VPN kopen? Waar op te letten!

Om gebruik te maken van een VPN verbinding is er een VPN account nodig. Met een VPN account kan er namelijk ingelogd worden op de VPN servers die betreffende VPN service heeft. Je koopt dus als het ware toegang tot de VPN servers. Om zo een VPN account te krijgen is het nodig om een abonnement te kopen bij 1 van de VPN providers.

In dit artikel gaan we in op de verschillende zaken waar je volgens ons op zou moeten letten tijdens het kopen van een VPN. Ook vind je een lijst met de volgens ons beste VPN providers. Deze lijst is samengesteld aan de hand van vaste beoordelingscriteria die je ook terug vindt in dat overzicht.

Inhoud van de pagina:

Inhoudsopgave

Beste koop VPN

Welk VPN abonnement je moet kopen is een lastige keuze. Omdat er inmiddels zo veel verschillende VPN services zijn is het lastig om de juiste aanbieder voor jouw wensen en eisen te kiezen.

Om de keuze wat makkelijker te maken testen wij constant een groot aantal verschillende VPN providers. Aan de hand van deze testen en onze ervaringen met de verschillende providers kunnen we een lijst maken met de volgens ons beste VPN providers. Hieronder vind je dan ook onze top 2 met VPN’s die je kunt kopen.

Deze top 2 bestaat uit alleen VPN services die goed scoren op de vaste criteria die we hanteren in onze VPN reviews. Dit zijn onder andere de kwaliteit en de snelheid van de verbindingen, de gebruiksvriendelijkheid van de software, de opties van de software en de manier waarop je privacy beschermd wordt.

NordVPN

NordVPNNordVPN staat terecht op nummer 1 in onze lijst met beste VPN providers. De prijs is aantrekkelijk en de software werkt uitermate prettig. Ook zijn er echt heel servers beschikbaar bij deze servers wat ervoor zorgt dat je altijd een snelle VPN verbinding tot je beschikking hebt. Iets wat natuurlijk prettig en belangrijk is als je een VPN koopt om veel te gebruiken.

Als belangrijkste punt is jouw privacy goed gewaarborgd bij deze VPN provider. De VPN protocollen die gebruikt worden zijn veilig en de er zijn ook meer dan voldoende veiligheden ingebouwd zoals bijvoorbeeld de kill switch op de verschillende apps voor de verschillende besturingssystemen die NordVPN heeft ontwikkeld.

Nog een groot voordeel van NordVPN is de zeer betaalbare prijs. Wanneer je een gewoon een hele goede VPN zoekt voor een zeer goede prijs, dan is NordVPN de beste keuze die je volgens ons kunt maken.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark is een VPN service met een goede VPN dienst. Op alle apparaten is de software mooi vormgegeven en bijzonder gemakkelijk in het gebruik. De software en apps zijn ook nog eens hartstikke stabiel en hebben geen negatieve invloed op het systeem.

Ook de kwaliteit van de VPN servers en de verbindingen daarmee blijkt erg goed te zijn. De snelheden met de VPN servers zijn ook goed en ook aan de stabiliteit van de verbindingen valt niks af te dingen. Daarnaast staat de dienst erom bekend er goed in te slagen om de privacy van haar gebruikers erg goed te waarborgen.

Een groot voordeel van Surfshark is de lagere prijs in vergelijking met andere VPN providers die er beschikbaar zijn.
Bezoek Surfshark


Zelf de juiste VPN provider kiezen

Wanneer je ervoor kiest om zelf een VPN provider te kiezen is het zaak om duidelijk te hebben wat er belangrijk voor je is. Je kunt dan ook het best letten op onder onderstaande punten.

Privacy en veiligheid

Wanneer je een VPN koopt vanwege veiligheidsoverwegingen en een betere bescherming van van je privacy moet je daar goed aandacht aan besteden. Er zijn verschillende zaken waar je op zou moeten letten die een goede indruk geven over hoe goed je privacy beschermd wordt en hoe goed de technische veiligheid van een bepaalde VPN service is.

Privacy bescherming

Online privacyTen eerste is het verstandig om goed te lezen wat er in de privacy policy van een VPN dienst staat. Hierin kun je namelijk vinden welke data van je opgeslagen wordt. Ook kan je hierin vinden wat de VPN service doet met eventuele DMCA notice. Dit is een verzoek van de entertainment industrie waarbij deze industrie de gegevens opvraagt van een gebruiker van een VPN service die verdacht wordt van downloaden of uploaden van digitale piraterij; het illegaal downloaden en uploaden van films, muziek, games en andere digitale content. De meeste VPN services hebben een duidelijk statement waarin verklaard wordt dat ze zo een notice niet serieus genomen wordt en dat ze deze naast zich neerleggen.

Wanneer privacy belangrijk voor je is, is het ons inziens verstandig om geen VPN abonnement te kopen die haar hoofdkantoor in 1 van de five eyes nations heeft.  Dit zijn: Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dit zijn de landen waar het meest afgeluisterd wordt en die ook onderling informatie uitwisselen. Bovendien zijn bedrijven in die landen verplicht om alle data af te staan waar de overheid eventueel om vraagt. Voor het anoniem surfen let je er dus op dat de VPN service in een huisvest waar de privacy nog hoog in het vaandel staat. Denk bijvoorbeeld aan Panama, Roemenië of 1 van de andere vele landen.

Technische veiligheid

Daarnaast is er nog de technische veiligheid van de VPN verbindingen. Veel mensen gebruiken een VPN vanwege hun privacy of/en vanwege het feit dat ze het onmogelijk willen om afgeluisterd te worden. Het is daarom hartstikke belangrijk dat de technische veiligheid van de VPN verbindingen gewaarborgd is. Check daarom goed of de protocollen die je kunt gebruiken bij en bepaalde VPN service veilig zijn. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de meeste VPN protocollen veilig zijn met de uitzondering van PPTP. We raden aan om waar mogelijk te kiezen voor het OpenVPN protocol.

Daarnaast moet de cliënt software van een VPN service goed in elkaar zitten. Let er op dat er een kill switch optie in de software zit van de VPN service die je wilt gaan gebruiken. Een kill switch is een veiligheidsoptie die er voor zorgt dat al het internetverkeer onderbroken wordt wanneer de VPN verbinding weg valt om wat voor reden dan ook. Dit voorkomt dat er data die je alleen over een veilige VPN verbinding wilt sturen open en bloot over het internet worden verzonden. Bovendien kun je er op letten dat de VPN cliënt ervoor zorgt dat er geen DNS lek ontstaat. Met een DNS lek is het alsnog mogelijk voor de eigenaar van de DNS server om te zien welke websites je bezoekt.

Snelheid

Snelheid VPNWanneer je een VPN verbinding wilt gebruiken om het internet op te gaan wil je natuurlijk niet op de snelheid van je internetervaring inboeten. Omdat al je internetverkeer via een server gaat bij een VPN verbinding is er een risico dat de verbinding veel trager gaat. De server kan immers een bottleneck worden. Het is daarom ook belangrijk om vooraf uit te zoeken of de snelheid van de VPN service snel genoeg is voor jouw doeleinde. In al onze VPN reviews bespreken we in ieder geval de snelheid van de verschillende services. Daarnaast hebben we een pagina met de snelste VPN’s.

Om optimale snelheden te behalen is het belangrijk om servers in de buurt te hebben. Let er daarom op dat wanneer je een VPN koopt dat deze servers heeft in de buurt van de locatie waar je de VPN verbinding het meest gaat gebruiken. Gelukkig hebben de meeste VPN services 1 of meerdere servers in Nederland staan.

Server locaties

Zoals hierboven aangegeven is de locatie van een server belangrijk om een goede snelheid te behalen. Naast deze reden is er nog een andere reden om op locaties van servers te letten bij uitvinden welke VPN je wilt kopen.

De andere reden om te letten op server locaties van de VPN services is het omzeilen van geografische blokkades. Veel content op het internet is namelijk geografisch beperkt om te zien. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om RTL XL in het buitenland te kijken. Wanneer je verbinding maakt met een VPN server in Nederland ben je in staat om alsnog de content van RTL XL te kijken in het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld ook de Amerikaanse Netflix kijken als je verbinding maakt met een Amerikaanse VPN server.

Prijs van VPN abonnement

Natuurlijk zijn de kosten voor een abonnement ook belangrijk wanneer je een VPN gaat kopen. Het abonnement moet immers ook betaald worden. De prijzen kunnen ook redelijk uit elkaar lopen, desalniettemin zijn de kosten ons inziens redelijk overzichtelijk.

Zo kan je een goede VPN kopen vanaf $3,33 per maand. Ook zijn er aanbieders die een minimaal bedrag rekenen van $8 of meer per maand. Afhankelijk van hoe belangrijk de kosten voor je zijn kun je een keuze maken.

Op welke apparaten ga je de VPN die je koopt gebruiken?

Het is ook van belang om een VPN aanbieder te kiezen die een app heeft ontwikkeld voor de apparaten waarop jij een VPN verbinding wilt gebruiken. De grootste VPN providers hebben tegenwoordig allemaal wel een app voor de meest gebruikte besturingssystemen en apparaten zoals een iPad, iPhone, Android, Windows en MacOS. Maar als jij bijvoorbeeld ondersteuning voor je router, Kodi, Linuxcomputer en andere meer exotische systemen moet je daar even goed op letten.

Regels van de VPN service

Ook is het belangrijk om te weten wat de regels zijn van de VPN die je wilt kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld VPN providers die het niet toestaan om via torrent of andere protocollen anoniem te downloaden.

Daarnaast kun je de regels die de verschillende VPN services hanteren terug vinden op de website van betreffende VPN provider, ook in onze VPN reviews vind je veel informatie daarover. Het is raadzaam deze regels even door te kijken wanneer je de VPN wilt kopen. Voor de meeste gebruikers zijn de regels overal van toepassing. Iets dat tegen kan vallen is dat je zoals hierboven aangegeven bijvoorbeeld niet mag downloaden via Torrent.

VPN software downloaden

Wanneer je een VPN abonnement gekocht hebt moet je dit abonnement natuurlijk gaan gebruiken. Hiervoor bieden de VPN services allemaal software aan. Deze VPN software kun je downloaden van de website van de VPN provider waar jij een abonnement koopt.

Wanneer je deze VPN software gedownload en geïnstalleerd hebt kun je het programma openen. Vervolgens zul je moeten inloggen met de gegevens die je hebt ontvangen van jouw VPN provider. Na het inloggen kun je kiezen welke serverlocatie je wilt gebruiken en kun je verbinding maken. Hieronder zie je een voorbeeld van NordVPN hoe de software eruit ziet als je nog moet inloggen.

VPN kopen in Nederland

NordVPN login
NordVPN login scherm

Als je een Nederlander bent en/of in in Nederland een VPN wilt gebruiken zijn er nog specifieke zaken waar je op kunt letten wanneer je een VPN abonnement wilt kopen. Deze zaken vind je hieronder.

Wanneer je een VPN als Nederlander wilt kopen is het handig als je gemakkelijk kunt betalen. Let er daarom op dat je een VPN service uitkiest met een betaaloptie die jij gebruikt. De meeste mensen zullen daarom een VPN willen kopen waar met iDeal betaald kan worden. In onze VPN vergelijker kan je hier gelukkig gemakkelijk op filteren.

Wanneer je veelvuldig gebruik wilt maken van je VPN abonnement in Nederland is het ook handig om te checken of er servers in Nederland staan. In de regel is het namelijk zo dat hoe dichter je bij de VPN server bent waar je mee verbindt, des te sneller zal je verbinding zijn. De meeste providers hebben meerdere servers in Nederland staan. Dit zal dus in de meeste gevallen probleem zijn.

Daarnaast kan het nog wenselijk zijn om een goede Nederlandse klantenservice vragen te kunnen stellen. Aangezien de meeste VPN providers uit het buitenland komen is dit lastig. Er is wel GOOSE VPN. Een VPN service van Nederlandse origine met een Nederlandstalige klantenservice. Een nadeel aan GOOSE VPN is echter dat de kwaliteit van de VPN service niet de beste kwaliteit is.


Veelgestelde vragen

NordVPN is de beste VPN van dit moment, zoals blijkt uit onze vergelijkende VPN-tests. Deze dienst werkt door beveiligde, versleutelde verbindingen te creëren tussen je computer en de NordVPN-servers. Als gevolg blijf je anoniem op internet, zodat je online niet geïdentificeerd of gevolgd kunt worden. Ook krijg je toegang tot geblokkeerde websites en wordt je internetverkeer beschermd tegen hackers en malware.

De servers zijn snel en dus goed geschikt voor streaming, en de software en mobiele apps zijn even uitgebreid als gebruiksvriendelijk. NordVPN is een uitstekende keuze voor iedereen die bezorgd is over zijn of haar online privacy en veiligheid, voor een aantrekkelijke prijs.

Er zijn een aantal factoren te overwegen bij het kiezen van een VPN-aanbieder. Waarom heb je er eentje nodig? Wil je anoniem blijven op het internet, dan is het onder meer van belang dat de VPN-provider geen logs bijhoudt. Dat houdt in dat er van jouw internetgebruik geen enkele informatie wordt opgeslagen. Zo’n no-log-beleid vind je vooral bij betaalde VPN’s, bij gratis VPN’s lang niet altijd.

Sta ook stil bij de snelheid van de aanbieder. Als je veel wil streamen of als je vaak grote bestanden wilt downloaden, dan wil je natuurlijk de snelste VPN. Niemand heeft nog geduld voor langzaam ladende websites, nietwaar? En dan is er nog de prijs. Hoeveel wil je maandelijks uitgeven aan je VPN? Daarbij geldt eigenlijk altijd de vuistregel: hoe langer de duur van het abonnement, hoe goedkoper het maandbedrag.

Het belangrijkste is dat je een aanbieder kiest die bij jouw wensen aansluit. Of die nu vooral te maken hebben met het beschermen van je online privacy, het soepel streamen van alle mogelijke content of een combinatie van factoren. Kijk rond, lees onze VPN-reviews en neem de tijd om de verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt. Er zit vast en zeker een VPN voor je tussen die aan al je eisen voldoet.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede VPN. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je opgesomd:

  • Een goede VPN moet een hoge mate van anonimiteit en privacy bieden. Belangrijk aandachtspunt daarbij is dat er geen logs worden bijgehouden en dat er ondersteuning is voor veilige VPN-protocollen.
  • Ook sterke encryptie is van belang. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en niet in verkeerde handen vallen. Data wordt versleuteld zodat jouw internetverkeer niet mee te lezen is.
  • De VPN-verbinding moet snel zijn. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld video’s wilt streamen of online games wilt spelen.
  • De VPN-provider moet een groot aantal servers beschikbaar hebben, zodat je altijd een server kunt vinden die snel en stabiel is.
  • De prijs van de VPN is ook belangrijk. Een goede VPN hoeft helemaal niet duur te zijn, maar je moet wel bereid zijn te betalen voor een goede service. Gratis VPN’s bieden doorgaans niet dezelfde kwaliteit of hebben onhandige beperkingen, zoals een datalimiet.
Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties op “VPN kopen? Waar op te letten!

  1. Dennis Nijkamp

    Ik ben 8 maanden per jaar in Noorwegen en wil graag tv kijken, de KPN ITV App werkt niet in Noorwegen maar men zegt dat je met een VPN verbinding wel van de App gebruik kan maken. Ik weet niet precies hoe dit werkt