Beste VPN voor mobiel: kies een goede service voor je smartphone

Wil je tijdens het gebruiken van je mobiel je privacy en veiligheid beter beschermen? Dan is een VPN voor jouw mobiel een prima oplossing. De meeste VPN providers hebben tegenwoordig voor alle mobiele besturingssystemen een prima applicatie ontwikkeld. Met deze apps kun je dus verbinding maken met een VPN server en kun je gebruik maken van de voordelen van een VPN op je mobiel.

Eerst ontdek je wat volgens ons de beste VPN services zijn voor op je mobiel. Daaronder leggen we uit waarom een VPN voor je smartphone een goed idee is en wat je er precies mee kunt.

Op deze pagina lees je over de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave

Beste VPN’s voor je mobiel

VPN mobielBij het kiezen van een VPN voor je mobiel zijn er verschillende zaken waar op gelet dient te worden. Zo dien je bijvoorbeeld op de volgende zaken te letten:

  • Is de ontwikkelde app goed te gebruiken op jouw smartphone?
  • Zorgt de VPN app op je mobiel voor stabiele en snelle VPN verbindingen?
  • Verbruikt de VPN app niet teveel batterij wanneer je deze gebruikt?

En daarnaast is het van belang dat de VPN service een goede partij is. Op onze pagina met alle VPN aanbieders reviews kun je zien hoe de verschillende VPN providers scoren op verschillende punten. Zo zijn bijvoorbeeld de log policy en de prijs van een VPN aanbieder een belangrijk aandachtspunt.

Al met al hebben we hieronder onze 2 favoriete VPN providers voor smartphones opgesomd. Dit lijstje is tot stand gekomen door het uitgebreid testen van alle verschillende VPN services die er beschikbaar zijn.

NordVPN

NordVPN op een smartphone
NordVPN op smartphone

NordVPN is de VPN service die op alle gebieden gewoon erg goed scoort. De verbindingen met de talrijke servers die ze hebben zijn eigenlijk altijd stabiel en snel. Daarnaast is de software voor alle besturingssystemen, dus ook voor Android en iOS, subliem te noemen.

Vergeleken met andere VPN services en ook de VPN service hieronder zijn de kosten gemiddeld. Maar als je simpelweg de beste VPN voor je mobiel zoekt, is NordVPN een goede keuze.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark is eigenlijk het goed betaalbare alternatief voor NordVPN. De service doet niet heel veel onder voor NordVPN en scoort op veel punten bijna net zo goed. Op de verschillende mobiele telefoons werkt de software hartstikke stabiel en is gemakkelijk in het gebruik.

Er is ook een uitgebreide selectie aan locaties waar je servers van Surfshark vindt. Waar je ook bent er is altijd wel een VPN server relatief in de buurt in de buurt te vinden. Zeker in alle westerse landen vind je een VPN server van Surfshark, hetgeen de service ook zeer geschikt maakt om geografische blokkades te omzeilen.

Bezoek Surfshark

Waarom een VPN op je mobiel?

Er zijn verschillende redenen waarom een VPN voor een smartphone handig of zelfs verstandig is om te gebruiken. Hieronder zie je de meest voorkomende redenen om een VPN verbinding te gebruiken op een mobiel.

Veilig gebruik maken van openbare wifi

Wanneer je onderweg bent, bijvoorbeeld op vakantie, is de kans groot dat je openbare wifi netwerken gaat gebruiken. Bijvoorbeeld in de accommodatie waar je overblijft, het restaurant waar je eet, het vliegveld waar je bent en andere plekken. Veel mensen beseffen niet dat op die manier gebruik maken van publieke wifi hotspots gevaarlijk kan zijn. Een kwaadwillende hacker komt relatief eenvoudig via zulke netwerken binnen. Op deze manier is het dus mogelijk voor een hacker om  gevoelige informatie in te zien die jij verstuurt en ontvangt via het internet.

Met een VPN voorkom je dit risico. Omdat de verbinding tussen jouw telefoon de VPN sever versleutelt is, kan een kwaadwillende helemaal niet zien wat jij verstuurt en ontvangt. Wanneer een hacker toch jouw data onderschept zal deze alleen maar versleutelde of gecodeerde data zien.

Meer privacy en anonimiteit online

Als je niet wilt dat je internetactiviteit op je mobiel te achterhalen is voor derde partijen is het gebruiken van een VPN een heel goed idee. Met het inschakelen van een VPN zorg je ervoor dat je voor verschillende partijen je interactiviteit kunt achterhouden.

Omdat je IP-adres voor de buitenwereld verandert wanneer je een VPN verbinding gebruikt is het bijvoorbeeld voor advertentienetwerken en andere online trackers lastig om een profiel van je te maken. Daarnaast is het zo dat je provider of andere instanties ook niet meer kunnen zien welke websites je bezoekt of welke online services je gebruikt. Dit omdat al het verkeer tussen jouw telefoon en de VPN server versleuteld is, een partij die daar tussenin de data inkijkt ziet dus enkel versleutelde data waar men niks mee kan.

Geografische blokkades omzeilen

Als je in het buitenland bent en je probeert televisie te kijken via bijvoorbeeld de Ziggo Go, de NPO app, RTL XL of een andere streamingdienst kan het zijn dat je de gewenste uitzending niet kunt kijken. Dit heeft dan te maken met geografische blokkades die opgeworpen zijn. Dit heeft te maken met TV rechten die ervoor zorgen dat een bepaalde uitzending alleen in bepaalde landen uitgezonden mag worden. Met een VPN kun je deze geografische blokkade omzeilen zodat je gewoon naar je favoriete tv shows en sportwedstrijden kunt kijken terwijl je in het buitenland bent.

De andere kant op werkt het overigens ook. Zo is het met een VPN verbinding met een Amerikaanse VPN server bijvoorbeeld mogelijk om het Amerikaanse aanbod van Netflix in Nederland te ontvangen. Dit aanbod is veel groter en je kunt dus veel meer series en films kijken via de Amerikaanse Netflix met de juiste Netflix VPN.

VPN verbinding gebruiken met je mobiel

Het gebruiken van een VPN op een smartphone klinkt misschien ingewikkeld, maar dit valt in de praktijk reuze mee. Al de bekende VPN providers hebben voor de grootste besturingssystemen een gemakkelijk te gebruiken app ontwikkeld waarmee je verbinding kunt maken met de VPN. Met zo een VPN app is het mogelijk om een locatie te kiezen en vervolgens gemakkelijk verbinding te maken met een VPN server op de gekozen locatie.

Android VPN

Voor smartphones die op Android draaien hebben nagenoeg alle VPN providers een app ontwikkeld. We hebben een pagina met de beste VPN’s voor de Android gemaakt. Op die pagina vind je dus de volgens ons beste VPN apps voor je Android mobiel en tablet. Ook vind je op die pagina een uitleg hoe je VPN eventueel handmatig kan instellen op een Android telefoon.

Na uitgebreid verschillende VPN apps getest te hebben op Android toestellen kunnen we de conclusie trekken dat we ExpressVPN de beste VPN provider vinden voor op een Android mobiel.

iOS VPN

Voor iOS, iPhones en iPads, hebben inmiddels de verschillende VPN services ook een goede applicatie ontwikkeld. Dit bleef voorheen nog wat achter vanwege de grotere moeilijkheidsfactor voor ontwikkelaars om iOS apps toegang te krijgen over de netwerkinstellingen van iOS. Inmiddels hebben veel VPN providers ervoor gekozen om de standaard VPN ondersteuning van iOS, het IKEv2, protocol te gebruiken in hun app voor het opzetten van VPN verbindingen.

Conclusie VPN voor je mobiel

Het is volgens ons sowieso een goed idee om een VPN app te installeren en te gebruiken op jouw smartphone. Privacy en technische veiligheid is zeker tegenwoordig steeds belangrijker. Zeker wanneer je in het buitenland bent en/of gebruik maakt van publieke wifi hotspots is het gebruiken van een VPN een goed idee. Op deze manier bescherm je jezelf tegen kwaadwillende hacker

Het gebruiken van een VPN is met de apps die tegenwoordig beschikbaar zijn erg gemakkelijk. Vanuit de app store installeer je eenvoudig de VPN  app van de provider waarbij je een abonnement afgesloten hebt. Vervolgens kun je met 1 druk op de knop verbinding maken met een VPN server naar keuze.


Veelgestelde vragen

De beste betaalde VPN’s voor je telefoon zijn NordVPN en Surfshark. NordVPN is iets duurder, maar heeft meer servers in meer landen. Surfshark is goedkoper maar biedt minder servers. Wat beide zo geschikt maakt voor je mobiele apparaten, is dat ze zeer uitgebreide en gebruiksvriendelijke smartphone-apps aanbieden. Zowel voor Android als iOS.

Er zijn een aantal redenen waarom een VPN op je telefoon een goed idee is. De voornaamste is dat je anoniem kunt surfen op het internet, ook als je de deur uit bent. Dit betekent dat niemand jouw online activiteiten kan volgen

VPN’s voor smartphones beschermen je ook bij het gebruik van gratis openbare wifi-netwerken, die normaliter eenvoudig af te luisteren zijn. Met een VPN wapen je jezelf hiertegen. 

Nog een reden is dat een VPN je toegang geeft tot websites die geblokkeerd zijn in jouw land. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld in China bent en toegang wilt krijgen tot Google of Facebook. 

Ben je op reis buiten Europa en wil je toch lokale tv-zenders blijven streamen of wil je ongestoord verder je series bingewatchen terwijl die mogelijk niet in je vakantieland beschikbaar zijn? Ook dat maakt een VPN mogelijk op je mobiele apparaten.

Er zijn dus veel redenen te verzinnen waarom een VPN op je smartphone handig is. Welke voor jou belangrijk is, hangt af van je eigen situatie. Surf altijd anoniem en veilig met een VPN!

Categorieën: Apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén gedachte over “Beste VPN voor mobiel: kies een goede service voor je smartphone

  1. Raymond

    Ik heb al diverse Vpn’s uit geprobeerd waaronder Nordvpn. Het bekijken van Netflix gaf altijd problemen in Spanje. Meer dan een jaar gebruik ik Expressevpn met de server in Den Haag, nog nooit geblokt door Netflix.
    Wel duurder maar heel stabiel en snel antwoord van helpdesk.