VPN kosten, wat is de prijs voor een VPN verbinding?

Voor het gebruik van een VPN verbinding zul je normaal gesproken abonnementskosten moeten betalen. De verschillende VPN aanbieders vragen veelal verschillende prijzen of hebben een andere opbouw in de prijzen. Ontdek hoe de VPN kosten worden opgebouwd en wat de prijs is van de best beoordeelde VPN providers op de markt.

VPN kosten

Inhoudsopgave

Kosten van populaire VPN diensten

De prijzen van een VPN abonnement worden in de regel per maand weer gegeven, ook op deze site is dat het geval. Vaak zie je een vanaf prijs staan. Dit betekent dat er ook voor dezelfde service ook nog andere prijzen zijn. Dit komt omdat de VPN aanbieders de mogelijkheid bieden om een VPN abonnement voor een bepaalde tijd in 1 keer vooruit te betalen. Hoe dit precies zit lees je hieronder.

In de meeste gevallen is het zo dat wanneer je ervoor kiest om een abonnement voor langere tijd af te sluiten dat de abonnementskosten omgerekend per maand dan lager worden. Wel is het zo dat je het volledige bedrag voor de termijn die jij kiest in 1 keer vooruit betaalt. Hoe langer de termijn die je kiest vooruit te betalen, hoe lager de omgerekende maandprijs zal zijn. Bij de meeste VPN providers is het zo dat de meest voordelige termijn 2 of 3 jaar is.

VPN’s zonder kosten, de gratis abonnementen

Ook zijn er VPN aanbieders zonder abonnementskosten. Dit zijn de diensten die een gratis VPN verbinding aanbieden. Dat deze “gratis” VPN providers er zijn is natuurlijk erg aantrekkelijk. Echter zijn dit eigenlijk altijd wel oplossingen met bepaalde beperkingen en/of grote nadelen.

Datalimiet

In de meeste gevallen is het zo dat er een datalimiet ingesteld is voor de gratis VPN abonnementen.  Dit betekent dat je maar een bepaald aantal Gigabyte per maand kunt gebruiken. Als je dan ongelimiteerd wilt gebruik wilt maken van die VPN dienst zul je moeten overstappen naar de betaalde variant van de betreffende VPN dienst.

Je betaalt op een andere manier

Ook is er een gratis VPN oplossing voor je browser die wel zonder datalimiet gratis kunt gebruiken. Dit is Hola VPN. Van die partij is echter bekend dat ze, volgens ons in ieder geval, erg onethisch omgaan met jou als gebruiker. Zo wordt de internetverbinding van diegene die Hola gratis gebruiken in sommige gevallen ter beschikking gesteld aan gebruikers van een betaalde VPN service die Hola ook ander een andere naam aanbiedt. Daarnaast is het nog maar zeer de vraag wat Hola VPN met jouw gegevens doet.

Wat zegt de prijs over de kwaliteit van de VPN

De kosten van een bepaalde VPN zegt in principe niet heel veel over de kwaliteit van de VPN service. Zo is er bijvoorbeeld NordVPN dat relatief goedkoop is, maar ook een hele goede VPN service aanbiedt. En aan de andere kant heb je Avast Secureline dat volgens ons slecht presteert en bovendien bovengemiddeld duur is.

Ons advies is eigenlijk om je keus niet te laten afhangen van de kosten voor de VPN. Je kunt prima een maximale maandprijs met jezelf afspreken, maar wij raden je aan om niet automatisch voor de goedkoopste VPN te kiezen. Je kunt het best kijken naar de eigenschappen van de verschillende VPN  services en aan de hand daarvan je keuze maken. Je kunt er altijd nog voor kiezen om te kiezen voor een betaalbare VPN. We hebben een pagina gemaakt waar je de beste goedkope VPN providers bij elkaar vindt, daar vind je dus hoge kwaliteit VPN providers met lage prijzen.

Wat kost VPN nou?

Je kunt dus stellen dat een VPN gemiddeld €3 per maand kost. Afhankelijk van de eisen die je stelt van een VPN is de prijs goedkoper of duurder dan deze gemiddelde prijs. Bovendien moet goed in de gaten gehouden worden dat duurder niet perse beter betekent en dat goedkoper niet perse slecht kwaliteit betekent.

Zijn de VPN kosten het waard?

Zoals je kunt zijn de maandelijkse kosten voor het gebruiken van een VPN verbinding tussen de €2,00 en €6,00 per maand op het moment van schrijven. Afhankelijk van de reden waarom je een VPN gebruikt vinden wij dit dubbel en dwars het geld waard. De grootste redenen om een VPN te kopen zijn:

  • Meer privacy online
  • Geografische blokkades omzeilen
  • Bescherming tegen hackers en andere kwaadwillenden

Een VPN helpt enorm het bovenstaande te bereiken. Daarom denken we dat genoemde VPN kosten redelijk zijn om te betalen.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “VPN kosten, wat is de prijs voor een VPN verbinding?

    1. VPN diensten

      Bij de meeste VPN aanbieders kun je met 1 abonnement met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van een VPN verbinding. Dit kan dus ook met meerdere mensen. Bij elke VPN aanbieder in ons overzicht staat met hoeveel apparaten je tegelijkertijd verbinding kunt maken met 1 abonnement.