VPN account aanmaken, beste providers uitgelicht

Met een VPN account kun je namelijk gebruik maken van een VPN verbinding. Wat een VPN account is, hoe het precies werkt gaat en hoe je een VPN account kunt verkrijgen lees je op deze pagina. Ook ontdek je wat de prijzen hiervan zijn, de voor- en nadelen en wat de beste keuze is wanneer je een VPN account wilt kopen.

Met een VPN account kun je anoniem internetten, ben je beter beschermd tegen hackers en het stelt je ook in staat om geografische blokkades van bepaalde websites en diensten te omzeilen. Met meeste VPN-abonnementen krijg je een aantal gelijktijdige verbindingen, wat betekent dat je slechts met een account meerdere apparaten kunt beschermen.

VPN, ook bekend als virtual private network, beschermt je internetverbinding door het te versleutelen. Het zorgt ervoor dat jouw internetverbinding, privacy en IP-adres helemaal voor de buitenwereld is afgeschermd en beveiligd. Alles wat jij van je computer of smartphone verstuurt en ontvangt is beveiligd en kan niet worden afgetapt.

Om veilig online te kunnen browsen, heb je zeker een VPN nodig. Laten we nu eens kijken naar de beste VPN’s.

Inhoudsopgave


Een VPN account aanmaken

Voor het verkrijgen van inloggegevens om verbinding te maken met een VPN service zul je een account moeten aanmaken bij een bepaalde VPN service. Het aanmaken of registreren van zo een account werkt bij alle aanbieders ongeveer gelijk en is heel gemakkelijk te doen. Je kan kiezen welk abonnement je wilt gebruiken en vervolgens zul je je gegevens zoals je e-mail adres in moeten vullen. Volg deze stappen om een VPN-account aan te maken:

 1. Kies een betrouwbare VPN-dienst. Wij raden NordVPN aan. 
 2. Maak een account aan.
 3. Download de VPN-app voor je apparaat en log in.
 4. Maak verbinding met een gekozen server.
 5. Je VPN account is nu actief! 

Beste VPN account keuzes in juni 2023

 1. NordVPN beste VPN-service voor allround account gebruik
 2. Surfsharkgoede, multi-user VPN account keuze 
 3. Atlas VPN betaalbare keuze voor streamen

Beste VPN account keuze

Er zijn zoveel verschillende VPN services dat het lastig is om een juiste keuze te maken. Om jouw keuze iets makkelijker te maken hebben we op een artikel geschreven met de volgens ons beste VPN’s. Die lijst hebben we samengesteld aan de hand van een aantal verschillende beoordelingspunten.

Hieronder vind je in ieder geval onze top 3 van dit moment. Bij deze top 3 services kun je een account aanmaken en met zo een account kun je gebruik maken van een VPN verbinding.


1. NordVPN – beste VPN-service voor allround account gebruik

NordVPN

NordVPN staat op nummer 1 omdat deze VPN dienst echt een fantastische service aanbiedt. De software is dik voor elkaar voor alle verschillende besturingssystemen waar je het op wilt gebruiken. Voor alle bekende besturingssystemen is een applicatie gemaakt en voor de minder bekende is een duidelijke handleiding over hoe je NordVPN werkend kunt krijgen op het desbetreffende apparaat zoals bijvoorbeeld Kodi.

Deze dienst staat met name bekend om de hoge mate van privacy die ze garanderen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een no-log policy en de mogelijkheid om VPN over Tor te gebruiken of met een dubbele VPN verbinding. Ook is het een feit dat ze erg veel servers verdeeld over de gehele wereld hebben staan.

De prijzen van NordVPN beginnen bij € 3,29 per maand. Deze VPN heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen (alleen voor Android) en een geld-terug-garantie van 30 dagen als je de dienst eerst wilt uitproberen. 

Voordelen:

 • Snelste VPN dankzij NordLynx
 • 5.800+ servers in 60+ landen
 • 24/7 live chat en email 

Nadelen:

 • Geen router-app

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie.


2. Surfshark – goede, multi-user VPN account keuze 

Surfshark

Surfshark staat op nummer 2 omdat deze VPN dienst ook een goede service biedt. Ten eerste is de software voor alle apparaten iOS, Windows, Mac en Android heel goed. De apps en software werken intuïtief en in het instellingenmenu kun je heel veel instellen zoals jij dat wilt. Maar als je niks wilt instellen werkt je VPN account zonder deze zelf in te stellen ook heel goed.

Daarnaast zijn de verbindingen stabiel en snel. Dit zorgt ervoor dat je amper merkt dat je via een VPN verbinding het internet gebruikt. Dit is echt een pluspunt. Groot voordeel van deze service is dat deze ook nog eens goedkoop is.

De prijzen van Surfshark beginnen bij € 2,94 per maand. Deze VPN heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen. 

Voordelen:

 • Zeer snel dankzij WireGuard
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • 3.200+ servers in 100+ landen

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

Lees onze Surshark recensie voor meer informatie.


3. Atlas VPN – betaalbare keuze voor streamen

Atlas VPN heeft de laatste jaren erg hard gewerkt om een betere service te worden. En dit hebben ze met groot succes gedaan. De verbindingen zijn een stuk betrouwbaarder en sneller geworden. Dit was voorheen hetgeen waar ze zwakker in waren.

De software van Atlas VPN is altijd al prima op orde geweest en dat is niet veranderd. Er is software voor alle belangrijke besturingssystemen zoals Android, iOS, Windows en Mac

Voordelen:

 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Voor streaming geoptimaliseerde servers
 • Gratis versie 

Nadelen:

 • Geen firmware voor router 

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie. 


Wat is een VPN?

VPN staat voor virtual private network en het creëert een versleutelde tunnel tussen jouw apparaat en het internet, waardoor je online activiteiten privé en veilig blijven. De meeste providers die betrouwbaar zijn hebben premium abonnementen die veel meer mogelijkheden bieden qua streaming, torrenting en extra beveiligingstools

Een bijkomend voordeel is dat de server ook de landcode van het IP-adres naar wens kan aanpassen, zodat het voor de server lijkt of jouw verzoeken uit een ander land komen. Zo kun je dus ook geoblokkades omzeilen

Als je bijvoorbeeld Japanse Netflix vanuit Nederland wilt bekijken, hoef je dan alleen maar verbinding te maken met een VPN server in Japan. Zo denkt Netflix dat je echt in Japan bent, en geeft het je toegang tot Japanse bibliotheken. 

Hoe werkt een VPN account precies?

Als je gebruik wilt maken van een VPN verbinding zul je moeten inloggen op een VPN server. Om in te kunnen loggen heb je gebruikersgegevens nodig, een VPN account dus. Met een gebruikersnaam en een wachtwoord kan geverifieerd worden dat jij recht hebt op toegang op deze VPN server.

Als je ingelogd bent met jouw VPN account kun je dus gebruik maken van de versleutelde connectie met de VPN server naar de rest van het internet. Bij de meeste VPN services kun je tegen betaling een VPN account aanmaken waarna je met hun software en je gebruikersnaam en wachtwoord gebruik kan maken van VPN connectie. De software krijg je bij de verschillende providers gratis wanneer je een VPN account aanmaakt. De software zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk verbinding kunt maken met een VPN.

Waarom een VPN account?

Er zijn heel veel verscheidene redenen om verbinding te maken met het internet via een VPN. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Geografische blokkades omzeilen: zo kun je content, meestal video’s, die in jou land geblokkeerd zijn toch bekijken. Door middel van geografische blokkades is het bijvoorbeeld onmogelijk om bepaalde programma’s van NPO uitzending gemist in het buitenland te kijken. Je krijgt dan een melding dat de video niet beschikbaar is in het land waar je je op dat moment bevindt. Er zijn zeer veel aanbieders van video’s die op deze manier hun content alleen beschikbaar maken in bepaalde landen. Om dit omzeilen is een VPN account uitermate geschikt.
 • Veilig op openbare wifi netwerken: Zonder versleutelde verbinding met een website of andere service op het internet, bijvoorbeeld je mail, is het een makkie voor mensen in hetzelfde draadloze netwerk als jij om al je internetverkeer af te tappen. Een groot aantal criminelen maakt hier dankbaar gebruik van in bijvoorbeeld cafés en lunchtentjes. Met een versleutelde verbinding die je opzet met een VPN connectie is dit voor kwaadwillende onmogelijk.
 • Meer privacy: normaal gesproken wanneer je het internet gebruikt kan je provider en eventuele overheden precies nagaan wat je doet op het internet. Met een VPN account is je gehele internetverkeer versleuteld en kunnen deze partijen dus niet zien wat jij op het internet doet.

VPN account kosten

Je vraagt je inmiddels waarschijnlijk af wat de kosten zijn van een VPN account. Het antwoord is vrij simpel: het is afhankelijk van de aanbieder en het abonnement dat je kiest. Ten eerste is het bij de meeste VPN providers zo dat je moet kiezen tussen een kort abonnement, bijvoorbeeld 1 maand. Of een langer abonnement, bijvoorbeeld 12 maanden. In de regel zie je dan dat een 12 maanden abonnement goedkoper is dan een maandabonnement. Dit kan flink wat geld schelen, dus het is echt de moeite om een langer abonnement af te sluiten als je al zeker weet dat je het langere tijd wilt gebruiken.

Gratis VPN account

Daarnaast zijn er ook VPN services waar je een account gratis aan kunt maken, vaak een free VPN account genoemd door de Engelse providers. Deze gratis VPN accounts hebben meestal wel bepaalde restricties, denk aan een datalimiet of snelheidslimiet via de VPN verbinding. Een andere restrictie bij gratis VPN accounts is bijvoorbeeld de keuze in servers.

Account delen

Bij de meeste VPN providers mag je met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van de VPN verbinding. Dit betekent dat je dus ook met meerdere mensen een VPN account kunt delen. Dit scheelt weer in de maandelijkse, op deze manier kun je geld besparen op de abonnementskosten van een VPN.

Wanneer je dit wilt doen zul je wel duidelijk afspraken moeten maken met de andere mensen die ook gebruik maken van hetzelfde VPN account. Zo is het bijvoorbeeld zaak dat de andere mensen niet opeens met 4 apparaten tegelijkertijd verbinden met dat VPN account. Als er maar 4 verbindingen zijn toegestaan, kan jij opeens geen gebruik meer maken van de VPN.

Is een VPN account gemakkelijk in gebruik?

Hier is het antwoord heel eenduidig JA op. De verschillende aanbieders van de VPN abonnementen hebben allemaal eigen software ontwikkeld dat gemakkelijk in gebruik is. De instellingen staan al goed ingesteld voor de betreffende service die je wilt gaan gebruiken. De software is veelal minimaal beschikbaar voor iOS, Android, MacOS en Windows.

Je hoeft alleen nog maar je VPN account inloggegevens in te vullen en een server te kiezen op de wereld die jij nodig hebt. Op het moment dat je dan op ‘verbinding maken’ klikt, zal er een verbinding met de server gezocht worden waarna je veilig en relatief anoniem het internet kunt gebruiken.

Voor smartphones met Android en iOS

Bijna elke VPN provider heeft tegenwoordig wel een applicatie ontwikkeld voor de bekendste smartphone besturingssystemen, namelijk iOS (iPhone en iPad) en Android. Op die manier kun je dus ook met je telefoon gebruik maken van hetzelfde VPN account dat je ook gebruikt voor je computer en of laptop. Voor het minder gebruikte Windows Phone zijn een stuk minder VPN providers die een VPN app hebben ontwikkeld.

Voor Windows en MacOS

Voor Windows en MacOS systemen is er ook door elke VPN provider goede VPN software gemaakt waarmee je met je VPN account gebruik kunt maken van de VPN servers van desbetreffende VPN servers. Ook deze software maakt het net als op de smartphone eenvoudig om gebruik te maken van VPN verbindingen.


Conclusie 

Een VPN account biedt veel voordelen aan. Het beschermt je online privacy, helpt je om anoniem te surfen, beschermt je tegen hackers en helpt je om geografische blokkades te omzeilen. Met een abonnement kan je echter meerdere apparaten beschermen of zelfs je VPN-account delen met je vrienden of familie. 

In dit artikel hebben we de beste VPN’s bekeken, hun voor- en nadelen, prijzen en apps. Kies een betrouwbare VPN en bescherm je privacy vandaag! 

Veelgestelde vragen over VPN accounts

Kies een betrouwbare VPN dienst zoals NordVPN. Maak een account aan en download de software voor je apparaat. Log vervolgens in en maak verbinding met een VPN-server. Zo maak je een account aan en surf je veilig online.

Om Amerikaanse Netflix te kunnen bekijken, hoef je alleen verbinding te maken met een VPN server in de Verenigde Staten.

Ja, VPN gebruik is legaal in Nederland. Met een VPN bescherm je je online privacy en krijg je toegang tot buitenlandse content.

Ja, je kan NordVPN op reis in het buitenland gebruiken. NordVPN heeft duizenden servers over de hele wereld en beschermt je apparaat waar je ook bent.

Ja, er zijn gratis VPN’s maar deze raden we niet aan. Vaak zijn ze onveilig of worden ze met beperkingen geleverd. Denk aan minder servers, trage snelheden en datalimieten. Als je echter geen betaalde VPN kunt nemen, dan raden we je aan om de gratis versie van Atlas VPN te proberen.

Categorieën: Uitleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “VPN account aanmaken, beste providers uitgelicht

  1. VPNdiensten

   Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dat de server waarmee u verbinding maakt als spamserver is aangemerkt, omdat een andere VPN-gebruiker via deze server spammail heeft verstuurd. U kunt op het KPN-gebruikersforum oplossingen vinden. Zoek via Google naar ‘vpn kpn mail problemen’.

 1. n.blaak

  Ik zit normaal gewoon via de kabel op het Internet. heb je dan echt voor de veiligheid een vpn nodig? ik heb alleen een computer en een tablet. ik kom niet in het buitenland, en werk alleen vanuit huis. werk wel vaak via de sunny provider om te downloaden.
  Graag uw antwoord op deze vraag. bij voorbaat dank.

  1. VPN diensten

   Voor het downloaden via de Sunny provider kan het verstandig zijn een VPN te gebruiken. Als je niet wilt dat je internetprovider ziet dat je download via Sunny provider is een VPN de oplossing.