VPN abonnement uitleg

Een VPN abonnement heb je nodig om gebruik te maken van een VPN verbinding. Er is een uitgebreide keuze uit verschillende VPN aanbieders waar je een dergelijk abonnement kunt afsluiten. Op deze pagina lees je wat een VPN abonnement is en wat je er precies mee kunt.

Op deze pagina behandelen we de volgende onderwerpen over VPN abonnementen:

Inhoudsopgave

Wat is een VPN abonnement en wat kun je ermee?

Een VPN abonnement is een inschrijving bij een VPN service die je het recht geeft om gebruik te maken van hun VPN servers. Met dit recht heb je de mogelijk een VPN verbinding te maken en zodoende met de VPN veiliger en met meer privacy het internet te gebruiken.

VPN abonnementVPN abonnementen kosten meestal een paar Euro in de maand. Maar er zijn ook gratis VPN abonnement die dan wel met een paar beperkingen komen.

Om te kiezen welk VPN abonnement je wilt kopen zul je je wat moeten verdiepen in de eigenschappen van de verschillende VPN services. Ook moet je duidelijk hebben welke eisen en wensen je stelt aan jouw VPN abonnement. Op onze website vind je ook veel goede suggesties. Zo hebben we bijvoorbeeld een pagina met de beste VPN’s voor iPhone, de goedkoopste VPN’s, beste VPN’s voor Windows en nog veel meer pagina’s met adviezen over bij welke provider je je VPN abonnement het best kunt afsluiten.

VPN abonnement delen

Bij de meeste VPN providers is het mogelijk om met meerdere apparaten tegelijkertijd een VPN verbinding te gebruiken met 1 abonnement. Dit is eigenlijk gedaan omdat veel mensen simpelweg veel verschillende apparaten hebben waarmee ze tegelijkertijd gebruik willen maken van een VPN verbinding. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon, tablet, computer en meer.

VPN abonnement delenEchter is het door deze eigenschap van de VPN diensten ook mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd gebruik te maken van 1 VPN abonnement. Zo kun je bijvoorbeeld met 2 of meer mensen de kosten van een abonnement delen en betaal je dus minder voor je VPN abonnement terwijl je wel dezelfde kwaliteit krijgt als wanneer je in je eentje het abonnement zou betalen, erg aantrekkelijk dus.

Wanneer je ervoor kiest om een VPN abonnement te delen met meerdere mensen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld een VPN provider kiezen die meerdere gelijktijdige verbindingen toestaat. Op onze pagina met alle VPN aanbieders kun je gemakkelijk filterer op VPN providers die meerdere verbindingen toestaan. We kunnen alvast verklappen dat Surfshark een goede kandidaat kan zijn, daar kun je namelijk zelfs gebruik maken van een onbeperkte aantal VPN verbindingen met 1 abonnement. Maar er zijn nog meer VPN aanbieders die geschikt zijn voor het delen van een VPN abonnement.

Een VPN abonnement opzeggen

Wanneer je een abonnement afsluit een VPN service zul je moeten kiezen voor hoe lang je dat abonnement wilt afsluiten. Na het aflopen van die termijn wordt bij de meeste VPN providers het abonnement automatisch verlengd.

Maar het kan natuurlijk zijn dat je een betere VPN hebt gevonden in onze lijst met beste VPN’s. Of dat je simpelweg geen VPN meer wilt gebruiken. Dan zul je het abonnement dus moeten opzeggen. Dit Als je dit niet doet wordt er in de meeste gevallen automatisch geld van credit-card, bankrekening, Paypal of andere gebruikte betaalmethode afgeschreven.

Het opzeggen van een je abonnement bij elke VPN provider is gelukkig gemakkelijk te doen. Het opzeggen van je VPN abonnement werkt eigenlijk bij alle VPN services als volgt:

  1. Je meld je aan bij de website van de VPN provider.
  2. Vervolgens ga je naar de instellingen van je account.
  3. In dat menu zul je ergens vinden welk abonnement je hebt. In het Engels wordt dit “subscription” genoemd.
  4. Daar zul je de mogelijkheid hebben om je abonnement te annuleren. In het Engels zal er vaak staan “cancel subscription” of “unsubscribe”.

Als je je VPN abonnement annuleert en dus opzegt zul je de VPN gewoon kunnen gebruiken totdat het abonnement afgelopen is. Na die periode zul je niet meer kunnen inloggen in je VPN app en geen gebruik meer kunnen maken van de VPN verbindingen van de betreffende VPN service.

VPN zonder abonnement

Het gebruiken van een VPN zonder abonnement is eigenlijk niet te doen. Je hebt inloggegevens nodig voor het gebruiken van een VPN server. Deze inloggegevens moeten met je overlegd worden en daarom is een soort van inschrijving eigenlijk altijd nodig.

Afhankelijk van de reden dat je een VPN zonder abonnement zoekt zijn er eigenlijk meerdere opties. Je zoekt een VPN abonnement zonder abonnement omdat je een gratis VPN wilt of omdat je niet je gegevens wilt achterlaten in verband met privacy. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen afhankelijk van je doel.

Gratis VPN

Als je een VPN zonder abonnement zoekt omdat je niet wilt betalen voor je VPN verbindingen zijn er mogelijkheden. Er zijn verschillende VPN services die een gratis VPN abonnement aanbieden. Je hebt dan wel een abonnement, maar deze is gratis.

VPN zonder abonnement vanwege privacy

Als je een VPN zonder abonnement wilt omdat je je privacy wilt beschermen is er een andere mogelijkheid.

Ten eerste zoek je een VPN service waarbij je kunt betalen met een anonieme betaalmethode. bijvoorbeeld Bitcoin of Paysafecard. Op deze manier voorkom je dat iemand kan zien dat jij een VPN abonnement koopt.

Omdat je voor het registreren bij een VPN service een e-mail adres nodig hebt maak je een anoniem mail adres aan. Dit mail adres kan je vervolgens gebruiken om je in te schrijven. Als je dan vervolgens betaalt met een anonieme betaalmethode heb je je privacy erg goed beschermd.

Categorieën: Uitleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “VPN abonnement uitleg

  1. Ruddy corne

    Hallo ik wil mijn VPN abonnement opzeggen .Ik had hetvoor 1 maand gekocht maar zie dat het niet zo is . Hopelijk kun je me helpen grts mevr corne