Ajax live kijken – ook in het buitenland met VPN!

Ben jij een echte Ajacied? Dan mis je natuurlijk geen enkele wedstrijd. Maar dit kan nog wel eens lastig zijn. Je bent op vakantie, of in het buitenland voor werk… En opeens heb je geen toegang meer tot je trouwe kanalen. Hoe je dan toch Ajax live kijken kunt met hulp van een VPN, lees je hier. En wanneer speelt Ajax precies? Ook dat houden we voor je bij.

De uitzendrechten van voetbalwedstrijden verschillen per land. Afhankelijk van waar je kijkt, heb je te maken met geografische grenzen. Ben je buiten deze grenzen, dan wordt je toegang tot de uitzending geblokkeerd. Maar wees gerust! Met een VPN omzeil je dit probleem heel eenvoudig. Lees verder om te ontdekken hoe je dit al binnen enkele stappen doet.

Inhoudsopgave

Waar kan ik Ajax kijken?

De wedstrijden van Ajax kun je op verschillende manieren volgen:

Live Ajax kijken in Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk dé thuisbasis van Ajax. Als trouwe Ajacied moet je de sfeer tijdens een wedstrijd hier eens hebben meegemaakt. Of je dit nu doet in een van de vele cafés, waar de wedstrijden live worden uitgezonden, of in de Johan Cruijff ArenA tijdens een thuiswedstrijd. De sfeer die je samen met andere enthousiaste fans beleeft is niet te evenaren. Hier juich en win je samen – wat een ervaring!

Eredivisie Ajax online bekijken

De wedstrijden van Ajax in de Eredivisie worden uitgezonden via de zender ESPN. Tot 1 januari 2021 heette deze zender nog Fox Sports. Inmiddels is ESPN tot medio 2025 de enige zender die in Nederland de tv-rechten van de Eredivisie in handen heeft. Wil je de Eredivisie op je tv volgen, dan heb je dus ESPN nodig.

ESPN heeft vier zenders, waarbij je ESPN1 vaak standaard bij je tv-pakket krijgt. Via deze zender kijk je naar een selectie van live wedstrijden uit de Eredivisie, Eerste Divisie, KNVB Beker en Europa League.

Om geen wedstrijd van de Eredivisie meer te missen heb je een abonnement op Eredivisie Compleet nodig, zodat je ook toegang krijgt tot ESPN 2, 3 en 4. Met dit abonnement kun je de wedstrijden ook live streamen via ESPN Watch. Zo kijk je Ajax dus niet alleen op je tv, maar ook op je tablet, computer en mobiel.

espn logo

Daarnaast volg je met ESPN Compleet meerdere voetbaltoernooien en andere sporten zoals tennis, NFL en NHL. De kosten voor een abonnement zijn afhankelijk van je tv-provider:

  • Ziggo: ESPN1 kijk je via Ziggo gratis. Wil je het complete aanbod van Ajax kijken, dan heb je ESPN Compleet nodig. Hiervoor betaal je € 17,95 per maand. Wanneer je dit abonnement hebt, kun je de live wedstrijden ook via andere apparaten kijken door te streamen via de Ziggo GO app.
  • KPN: net als bij Ziggo krijg je als KPN-klant de zender ESPN1 gratis te zien. Wil je niks missen, dan heb je wederom ESPN Compleet nodig om alle live Eredivisie wedstrijden van Ajax te kijken. Hiervoor betaal je € 12,50 per maand. Live streamen doe je vervolgens via de KPN iTV app.
  • Canal Digitaal: als klant van Canal Digitaal krijg je ESPN1 gratis bij je basispakket. Voor ESPN Compleet betaal je € 14,95 per maand. Om livestreams te kijken kun je gebruikmaken van de Canal Digitaal TV App.
  • T-Mobile: net als de voorgaande providers biedt ook T-Mobile ESPN1 standaard aan bij je basispakket. Een abonnement op ESPN Compleet kun je extra aanschaffen. Dit kost je € 10,- per maand.
  • Online.nl: Als klant van Online.nl heb je geluk. Deze provider biedt ESPN Compleet namelijk helemaal gratis aan bij het basispakket. Je hoeft dus niet extra te betalen om alle Ajax wedstrijden live te kunnen kijken.

Champions League Ajax live kijken

De Champions League wedstrijden van Ajax kun je in Nederland live kijken via twee zenders:

  • RTL7: RTL heeft momenteel de uitzendrechten van de Champions League in handen. Dat betekent dat je de Champions League finales van 2022, 2023 en 2024 live via RTL7 kunt kijken.
  • Ziggo Sport: ook Ziggo heeft de uitzendrechten van de Champions League. RTL blijft eigenaar van de open uitzendrechten, wat betekent dat Ziggo Sport altijd andere wedstrijden dan RTL7 uitzendt. Ziggo Sport is gratis voor klanten van Ziggo. Aangezien Ziggo de hoofdsponsor van Ajax is, vind je via Ziggo Sport hier nog meer exclusieve programma’s rondom Ajax.

Oefenwedstrijden Ajax live kijken

Ook de oefenwedstrijden van Ajax kun je kijken via Ziggo Sport, ook omdat Ziggo de hoofdsponsor van Ajax is. Als Ziggo-klant vind je Ziggo Sport op kanaal 14. Ben je geen klant van Ziggo? Dan moet je de oefenwedstrijden op een andere manier kijken. Ajax plaatst zelf vaak samenvattingen van hun vriendschappelijke wedstrijden op YouTube.

Livestream Ajax kijken

De live wedstrijden van Ajax hoef je natuurlijk niet per se op je tv te volgen. Via livestreams kijk je deze ook op je tablet, mobiel en pc. Livestreams van Ajax kijk je via:

  • De streamingdienst van je tv-provider. Bekende voorbeelden zijn Ziggo GO, KPN iTV en de Canal Digitaal TV App. Daarnaast kun je de Eredivisie wedstrijden van Ajax live streamen via ESPN Watch.
  • NLZIET streamt alle uitzendingen die ook via NPO, SBS en RTL worden uitgezonden. Dit geldt dus ook voor de live wedstrijden van Ajax. Je betaalt €7 ,95 per maand, maar de eerste 14 dagen zijn gratis.
  • Videoland is de video-on-demanddienst van RTL, en zendt alles uit wat je op tv via RTL kijkt. Net als NLZIET is deze dienst de eerste 14 dagen gratis. Hierna kun je kiezen uit verschillende abonnementen vanaf € 4,99 per maand.
  • RTL XL is ook een streamingsdienst die de programma’s streamt die worden uitgezonden via RTL. Via RTL XL kijk je wedstrijden van Ajax tot 7 dagen terug. De gratis proefperiode van deze dienst duurt één maand. Hierna betaal je maandelijks € 7,95.

Gratis Ajax streams: vaak illegaal

Tot nu toe hebben we het steeds gehad over diensten en zenders die de uitzendrechten hebben van de Ajax wedstrijden. Er zijn echter ook online livestreams die geen uitzendrechten hebben en daarom illegale livestreams zijn. Voorbeelden hiervan zijn de websites HesGoal, Live Soccer TV en Eleven Sports.

Wij raden het echter af om naar livestreams te kijken op deze illegale websites, vanwege de volgende redenen:

  • De eigenaar van de website moet toch geld verdienen om zijn dienst in stand te houden. Dit kan hij doen door jouw gegevens aan derden te verkopen en ruimte op zijn website te geven voor advertenties die gevaarlijke adware kunnen bevatten.
  • De verbinding van deze websites is vaak niet beveiligd, waardoor hackers en virussen vrij spel hebben op jouw apparaat.
  • De livestreams op de websites zijn veelal van mindere kwaliteit. Dit merk je aan het beeld en de snelheid. Zo zullen de streams vaak moeten bufferen.
  • En de laatste behoorlijk goede reden: het is illegaal. Als kijker van deze livestreams loop je het risico om een boete te krijgen omdat je gebruikmaakt van een illegaal middel.

Besluit je om bovenstaande risico’s te negeren en toch gebruik te maken van illegale livestreams? Zorg er dan voor dat je altijd verbonden bent met een VPN, zodat jouw gegevens, apparaten en anonimiteit worden beschermd.

Waarom Ajax kijken met een VPN?

Misschien heb je het al eens geprobeerd: een Ajax wedstrijd kijken vanaf je vakantieadres. In dat geval merk je waarschijnlijk dat dit niet zomaar gaat vanwege de eerder aangehaalde geoblokkades. Sinds kort is bepaald dat binnen de Europese Unie geen geografische blokkades bestaan. Ben je dus in de EU, dan kun je gewoon naar de live wedstrijden van Ajax kijken via de livestreams van Ziggo Sport, ESPN en RTL7.

Ben je hier echter buiten, dan krijg je geen toegang tot deze livestreams. Dit lijkt misschien een ver van je bed show, maar landen zoals Engeland vallen ook buiten de EU.

Hoe weten deze diensten dan dat je in het buitenland bent? Dit komt door je IP-adres, dat gelinkt aan je fysieke locatie. De streamingsdiensten zien via je IP-adres dat je je op een locatie buiten de EU bevindt, en blokkeren de toegang.

Gelukkig kun je deze geografische blokkades omzeilen met een VPN. En dat is heel makkelijk:

Stappenplan: Hoe Ajax livestreamen met VPN?

Nu lijkt het misschien ingewikkeld om gebruik te maken van een VPN om in het buitenland wedstrijden van Ajax te kijken, maar dit valt hartstikke mee. Tegenwoordig bestaan er tal van betrouwbare VPN-diensten die al het werk voor je doen. Het enige wat jij hoeft te doen, is onderstaande stappen volgen:

  1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-dienst. Om live wedstrijden van Ajax te streamen heb je een snelle verbinding nodig en genoeg VPN-servers in het land waar jij de wedstrijd wilt kijken. Verderop vind je VPN’s die wij hiervoor aanraden.
  2. Download en installeer de software van de VPN-provider op je apparaat.
  3. Open het programma en log in.
  4. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server en ga naar de app of website van de streamingsdienst die de wedstrijd uitzendt.
  5. Het enige wat je nog hoeft te doen is genieten van de wedstrijd!

Stappenplan: Live Ajax kijken op telefoon, hoe doe je dat?

Ook op je telefoon kun je live Ajax wedstrijden kijken. Dit doe je door de stappen te volgen die vergelijkbaar zijn met het voorgaande stappenplan:

  1. Sluit een abonnement af bij een goede, snelle VPN-dienst. Let hierbij op of de VPN-dienst een app beschikbaar heeft voor jouw telefoon.
  2. Download en installeer de app van de VPN-dienst.
  3. Open de app en log in.
  4. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server. Vervolgens kun je de app van jouw streamingsdienst downloaden en openen. Log in bij de app en kijk naar de livestream van de Ajax wedstrijd.
  5. Wil je niet gebruikmaken van een app, dan kun je ook de website van de streamingsdienst openen. Door verbonden te zijn met een VPN weet je zeker dat je toegang hebt én dat je verbinding veilig is.

Beste VPN voor Ajax streamen en kijken in het buitenland

De beste VPN-diensten om sport mee te streamen hebben voldoende snelheid, zodat ze nooit blijven vasthangen. Dit wil je niet, zeker niet op het belangrijkste moment van de wedstrijd. Daarnaast heeft de dienst (meer dan) genoeg VPN-servers in het land waar jij de wedstrijd wilt kijken en zorgt de VPN voor voldoende veiligheid indien je gebruikt wilt maken van een onveilige, illegale stream.

We noemen de VPN-diensten die je het beste kunt gebruiken om wedstrijden van Ajax in het buitenland te streamen.


NordVPN

9.75 /10
Vanaf
€2.99
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

  • Snelle servers
  • Uitstekende software en apps
  • Erg goede prijs
  • Betrouwbare en snelle klantenservice
  • ❌   Geen router-app

Lees NordVPN review

Eén van de beste VPN-diensten is en blijft NordVPN. Met meer dan 5000 servers in 60 landen over de hele wereld weet je zeker dat er altijd een server beschikbaar is die past bij jouw behoeftes. Bovendien heeft NordVPN een functie die de beste server selecteert voor jou, waarbij de snelste server wordt verbonden. Heel handig, zeker voor het streamen van sport.

NordVPN heeft software voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Er is ook een 30 dagen geld-terug-garantie.


Surfshark

9.31 /10
Vanaf
€1.99
/maand
Lees Surfshark review

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken.

  • Goedkoop en betrouwbaar
  • Supersnelle servers
  • Onbeperkt aantal apparaten
Lees Surfshark review

Ook Surfshark heeft software voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. De kosten zijn doorgaans rond de twee euro. Hiervoor krijg je een goed beveiligde VPN-dienst die naast de 3200 servers in meer dan 80 landen ook malwaredetectie aanbiedt.

Net als NordVPN kun je bij Surfshark binnen 30 dagen na aankoop je geld terugkrijgen. Een groot pluspunt van deze VPN-dienst is dat je de service op een onbeperkt aantal apparaten tegelijk kunt gebruiken.


CyberGhost

8.81 /10
Vanaf
€2.03
/maand
Lees CyberGhost review

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken apps maken het plaatje compleet.

  • veel serverlocaties
  • gebruiksvriendelijke software en apps
  • 45 dagen niet-goed-geld-teruggarantie
Lees CyberGhost review

De laatste VPN-dienst die we hier bespreken is CyberGhost, maar dat wil zeker niet zeggen dat deze dienst onderdoet voor de voorgaande twee. Qua aantal servers steekt het er zelfs met kop en schouders bovenuit: 8000 in 91 verschillende landen. Hiervan zijn er veel speciaal ontworpen voor online streaming.

CyberGhost kun je op 7 apparaten tegelijkertijd gebruiken, met besturingssystemen Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Ook heeft de dienst extensies voor Chrome en Firefox, en werkt het op verschillende smart tv´s.


Aankomende wedstrijden van Ajax

Datum Competitie Wedstrijd Tijdstip
Zaterdag 12 november 2022 Eredivisie FC Emmen – Ajax 18:45:00
Zondag 8 januari 2023 Eredivisie NEC – Ajax 14:30:00
Woensdag 11 januari 2023 KNVB Beker FC Den Bosch – Ajax 21:00:00
Zaterdag 14 januari 2023 Eredivisie Ajax – FC Twente 20:00:00
Zondag 22 januari 2023 Eredivisie Feyenoord – Ajax 14:30:00
Donderdag 26 januari 2023 Eredivisie Ajax – Volendam 21:00:00
Zondag 29 januari 2023 Eredivisie Excelsior – Ajax 14:30:00
Zondag 5 februari 2023 Eredivisie Cambuur – Ajax 12:15:00
Zondag 12 februari 2023 Eredivisie Ajax – RKC Waalwijk 20:00:00
Donderdag 16 februari 2023 Europa League Ajax – 1. FC Union Berlin Onbekend
Zondag 19 februari 2023 Eredivisie Ajax – Sparta 20:00:00
Donderdag 23 februari 2023 Europa League 1. FC Union Berlin – Ajax Onbekend
Zondag 26 februari 2023 Eredivisie Vitesse – Ajax 20:00:00
Zondag 5 maart 2023 Eredivisie Ajax – NEC 20:00:00
Zondag 12 maart 2023 Eredivisie SC Heerenveen – Ajax 20:00:00
Zondag 19 maart 2023 Eredivisie Ajax – Feyenoord 20:00:00
Zondag 2 april 2023 Eredivisie Go Ahead Eagles – Ajax 20:00:00
Zondag 9 april 2023 Eredivisie Ajax – Fortuna Sittard 20:00:00
Zondag 16 april 2023 Eredivisie Ajax – FC Emmen 20:00:00
Zondag 23 april 2023 Eredivisie PSV – Ajax 20:00:00
Zondag 7 mei 2023 Eredivisie Ajax – AZ 20:00:00
Zondag 14 mei 2021 Eredivisie FC Groningen – Ajax 20:00:00
Zondag 21 mei 2023 Eredivisie Ajax – FC Utrecht 14:30:00
Zondag 28 mei 2023 Eredivisie FC Twente – Ajax 14:30:00

Conclusie

Ajax wedstrijden live kijken? In dit artikel hebben we opgesomd op welke manieren dat allemaal kan. Ben je in het buitenland en met name buiten Europa, dan heb je een VPN nodig om de meeste wedstrijden te kunnen streamen. De beste VPN’s voor voetbal streamen zijn op deze pagina ook aan bod gekomen. Rest ons je veel kijkplezier te wensen!


Veelgestelde vragen

De Ajax wedstrijden van verschillende competities kijk je via verschillende zenders:

  • Eredivisie: ESPN
  • Champions League: RTL7 en Ziggo Sport

Ook kun je gebruikmaken van online livestreams zoals Videoland, RTL XL en NLZIET.

Door gebruik te maken van een VPN kijk je voetbal in het buitenland. Maak hiervoor verbinding met een Nederlandse VPN-server en open de streamingsdienst. Voor de dienst lijkt het alsof je in Nederland bent, waardoor je gewoon toegang hebt.

Gratis wedstrijden van Ajax kijk je via RTL7, Ziggo Sport en ESPN. Ook kun je de streamingsdienst van je tv-provider gebruiken. De gratis zenders zenden echter niet alle wedstrijden uit. Om alle wedstrijden te volgen kun je daarom gebruikmaken van gratis online streams. Deze zijn echter vaak illegaal en behoorlijk onveilig. Om je privacy en online veiligheid te waarborgen raden we het daarom aan om een VPN te gebruiken wanneer je wedstrijden streamt via gratis diensten.

Ajax en Feyenoord spelen tegen elkaar in de Eredivisie. Deze competitie wordt uitgezonden door ESPN. Een selectie van de wedstrijden vind je op de zender ESPN1, die je vaak standaard bij je tv-pakket krijgt. Om alle wedstrijden te volgen heb je een abonnement nodig op ESPN Compleet.

Afhankelijk van de competitie die je wilt volgen, zijn er verschillende mogelijkheden om live voetbal te kijken. Zo kijk je de Eredivisie live via ESPN en de Champions league via RTL7 en Ziggo Sport. Ook online kun je live voetbal kijken via:

  • De streamingdienst van je tv-provider, zoals Ziggo GO en KPN iTV.
  • NLZIET
  • Videoland
  • RTL XL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *