Rai Uno in Nederland kijken

Rai Uno in Nederland kijken kan gemakkelijk via het internet in combinatie met een VPN. Normaal gesproken zijn de live streams en de programma's die je kunt terug kijken geblokkeerd voor mensen die niet in Italië zijn.
Inhoudsopgave

Je krijgt dan de volgende melding.

Rai uno blokkade
De melding die je krijgt als je Rai Uno vanuit nederland wilt streamen

Daar staat dus dat alleen mensen die zich in Italië bevinden mogen kijken naar de streams van Rai Uno. Deze blokkade is er vanwege de uitzendrechten van de verschillende programma’s die de tv zender uitzendt. Hierin staat dat de programma’s allee in Italië mogen worden uitgezonden. Zo een zelfde blokkade geld bijvoorbeeld ook voor de NPO, deze mag alleen programma’s uitzenden in Nederland.

Op deze pagina gaan we uitleggen hoe je toch Italiaanse televisie in Nederland kunt ontvangen. Dit doen we aan de hand van de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave

Gelukkig is het mogelijk om met een VPN de indruk te wekken dat je je in Italië bevindt. Je maakt dan een verbinding met een Italiaanse VPN server en Rai Uno denkt dat dat je in Italië bent. Hoe dit precies werkt lees je verderop.

Welke VPN voor Rai Uno in Nederland

Eerst zullen we een aantal VPN services aanraden die je kunt gebruiken voor het kijken naar Rai Uno in Nederland. Deze VPN’s werken overigens ook om andere tv zenders uit Italië via het internet te ontvangen. De enige voorwaarde is dat ze een online stream aanbieden.

Dan nu de beste VPN’s die je kunt kopen voor Rai Uno. We hebben deze allemaal getest in combinatie met Rai Uno en ze werken allemaal. Ook werken al deze VPN services op verschillende apparaten zodat je kunt kijken via je tablet, smartphone of laptop.

NordVPN

NordVPN staat in ons lijstje met beste VPN’s al tijden op nummer 1. En dat is vanwege goede redenen. Zo zijn de snelheden van de VPN verbindingen echt hartstikke goed, dit is natuurlijk van groot belang wanneer je video’s van Rai Uno wilt streamen.

De software voor NordVPN is op alle devices ook gemakkelijk in gebruik. Als je Rai Uno wilt kijken klik je simpelweg Italië aan. Als de VPN verbinding is opgezet ga je naar de website van Rai Uno: raiplay.it en kun je de zenders live streamen. Ook kun je natuurlijk de beschikbare uitzendingen terugkijken via deze website.

NordVPN staat bekend vanwege de goede verbindingen en de gemakkelijk te gebruiken software. De snelheden van de servers zijn ruim voldoende om de video’s van de Italiaanse tv te streamen. In Italië heeft NordVPN momenteel 26 servers staan, dit is meer dan genoeg om te kijken in het geval 1 of meerdere servers uitvallen.
Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark heeft meerdere servers in Italië zodat er ruim keuze is met welke server je graag verbinding maakt. Dit is fijn voor het geval dat 1 server om wat voor reden dan ook niet meer werkt of traag is.

Daarnaast hebben ze perfecte apps voor Android en iOS en software voor Mac en Windows. Je kunt dus op elk apparaat vanuit Nederland Rai Uno ontvangen. Ook is Surfshark een stuk goedkoper dan andere VPN-aanbieders.
Bezoek Surfshark

Hoe werkt de geografische blokkade

Aan de hand van je ip adres is het voor Rai Uno om te bepalen waar je je bevindt. Elk land heeft namelijk zijn eigen reeks ip adressen. Wanneer Rai Uno ziet dat je een ip adres gebruikt dat niet bij Italië hoort blokkeren ze dus de toegang tot de streams.

Om toch toegang te krijgen zul je dus je eigen ip adres moeten verbergen en veranderen naar een Italiaans ip adres. Dit is precies wat je doet wanneer je verbinding maakt met een VPN server. De rest van het internet denkt dat het ip adres van de VPN server jouw ip adres is. Wanneer je dus verbinding maakt met een Italiaanse VPN server lijkt het alsof je in Italië bent.

Deze methode werkt natuurlijk ook voor het kijken naar andere geografisch geblokkeerde content. Denk bijvoorbeeld aan het kijken naar Hulu in Nederland of de Amerikaanse Netflix in Nederland ontvangen.

Live stream

De live stream die beschikbaar is voor Rai Uno wordt het meest bekeken via de website. Deze is ook gewoon te kijken met een VPN verbinding met Italië. Met een VPN kun je dus gemakkelijk Rai Uno live kijken vanuit Nederland, of elke andere plek op de wereld.

De live stream is is beschikbaar op de website raiplay.it. En deze live stream is 24 uur per dag beschikbaar.

Rai Uno nieuws

Raiplay heeft ook een 24 uurs nieuwszender. Deze is ook te bekijken zonder VPN. Het leuke hiervan is dat je constant het Italiaanse nieuws kunt volgen. Dit bijvoorbeeld handig als je Italiaans wilt leren of wanneer je simpelweg geïnteresseerd bent in het reilen en zeilen in Italië.

Zonder VPN toch Rai Uno in Nederland ontvangen

Naast het internet zijn er nog meer mogelijkheden om Rai Uno in Nederland te ontvangen. Zo zijn er verschillende satelliet aanbieders die Rai Uno in hun pakket hebben zitten.

Ook hebben verschillende kabelaars in Nederland Rai Uno weer opgenomen in hun pakketten. TV aanbieders waarvan we weten dat ze Rai Uno in hun pakketten hebben zitten zijn:

  • KPN
  • Ziggo
  • Delta (alleen in Zeeland)

Vaak zul je hiervoor wel de (dure) uitgebreide pakketten moeten kiezen bij de aanbieders. Met een VPN ben je vaak veel voordeliger uit en heb je bovendien meer vrijheid. Je kunt immers de  programma’s van Rai Uno terugkijken via het internet.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Rai Uno in Nederland kijken

    1. VPN diensten

      De VPN werkt ook in combinatie met de app van Rai Uno. Het is alleen wel zaak dat ook de app van de gekozen VPN op de iPad wordt geïnstalleerd en met die app verbinding wordt gemaakt met een Italiaanse VPN server.