Youtube VPN, beste keuze om geblokkeerde filmpjes te zien

Een VPN verbinding gebruiken terwijl je Youtube bekijkt heeft enkele voordelen. Voornamelijk wanneer Youtube video's of Youtube in z'n geheeld geblokkeerd wordt is een VPN de beste oplossing. Maar een VPN verbinding zorgt er ook voor dat er binnen Youtube opties komen die normaal gesproken niet beschikbaar zijn voor mensen in Nederland. Hieronder lees je wanneer een VPN verbinding wenselijk is tijdens het kijken naar Youtube. Maar eerst zie je welke VPN's volgens ons het best geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met Youtube.
Inhoudsopgave

Beste VPN’s voor Youtube

Youtube VPNBij het kiezen van een VPN service om online video’s te streamen is het van belang dat de snelheid hoog is. Video’s gebruiken nu eenmaal veel data en je wilt natuurlijk niet de filmpjes (lang) moeten bufferen voordat je kunt kijken. Met een snelle VPN verbinding hoeft er niet gebufferd te worden kun je direcdt Youtube video’s afspelen.

Daarnaast is het van belang dat de VPN service servers heeft staan in veel verschillende landen. Op deze manier heb je de grootste kans dat je alle filmpjes die geblokkeerd zijn kunt zien. Zo kan het zijn dat je filmpjes A en B wilt bekijken, maar A alleen beschikbaar is in Amerika en Canada terwijl filmpje B bijvoorbeeld alleen beschikbaar is in Japan en Australië.

Wij hebben natuurlijk al het moeilijke uitzoekwerk voor je gedaan. Hieronder kun je dan ook een lijstje vinden met de volgens ons beste VPN’s voor het kijken naar Youtube.

NordVPN

NordVPNDeze VPN service steekt op veel fronten boven de competitie uit. De hoeveelheid servers over de gehele wereld is werkelijk indrukwekkend. Daarnaast is de snelheid van de NordVPN verbindingen ook erg hoog, je hebt het in principe niet door wanneer de VPN verbinding actief is en je een video op Youtube kijkt.

Daarnaast is de software gemakkelijk in gebruiken beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen en apparaten. Zo kun je altijd van Youtube genieten, zowel op laptop en pc als op tablet en smartphone. De prijs voor NordVPN is ook gemiddeld, maar daarvoor krijg je hoge kwaliteit van de VPN verbindingen en de software.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark staat in onze lijst met beste VPN’s op de nummer 2 positie. Dit is niet voor niks! Surfshark heeft voor een VPN service neergezet die voor veel verschillende doeleinden geschikt is, zo ook voor het omzeilen van blokkades van Youtube. Het netwerk van servers van Surfshark is, net als dat netwerk van NordVPN, groot. Geografische blokkades van Youtube omzeilen met Surfshark is dan ook echt geen enkel probleem. Ook de snelheden van de Surfshark verbindingen zijn ruim voldoende om goed de filmpjes te kunnen kijken.

De software is beschikbaar voor alle bekende en populaire apparaten. Je met deze VPN dus prima Youtube kijken op zowel je Android smartphone of iPhone en je Mac of Windows computer.

Bezoek Surfshark


CyberGhost

CyberghostDeze VPN service is de afgelopen jaren sterk in kwaliteit verbeterd. De verbindingen zijn sneller en stabieler geworden en de software steeds beter bruikbaar met enkele unieke opties.

Door de vele server locaties is het mogelijk om Youtube die alleen beschikbaar is in bepaalde landen of delen van de wereld overal te kunnen bekijken. En net als de eerder genoemde VPN diensten is ook CyberGhost snel genoeg om op een ontspannende manier naar deze video’s te kijken.

CyberGhost heeft zelfs in de software in een aparte functie ingebouwd om te kijken naar Youtube. Zo kun je een profiel kiezen dat de naam “unblock streaming” heet. Als je dit profiel kiest worden de instellen van je VPN verbinding zo ingesteld dat je de meest optimale ervaring hebt met het kijken naar Youtube video’s via een VPN.

Bezoek Cyberghost


Geografisch geblokkeerde content toch kijken

Video’s op Youtube kunnen in bepaalde landen perfect te bekijken zijn terwijl deze zelfde video’s in andere landen niet beschikbaar zijn. Als je Youtube filmpjes wilt kijken is het niet ongebruikelijk dat je de volgende melding te zien krijgt in je Youtube video:

Deze video is niet beschikbaar in jouw land

We hebben voor de zekerheid ook maar een screenshot gemaakt van hoe dit eruit kan zien. Hieronder zie je een beeld dat je te zien kunt krijgen. Maar het kan ook een andere melding bevatten zoals het citaat hierboven.

Youtube, video is niet beschikbaar in jouw land

Als je deze melding ziet is er om 1 of andere reden een blokkade voor mensen uit jouw land voor het kijken naar de gekozen video. Dit kan te maken hebben met auteursrechten, de keuze van de uploader om het niet beschikbaar te maken in het land waar je bent of andere redenen. Het belangrijkste nieuws is, dat je deze blokkade kunt omzeilen met een VPN verbinding. Met een VPN verbinding is het namelijk mogelijk een ander ip adres aan te nemen.  Hierdoor lijkt het voor Youtube alsof je op een andere locatie bent. Zodoende kun je dus wel naar de video’s kijken die eigenlijk geblokkeerd zijn.

Youtube geheel gecensureerd? VPN lost het op

Ook wanneer je in een land bent waar Youtube wordt geblokkeerd door de overheid is het met een VPN alsnog mogelijk  toegang te krijgen. In bijvoorbeeld China en Iran is Youtube geblokkeerd. Daarnaast gebeurt het met regelmaat dat regeringen ervoor kiezen Youtube een bepaalde tijd te blokkeren voor de inwoners. Zo proberen deze overheden bijvoorbeeld de invloed van buitenaf te minimaliseren. Bovendien is het een manier om te voorkomen dat er bijvoorbeeld beelden van demonstraties in het eigen land op Youtube terecht komen.

Met een VPN is het voor overheden onmogelijk om je de toegang tot bepaalde websites te ontzeggen. Je internetverkeer wordt namelijk in z’n geheel versleuteld. Dit betekent dat providers of andere diensten die jouw voorzien van een internetverbinding niet kunnen zien welke websites je bezoekt en welke informatie je opzoekt. Dit houdt dus in dat je met een VPN Youtube ten alle tijden kunt kijken, ook als overheden dit proberen te blokkeren.

Youtube Premium in Nederland gebruiken

Een andere veel vergeten optie is dat het met een VPN verbinding mogelijk is om bepaalde diensten van Youtube te gebruiken die normaal alleen beschikbaar zijn voor mensen in andere landen. Zo is er bijvoorbeeld de populaire service Youtube Premium (vroeger Youtube Red), die op het moment van schrijven nog niet beschikbaar is in Nederland. Met deze service is het mogelijk Youtube video’s beschikbaar te maken voor offline afspelen en zie je verder helemaal geen advertenties meer. Ook heb je toegang tot Youtube Originial-series, iets wat je zonder Premium abonnement niet hebt.

Met een VPN is het mogelijk om net te doen alsof je in een land bent waar Youtube Premium wel beschikbaar is. Door een VPN verbinding krijg je een ander ip adres en aan de hand van dit ip adres bepalen online services jouw locatie. Wanneer je een ander ip adres aannneemt kun je dus net doen of je ergens bent, veel mensen gebruiken deze methode ook om de Amerikaanse Netflix in Nederland te kunnen kijken. Met een VPN abonnement kun je dus genieten van de voordelen die Youtube Premium te bieden heeft.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Youtube VPN, beste keuze om geblokkeerde filmpjes te zien

 1. Vloet

  Wat gebeurt er als ik een 2e router instel/gebruik als VPN en zo op mijn smart tv YouTube kijk waarvan het filmpje niet beschikbaar is in Nederland.
  Schakelt het IP-adres dan automatisch over naar een land waarbij dat filmpje wel beschikbaar is?
  zo niet hoe kom je er dan achter in welk land je moet zijn?
  hoe veel tijd kost het om je router/VPN in te stellen naar een ander land?
  Zit er nog verschil in gebruik gemak tussen Express VPN en Nord VPN?

  1. VPN diensten

   Het is een goede methode om op je Smart tv via een VPN tv te kijken terwijl je andere apparaten gewoon via de “normale” internetverbinding gaan. Het wisselen van VPN server gaat via de interface van de router, afhankelijk van je router is dat dus eenvoudig of gecompliceerd. Qua gebruiksgemak zijn NordVPN en ExpressVPN gelijk. Wanneer je via de router een VPN verbinding op zet zul je helemaal geen verschil merken; je gebruikt dan de software die op de router staat dus helemaal niet de software van ExpressVPN of NordVPN. Voor meer informatie over routers met goede VPN functionaliteit kun je onze pagina over VPN routers lezen.

   Wat betreft het bepalen in welk land je moet zijn om een bepaald filmpje te zien: het spreekt vaak voor zich. Een Amerikaans filmpje zal zeer waarschijnlijk vanuit de VS wel te zien zijn, hetzelfde geldt voor filmpjes uit andere landen.