Beste VPN voor Kodi: meer mogelijkheden met VPN

Een VPN verbinding gebruiken tijdens het gebruik van Kodi is voor veel mensen wenselijk en handig. De meest gehoorde reden is dat het gebruikt wordt om geografisch geblokkeerde content te kunnen zien, bijvoorbeeld het Amerikaanse aanbod op Netflix. Een andere reden is dat veel mensen simpelweg hun privacy beschermen. Dit is allemaal gemakkelijk realiseerbaar met een VPN verbinding van een VPN provider die te gebruiken is in combinatie met Kodi.

Er zijn verschillende manieren om zo een VPN verbinding te maken als je Kodi of Openelec (Kodi met een eigen besturingssysteem) gebruikt. De verschillende methodes staan hieronder uitgelegd en ook het verschil in deze methodes wordt hierdoor duidelijk gemaakt.

Ook ontdek je welke VPN services de beste keuzes zijn om te gebruiken in combinatie met Kodi. Lees snel verder om een Kodi via een VPN verbinding te gaan gebruiken.

De volgende onderwerpen worden besproken in dit artikel.

Inhoudsopgave

Beste VPN voor Kodi

We zullen eerst de volgens ons beste VPN’s voor Kodi opsommen. Daaronder lees je wat de mogelijkheden zijn en welke opties je hebt als je via een VPN verbinding content wilt streamen via Kodi.

We hebben er met name op gelet dat de VPN’s snel genoeg zijn om video’s te streamen, dit voorkomt irritante buffermomenten. Ook hebben we gekeken naar het gebruiksgemak. Qua gebruikers gemak hebben we VPN providers geselecteerd die een duidelijke handleiding op de website hebben staan hoe je de VPN werkend kunt krijgen op met Kodi.

NordVPN met uitgebreide Kodi handleiding

NordVPNNordVPN is een zeer goede keuze als je een VPN provider zoekt voor het gebruik in combinatie met Kodi. NordVPN heeft een gemakkelijk te installeren add-on voor Kodi, Openelec en andere afgeleide van Kodi gemaakt. Op de website van NordVPN vind je ook een duidelijke handleiding over hoe de add-on precies geïnstalleerd en gebruikt kan worden.

Deze service is ideaal als je Kodi draait op een Windows, Mac of Android apparaat. Je kunt dan eerst de standaard VPN client software van NordVPN verbinding laten maken met een VPN server en vervolgens Kodi starten. Deze VPN software maakt het gemakkelijk te wisselen tussen locatie. Bovendien heeft de software een kill switch. Deze zorgt ervoor dat al het internetverkeer geblokkeerd wordt zodra de VPN verbinding weg valt. Op deze manier blijft jouw privacy goed beschermd.

Daarnaast is NordVPN een VPN service met erg snelle VPN verbindingen. Dit is natuurlijk hartstikke belangrijk bij het streamen van video content, hetgeen zeer belangrijk is als je Kodi gebruikt. Ook is het zo dat NordVPN geen logs bijhoudt van haar gebruikers, je privacy is dus erg goed beschermt.

Bezoek NordVPN


Surfshark voor Kodi zeer geschikt

Surfshark VPNSurfshark is voor het streamen van video’s ideaal vanwege de hoge snelheid. Zoals gezegd zorgt dit voor een van de beste kijkervaring omdat er niet lang gebufferd hoeft te worden. Daarnaast hebben ze een erg goede privacy regelgeving, ze bewaren namelijk geen logs. Dit laatste is voornamelijk belangrijk voor diegene die een VPN willen gebruiken voor het beschermen van de privacy.

Het is ook mogelijk om de Kodi OpenVPN add-on te gebruiken in combinatie met Surfshark. Meer informatie over Surfshark vindt u nadat u klikt op de knop hieronder. Deze VPN is ook nog eens een stuk goedkoper dan andere VPN’s zoals NordVPN.

Bezoek Surfshark


CyberGhost met uitgebreide uitleg voor Kodi

CyberghostDeze VPN service heeft meer aandacht gekregen voor mensen die een VPN willen gebruiken voor Kodi. Dit is terug te zien op de website van CyberGhost; daar vind je namelijk uitgebreide handleidingen voor het gebruiken van Kodi en Openelec via een VPN verbinding van CyberGhost. Ze hebben zelfs op de website een tool beschikbaar gesteld die een configuratiebestand aanmaakt waarmee je gemakkelijk de VPN verbinding voor OpenElec goed in kan stellen. Na het aanmaken van het configuratiebestand kun je dit inladen in je Kodi of Openelec installatie en hoef je de OpenVPN add-on voor Kodi niet meer handmatig in te stellen, dat doet het configuratiebestand.

Ook vind je er informatie over de beste instellingen, zoals hoe je de standaard software client van CyberGhost het best kunt instellen voor gebruik met Kodi. Dit wordt op een zeer gemakkelijk te begrijpen manier gedaan.

De verbindingen van CyberGhost zijn prima geschikt voor het gebruik in combinatie met Kodi. Dat wil zeggen dat de snelheden hoog genoeg zijn om full-hd video’s te streamen, dit kun je ook teruglezen in onze CyberGhost review.

Een ander aspect dat veel gebruikers van Kodi zullen waarderen is dat de kosten voor abonnementen bij CyberGhost opmerkelijk laag zijn.
Bezoek CyberGhost


VPN instellen voor Kodi met de software van de VPN provider

Wanneer je een abonnement hebt bij een VPN service kan je eigenlijk altijd bij de service een client downloaden die het gemakkelijk maakt om een VPN connectie op te zetten. Dit is gemakkelijk te gebruiken software die de verbinding maakt. Wanneer je dat doet gaat al het internetverkeer vanaf dat apparaat over het versleutelde netwerk, dus ook het internetverkeer dat Kodi gebruikt.

Hoe het connectie maken werkt is afhankelijk van de client software die de VPN provider heeft geleverd. Maar je kunt er vanuit gaan dat het met alle software die geleverd wordt door de verschillende services gemakkelijk is om zo een connectie op te zetten. Het kan wel handig zijn om erop te letten dat je kill switch functie aanzet. Dan ben je er zeker van dat bij het wegvallen van de VPN connectie je internetverkeer blokkeert en je niet per ongeluk alsnog over je standaard internetverbinding content bekijkt.

OpenVPN add-on voor Kodi en Openelec

De bovenste optie is het meest gemakkelijk om te gebruiken. Maar wanneer je bijvoorbeeld Openelec op een Raspberry Pi of andere hardware gebruikt is er geen standaard client te downloaden voor betreffende besturingssystemen bij de verschillende VPN providers. Dan ben je aangewezen op een alternatieve oplossing. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing. Omdat eigenlijk alle services het OpenVPN protocol ondersteunen kun je gebruik maken van de OpenVPN addon die beschikbaar is voor Kodi. Dit is een VPN manager binnen kodi waarmee je verbinding kunt maken met een OpenVPN server.

De VPN manager is te vinden in de repo zomboided. De zomboided VPN manager is de meest populaire VPN manager voor binnen Kodi.

OpenVPN addon KodiLet op dat je geen andere protocollen kunt gebruiken met OpenVPN app van Kodi, IPsec of PPTP werken bijvoorbeeld niet. Het is dus van belang dat je met deze methode een VPN service kiest die het OpenVPN protocol ondersteunt. Zoals gezegd doen de meeste VPN services dit.

Deze addon kan je simpelweg downloaden en installeren binnen de Kodi omgeving. Je kunt dan in de addon gemakkelijk verschillende VPN connecties instellen, bijvoorbeeld per land. Het is dan gemakkelijk om binnen Kodi of Openelec te kiezen via welke VPN server je het internetverkeer van Kodi wilt laten verlopen.

Waarom Kodi via VPN verbinding gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen Kodi gebruiken via een VPN verbinding. Ten eerste is het mogelijk om met een VPN verbinding eventuele Geografische blokkades te omzeilen. Wanneer je de VPN verbinding hebt gemaakt neem je namelijk het IP adres van die server over. Dit IP adres staat bekend als een andere locatie. Wanneer je dus bijvoorbeeld vanuit het buitenland verbinding maakt met een Nederlandse VPN server kun je gewoon NPO kijken terwijl je normaal gesproken buiten Europa geblokkeerd wordt.

Omdat al het verkeer via de VPN server gaat kunnen andere partijen niet jouw IP adres achterhalen. Op basis van jouw IP kunnen ze dus gemakkelijk zien welke films en series je kijkt via Kodi. Voor mensen die hun privacy waarderen is het gebruik daarom ook verstandig.

Kodi zonder VPN

Het is natuurlijk ook mogelijk om op Kodi content te streamen zonder VPN. Er is alleen de mogelijkheid dat je tegen 2 problemen aanloopt wanneer je dit doet.

Geografisch geblokkeerde content

Veel online streams hebben geografische beperkingen. Dat wil zeggen dat bepaalde content alleen te zien is in bepaalde landen of delen van de wereld.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om Hulu in Nederland te kijken zonder VPN verbinding, hetzelfde geldt voor BBC iPlayer en NPO uitzending gemist. Dit is met een VPN dus wel mogelijk. Voor genoemde online diensten is er een addon beschikbaar voor Kodi. Maar je moet dan dus wel met het juiste land via een VPN verbonden zijn om te genieten van de addons die beschikbaar zijn voor de streaming diensten op Kodi.

Boete voor downloaden

torrent boeteAls je van plan bent om naar illegale streams te kijken via Kodi via bijvoorbeeld het Popcorn Time netwerk is er kans dat je een download boete ontvangt. Om dit te voorkomen is het ook verstandig om een VPN voor Kodi te gebruiken. Op deze manier voorkom je Kodi boetes.

Kodi Android app via VPN

Kodi is natuurlijk ook beschikbaar voor Android in de vorm van een app. Het is logisch dat je ook in die app Kodi wilt gebruiken via een VPN verbinding. Bijvoorbeeld om geografische blokkades te omzeilen. Of simpelweg omdat je niet wilt dat jouw provider kan inzien wat je kijkt.

Gelukkig is het eenvoudig voor elkaar te krijgen. Je hebt een VPN account nodig bij een VPN provider en de bijbehorende app voor Android. Je maakt connectie met de VPN server van jouw keuze in de VPN app. Daarna open je de Kodi  app op Android en maak je verbinding met een VPN server naar keuze. Op dit moment gebruik je Kodi op je Android tablet of telefoon via een VPN verbinding.

Er zijn natuurlijk ook Android tv boxen op de markt waar veel mensen Kodi op installeren om videos te streamen. Wanneer je Kodi op jouw Android box via een VPN verbinding wilt laten verlopen werkt dat hetzelfde als op de smartphone. Je installeert simpelweg de app van jouw VPN provider en maakt verbinding met de VPN server. Vervolgens kun je Kodi starten en gebruik je Kodi via een VPN.

Met een router met VPN ondersteuning

Er zijn ook routers die vpn client software geïnstalleerd hebben. Dit maakt het mogelijk om een VPN connectie vanaf je router met je provider te maken. Dit zorgt ervoor dat alle devices die gebruik maken van de router met VPN client, via de VPN verbinding het internet gebruiken. Routers die dit ondersteunen zijn bijvoorbeeld routers met de DD-WRT firmware erop geïnstalleerd. Ook zijn er routers beschikbaar die vanuit de fabriek al VPN ondersteuning hebben. Een aantal vind je op onze pagina met VPN routers.

SYNOLOGY ROUTER 1900ACDit kan een ideale oplossing zijn wanneer je wilt dat al je apparaten verbonden zijn via een VPN connectie. Ook de apparaten waar Kodi gebruikt wordt binnen dat netwerk zal dus voor internet toegang gebruik maken van de versleutelde anonieme verbinding die er opgezet is. Een nadeel kan zijn dat het meer moeite kost als je van server wilt wisselen omdat je bijvoorbeeld een geografische blokkade in een ander land wilt omzeilen.

Gratis VPN’s voor Kodi

Kodi is gratis te gebruiken en dat is dan ook een grote reden voor veel mensen om films, tv en muziek te luisteren via Kodi. Zodra je een VPN wilt gaan gebruiken zul je merken dat je in de meeste gevallen zult moeten betalen voor een VPN abonnement. Omdat veel mensen Kodi gebruiken juist omdat het gratis is, is het natuurlijk jammer om te betalen voor je VPN.

Het slechte nieuws is echter dat er geen goede gratis VPN abonnementen zijn. Zoals je via de link kunt zijn zijn er wel gratis VPN abonnementen, maar deze hebben allemaal een datalimiet. Dit is voor het gebruik binnen Kodi natuurlijk hartstikke onhandig, het streamen van video verbruikt simpelweg hartstikke veel data.

Conclusie Kodi met VPN

Er zij veel add-ons voor Kodi die content van het internet streamen. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, tv-streams, muziekdiensten enzovoort. Wanneer je een geografische blokkade wilt omzeilen of gewoon niet wilt dat andere partijen mee kijken naar jouw internetactiviteit is een VPN service een goede oplossing.

Om hier gebruik van te maken binnen Kodi is erg gemakkelijk door de verschillende mogelijkheden om verbinding met een VPN netwerk te maken. De methodes die hierboven beschreven staan zijn allemaal gratis en gemakkelijk in de praktijk te brengen. Wat betreft de keuze welke VPN provider te gebruiken raden we je aan 1 van bovenste beste VPN’s voor Kodi te kiezen.

Categorieën: Uitleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “Beste VPN voor Kodi: meer mogelijkheden met VPN

  1. krik

    ik heb een raspberry waarop oa kodi staat. de raspberry draait op Linux, mijn laptop draait op windows 10. wat is nu een goede vpn server om alles onder te draaien, en moet ik dan zowel op windows en de raspberry de instellingen veranderen?

  2. Claessens

    Een vraag over het gebruik van de add-on binnen Kodi. Werkt deze add-on ook samen met NordVPN? Hier heb ik namelijk al een abonnement van en ben er zeer tevreden over.

  3. johan

    Ik heb de ipvanish app en de kodi app beide op mijn tvbox x96 staan. Ipvanish werk, mijn vraag is is dit goed en voldoende of heb je nog een openvpn manager nodig. De tv box draait onder android marshmallow 6.1 en heb kodi krypton 17.5.