Streamingdienst SkyShowtime komt naar Nederland

Een nieuwe week, een nieuwe streamingservice: zowat een jaar nadat SkyShowtime werd aangekondigd, heeft het bedrijf zijn lanceringsplannen voor Europa uit de doeken gedaan. Zeer binnenkort start de dienst in Scandinavië, Nederland volgt in het vierde kwartaal.

Vanaf 20 september is SkyShowtime te zien in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Nederland is iets later aan de beurt, namelijk ergens in het vierde kwartaal van dit jaar. Voor december ten einde is, zou de streamingdienst hier beschikbaar moeten zijn.

In het eerste kwartaal van volgend jaar volgen Spanje, Portugal en Andorra en verschillende Oost-Europese landen. Over België wordt met voorlopig met geen woord gerept.

Wat is SkyShowTime?

SkyShowtime is een samenwerking tussen de Amerikaanse kabelreus Comcast en de filmstudio Paramount Pictures, die in de Verenigde Staten al eigenaar zijn van respectievelijk Peacock en Paramount+. SkyShowtime is bedoeld voor Europese landen waar die diensten niet toegankelijk zijn. Uiteindelijk moet de service in 20 landen beschikbaar komen, in achttien talen.

Wat is er te zien op SkyShowTime?

Op SkyShowtime zullen onder meer tv-premières te zien zijn van de filmstudio’s Paramount Pictures en Universal Studios, zoals:

  • Top Gun: Maverick
  • Jurassic World Dominion
  • The Northman

De dienst moet een thuisbasis worden voor prestigieuze, exclusieve dramareeksen (waaronder het populaire cowboy-drama Yellowstone), maar evengoed voor content die zich op kinderen en families richt (zoals de bioscoophit Minions: The Rise of Grou). Ook oudere films van Universal, Paramount, Nickelodeon, DreamWorks, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock zullen beschikbaar komen. Eén van de grootste namen uit het portfolio is Star Trek.

Het is gebruikelijk dat het aanbod enigszins per land verschilt. Is een film alleen beschikbaar voor Amerikaanse kijkers, dan heb je een VPN nodig om die vanuit Nederland te kunnen streamen. Je selecteert dan een Amerikaanse VPN-server om te doen alsof je vanuit de Verenigde Staten inlogt. In hoeverre dit ook voor SkyShowTime gaat gelden, moeten we nog ontdekken.

Wat kost SkyShowTime?

In Finland kost SkyShowtime 7 euro per maand. Nederlandse prijzen zijn nog niet onthuld, maar komen vermoedelijk overeen. De prijs komt ongeveer overeen met Disney+ maar is duurder dan bijvoorbeeld HBO Max en Amazon Prime Video. Wel is SkyShowTime ermee een stuk goedkoper dan Netflix, dat is momenteel de duurste streamingdienst.

Categorieën: Nieuws Streaming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *