Gaming VPN, de voordelen en beste keuze

Een VPN voor gamers heeft verschillende voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om game releases eerder te kopen en downloaden en is het op sommige plekken zelfs mogelijk een lagere latency en ping te realiseren. Eerst behandelen we wat volgens ons de beste VPN services zijn voor gaming. Daarna zie je wat de verschillende voordelen zijn van van een gaming vpn.

We behandelen op deze pagina de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave

Beste VPN’s voor gaming

Bij het kiezen van de beste VPN voor gaming is het belangrijk dat er op een aantal zaken gelet wordt. De belangrijkste zaken zijn snelheid en server locaties. Waarom dat precies is lees je verder op deze op pagina.

Dan nu als eerst een overzicht van de volgens ons beste VPN services voor gamers.


NordVPN

NordVPNNordVPN is onze favoriete VPN service voor een scala aan toepassingen. Ook voor gamen komt deze VPN service het beste uit de bus. De snelheden zijn simpelweg het best en ook zijn er heel veel servers over de gehele wereld te vinden.

Als je een VPN zoekt om zo snel mogelijk de nieuwste releases binnen te halen, die eigenlijk in Nederland nog niet beschikbaar zijn, is NordVPN de juiste keuze.

De eigenschappen van snelle verbindingen en servers echt wereldwijd maken de NordVPN VPN verbindingen zeer geschikt om te gebruiken als gamer.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark heeft de servers met de juiste snelheid om live te gamen en ook de snelheid om de nieuwste games zo snel mogelijk te downloaden.

Gamen over een VPN verbinding van Surfshark werkt prima snel. En de service stelt je ook in staat om game releases het eerst te kopen en te downloaden waar je ook bent.
Bezoek Surfshark


Waarom een gaming VPN

Je zult je misschien afvragen waarom een VPN voor gaming nodig is. Dit is een terechte vraag, in de regel maakt een VPN je verbinding namelijk iets trager en dat is natuurlijk ongewenst als je aan het gamen bent.

Hieronder vind je toch een aantal goede redenen om een VPN te gebruiken als je een gamer bent.

Nieuwe game releases als eerste

De release van een nieuwe game wordt vaak niet wereldwijd tegelijkertijd vrijgegeven. Dit kan zijn vanwege het tijdsverschil of door de rechten die uitgegeven worden over de game.

Voor hardcore gamers en met name gamestreamers die er als eerste bij willen zijn kan dit behoorlijk vervelend zijn. Zij willen immers als eerste een voorsprong opbouwen of als eerste een stream van de nieuwe game publiceren.

Met een VPN heb je de mogelijk je IP te veranderen naar het land waar de game het eerst uitkomt. Vervolgens is het dan wel mogelijk om de game als eerste te kopen, te downloaden en te spelen.

Unblock regionaal geblokkeerde games

In sommige landen en/of gebieden zijn bepaalde games verboden. Dit wordt gehandhaafd door het blokkeren van games in landen. Voorbeelden zijn Red Dead Redemption, Heavy Rain die in Saoedi-Arabië geblokkeerd zijn. Ook China heeft veel games verbannen, denk aan Battlefield 4, GTA en nog veel meer

Wanneer je op een bestemming komt voor bijvoorbeeld zakenreis of vakantie en je komt er achter dat je game geblokkeerd is, kun je dat met een VPN omzeilen. De landen blokkeren namelijk de servers van deze games zodat je niet online kunt spelen.

Als je verbindt met een VPN server in een ander land, kan het land waar je bent de game niet meer blokkeren. Het is namelijk helemaal niet meer inzichtelijk voor dat land wat je online doet en met welke game server je probeert te verbinden.

Beschermen tegen DDos aanvallen

Een vervelende ontwikkeling in de met name esports scene is het gebruik van DDos aanvallen om de tegenstander dwars te zitten. Door het sturen van een DDos aanval naar het ip adres van een opponent maak je het je opponent namelijk onmogelijk om nog normaal de game te kunnen spelen.

Wanneer je een VPN gebruikt om te gamen is je eigen ip adres niet zichtbaar en kan een eventuele opponent dus geen DDos aanval doen op jouw internetverbinding.

Lagere ping en latency

In de regel vertraagt een VPN verbinding je internetsnelheid iets. Maar in sommige situaties kan een VPN verbinding wel degelijk je ping en latency tijdens het gamen verbeteren. Dit is het geval wanneer je gebruik wilt maken van een gameserver die ver weg staat. Wanneer je verbinding maakt met een VPN server die in de buurt van de gameserver staat kan het zijn dat dit sneller is dan een directe verbinding.

Om uit te leggen hoe dit precies werkt gaat wat ver. Maar het heeft er mee te maken dat je minder vertraging ondervindt door “packet switching”. Het principe dat alle data pakketjes via verschillende wegen verstuurd kunnen worden. Hoe langer de weg des te meer pakketjes er verloren gaan. Met een VPN heb je hier geen last van omdat alles via dezelfde VPN tunnel verloopt.

Goede VPN kiezen voor gaming

Bovengenoemde VPN’s zijn slechts 2 voorbeelden van game VPN’s waar wij goede ervaringen mee hebben. Je kunt natuurlijk zelf ook op zoek gaan naar de meest geschikte VPN service voor jouw eisen.

Maar waar moet je nu precies op letten bij het kiezen voor de juiste VPN voor gaming? De volgende punten zijn zeker belangrijk al je een VPN wilt kiezen voor jouw games.

  • Snelheid: de download- en uploadsnelheid zijn de nummer 1 afweging bij het kiezen van een VPN service voor gamers. Je wilt geen onnodige lag ervaren tijdens het online gamen. Voor een overzicht van snelle VPN’s kun je kijken op onze pagina met snelste VPN’s.
  • Server locaties: met name belangrijk wanneer je games als eerste wilt kunnen downloaden. Veel games worden in bepaalde landen en werelddelen eerder uit gegeven dan in andere. Ook kan je verbinding met een gameserver beter zijn wanneer je via een VPN server die geografisch dichter bij de gameserver staat verbinding maakt dan dat je dat direct doet.
  • Veiligheid en versleuteling: misschien niet het eerste waar je aan denkt als je gamed. Maar als het doel is om DDos aanvallen af te wimpelen moet je hierop letten. De meeste VPN services hebben DDos bescherming op hun servers.
Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *