VPN mobile legends: Optimaliseer je Mobile Legends ervaring dankzij VPN

Mobile Legends is een van de meest gespeelde mobiele games van de afgelopen jaren. In dit artikel lees je hoe een VPN je helpt om je game-ervaring te verbeteren, je gegevens te beschermen en ping-problemen op te lossen.

Mobile Legends: Bang Bang is een mobiele multiplayer online battle arena (MOBA) game ontwikkeld en gepubliceerd door Moonton, een onderdeel van ByteDance. Als speler kun je een personage kiezen, een Hero genaamd, met ieder zijn eigen unieke vaardigheden en eigenschappen.

In de afgelopen jaren is het spel wereldwijd enorm populair geworden. Omdat er steeds meer nieuwe spelers bijkomen, zijn servers vaak overbezet, met ping-problemen tot gevolg. Daarnaast kan je bandbreedtebeperkingen tegenkomen als je geen VPN gebruikt.

Mobile Legends VPN helpt je om deze problemen te voorkomen en je spelervaring te verbeteren. Het is ook handig voor betere matchmaking – je kunt sterkere spelers vermijden en met tegenstanders van jouw vaardigheidsniveau spelen. In dit artikel helpen wij je om de beste VPN voor Mobile Legends: Bang Bang te kiezen. Wij leggen ook uit hoe je een VPN kunt gebruiken om het meeste uit het spel te halen. Blijf lezen! 

Inhoudsopgave

De 5 beste VPN services

 • NordVPN All-round de beste VPN voor online gaming
 • Surfshark – VPN met de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor gaming 
 • Atlas VPN – een goede VPN voor Mobile Legends met een freemium versie
 • CyberGhost – heel gebruiksvriendelijke VPN om Mobile Legends te spelen
 • ExpressVPN – snelle en stabiele gaming VPN met Nederlandse software 

Voordelen van VPN voor online gaming en Mobile Legends

Het gebruik van een VPN voor online gaming biedt veel verschillende voordelen. Mobile Legends: Bang Bang is een razendsnelle online game, waardoor een snelle internetverbinding vereist is voor een prettige game-ervaring.

Sommige internetproviders beperken je internetsnelheid vanwege overmatig bandbreedtegebruik. Een VPN verbergt jouw online activiteiten voor je provider, waardoor je geen last meer hebt van deze snelheidsbeperkingen. 

Andere voordelen van een VPN voor gamen zijn:

 • Beschermen van persoonlijke gegevens: Een VPN brengt een beveiligde verbinding tot stand tussen jou en het internet. Via de VPN wordt al je dataverkeer door een versleutelde virtuele tunnel geleid. Dit verbergt online je IP-adres en andere persoonlijke informatie.
 • Vermijden van overvolle servers: Mobile Legends is een populair spel, waardoor je last kunt krijgen van lag wanneer de servers overvol zijn. Gelukkig kun je jouw locatie veranderen met een VPN en verbinding maken met een minder drukke server om lag te voorkomen.
 • Matchmaking: VPN’s die een groot servernetwerk bieden, helpen je om verbinding te maken met spelers die hetzelfde vaardigheidsniveau hebben als jij. Het vermijdt ook sterkere tegenstanders. Op deze manier is het makkelijker om je positie in het spel te verbeteren. 
 • Voorkomen van hacking of aanvallen: Door je echte IP-adres te verbergen, voorkomt een VPN dat hackers jouw apparaat op afstand hacken of op een andere manier aanvallen. Een VPN beschermt je echter niet tegen alle cyberdreigingen. Klik bijvoorbeeld nooit op verdachte links die naar rare websites leiden. 
 • Beschermen van gaming-accounts: Het kan gebeuren dat je account gehackt wordt. Dat is vooral frustrerend als je een hoge ranking in het spel hebt behaald. Met een VPN is de kans om gehackt te worden aanzienlijk kleiner, waardoor jouw game-accounts veel veiliger zijn. Zorg er ook voor dat je sterke wachtwoorden gebruikt. Een wachtwoordmanager is onmisbaar om je online veiligheid een boost te geven.

De 5 beste VPN’s voor Mobile Legends

We hebben de 5 beste VPN’s voor de beste Mobile Legends game-ervaring geselecteerd. Deze raden we aan om hun snelheid en betrouwbaarheid. Vergelijk de verschillende aanbieders goed en kies degene die het beste bij jouw behoeften aansluit.


1. NordVPN de all-round beste VPN voor online gaming

NordVPN Nederland verbinding

NordVPN is de beste VPN voor Mobile Legends: Bang Bang. Het heeft een groot netwerk van 5700+ servers in 60+ landen, dus je bent er zeker van dat je altijd een server vindt die snel genoeg is. De provider biedt ook apps voor Android en iOS, die gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen zijn.

Daarnaast gebruikt NordVPN het NordLynx-protocol zodat je een stabiele, veilige en snelle verbinding krijgt voor de beste spelervaring. De dienst maakt ook gebruik van AES 256-bits encryptie, die bekendstaat als zeer veilig. 

Behalve apps voor iOS en Android biedt NordVPN bescherming voor macOS, Windows en Linux. De provider biedt ook 6 gelijktijdige verbindingen.

Deze dienst heeft ook veel krachtige beveiligingstools zoals CyberSec (automatische adblocker), Dark Web Monitor (alarm als je email adres is blootgesteld), een kill switch (je internetverbinding automatisch uitschakelen wanneer je VPN-verbinding wegvalt) en Threat Protection (biedt bescherming tegen trackers en malware).

De prijzen van NordVPN beginnen bij €3,29 per maand. Deze VPN heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen (alleen voor Android) en een geld-terug-garantie van 30 dagen als je de dienst eerst wilt uitproberen.

Voordelen:

 •  Snelste VPN dankzij NordLynx
 •  Krachtige beveiligingstools 
 •  5700+ servers in 60+ landen

Nadelen:

 •  Geen router-app

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie


2. Surfshark – VPN met de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor gaming 

Surfshark Chrome

De tweede beste VPN voor Mobile Legends is Surfshark. Deze provider blinkt uit door zijn betaalbare prijs en vele extra functies. Surfshark heeft 3200+ servers in 100+ landen en biedt onbeperkte gelijktijdige verbindingen, waardoor je MLBB op al je toestellen met een VPN kan spelen. 

Surfshark wordt aangedreven door WireGuard, een protocol dat bekendstaat om zijn snelheden en goede beveiliging. De dienst maakt ook gebruik van AES-256-versleuteling om je internetverkeer te beveiligen en je privacy te beschermen. 

De provider heeft mobiele apps voor Android– en iPhone-apparaten. Het ondersteunt daarnaast ook Windows, macOS, Linux, routers en smart-tv-toestellen.

Wat beveiligingstools betreft heeft Surfshark er meer dan genoeg. Denk aan een kill switch (je internetverbinding automatisch uitschakelen wanneer je VPN-verbinding wegvalt), Multihop (dubbele VPN-verbinding), CleanWeb (blokkeert advertenties en malware) en Smart DNS (VPN-bescherming voor gaming consoles en smart tv’s). 

De prijzen van Surfshark beginnen bij € 2,49 per maand. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen als de provider niet voldoet aan je wensen.

Voordelen:

 • Zeer snel dankzij WireGuard 
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Multihop, CleanWeb en Smart DNS

Nadelen:

 •  Sommige functies kosten extra

Lees onze Surshark recensie als je meer wilt weten over deze provider


3. Atlas VPN – een goede VPN voor Mobile Legends met een freemium versie

AtlasVPN op Windows

Een andere aanbieder die je niet mag missen is Atlas VPN. Hoewel de 1000+ servers in 49+ landen een stapje achter blijft in vergelijking met concurrenten als NordVPN of Surfshark, maakt Atlas VPN veel goed met zijn onbeperkte gelijktijdige verbindingen en een gratis versie. Die laatste is wel beperkt is met datalimiet en maar 3 server locaties.

Atlas VPN is een goede keuze als je online privacy en veiligheid belangrijk vindt. Deze provider biedt AES-256 encryptie, een betrouwbare kill switch, een strenge no-logs beleid en een sterke IP-lekbescherming. Het maakt ook gebruik van het snelle WireGuard-tunneling protocol.

De prijzen van Atlas VPN beginnen bij € 1,71 per maand. Je kunt de service zonder risico’s uitproberen dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie.

Voordelen:

 •  Snel voor een betaalbare prijs
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen 
 • Gratis versie 

Nadelen:

 • Geen firmware voor router 

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie 


4. CyberGhost – heel gebruiksvriendelijke VPN om Mobile Legends te spelen

CyberGhost is een betrouwbare VPN die ook goed is voor het spelen van Mobile Legends. Deze dienst biedt 7 gelijktijdige verbindingen en apps voor iOS– en Android-apparaten. De provider maakt gebruik van het WireGuard tunneling protocol, AES-256-encryptie en heeft een streng no-logs beleid.

Deze VPN biedt ook een betrouwbare kill switch, Adblocker (bescherming tegen advertenties), NoSpy-servers (server-hardware met een speciale uplink voor betere snelheden en beveiliging) en Mijn ID Guard (Leak Monitor en Wachtwoordcontrole). Er is ook split tunneling, gratis SOCKS5 proxy en App Protection, waarmee de VPN direct start zodra je een bepaalde app opent.

De prijzen van CyberGhost beginnen bij € 2,11 per maand. Er is ook een gratis proefperiode van 24 uur en een extra lange geld-terug-garantie van 45 dagen.

Voordelen:

 •  Gebruiksvriendelijke interface 
 •  Adblocker, NoSpy-servers, Mijn ID Guard
 • Geld-terug-garantie van 45 dagen 

Nadelen:

 •  Geen security audits
 •  Software soms opdringerig 

Voor meer informatie, lees onze CyberGhost recensie 


5. ExpressVPN – snelle en stabiele gaming VPN met Nederlandse software 

De laatste provider op onze lijst met Mobile Legends VPN’s is ExpressVPN. Deze dienst heeft een netwerk van 3000+ servers in 94+ landen en biedt 5 gelijktijdige verbindingen, wat wel beperkt is als je van plan bent om meerdere apparaten te beschermen. De VPN ondersteunt Android en iOS, routers, Windows, macOS-, Linux, Chrome en Firefox. Er is ook een MediaStreamer-functie voor spelcomputers en smart tv’s. 

De software en apps van ExpressVPN zijn Nederlandstalig, wat deze VPN erg laagdrempelig maakt. De dienst is ook zeer betrouwbaar wat betreft het omzeilen van geografische beperkingen. Vergeleken met de andere VPN’s op deze pagina is ExpressVPN wel relatief duur.

De prijzen beginnen bij €6,23 per maand. Je kunt ExpressVPN uitproberen met hun 30-dagen geld-terug-garantie. 

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk 
 •  Snel en stabiel 
 • Meerdere security-audits 

Nadelen:

 •  Niet de snelste VPN
 •  Prijzig 

Voor meer informatie, lees onze ExpressVPN recensie 


Hoe een VPN voor Mobile Legends te gebruiken?

Het instellen en configureren van een VPN voor Mobile Legends is heel eenvoudig. Volg onze  stap-voor-stap handleiding:

 1. Installeer een VPN op je mobiele apparaat. Wij raden NordVPN aan, de beste VPN voor gamen
 2. Log in en maak verbinding met een server
 3. Indien mogelijk, schakel de auto-connect functie in op je VPN app
 4. Open Mobile Legends en begin met spelen!

Wat is VPN Mobile Legends?

​​Een VPN (Virtual Private Network) beschermt je online privacy door je  gegevens te versleutelen en je IP-adres te verbergen. Dit maskeert al je surfactiviteiten, plus je echte locatie en identiteit, wat zorgt voor meer privacy en veiligheid.

Hoewel Mobile Legends een van de populairste games van het moment is, zijn er enkele problemen die je kunt tegenkomen, zoals langzamere verbindingen, beveiligingsproblemen en verhoogde lag en ping. 

Gelukkig kun je dit vermijden door een VPN te gebruiken. Een VPN is niet alleen handig tijdens het spelen van Mobile Legends, maar het beschermt je ook wanneer je gewoon op het internet surft.

Hoe kan een VPN mijn game-ervaring verbeteren?

Een VPN kan je game-ervaring verbeteren door onder meer het verbeteren van je beveiliging, het verminderen van lag en het ontgrendelen van regionale servers

Wanneer je last hebt van lag of ping, kan dat het gevolg zijn van overbezette servers. Met een VPN kun je gemakkelijk van locatie veranderen en krijg je toegang tot servers die je geen lag of ping opleveren. Daarnaast verbetert een VPN je veiligheid door je gegevens te beschermen. Hierdoor is het veel moeilijker voor hackers om je te traceren of waardevolle informatie van je te stelen.

Veiligheidsrisico’s bij het spelen van Mobile Legends zonder VPN

Er zijn mogelijke veiligheidsrisico’s als je Mobile Legends zonder VPN speelt. Dat zijn onder andere:

 • Je account kan gehackt worden. Sommige hackers proberen je apparaten te infecteren met malware, spyware of ransomware. Ze stelen vaak ook je persoonlijke data, wachtwoorden of betalingsgegevens. Met een VPN kan je je online veiligheid verbeteren en hackers vermijden. 
 • Bandbreedtebeperkingen. Sommige providers beperken je internetsnelheid vanwege overmatig bandbreedtegebruik. Een VPN verbergt jouw online activiteiten, dus je hebt geen last meer van snelheidsbeperkingen.
 • Onveilige openbare wifi netwerken. Zulke wifi-netwerken gebruiken geen encryptie, waardoor hackers makkelijk toegang kunnen krijgen tot je privégegevens. Als je openbare wifi gebruikt om Mobile Legends te spelen, gebruik dan een VPN om veiligheidsproblemen te voorkomen. 

NordVPN Threat Protection banner

Hoe kies je de beste VPN voor Mobile Legends?

Er zijn een paar factoren waar je op moet letten wanneer je een VPN voor Mobile Legends kiest. Hier volgen de belangrijkste: 

 • Snelheid. Kies een VPN-provider die gebruikmaakt van WireGuard- of NordLynx-tunnelingprotocollen. Deze staan bekend om hun goede snelheden. 
 • Beveiliging. Elke betrouwbare VPN moet een kill switch, een strenge no-logs beleid en sterke encryptie aanbieden om je online veiligheid te garanderen. 
 • Compatibiliteit met mobiele apparaten. Alle beste VPN’s bieden apps voor iOS en Android. Voordat je een abonnement afsluit, controleer je eerst of je mobiele apparaat compatibel is met de VPN dienst die je op het oog hebt.

VPN-instellingen voor Mobile Legends

Het configureren van een VPN voor Mobile Legends is heel simpel. Zo krijg je het voor elkaar: 

 • Download je VPN-app in de Google Play Store of de App Store
 • Log in met je VPN-account
 • Maak verbinding met een server
 • Begin met spelen!

Tips voor het optimaliseren van VPN-prestaties voor Mobile Legends

Om de prestaties van de VPN te optimaliseren, selecteer je de juiste serverlocaties, minimaliseer je achtergrondprocessen en update je de VPN-software regelmatig. 

Gebruik daarnaast de Quick Connect-functie. Hiermee selecteert de VPN automatisch de optimale server met de hoogste snelheid en laagste latency, wat je spelervaring verbetert. Zorg er ook voor dat je de  kill switch inschakelt om je online privacy een boost te geven.

Met al deze tips worden de VPN-prestaties voor Mobile Legends geweldig! 

Conclusie

Een VPN gebruiken voor Mobile Legends: Bang Bang is een goed idee als je game-prestaties wilt verbeteren, overvolle servers wilt vermijden en je persoonlijke gegevens wilt beschermen. Kies een aanbieder uit onze lijst die past bij jouw behoeften en ontdek er zelf de voordelen van! Hoewel VPN-gebruik toegestaan in de game is, moeten spelers wel rekening houden met de richtlijnen van de game-ontwikkelaar en voorzichtig omgaan met het delen van privégegevens of andere gevoelige informatie. 

Ontdek hoe een VPN je beveiliging versterkt, lag vermindert en toegang geeft tot regionale servers. Kies vandaag nog de beste VPN-provider en verbeter je gameplay!


Veelgestelde vragen over VPN voor Mobile Legends

Onze aanbevolen beste VPN voor Mobile Legends: Bang Bang is NordVPN. De beste VPN is bepaald op basis van snelheid, beveiliging, serverlocaties en gebruiksgemak. Andere populaire opties zijn Surfshark, Atlas VPN, CyberGhost en ExpressVPN. 

Volg deze stappen om een VPN op je smartphone in te stellen:

 1. Kies een betrouwbare VPN, wij raden NordVPN aan
 2. Download en installeer de VPN-app
 3. Selecteer een serverlocatie 
 4. Schakel de VPN-verbinding in
 5. Geniet van veilig gamen!

Het gebruik van een VPN op zichzelf niet leidt tot accountverbanning. Maar zorg er wel voor dat je de  algemene richtlijnen en voorwaarden van Mobile Legends volgt om te voorkomen dat je de regels overtreedt.

Het gebruik van een VPN kan de verbindingssnelheid enigszins beïnvloeden vanwege de versleuteling en de afstand tot de VPN-server. De beste VPN-providers bieden vaak geoptimaliseerde servers aan voor gaming, waardoor de impact op de snelheid minimaal is. Kies dan ook een VPN-server die dichtbij is en een lage latentie heeft.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *