Popcorn Time met VPN: veilig kijken

Een soort super-Netflix, met een aanbod waar de “echte” streamingdiensten een puntje aan kunnen zuigen. Dat is de belofte van Popcorn Time. Maar is het wel veilig om Popcorn Time te gebruiken? En hoe kan een VPN helpen? 
Inhoudsopgave

Direct aan de slag met een betrouwbare, snelle VPN om Popcorn Time veilig te gebruiken? NordVPN komt het beste uit onze uitgebreide testen, en je kunt deze solide VPN 30 dagen zonder risico uitproberen met een free trial. Ben je niet tevreden? Dan krijg je zonder problemen je geld terug. En in de maand november is NordVPN sowieso voordeliger dan ooit tevoren!

Probeer NordVPN


Welke Popcorn Time VPN moet je kiezen? 

Er zijn tientallen VPN-providers actief op de markt. Welke moet je daarvan kiezen? Als je met Popcorn Time aan de slag wilt, wil je een provider met de volgende kenmerken:

 • Een VPN die toelaat om torrents te downloaden. Bij de meeste kan dat probleemloos, maar dus niet bij allemaal.
 • Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de verbindingssnelheid met je VPN-provider zo hoog mogelijk is. Dat is zeker belangrijk bij Popcorn Time omdat je content gaat streamen, een goede verbindingssnelheid zorgt er dan voor dat je film of serie niet gaat haperen.
 • Ook gebruik je een VPN natuurlijk om je privacy zo veel mogelijk te waarborgen. Een goede feature is bijvoorbeeld dat er een “kill switch”-functie is. Stel dat, om wat voor reden dan ook, je VPN-verbinding uitvalt. Met zo’n kill switch wordt op dat moment je hele verbinding platgelegd, zo dat je IP-adres dus in elk geval verborgen blijft.
 • In dat opzicht kies je uiteraard best voor een provider die die privacy kan waarborgen en bijvoorbeeld een “no logs”-beleid hanteert. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat er partijen zijn die kunnen meegluren met wat je aan het uitspoken bent.
 • Voer je privacy echt helemaal hoog in het vaandel en wil je zo weinig mogelijk sporen op het internet achterlaten? Ga dan voor een provider die je het abonnement laat betalen met cryptomunten zoals bijvoorbeeld Bitcoin.

Is een gratis VPN geschikt voor Popcorn Time?

Het korte antwoord is ‘nee’. Gratis VPN-diensten zijn bijna altijd zeer beperkt. Dit betekent dat je maar een kleine hoeveelheid GB’s mag gebruiken en/of de snelheden zeer matig zijn. Allemaal doodzondes als je relaxt op de bank een film in goede kwaliteit wilt streamen. Daarnaast zijn veel gratis VPN-apps zelfs gevaarlijk. Als je niet weet wie achter zo’n VPN zit, is het zeer mogelijk dat het malware betreft, of dat deze VPN jouw gegevens opslaat en doorverkoopt aan derden. Wij raden daarom altijd aan om een betaalde aanbieder te kiezen. Dat kan al tegen hele schappelijke prijzen. De meeste betrouwbare VPN’s hebben bovendien een gratis proefperiode, waarbinnen je de software zonder risico kunt uitproberen.

Beste VPN voor Popcorn Time: onze Top 3

Wil je graag in alle veiligheid van Popcorn Time gebruikmaken? Dat mogen deze drie VPN-providers volgens ons niet in je shortlist ontbreken.


1. NordVPN

De eerste plaats geven we aan NordVPN, een erg bekende speler in de VPN-wereld en met reden. NordVPN heeft meer dan 6.500 servers wereldwijd geïnstalleerd en biedt prima downloadsnelheden aan. Niet elke van die servers is geschikt voor torrent-verkeer, maar welke je wil of niet kunt gebruiken, staat duidelijk in hun software aangegeven. NordVPN heeft ook een strikte “no log”-policy en het hoofdkwartier van het bedrijf staat in Panama. Tot slot is er ook een kill switch in de software ingebouwd en kan je je abonnement met crypto-coins betalen. 

Bezoek NordVPN


2. Surfshark

Het zilver geven we aan de VPN-provider Surfshark. Ook zij hebben een heel groot aanbod aan servers en een hoge doorvoersnelheid. Dat hun hoofdkwartier op de Britse Maagdeneilanden staat, duidt al aan dat privacy er hoog in het vaandel wordt gedragen. Ook het feit dat er geen gebruikerslogs worden bijgehouden en dat je het abonnement eventueel met cryptomunten kunt betalen duidt hierop. Last but not least: in de software van Surfshark zit ook een kill switch ingebouwd. 

Bezoek Surfshark


3. CyberGhost

De laatste provider die we willen aanraden, is CyberGhost. Net als zijn twee concullega’s biedt CyberGhost hoge snelheden, een groot aanbod aan servers en stabiele verbindingen. Heel wat van die servers zijn ook voor torrentverkeer geoptimaliseerd. Een kill switch ontbreekt uiteraard ook niet, net als een strenge “no log”-politiek. Ook niet onbelangrijk: het hoofdkwartier van CyberGhost bevindt zich in Roemenië. Dat land valt wel binnen de Europese Unie, maar hanteert ook eigen, strenge privacy-regelgeving en past bepaalde EU-wetten (zoals de Data Retention Directive) niet toe.

Bezoek CyberGhost


Wat is Popcorn Time precies? 

popcorn time logoPopcorn Time is een stukje software om films en series te bekijken dat aanvankelijk ontwikkeld werd in Argentinië, of all places. Om die content binnen te halen, gebruikt Popcorn Time het bekende Bittorrent-protocol, inderdaad, hetzelfde protocol dat ook voor torrents wordt gebruikt. Onderhuids is Popcorn Time dus eigenlijk niets meer dan een Bittorrent-cliënt, maar in plaats van films te downloaden, worden ze op Popcorn Time gestreamd, zodat je ze meteen kunt bekijken.

Wat veel mensen niet weten: ook bij de sommige “gewone” bittorrent-software kun je meteen al de films en series die je binnenhaalt beginnen te bekijken. Alleen moet je daarvoor meestal de instellingen induiken. Popcorn Time maakt het allemaal veel gemakkelijker. Het enige wat je hier moet doen, is aanklikken welke film je wilt bekijken en (meestal) rollen de begintitels enkele seconden later al over het scherm. Je moet dus ook niet eerst een speciaal torrentbestandje downloaden (dat het binnenhalen van de film regelt), simpelweg “klikken en kijken”, is het devies. 

Om antwoord te geven op de vraag: “is Popcorn Time illegaal”, welnu, je voelt het al aankomen, de waarschuwing die we al ook al meegaven bij torrents, moeten we hier nog eens herhalen: het gebruik van Popcorn Time is volstrekt tegen de wet. Ongeveer alle prenten en series die via de dienst verspreid worden, zijn illegaal gekopieerd en schenden het auteursrecht. Bovendien ben je, net zoals bij torrents, bij het gebruik van Popcorn Time niet alleen een downloader, je uploadt de films meteen naar andere Popcorn-Time-adepten. En laat het nu net de uploaders van illegaal materiaal zijn die de laatste jaren door justitie extra in het vizier worden genomen…

Popcorn Time zelf is trouwens zelf ook al verschillende malen door de autoriteiten uit de lucht gehaald, waarna de software enige tijd later werd opnieuw opdook. Van het programma bestaan dan ook verschillende versies (of “forks”). 

Wat valt er op Popcorn Time te bekijken? 

Hoeveel films er precies via Popcorn Time te bekijken zijn, is moeilijk te zeggen, maar het zijn er véél. Het aanbod omvat zowel nieuwe films als oude films als klassiekers. Vroeger vond je op de dienst zelfs films die nog in de bioscoop draaiden en opgenomen waren met een videocameraatje, maar dat aanbod lijkt tegenwoordig wel geslonken te zijn. Dat ongeveer alle bioscopen overal ter wereld momenteel gesloten zijn wegens Covid-19, heeft daar allicht iets mee te maken. (Trouwens: niet dat we ooit iemand zouden aanraden om op die manier een film te bekijken, de beeld- en geluidskwaliteit is dan meestal abominabel).  

Qua recente films vonden we onder meer

 • Sonic The Hedgehog
 • Bad Boys for Life
 • Midsommar

terug, alsook een oneindige lijst slasher- en horror-film. De renaissance van dat genre is blijkbaar nog altijd niet afgelopen. 

Opmerkelijk is dat het niet alleen bioscoopfilms zijn die gretig via de service gedeeld worden. Ook films die normaliter enkel via Netflix of bij Apple TV+ beschikbaar zijn, vonden we terug, daaronder bijvoorbeeld

 • Greyhound
 • The Banker
 • The Old Guard

Liefhebbers van de betere film kunnen bijvoorbeeld hun hart ophalen aan

 • Ad Astra
 • The Lighthouse
 • Marriage Story (ook al van Netflix)

Wie er graag op tijd en stond een klassieker doorjaagt vindt op Popcorn Time ook wel zijn gading:

 • High Noon
 • Citizen Kane
 • Spartacus
 • Solaris (zowel de originele versie van Tarkovsky als de zwaar onderschatte remake van Steven Soderbergh) 

Ook qua series is het aanbod al even gevarieerd:

 • The Mandalorian (van Disney+)
 • Game of Thrones (van HBO)
 • Dexter
 • Sons of Anarchy
 • Mr. Robot

Ze zijn allemaal te vinden. Maar ondanks die stortvloed aan content, zijn er toch ook nog wel opmerkelijke gaten in het aanbod. The Sopranos? Nergens te bekennen. Six Feet Under? Begraven. Rome? Nope. OK, een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar het is toch raar. 

Tot slot: voor de liefhebbers van Aziatische anime is Popcorn Time ook een gigantische speeltuin met een reusachtig aanbod. Zelf zijn we niet zo geweldig thuis in het genre, maar op het moment van schrijven waren Steins Gate, One Punch Man en Fate/Zero trending in het genre.  

Is Popcorn Time gemakkelijk te gebruiken? 

Naast het feit dat je geen cent betaalt voor het gebruik van Popcorn Time en dat het aanbod zo groot is, is het absolute gebruiksgemak allicht de derde reden voor het succes van Popcorn Time. Een kind kan de was doen.

Films en series zijn eenvoudig te zoeken via een zoekbalk, de lijstjes van series kunnen gesorteerd worden op genre, jaar, rating en populariteit en je kunt lijstjes aanmaken van series en films die je graag wil bekijken. Het is ook mogelijk om de kwaliteit van de stream te kiezen (720p of Full HD) en ook de ondertitels en zelfs het geluidsspoor (voor wie zijn films graag Frans gedubt heeft bijvoorbeeld) zijn met een druk op de knop te kiezen.

Die ondertitels zijn trouwens een beetje hit and miss. Soms werken ze perfect, maar evengoed gebeurt het dat ze niet helemaal synchroon lopen met de film, wat wel behoorlijk irritant is.

Is Popcorn Time veilig? 

Filmmaatschappijen en rechtenhouders van films en series kunnen diensten als Popcorn Time natuurlijk missen als kiespijn. Omdat alle content er illegaal op staat, verdienen zij er immers geen cent aan. De laatste jaren zijn ze ook meer en meer beginnen terugvechten tegen dit soort diensten en proberen ze de gebruikers juridisch aan te pakken.

Onderhuids verschilt Popcorn Time eigenlijk niet veel van andere bittorrent-platformen. Filmmaatschappijen en rechtenhouders gebruiken al speciale software om bittorrent-gebruikers op te sporen en die kunnen ze dus ook perfect voor Popcorn Time inzetten. In de Verenigde Staten zijn er trouwens al rechtszaken gevoerd, specifiek tegen gebruikers van Popcorn Time. 

Om achter die gebruikers aan te kunnen gaan, moeten ze natuurlijk wel eerst geïdentificeerd worden en de rechtenhouders proberen dat te doen aan de hand van het IP-adres. Nu is dat IP-adres ook maar een eerste stap, want om daar een naam en adres aan te koppelen, is de medewerking nodig van de internetproviders. Zij zijn immers de enigen die weten welke van hun klanten op welk momenten surften met een bepaald IP-adres. 

Gelukkig voor de gebruikers van Popcorn Time loopt het spoor daar meestal dood, want de meeste internetproviders weigeren in regel om dat soort gegevens vrij te geven. Sommige filmmaatschappijen en rechtenhouders zijn al naar de rechtbank gestapt om hen te dwingen, maar voorlopig is ook daar niet op die eis ingegaan (al zijn alle juridische middelen hierrond nog niet uitgeput). 

Maak je dus maar geen zorgen? 

Zoals we al zeiden: niet alle juridische middelen zijn al uitgeput, dus het zou kunnen dat internetproviders toch nog verplicht kunnen worden om namen van Popcorn Time-gebruikers vrij te geven. Of dat in de toekomst de wetgeving verandert. De filmmaatschappijen zijn trouwens al een paar jaar bezig om die IP-adressen te verzamelen, al ze ooit die slag binnenhalen, hebben ze dus meteen munitie om een hele resem minnelijke schikkingen te eisen om of zelfs om rechtszaken te starten.

Hoe kan je je IP-adres afschermen? 

Met een VPN of Virtual Private Network. De werkwijze daarvoor is niet zo moeilijk. Je sluit een abonnement af bij een VPN-provider en vanaf dan kan je inloggen op diens servers. Al je internetverkeer (en dus ook je Popcorn Time-sessies) worden dan omgeleid naar de computer van je VPN-provider, via een soort beveiligde tunnel. Een interessante bijkomstigheid daarbij is dat ook je IP-adres gemaskeerd wordt. Als filmmaatschappijen controleren welke IP-adressen van Popcorn Time gebruik maken, zullen ze niet jouw adres zien, maar dat van je VPN-provider. 

Een logische volgende stap zou dan natuurlijk zijn, dat de VPN-providers verplicht worden om de IP-adressen van hun klanten vrij te geven, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooreerst zijn de meeste VPN-providers gevestigd in landen waar de copyright-wetgeving vaak een heel stuk losser wordt geïnterpreteerd dan bij ons, denk bijvoorbeeld aan de Britse Maagdeneilanden of Panama. Onze Nederlandse of Belgische wetten gelden daar helemaal niet. 

Bovendien: alle goede VPN-providers hanteren ook een “no log”-politiek. Ze houden gewoonweg helemaal niet bij welke klanten op welk moment actief zijn en wat ze precies uitvoeren op internet. Hen aanmanen om dat soort gegevens vrij te geven, is dus redelijk nutteloos, want er zijn helemaal geen gegevens. 

Hou hackers buiten

Een VPN gebruiken, heeft trouwens nog wel een paar voordelen, of je nu een fervente Popcorn Time-gebruiker bent of niet. Je IP-adres is bijvoorbeeld ook erg interessant voor cybercriminelen. Die kunnen het gebruiken om bijvoorbeeld je verbinding te scannen op open poorten of op slecht beveiligde domotica-apparatuur die voor een botnet kunnen ingezet worden.

Met een VPN (en een afgeschermd IP-adres) kan je dat soort risico’s een stuk inperken. Extra bonus: als je IP-adres verborgen is, kunnen websites die je bezoekt niet teruggeleid worden tot je eigen computer. En dat is mooi meegenomen in een tijdperk waarin onlinebedrijven zoveel mogelijk gegevens over internetsurfers proberen te verzamelen. 

Wat te doen met de VPN melding van Popcorn Time

Wanneer je Popcorn Time opstart zul je zien dat er een waarschuwing verschijnt waarin ze aanbevelen om een VPN te gebruiken. De VPN die zij aanraden is een zeer matige VPN die sowieso niet genoeg snelheid heeft om Popcorn Time goed te streamen. In onze opvatting kun je veel beter kiezen voor een van de VPN services die we hierboven genoemd hebben.

Heb je een eigen VPN geïnstalleerd en aangezet, en krijg je toch de VPN-melding? Je hoeft niets te doen, klik niet op een van de buttons, wacht simpelweg 20 seconden en de melding verdwijnt vanzelf.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

45 reacties op “Popcorn Time met VPN: veilig kijken

  1. VPN diensten

   Hoi Susila, dat is zeker niet de bedoeling. Vanwege het illegale karakter van Popcorn Time, doen er veel nepversies de ronde. Die proberen inderdaad persoonlijke gegevens te stelen, zoals je creditcardinformatie. Niet overhandigen!

  1. VPNdiensten

   Popcorn Time speelt films via het torrentsysteem af. Om deze films te downloaden kun je een normaal torrentprogramma gebruiken zoals uTorrent. NordVPN is hierbij aan te raden, omdat het je anoniem maakt bij het downloaden.

 1. Johnson

  Ik heb NordVP gedownload maar ik blijf steeds de melding krijgen dat ik een VPN account moet installeren om gebruik te maken van popcorn time, terwijl ik gewoon connected ben met NordVPN

  1. VPNdiensten

   Dit is een trucje van Popcorn Time om een VPN te verkopen. U kunt NordVPN inschakelen, en dan de melding negeren en ‘continue’ klikken. U bent dan gewoon beschermd.

   1. Frank

    Ik heb hetzelfde probleem. NordVPN ingeschakeld, start Popcorn Time, en krijg de melding dat ik een VPN account moet aanmaken. click continue, venster met “why get into trouble??” blijft actief, en de serie start niet met downloaden. Wat doe ik fout?
    Alvast bedankt.

    1. VPNdiensten

     De VPN-truc van Popcorn Time is uitgebreid :). Klik niet op een van de buttons, maar wacht een seconde of 15 voor de film om te beginnen met laden, het venster verdwijnt dan en de film begint vanzelf te spelen (dit is op de meest recente versie 0.4.4)

  1. VPNdiensten

   U kunt de VPN activeren, en dan PopCorn Time openen en gebruiken. Mocht er een pop-up verschijnen over Popcorn Time’s eigen VPN, dan kunt u deze negeren door ‘continue’ of ‘verder’ te klikken.

 2. Mark

  Hallo, ik heb nu de vpn ‘windscribe’ gedownload en kan meerdere locaties kiezen. welke kan ik het beste gebruiken voor popcorntime? Of maakt het niks uit?
  (Ik ben van plan films te downloaden op een harde schijf voor mijn tv).

  1. VPN diensten

   Het maakt niet uit welke server je kiest bij Windscribe. Ik zou je wel adviseren om te kiezen voor een Nederlandse server als je zelf in Nederland bent. Op die manier haal je potentieel de hoogste snelheid, dit omdat de afstand tussen jou en de server zo minimaal mogelijk is.

 3. Sandra

  Even een aanvullende vraag op een al eerder gestelde vraag:
  Film is veilig gedownload met VPN
  Is casten vanuit het popcorn menu > downloads onveilig? Moet je vanuit je bestanden casten met een cast app naar chromecast? Dus niet via de popcorn app?
  Bedankt vast!

  1. Saskia

   Hoe gaat het met de betalingen? De ene keer lees ik dat je per maand betaald, de andere keer lees ik dat je het hele bedrag van 1 of 2 jaar in een keer moet betalen.
   Ze geven ook aan dat je extra kosten kunt krijgen en dat dat aan jouw eigen bank ligt, hoeveel is dat?

   1. VPN diensten

    Het abonnement wordt eigenlijk altijd vooruit betaald. Als je dus kiest voor een maandabonnement betaal je per maand. Maar wanneer je er voor kiest om direct een jaar of meer af te sluiten betaal je dat moet je dus ook direct voor die periode betalen. Bij de meeste providers is het wel zo dat de langere abonnementen omgerekend per maand goedkoper zijn.

 4. Hans

  Ik heb vpn van goose op mijn laptop, nu gebruik dit al 2 maanden, maar sinds 2 weken kan ik niets meer downloaden qua films en series?
  Ik krijg elke keer te zien: video file cant be downloaded for now please try again later.
  Wat moet ik doen ? Heb alles al geprobeerd!

  1. VPN diensten

   Wanneer je via een GOOSE VPN verbinding wilt downloaden is het nodig om te kiezen voor een server waar P2P (peer 2 peer) is toegestaan. Bij het kiezen van een server in de software van GOOSE VPN zie je welke servers dit zijn. Er staat dan namelijk een “p2p” achter bepaalde servers in het lijstje met servers waar je tussen kunt kiezen.

 5. Jp

  Nordvpn aangeschaft en ermee verbonden (op mobiel). Ik probeer nu een serie via popcorn time te openen, maar ik krijg steeds de melding dat ik een vpn nodig heb. Wegklikken helpt niet: ik kom niet verder en er worst steeds opnieuw de melding getoond dat ik via hen een vpn moet aanschaffen.
  Hoe kan ik nu via popcorn time kijken?

  1. VPN diensten

   Popcorn Time herkent niet dat je al verbonden bent met een VPN. Je kunt dus, zodra je verbonden bent met NordVPN, gewoon de waarschuwing weg klikken en doorkijken.

 6. Michael

  Ik heb een nordvpn account aangeschaft voor oa popcorntime. Alleen zodra ik de killswitch aanzet is mijn internetverbinding weg en zet ik de killswitch uit heb ik direct weer internet. internet loopt via ziggo. Wat doe ik niet goed.

  1. VPN diensten

   Heb je wel op op de “verbind” knop van NordVPN geklikt. De kill switch zorgt er namelijk voor dat al het internetverkeer geblokkeerd wordt zolang je niet verbonden bent met een VPN server van NordVPN.

 7. Daan

  Als ik alles goed begrijp zou ik met een VPN provider in combinatie met popcorn time veilig een film kunnen downloaden. Hierna met een casting app zoals bijv. Megacast vanaf mijn mobiel naar mijn chromecast kunnen streamen.

  1. VPN diensten

   In het menu zelf hoef je inderdaad geen verbinding te maken. Zorg er wel voor dat er een VPN verbinding actief is en dat de kill switch functie ingeschakeld is.

 8. tom

  ik heb sinds vandaag expressvpn gekocht voor een maand.
  maar als ik naar popcorn time gaat geeft die een andere app aan..dat is ananymous vpn.
  nu wil iki connecten maar hij pakt hem heel de tijd niet??

  wat moet ik doen?

  groet,

  1. VPN diensten

   Hij pakt hem wel, maar je blijft de melding van Popcorn Time ontvangen omdat zij geld verdienen aan die betreffende VPN aanbieder. Als ExpressVPN verbonden is zal ook je Popcorn Time verkeer over de VPN verbinding gaan.

 9. tom

  ik heb gisteren NordVPN aangeschaft.

  – kan ik nu veilig via mijn smartphone een film van popcorn naar mijn smart tv streamen?

  – kan ik popcorn veilig op mijn smart tv direct kijken, dus zonder van smartphone naar tv te streamen?

  – staat de kill switch bij deze dienst automatisch aan, want ik zie onder instellingen geen mogelijkheid hiertoe?

  1. VPN diensten

   1. Ja direct streamen vanaf je smartphone moet mogelijk zijn. Het streamen met een Chromecast kan niet veilig: Chromecast streamt het namelijk direct van internet en niet via je telefoon.
   2. Dit kan alleen als je je router als vpn instelt. Dan gaat al je netwerkverkeer via de VPN verbinding.

   1. NickLatu

    1. Wat raar. Je haalt de beelden op via je smartphone van het internet met een VPN. Nu verzend je alleen opgehaalde beelden/gegevens via smartphone naar router—> Chromecast. Enige verbinding wat Chromecast maakt is met je router —-> smartphone. Internet connectie komt niet aan te pas.

    1. VPN diensten

     Dat is niet correct, met veel apps, waaronder Popcorn time, geef je je Chromecast de opdracht een bepaalde stream af te spelen. Je hebt apps waarmee je je screen kunt casten van je smartphone, in dat geval komt het internet er inderdaad niet aan te pas. Het casten van je volledige scherm werkt alleen meer niet dan wel.

 10. mano

  Ik heb de goose vpn gedownload en er staat dat ik beveiligd ben en verbinding heb, maar met popcorntime kan ik het niet gebruiken. Er staat namelijk na vaker geprobeerd te hebben dat ik mijn vpn aan moet zetten. wat kan ik nu nog doen?

  1. VPN diensten

   Deze melding van Popcorn Time kun je negeren. Zorg er alleen echt voor dat je verbonden bent met een VPN. Check dit met een dns leak test en op een website waar je je ip adres dat de buitenwereld ziet checken.

 11. Tanya

  Ik wil een VPN kopen om popcorn time te kunnen kijken. Maar je moet met een credit card betalen. maar dat heb ik niet. En ik ga er ook geen 1aan schaffen. Kunnen jullie niet nog 1 maken voor Maestro

  1. VPN diensten

   Wanneer je de software van een VPN service gebruikt doet deze dit voor je. Dan hoef je dus niet een aparte VPN in de Windows instellingen in te stellen.

 12. Max2theMax

  Zijn er in Nederland al boetes uitgedeeld aan particulieren? Ik weet wel dat een Duitse collega een boete van meer dan €2K heeft moeten betalen. Het schijnt dat in Nederland de gebruiker meer privacy-rechten heeft dan in bijvoorbeeld Duitsland, zodat er door de filmindustrie (of ieder ander opspoorder) tegen de wetgeving aanloopt, klopt dit?

  1. VPN diensten

   Wat je zegt klop ongeveer. In principe is het in Nederland verboden om te uploaden (dit doe je automatisch wanneer je een film streamt met Popcorn Time). Maar op dit moment zijn er nog geen partijen die actief op “jacht” zijn naar mensen die uploaden omdat ze Popcorn Time gebruiken.

  1. VPN diensten

   Popcorn Time heeft een VPN cliënt. De VPN servers die ze aanbieden werken wel, maar kosten simpelweg ook geld. Voor hetzelfde geldt kies je een betere VPN service uit ons lijstje.