Een op vijf Nederlanders stoort zich aan partner wanneer ze samen naar series kijken

29 procent kijkt series het liefst alleen

Een leuke film kijken of een spannende serie bingewatchen: we hebben het de afgelopen maanden massaal gedaan. Het is bijna zeldzaam wanneer iemand geen abonnement heeft op Videoland, Amazon Prime of Netflix. Niet alleen me-time wordt gespendeerd aan deze streamingdiensten. Steeds meer koppels kijken samen naar series, met alle gevolgen van dien. In hoeverre storen Nederlanders zich aan hun partner tijdens het Netflixen? Of kijken zij een serie überhaupt liever alleen? VPNdiensten.nl zocht het uit en deed onderzoek onder 1.078 Nederlanders met een relatie. Benieuwd naar de opvallendste resultaten? Je vindt ze hier.

Als je samen met je partner netflixt, kunnen irritaties al snel oplopen. Je bent nog maar vijf minuten onderweg en je partner heeft je al tien vragen gesteld over het hoofdpersonage. Een op vijf respondenten ergert zich dan ook weleens aan het gedrag van zijn of haar partner wanneer ze samen een serie kijken. Vooral vrouwen in de twintig vinden hun metgezel irritant tijdens het netflixen. Bekijk de visual om te zien wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën. 

Een serie kijken met je partner is erg gezellig, maar kan ook enorm afleidend zijn. Als je lekker je favoriete serie wilt bingen, zit je niet te wachten op onnodige vragen, krakende zakken chips of tal van plaspauzes. Hiermee vervalt het doel om te ontspannen volledig. Daarom kijkt dertig procent van de respondenten een serie het liefst alleen. Met name vrouwelijke veertigers kijken over het algemeen liever solo naar een serie. De exacte verhoudingen tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, vind je in de visual. 

Streamingdiensten kunnen op meerdere manieren leiden tot ergernissen. Naast het afleidende aspect, vindt zeven procent van de respondenten het enorm vervelend dat hij (bijna) nooit kan bepalen welke serie hij kijkt met zijn partner. Maar zelfs zij die ervoor kiezen om alleen een serie te volgen, stuiten op irritaties van hun wederhelft. Zo zegt zestien procent dat zijn of haar partner te veel en/of te lang series kijkt. Over het algemeen is bingewatchen dus een grotere ergernisfactor dan een beperkte inspraak bij de seriekeuze. Bekijk de visual voor de precieze cijfers. 

De Nederlander stoort zich aan een partner die altijd de seriekeuze opeist, snurkt aan het einde van elke aflevering of non-stop bingewatcht met een zak chips op schoot. Waar dit op het eerste gezicht onschuldig lijkt, kunnen de emoties op den duur hoog oplopen. Acht procent van de Nederlanders heeft namelijk weleens ruzie gehad met zijn partner over het gebruik van een streamingsdienst. Met name Limburgers hebben hierover onenigheid met hun vriend of vriendin. Bekijk de visual om te zien hoe jouw provinciegenoten hierover denken.

Veel series zijn zo verslavend, dat je niet kunt wachten om verder te kijken. Dat kan uitdagend zijn als je samen met je partner een serie volgt. Voor twintig procent van de respondenten is het lastig plannen en wordt de verleiding te groot, waardoor zij gaan Netflix-cheaten: stiekem alleen verder kijken, zonder medeweten van je partner. Het zijn voornamelijk inwoners van Utrecht die achter de rug van hun partner een serie blijven volgen. Bekijk de visual om te zien in hoeverre de mensen uit jouw provincie dit doen.

Op zoek naar meer video’s en series om te streamen? Lees hier meer over wat een VPN is en hoe je het gebruikt om bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix te ontgrendelen.

Categorieën: Onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *