie te kiezen, je VPN-instellingen te optimaliseren en beveiligingsmaatregelen te treffen, profiteer je van een probleemloze en veilige Valorant-ervaring.


Veelgestelde Vragen over Valorant en VPN

Ja, het gebruik van een VPN heeft enige invloed op je verbindingssnelheid, maar hoogwaardige VPN’s minimaliseren dit effect en bieden nog steeds voldoende snelheid voor een soepele gaming ervaring.

Ja, het gebruik van een VPN is niet expliciet verboden in de terms of service van Valorant (en Riot Games). Het is echter belangrijk om de regels en richtlijnen van het Valorant-platform te volgen en geen ongeoorloofd gedrag te vertonen.

Ja, een VPN zoals NordVPN helpt bij het verminderen van lag en het verbeteren van de ping-tijd in Valorant door een optimale server locatie te kiezen en de verbinding te optimaliseren.

Aanbevolen server locaties variëren afhankelijk van je fysieke locatie en de locatie van de Valorant gameservers. Kies een server locatie die dicht bij de Valorant-servers ligt voor de beste prestaties.

Categorieën: Entertainment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *