Netflix storing? Oorzaken en oplossingen!

Een Netflix storing kan behoorlijk op je zenuwen werken. Wilde je net de nieuwe aflevering van je favoriete serie starten na een spannende cliffhanger, werkt de dienst ineens niet meer! Zo'n storing kan verschillende oorzaken hebben, waarvoor je hier hopelijk de oplossing vindt.

Omdat Netflix continu een actieve internetverbinding vereist om films en series te streamen, hebben de meeste storingen daarmee te maken. Als er een probleem is met je internet, dan werkt Netflix ook niet goed.

Tegelijkertijd kan het probleem om dezelfde reden ook aan de kant van Netflix liggen. Heeft Netflix zelf netwerkproblemen, dan heeft dat direct impact op jouw kijkplezier (en dat van alle andere gebruikers).

Inhoudsopgave

Wat is een Netflix storing?

Net als iedere internetdienst kan ook Netflix uitval ondervinden door technische problemen. Een Netflix storing betekent dat je geen toegang meer hebt tot de streamingdienst of geen van de daarop beschikbare inhoud kan bekijken.

Zo’n storing treedt op wanneer de dienst geen streaming content kan leveren of functies ervan niet beschikbaar zijn. Veel voorkomende oorzaken zijn netwerkcongestie, serverproblemen en systeemupdates.

Uitval kan ook veroorzaakt worden door software van derden, zoals VPN’s, firewall-instellingen en bepaalde antivirusprogramma’s.

Wat kan je doen bij een storing?

De eerste stap is om te controleren of de storing alleen bij jou ligt of dat ook andere Netflix-abonnees er op dat moment last van hebben. Het Helpcentrum van Netflix heeft een pagina die de actuele status van de dienst toont. Bij een groen vinkje zou alles naar behoren moeten werken.

Lijkt daar alles in orde maar werkt Netflix toch niet goed, kijk dan ook eens op de site van Allestoringen. Zie je daar een piek in het aantal storingsmelden, dan ben je niet de enige en ligt het probleem bij Netflix. Het is dan een kwestie van afwachten tot de storing bij de streamingdienst zelf wordt verholpen.

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de storing aan jouw kant ligt. Controleer dan in de eerste plaats je internetverbinding. Als die goed is maar Netflix valt nog steeds uit, start dan je apparaat of router opnieuw op en probeer het opnieuw.

Als geen van deze stappen het probleem verhelpt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Netflix. Zij kunnen meer gedetailleerde informatie geven over wat de storing veroorzaakt en oplossingen kunnen bieden om het op te lossen.

Netflix blijft hangen, stopt steeds of loopt vast?

Als je Netflix-verbinding steeds wegvalt of de dienst erg traag werkt, probeer dan andere apparaten die op je netwerk zijn aangesloten los te koppelen. Als dat niet werkt, moet je misschien je browser bijwerken, bepaalde plugins uitschakelen of de cache wissen.

We raden ook aan om andere downloads en uploads tijdelijk te stoppen. Op die manier is je volledige internetsnelheid toegewijd aan Netflix. Het kan zijn dat bijvoorbeeld het downloaden/uploaden van torrents al zoveel van je internetverbinding vraagt, dat een Netflix-stream er last van krijgt.

Netflix foutcodes

Wanneer Netflix storingen geeft, dan krijg je mogelijk een foutcode te zien. Je kunt deze foutcode invoeren bij het Helpcentrum van Netflix voor meer informatie en mogelijke oplossingen.

Het kan ook helpen om deze foutcode op te zoeken via Google of een andere zoekmachine. Grote kans dat ook andere gebruikers in het verleden met deze error te maken hebben gehad, en hiervoor online hun oplossingen hebben gedeeld.

Wat zijn de verschillende foutcodes?

We hebben enkele van de meest voorkomende Netflix foutcodes voor je op een rijtje gezet.

– Foutcode NW-2-5:

Dit betekent dat je internetverbinding problemen hebben, dus probeer je apparaat en router opnieuw op te starten.

– Foutcode UI-800 -3:

Dit is een probleem met de Netflix app of firmware, dus probeer deze te verwijderen en opnieuw te installeren.

– Foutcode m7111-5059

Netflix detecteert dat je een VPN gebruikt. Probeer een andere server of in het ergste geval een andere VPN.

– Foutcode 30103:

Dit betekent dat er serverproblemen zijn aan de kant van Netflix, dus je moet helaas wachten totdat het probleem is opgelost.

– Foutcode UI-800-2:

Dit betekent dat er een probleem is met je account, dus probeer uit te loggen en weer in te loggen.

Netflix en VPN

Veel mensen gebruiken Netflix in combinatie met een VPN. Door een Amerikaanse server te selecteren, krijg je een Amerikaans IP-adres en kun je films en series streamen die alleen op de Amerikaanse Netflix te zien zijn, bijvoorbeeld.

Vaak werkt dit zonder problemen, maar ook hier kunnen storingen optreden. Zoals onder meer:

  • Streams starten in z’n geheel niet
  • De beeldkwaliteit is (veel) lager dan je gewend bent
  • De stream hapert vaak en moet telkens weer bufferen
  • Je krijgt de foutmelding dat de content niet beschikbaar is in jouw land
  • Je krijgt de foutmelding dat een VPN is gedetecteerd

streamen

Vooropgesteld komen deze storingen het vaakst voor met gratis VPN’s. Vaak zijn ze niet snel genoeg om Netflix fatsoenlijk te kunnen streamen, of heb je te maken met een krappe datalimiet. Is je data op, dan kun je logischerwijs niet verder kijken.

Een betaalde VPN is het meest betrouwbaar voor het streamen van Netflix. Maar ook dan loop je af en toe tegen bovenstaande problemen op. Dat komt omdat Netflix eigenlijk helemaal niet wil dat je met een VPN content uit andere landen bekijkt.

Dit heeft te maken met de kostbare uitzendrechten, die per land verschillen. Hoewel het niet verboden is om Netflix met een VPN te kijken, probeert de streamingdienst VPN-verbindingen om deze reden wel zoveel mogelijk te blokkeren.

Hoe kunnen VPN diensten helpen bij een Netflix storing?

De oplossing is gelukkig vaak simpel. De meeste VPN’s bieden de keuze uit meerdere servers per land. Werkt de ene server niet met Netflix, dan de andere misschien wel. Kwestie van net zo lang proberen tot de stream ineens wel start! Dit kan namelijk zomaar op elk moment verschillen.

Sommige VPN’s werken beter met de ene streamingdienst dan met de andere. En niet iedere VPN staat het omzeilen van regioblokkades toe. Lees onze VPN reviews er op na om onze ervaringen met streaming per VPN aanbieder te lezen.

Tenslotte is het wenselijk dat je VPN snel genoeg is voor Netflix. Dit zijn de snelste VPN’s van het moment:

Score9.319.758.658.68
Prijs premiumversieVanaf €1.99 per maandVanaf €2.99 per maandVanaf €4.99 per maandVanaf $6.67 per maand
Hoogste gemeten downloadsnelheid901,76 MB/s 892,59 MB/s 831,34 MB/s 691,93 MB/s
WebsiteBezoekBezoekBezoekBezoek

Conclusie: wat als Netflix niet beschikbaar is?

Op Netflix raak je in principe nooit uitgekeken, maar dan moet de dienst wel naar behoren werken. Meestal gaat dat wel goed, maar soms gooien storingen toch roet in het eten.

Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn, die zowel bij je eigen apparaten als bij Netflix zelf kan liggen. Inzicht in de verschillende foutcodes kan je ook helpen om eventuele problemen snel en gemakkelijk te diagnosticeren.

We hopen dat de oplossingen in dit artikel je op weg hebben geholpen om weer lekker verder te kunnen bingen!


Veelgestelde vragen bij Netflix storingen

Om na te gaan of er vandaag een Netflix storing is, kun je de website of de sociale media pagina’s van het bedrijf bezoeken. Je kunt ook websites van derden voor outage monitoring raadplegen om te zien of andere gebruikers problemen hebben met hun streamingdiensten. Links naar deze pagina’s vind je in dit artikel.

Er kunnen vele redenen zijn waarom Netflix niet werkt. Het kan komen door een probleem met de internetverbinding, een apparaat- of routerprobleem, serverproblemen aan de kant van Netflix, of een probleem met je account. Soms werkt Netflix ook niet als je VPN aan staat, dan is de server in kwestie geblokkeerd. Gelukkig bieden VPN’s vaak duizenden servers aan om uit te kiezen!

Ja, je kunt Netflix resetten door de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Mogelijk moet je ook uitloggen van je account en weer inloggen. 

Als Netflix vastloopt, kun je proberen de app te resetten of de firmware van je apparaat bij te werken. Als dit niet werkt, controleer dan je internetverbinding en zorg dat die stabiel is.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *