VPN Nederland, waar op te letten en beste keus

Wij krijgen vaak de vraag of we een goede VPN dienst kennen voor gebruik in Nederland, of om vanuit het buitenland toch alles te kunnen doen wat je normaal in Nederland doet. Onze tip: lees onze reviews en kies de beste VPN voor jouw doeleinden. De beste VPN's werken goed in Nederland, hebben snelle Nederlandse servers voor als je in het buitenland bent, en bieden zelfs software en ondersteuning in de Nederlandse taal.

We zullen een aantal diensten aanbevelen die in onze ogen goed zijn om te gebruiken in Nederland. Afhankelijk van je redenen om een VPN service te gaan gebruiken, dien je goed op de verschillende eigenschappen te letten. Als je bijvoorbeeld anoniem wilt surfen zul je er op moeten letten dat er geen logs worden bijgehouden. Als je een VPN voor Netflix aanschaft zul je er op moeten letten dat de servers van betreffende dienst niet geblokkeerd zijn. En zo zijn er nog wat andere zaken waar je rekening mee kunt houden als je een VPN in Nederland wilt gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat maakt de VPN service geschikt in Nederland

Uiteraard zijn er wel een aantal zaken waar je op kunt letten als je een goede VPN in Nederland of als Nederlander wilt gebruiken. Zaken waar je op kunt letten voor een goede VPN service in Nederland zijn:

 • Wordt iDeal als betaalmethode geaccepteerd? Als je alleen iDeal hebt om mee te betalen is het natuurlijk belangrijk dat dit geaccepteerd wordt.
 • Heeft de service Nederlandse IP adressen beschikbaar en staan er voldoende servers in Nederland? Dit is belangrijk voor een snelle verbinding met de VPN server waardoor het internet snel blijft.

En voor sommige mensen zullen de volgende punten belangrijk zijn.

 • Is de website in het Nederlands?
 • Is er een Nederlandstalige klantenservice?
 • Is de software in het Nederlands beschikbaar?

Een uitgebreidere uitleg waarom deze punten belangrijk zijn vind je verder op deze pagina.

Daarnaast zijn er nog tal van zaken die een belangrijke rol zouden moeten spelen bij het kiezen van een VPN. Bijvoorbeeld wat de kwaliteit van het netwerk is, de snelheid en stabiliteit van het netwerk bijvoorbeeld. Ook de manier waarop de VPN dienst met privacy omgaat is voor veel mensen (terecht) belangrijk. Al deze algemene informatie is te vinden in onze uitgebreide reviews die we over de verschillende VPN services geschreven hebben.

Geschikte VPN services voor Nederland

Hieronder vind je een lijstje met VPN services die in ieder geval aan de 3 eerste specifieke punten voldoen. Bovendien scoren de volgende diensten ook goed op het gebied van stabiliteit en privacy. De onderstaande services zijn overigens allemaal betaalde VPN’s.


NordVPN

NordVPN is een VPN service die wij als zeer goed ervaren. Ook in dit lijstje scoren ze weer goed. iDeal wordt als betaalmethode geaccepteerd en er zijn voldoende servers in Nederland die snel zijn. Dit maakt dat het een zeer geschikte VPN dienst is om te gebruiken als Nederlander.

Als samenvatting kunnen we snel een oordeel vellen over NordVPN. De software en stabiliteit bij NordVPN is subliem, dit is ook de reden dat NordVPN op nummer 1 staat in de lijst met beste VPN services.

De website is in het Nederlands beschikbaar, dit maakt het gemakkelijk om het juiste VPN abonnement uit te kiezen en te kopen. De klantenservice is jammer genoeg alleen in het Engels, net als de software overigens.

De software van NordVPN werkt prima en ook de verbindingen zijn stabiel en snel. Lees hier de volledige review over NordVPN.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Een goede VPN provider die aan alle punten voldoet is Surfshark. Ook dit is een zeer goede service die wij van harte kunnen aanraden. Ook hebben we voor Surfshark een review geschreven.

Net als NordVPN is de website van Surfshark voor een deel beschikbaar in het Nederlands. De klantenservice is in het Nederlands beschikbaar, al wordt er gebruik gemaakt van vertaalscripts. Mocht je de klantenservice ooit nodig hebben en je spreekt geen Engels kan dat een drempel zijn. Gelukkig is de service zo goed dat we betwijfelen of je de klantenservice ooit nodig hebt. De prijs is er echt een voor Nederlanders: deze is laag vergeleken met andere providers.

Bezoek Surfshark


GOOSE VPN

GOOSE VPN is een dienst die in Nederland en door Nederlanders is ontwikkeld, een echte Nederlandse VPN dus. Voor veel mensen is deze service ideaal, met name omdat de software en ondersteuning ook in het Nederlands verkrijgbaar is.  Zo kun je chatten met medewerkers in het Nederlands en is de Nederlandstalige software ideaal voor mensen van wie het Engels iets minder is.

De kwaliteit van de service laat wel te wensen over. Tijdens het testen van de service is vaak de snelheid ondermaats en ook de stabiliteit van de verbindingen laat te wensen over. Gezien de verschillende ervaringen op het internet zijn wij niet de enigen die hier tegenaan lopen.

Servers in Nederland voor de snelheid

Snelheid is belangrijk wanneer een VPN service gebruikt wordt. Daarom doe je er verstandig aan een VPN te kiezen met servers in Nederland. In dat geval hoeft de data een kortere weg af te leggen wanneer je iets verstuurd of ontvangt over de betreffende VPN server. Dit kan voor het opvragen va een webpagina echt aanzienlijk in tijd schelen.

Daarnaast is het ook zo dat het internet in Nederland echt heel erg goed geregeld is. Vergeleken met andere landen, ook in Europa, is ons internet supersnel en dat geldt dus ook voor de verbindingen met de VPN-servers. Dit merk je wanneer je een VPN gebruikt via een server in Nederland. Aangezien de VPN diensten ook weten dat de internet infrastructuur in Nederland dik in orde is, hebben de meeste VPN services sowieso één of meerdere servers in Nederland staan.

Wat ook meehelpt is dat Nederland relatief soepel omgaat met mensen die via torrent bestanden willen delen. Omdat er aan de andere kant veel mensen gebruik maken van een VPN met als doel een downloadboete te voorkomen is het logisch dat veel VPN providers een server in Nederland willen hebben staan.

VPN voor een Nederlands IP adres

Als je een Nederlands IP-adres nodig hebt is een VPN een goede oplossing. Je hebt dan een VPN provider nodig die servers in Nederland heeft staan en dus ook de bijbehorende Nederlandse IP-adressen heeft. Wanneer je dan een VPN tunnel naar Nederland maakt heb je voor de buitenwereld een Nederlands IP-adres. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je geografisch geblokkeerde content uit Nederland wilt kijken als je in het buitenland bent. Als je in het buitenland op vakantie bent is het bijvoorbeeld niet mogelijk om RTL XL of Uitzending Gemist van de NPO te kijken vanwege de geografische blokkades.

Wanneer je verbinding maakt met een Nederlandse VPN server en dan RTL XL gaat kijken, denkt de streamingdienst dat je in Nederland bent. Dit komt door het Nederlandse IP dat je dan toegewezen krijgt. Je kunt dan dus op een gemakkelijke manier alsnog je favoriete tv shows blijven kijken waar je ook bent.

Ondersteuning voor jouw apparaten

Het is van belang dat de VPN service van jouw keuze ondersteuning biedt voor de apparaten waar jij een VPN verbinding op wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een iPhone hebt is het van belang dat de VPN service die je kiest een app heeft ontwikkeld voor iOS (het besturingssysteem dat iPhones gebruiken). Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer je de VPN op een Android apparaat wilt gebruiken of wanneer je een VPN op een pc wilt installeren.

Bovengenoemde VPN services die geschikt zijn voor Nederland hebben allemaal brede ondersteuning voor de verschillende apparaten. Mocht je zelf op zoek naar een andere geschikte VPN service, let er dan op dat de juiste software beschikbaar is voor jouw wensen.

Nederlandse betaalmethode

Een ander specifiek verschil voor Nederlanders ten opzichte van andere gebruikers zijn onze betaalmethodes. Zo is iDeal veruit de meest gebruikte betaalmethode in Nederland maar op de rest van de wereld heeft praktisch niemand hier nog van gehoord.

Aangezien veel mensen in Nederland geen beschikking hebben tot een Paypal-account of een creditcard is het voor veel mensen interessant als er bij een desbetreffende VPN dienst het abonnement met iDeal betaald kan worden. Gelukkig zijn er een aantal diensten die deze betaalmethode accepteren.

Op onze aanbieder pagina kan je al deze aanbieders er gemakkelijk tussen uit filteren. Zo kan je bijvoorbeeld zien dat Surfshark, NordVPN, PureVPN en een aantal andere VPN’s de bekende Nederlandse betaalmethode accepteren.

Privacy wetgeving Nederland

In Nederland is er een relatief strenge privacywet, dit betekent in de praktijk dat er niet snel data worden overlegd van wie wat doet op het internet. Bedrijven hebben niet het recht om persoonlijke gegevens aan de hand van IP-nummers op te vragen. Er zijn bedrijven en advocatenkantoren in bijvoorbeeld Duitsland en de Verenigde Staten waarin dit aan de orde van de dag is. Dit gebeurd bijvoorbeeld vaak naar aanleiding van het feit dat iemand materiaal via het torrent protocol downloadt waar copyright op zit.

In Nederland mag dit (nog) niet en daarom is het voor veel VPN-services interessant om een VPN-server in Nederland te plaatsen waardoor de gebruikers ook echt het vertrouwen hebben dat hun privacy gewaarborgd blijft.

Sommige mensen vragen ons ook nog of een VPN legaal is in Nederland. Het antwoord hierop is simpelweg ja. Je mag in Nederland gewoon een VPN verbinding gebruiken om te internetten.

Gratis VPN’s in Nederland

Voor mensen die op zoek zijn naar een gratis VPN om te gebruiken in Nederland zijn er aantal opties. Zo zijn er VPN aanbieders die een gratis abonnement aanbieden. Deze gratis VPN abonnementen hebben echter wel een aantal beperkingen. Zo hebben de meeste gratis abonnement een datalimiet. Ook is het vaak zo dat je naast de datalimiet ook alleen toegang hebt tot een select aantal servers, en dit zijn uiteraard niet de snelste.

NordVPN is onze best geteste aanbieder waarbij je de kans hebt om de eerste 30 dagen gratis te proberen. Als het binnen deze periode niet bevalt kun je heel gemakkelijk je geld terugvragen zodat je uiteindelijk 30 dagen gratis de VPN kunt gebruiken. Ook andere VPN-diensten die prima in Nederland werken bieden zo’n “niet goed geld terug” garantie aan.

Buitenlandse inhoud bekijken in Nederland

Verder kan je als Nederlander erop letten dat de aanbieder servers heeft in landen waar je eventueel geografisch geblokkeerde content van wilt kunnen bekijken. Wellicht overweeg je een VPN in Nederland omdat je geblokkeerde content uit bijvoorbeeld Amerika, Turkije, Marokko, Verenigd Koninkrijk of een ander land wilt bekijken.

In dat geval zul je er op moeten letten dat betreffende aanbieder in het land waar jij content wilt zien een server heeft staan. Alleen op die manier kan je namelijk die geografisch geblokkeerde tv shows of series zien. Dan is bijvoorbeeld het kijken van de Engelse BBC iPlayer in Nederland mogelijk.

Nederlandse content in het buitenland kijken

Wanneer je het in het buitenland bent zul je merken dat je tot veel streams geen toegang hebt omdat je in het buitenland bent. Dit merk je bij verschillende services waarbij je uitzendingen via het internet kunt bekijken. De volgende services blokkeren bijvoorbeeld streams voor mensen die in het buitenland zijn:

 • RTL XL
 • Ziggo Go (vroeger Horizon)
 • KPN interactieve tv
 • NPO
 • Netflix, deze bieden in het buitenland een ander aanbod dan in Nederland
 • Videoland

De manier om de content van deze Nederlandse aanbieders te bekijken is dus met een VPN. Het is dan van het grootste belang dat je een VPN aanbieder zoekt met voldoende servers in Nederland. Wanneer je dan terwijl je in het buitenland bent met een Nederlandse server verbindt kun je simpelweg alle streams zien die normaal geblokkeerd zijn. Ook zul je merken dat wanneer je met een Nederlandse VPN server verbonden bent je in Netflix gewoon het Nederlandse aanbod terugvindt en ook de Nederlandse ondertiteling beschikbaar is.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties op “VPN Nederland, waar op te letten en beste keus

 1. Anke van Huizen

  Ik woon in Portugal,kan ik dan nederlandse VPN aanschaffen?(want ik wil graag nederlandse TV kijken met nederlandse ondertiteling)

  1. VPN diensten

   Dat kan, elk van de VPN-providers in onze top 5 heeft snelle Nederlandse servers beschikbaar, via welke je Nederlandse TV kan kijken op bijvoorbeeld npo.nl.

 2. Pim van Campen

  Hallo,
  Ik woon in Nicaragua en vraag me af of ik een VPN abonnement kan gebruiken hier. Ik bedoel met een abonnement bij Goose bijvoorbeeld. Omdat ik nog geen VPN aanbieder heb gevonden met servers in Nicaragua.
  Tweede vraag, als ik een VPN verbinding heb, is dan alles onvindbaar of onleesbaar? Kan iemand mijn Facebook hacken of mijn whatsapp berichten hacken en lezen??

  1. VPN diensten

   Ja het is mogelijk om een VPN abonnement te gebruiken in Nicaragua. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je internet tot je beschikking hebt. Je kunt in principe met VPN servers van over de hele wereld verbinding maken vanuit het land dat je bent. Wel is het meestal zo dat hoe dichterbij de VPN server staat des te hoger de snelheid zal zijn.

 3. Robin

  Ik heb dus een vpn in gebruik voor online films, nu staat die vpn vaak op duitsland aangezien dat de dichtstbijzijnde server is. Kan ik nu eigenlijk een boete uit duitsland krijgen?

  1. VPN diensten

   Nee dit zal niet gebeuren, de eigenaar van de VPN server zal hier een bericht van krijgen. Wanneer de VPN service niet meer wilt dat je die server gebruikt zullen ze je waarschijnlijk een berichtje erover sturen. JE hoeft je niet teveel zorgen te maken. Je kunt er natuurlijk altijd nog voor kiezen om een Nederlandse VPN server te gebruiken om films te kijken.

 4. Jan van Sluis

  We hebben een vakantiehuisje in Turkije, waar we zo’n 4 maanden per jaar verblijven. We hebben daar een internetverbinding via de lucht met een klein schoteltje op ons dak.(Alanyanet). Om naar b.v. Uitzending gemist en RTLxl te kijken willen we een VPN abonnement nemen en denken aan NordVPN.
  Kan dat in Turkije en worden VPN diensten daar niet door de overheid geblokkeerd?
  Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

  1. VPN diensten

   Zover wij weten is Turkije nog niet actief bezig met het blokkeren van de VPN verbindingen. Mocht dit wel gaan gebeuren lijkt het er niet op dat dat een probleem wordt met NordVPN. NordVPN blijkt erg goed in staat te zijn om deze blokkades te omzeilen met hun VPN service, dit lukt ze ook in landen waar overheden trachten ze te blokkeren. NordVPN is ons inziens dan ook een goede keuze.

 5. Car

  Juist voor open wifi met hotspots is vpn aan te raden.
  Ik heb het niet voor elkaar gekregen met Goose via Android.
  Goose weet kennelijk zelf ook niet waarom. Ik vermoed dat de Android software niet genoeg kan. Goose vermoedde dat het de KPN zelf is die hun vpn tegenhoudt in de Premium hotspot wat gaat via een betaald modem met inlogcode.
  KPN maakte me ook niet wijzer en vond hun vpn veilig genoeg.

  Het enige wat werkt is dus Vpn KPN.
  Vraag 1: versleuteling PPTP is toch niet veilig genoeg?
  Bovendien vliegt die er ongemerkt steeds uit en kan niet zelf opstarten. Weinig veilig dus.

  Vraag 2: is er wel een android vpn app, die wel met de Kpn premium hotspot met inlogcode, plus de functie herstartend en afsluiten internet zodra de vpn verbinding uitvalt?

  1. VPN diensten

   Om direct antwoord te geven op je vragen:
   1. PPTP is relatief eenvoudig te kraken. PPTP is wel versteuteld maar de versleuteling is dusdanig zwak dat deze te kraken is.
   2. Er zijn voldoende Android apps met een killswitch, dit is een functie die al het internetverkeer blokkeert zodra de VPN verbinding weg valt. Voorbeelden van zulke services zijn bijvoorbeeld CyberGhot en NordVPN. Of deze werken met de KPN premium hotspot is niet met 100% zekerheid te zeggen, wij vermoeden van wel. Om het zekere voor het onzekere te nemen adviseren we je CyberGhost te downloaden om tijdens de proefperiode gratis te testen.

 6. leon

  ik heb geen snel internet, geen kabel of glasvezel maar nog asdl. kan niet anders dus krijg maar een 10 mb binnen waar we alles mee moeten bedienen. hd tv van kpn, wifi, laptop, smartphones en ipad. heeft deze trage verbinding dan nog invloed op de vpn

  1. VPN diensten

   De VPN verbinding zal de verbinding iets langzamer maken vanwege de encryptie die uitgevoerd moet worden. Maar als gebruiker merk je hier eigenlijk weinig van. Let wel op dat je een snelle VPN service kiest zodat je van de optimale snelheid kunt genieten.