Fox sports in het buitenland kijken, met een VPN werkt het!

Wanneer je een abonnement hebt op Fox Sports wil je hier natuurlijk ook in het buitenland van kunnen genieten. Fox Sports probeert echter via een technische blokkade ervoor te zorgen dat alleen mensen in Europa kunnen kijken naar deze sportzender. Dit probleem is er bijvoorbeeld ook met het gebruiken van Uitzending Gemist in het buitenland. Dit is natuurlijk erg vervelend als je bijvoorbeeld de Eredivisie wilt blijven volgen terwijl je op vakantie of voor werk in het buitenland bent.

Gelukkig is er een methode om deze blokkade te omzeilen. Op deze pagina ontdek hoe je gemakkelijk met een VPN de blokkade kunt omzeilen en zodoende Fox Sports kan kijken als je niet in Europa bent. Met een VPN is het dus wel mogelijk om naar Fox Sports te kijken wanneer je in het buitenland bent. En dit werkt met zowel de app op je telefoon en/of tablet als via je laptop.

De blokkade voor mensen die vanuit een ander land naar Fox Sports Go wordt gehandhaafd door het controleren op IP-adressen. Op basis van iemands IP-adres kan men namelijk zien in welk land je bent. Elk land heeft namelijk zijn eigen IP reeks. Dit betekent dat elk IP adres aan een land gebonden is.  Op deze manier kan Fox Sports dus gemakkelijk checken waar iemand zich bevindt en op basis daarvan jou de toegang blokkeren. De oplossing is dus het gebruiken van een ander IP adres.

Inhoudsopgave

VPN is de oplossing

Met een VPN verbinding kan je gemakkelijk je IP adres veranderen. En omdat eigenlijk alle VPN diensten een server hebben staan in Nederland hebben staan zodat je gemakkelijk altijd een Nederlands ip-adres kan aannemen. Wanneer je eenmaal verbonden bent een VPN server die in Nederland staat kan je naar Ziggo Go kijken in het buitenland. Je kunt dan gewoon de Eredivisie live in het buitenland blijven volgen. Fox Sports denkt namelijk op dat moment dat je in Nederland bent.

Om de keuze wat gemakkelijker te maken vind je hieronder een lijstje met de volgens onze beste VPN services om naar Ziggo Go vanuit het buitenland te kijken.

NordVPN

NordVPNNordVPN is een VPN aanbieder die een groot netwerk aan servers heeft. Ook in Nederland staan voldoende servers zodat het mogelijk om Nederlandse streams met een geografische blokkade alsnog vanuit het buitenland te kunnen volgen.

NordVPN heeft ook goede software voor alle verschillende apparaten. Bovendien is het een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld ExpressVPN. Toch krijg je voor de prijs echt een goede VPN service die perfect is voor het kijken naar streams vanuit het buitenland.
Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNEen van de beste VPN’s voor vele toepassingen. Ook voor het kijken naar Ziggo Go terwijl je niet in Nederland bent is Surfshark echt een goede oplossing. De verbindingen zijn meer dan snel genoeg om de streams van Fox Sports Go te streamen. En er staan meer dan voldoende servers van Surfshark zodat je altijd een goede server kunt vinden.

Surfshark is ook 1 van de goedkoopste VPN services maar je krijgt er echt een goede kwaliteit en snelle verbindingen voor terug. Dit is natuurlijk wel fijn als je een video wilt streamen.
Bezoek Surfshark


Private Internet Access

private internet accessPrivate Internet Access is de beste budget VPN die er beschikbaar is. De prijs is echt scherp te noemen en je krijgt daar een zeer degelijke VPN service voor.

Er zijn voldoende servers in Nederland zodat je de geografische blokkade van Fox Sports gemakkelijk kunt omzeilen. Ook zijn de snelheden goed genoeg om zonder bufferen de streams te kunnen volgen.
Bezoek Private Internet Access


Installeren en gebruiken VPN zeer eenvoudig

Het installeren van een VPN service op de verschillende apparaten waar jij Fox Sports op wilt kijken is zeer eenvoudig. Dit geldt voor zowel de PC (met Windows), VPN’s voor Mac, Android en iPhone of iPad. De bovengenoemde VPN services hebben voor al deze devices aparte software gemaakt zodat het er gemakkelijk verbinding kan worden gemaakt met een VPN server in Nederland. Dit is nodig om te kijken naar Fox Sports vanuit het buitenland.

Wanneer je Fox Sports wilt kijken via een Chromecast, Apple TV of Smart TV vanuit het buitenland gaat dit het beste door jouw internet router als VPN cliënt in te stellen. Dit is mogelijk met een router waarop je de Firmware DD-WRT installeert. Hier hebben we een speciaal artikel over geschreven: VPN instellen op een DD-WRT router. Een andere optie is om een virtuele router op te zetten met de hulp van je laptop.

Genieten van alle voetbalcompetities op Fox Sports

Buiten de Nederlandse Eredivisie kun je dus ook kijken naar alle andere sporten die je normaal kijkt. Dit betekent dat je met een VPN verbinding ook kunt kijken naar de volgende sportcompetities in het buitenland:

  • Tennis: ATP World Tour & WTA Tour
  • UFC: de bekende MMA competitie
  • NLF league: American football uit de Verenigde Staten
  • NHL: ijshockey
  • MLB: Major League Baseball, het Amerikaanse honkbal
  • Formule 1 races live volgen met VPN via Ziggo Go

Met een VPN kun je dus naar alle Fox Sport sporten kijken in het buitenland die je normaal gesproken in Nederland kijkt.

Vervelend op vakantie

Wanneer je op vakantie op je laptop, smartphone of tablet naar Fox Sports wilt kijken heb je dus een probleem. Je bent dan waarschijnlijk verbonden via het wifi netwerk van je vakantieverblijf, dus zal Fox Sports de streams die jij wilt zien blokkeren. Gelukkig is bovenstaande oplossing prima te gebruiken met het Fox Sports go abonnement dat je kunt bij afsluiten bij Fox Sports of KPN interactieve TV.

Om dit op te lossen start je simpelweg de VPN app op jouw apparaat. Daarna kies je een server in Nederland uit en start vervolgens de Fox Sports Go website of app. Je kunt dan simpelweg genieten van alle voetbalwedstrijden of andere sportevenementen die je normaal gesproken kijkt op Fox Sports.

Ook voor Fox Sports live

De VPN oplossing werkt niet alleen voor het terugkijken van programma’s op Fox Sports. Wanneer je met een VPN verbonden bent is het zo dat je dus ook kunt kijken kijken naar de Fox Sports live uitzendingen terwijl je in het buitenland bent. Voor het ontvangen van Fox Sports live heb je naast een VPN verbinding ook een internetconnectie nodig snel genoeg is om de video’s te streamen. Maar dat is in veruit de meeste vakantiebestemmingen tegenwoordig wel het geval.

Voor Ziggo Go gebruikers

Wanneer je klant bent van Ziggo en het Fox Sports abonnement via Ziggo hebt afgesloten hoef je niet apart te betalen voor Fox Sports Go. Je kunt dan namelijk met de Ziggo Go app of op hun website Fox Sports ontvangen. Wel heb je alsnog een VPN verbinding nodig die jouw locatie veranderd. Op onze pagina Ziggo Go in het buitenland kijken vind je meer informatie over hoe dat in z’n werk gaat.

Ook wanneer je Fox Sports 1 dag wilt kijken is er een oplossing. Bij Fox Sports Go heb je de mogelijkheid om een dagpas te kopen. Dit geeft je recht op 1 dag kijken naar de streams van Ziggo Go. Wanneer je dit wilt kijken vanuit het buitenland is het zaak dat je verbinding maakt via een Nederlandse VPN server.

Wanneer je slechts 1 dag gebruik gaat maken om naar bijvoorbeeld de Eredivisie te kijken zou je kunnen kiezen voor een Gratis VPN abonnement. Deze hebben meestal een datalimiet, maar dat is in veruit de meeste gevallen voldoende om kortstondig een stream van Fox Sports vanuit het buitenland te bekijken.

Categorieën: Sport kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *