Zakelijke VPN, veilig zakelijk werken

Voor kleine tot middelgrote bedrijven zal een zakelijke VPN voor de medewerkers steeds belangrijker worden. Om belangrijke data van je onderneming te beschermen is een VPN van groot belang. Al het internetverkeer wordt namelijk versleuteld wanneer de VPN ingeschakeld is.

Op deze pagina zullen we de volgende onderwerpen behandelen:

Inhoudsopgave

Voor welke bedrijven

Een zakelijke VPN is eigenlijk voor elk soort bedrijf waar buiten het kantoor online wordt gewerkt van harte aan te raden. Dat wil dus zeggen dat zowel eenmanszaken, zzp-ers, freelancers, mkb-ers en grote organisaties baat hebben bij een VPN.

De hieronder genoemde VPN pakketten zijn gericht op de middelgrote en grote bedrijven. Als je alleen werkt als bijvoorbeeld freelancer is het niet nodig om een duurder zakelijk pakket af te sluiten. Je kunt dan prima af met een persoonlijk VPN account. Op de pagina beste VPN vind je de volgens ons beste VPN services voor dat doel.

Beste zakelijke VPN services

Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste VPN providers zijn voor bedrijven. Er zijn verschillende zaken waar we op gelet hebben bij het kiezen van de beste zakelijke VPN, deze vind je terug in de samenvatting van betreffende VPN provider.

NordVPN

NordVPN

NordVPN is ook voor particulieren onze favoriete VPN services. Dit komt mede doordat het netwerk en de software echt goed op orde zijn. Dit zien we ook terug in de zakelijke VPN kant van NordVPN.

Voor de zakelijke markt is het bijvoorbeeld mogelijk om een dedicated IP adres aan te vragen. Op deze manier behoudt je bijvoorbeeld het recht om tot bepaalde databases of applicaties toegang te krijgen. Ook is het voor bedrijven mogelijk een dedicated server aan te vragen, vanzelfsprekend hangt hier wel een prijskaartje aan.
Bezoek de zakelijke NordVPN


VyprVPN

VyprVPNVyprVPN biedt ook een speciaal pakket aan voor bedrijven. Dit pakket komt in 2 smaken. Zo is er de “VyprVPN for Business” en “VyprVPN for Business Cloud”. Het grote verschil is dat je bij de laatst genoemde een dedicated server en dus dedicated ip tot je beschikking krijgt.

De zakelijke VyprVPN abonnementen geven je ook de toegang tot een duidelijk online dashboard waarin je werknemers en collega’s gemakkelijk kunt toevoegen zodat deze ook toegang krijgen tot VPN verbindingen en ook veilig kunnen werken.

Er is goede en gemakkelijk te gebruiken software beschikbaar voor de meeste gebruikte apparaten. Denk hierbij aan Windows, Mac computers, Android, en iOS. Dit betekent dat de werknemers op de verschillende apparaten gebruik kunnen maken van de veiligheid van een VPN verbinding terwijl ze bezig zijn voor de zaak.


Waarom VPN voor de werknemers

De kans is groot dat al jouw werknemers regelmatig buiten het kantoor werken. Vaak zal dit zijn in cafe’s, flexplekken, hotels of andere publieke plekken. En dit kan over de hele wereld zijn.

Hieronder zie je dan ook de verschillende redenen dat een VPN in zulke situaties eigenlijk noodzakelijk is.

Veilig publiek wifi gebruiken

Een collega of werknemer zal veel buiten de deur op ze laptop, telefoon of tablet aan het werk zijn. Tijdens dit werken wordt er veelal gebruik gemaakt van de publieke wifi netwerken die daar voorhanden zijn.

Veilig wifiZoals bekend is zijn zulke netwerken gevaarlijk en kunnen jouw gegevens, zoals je wachtwoord voor je mail, gemakkelijk gestolen worden door kwaadwillende hackers. We hebben een speciale post geschreven over de gevaren van wifi en hoe je wifi veilig gebruikt.

Met een VPN verbinding worden al je data versleuteld voordat het via  het internet verzonden wordt. De VPN server zorgt er op zijn beurt weer voor dat alle dat die naar jou toe komt ook versleuteld is. De data die je verstuurt en ontvangt kan dus niet afgeluisterd worden.

Toegang tot services en databases met een VPN

Voor veel services en databases is ingesteld dat er alleen toegang mogelijk is vanaf bepaalde ip adressen. Wanneer je steeds wisselt van wifi netwerk is het zo dat jouw ip adres ook steeds wisselt.

Wanneer je dus toegang wilt tot bepaalde databases en services waar je alleen mag inloggen als je een bepaald ip-adres hebt, ben je gebonden aan bepaalde locatie. Met een VPN is dit verleden tijd. De meeste zakelijke VPN aanbieders hebben de mogelijkheid om een vast ip adres erbij te leveren. Op deze manier kan je dat ip adres whitelisten zodat je altijd toegang hebt tot belangrijke services en data.

Doorwerken in landen met censuur

Wanneer men naar China, Turkije of andere landen moet voor zaken zul je merken dat er internetcensuur is. Zo is het in China bijvoorbeeld niet mogelijk om Google en bijbehorende services als Gmail, Youtube, Drive etc te gebruiken. Ook Facebook en tal van andere online services worden geblokkeerd Dit kan erg vervelend zijn als je bedrijf gebruikt maakt van 1 van deze services.

Door het gebruik van een VPN verbinding omzeil je deze blokkade van China. Je kunt dan wel gewoon gebruik blijven maken van alle diensten die daar geblokkeerd zijn.

Je service wereldwijd testen

locatie kiezenMet een VPN service kan je gemakkelijk visueel wisselen van locatie, zo is het bijvoorbeeld mogelijk de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken. Maar het stelt je dus ook in staat om te kijken hoe je service werkt als je vanuit een ander land je online service gebruikt of website bezoekt. Zo kun je bijvoorbeeld zien of de taal en prijzen adequaat aangepast worden als je bijvoorbeeld inlogt vanaf New York.

Conclusie Zakelijke VPN

Een zakelijk VPN pakket is eigenlijk voor de meeste bedrijven tegenwoordig onmisbaar. Het maakt niet uit of je een zzp-er bent of een grote corporate. Het beveiligen van je data en digitale communicatie is simpelweg een must.

Als je zakelijk een VPN nodig hebt let dan op de eisen die je stelt. Bijvoorbeeld of je een dedicated ip adres wilt? Hoe groot je organisatie is en of deze nog veel gaat uitbreiden? In welk land je wilt dat servers beschikbaar zijn en andere praktische overwegingen. Aan de hand hiervan kun je je ideale zakelijke VPN kiezen. Voor specifiek advies over een goede VPN voor jouw bedrijf kun je hieronder je vraag stellen.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *