Beste VPN voor Kodi

Waarom Kodi via VPN verbinding gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen Kodi gebruiken via een VPN verbinding. Ten eerste is het mogelijk om met een VPN verbinding eventuele Geografische blokkades te omzeilen. Wanneer je de VPN verbinding hebt gemaakt neem je namelijk het IP adres van die server over. Dit IP adres staat bekend als een andere locatie. Wanneer je dus bijvoorbeeld vanuit het buitenland verbinding maakt met een Nederlandse VPN server kun je gewoon NPO kijken terwijl je normaal gesproken buiten Europa geblokkeerd wordt.

Omdat al het verkeer via de VPN server gaat kunnen andere partijen niet jouw IP adres achterhalen. Op basis van jouw IP kunnen ze dus gemakkelijk zien welke films en series je kijkt via Kodi. Voor mensen die hun privacy waarderen is het gebruik daarom ook verstandig.

Kodi zonder VPN

Het is natuurlijk ook mogelijk om op Kodi content te streamen zonder VPN. Er is alleen de mogelijkheid dat je tegen 2 problemen aanloopt wanneer je dit doet.

Geografisch geblokkeerde content

Veel online streams hebben geografische beperkingen. Dat wil zeggen dat bepaalde content alleen te zien is in bepaalde landen of delen van de wereld.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om Hulu in Nederland te kijken zonder VPN verbinding, hetzelfde geldt voor BBC iPlayer en NPO uitzending gemist. Dit is met een VPN dus wel mogelijk. Voor genoemde online diensten is er een addon beschikbaar voor Kodi. Maar je moet dan dus wel met het juiste land via een VPN verbonden zijn om te genieten van de addons die beschikbaar zijn voor de streaming diensten op Kodi.

Boete voor downloaden

Als je van plan bent om naar illegale streams te kijken via Kodi via bijvoorbeeld het Popcorn Time netwerk is er kans dat je een download boete ontvangt. Om dit te voorkomen is het ook verstandig om een VPN voor Kodi te gebruiken. Op deze manier voorkom je Kodi boetes.

Kodi Android app via VPN

Kodi is natuurlijk ook beschikbaar voor Android in de vorm van een app. Het is logisch dat je ook in die app Kodi wilt gebruiken via een VPN verbinding. Bijvoorbeeld om geografische blokkades te omzeilen. Of simpelweg omdat je niet wilt dat jouw provider kan inzien wat je kijkt.

Gelukkig is het eenvoudig voor elkaar te krijgen. Je hebt een VPN account nodig bij een VPN provider en de bijbehorende app voor Android. Je maakt connectie met de VPN server van jouw keuze in de VPN app. Daarna open je de Kodi  app op Android en maak je verbinding met een VPN server naar keuze. Op dit moment gebruik je Kodi op je Android tablet of telefoon via een VPN verbinding.

Er zijn natuurlijk ook Android tv boxen op de markt waar veel mensen Kodi op installeren om videos te streamen. Wanneer je Kodi op jouw Android box via een VPN verbinding wilt laten verlopen werkt dat hetzelfde als op de smartphone. Je installeert simpelweg de app van jouw VPN provider en maakt verbinding met de VPN server. Vervolgens kun je Kodi starten en gebruik je Kodi via een VPN.