Waar kan ik Friends kijken in Nederland en België – stream Friends: The Reunion online

Na 17 lange jaren wachten was het eindelijk zover: op donderdag 27 mei vond de langverwachte Friends reünie plaats! Lees hier waar en hoe je deze speciale editie in Nederland en België kunt kijken.

Friends: The Reunion is geen gewone Friends-aflevering. Na jaren van geruchten en steeds meer tastbare plannen was de eigenlijk release in mei 2020 gepland. Maar, zoals voor zoveel films en series, gooide de pandemie roet in het eten. Tja, no one told you life was gonna be this way. Maar nu is het dan toch echt tijd: 27 mei 2021 stond met grote letters in de agenda van elke rechtgeaarde Friends-fan. In Nederland was de special exclusief op SBS6 te zien op vrijdag 28 mei, in België op 1 juni op Play4. Maar wat nu als je NU wilt kijken (of op een later moment)? Dat kan! We lopen de mogelijkheden met je door.

Inhoudsopgave

Friends the Reunion op HBO Max is in Nederland te streamen met een VPN

Maar eerst, wat staat er te gebeuren? Zoals gezegd is Friends: The Reunion geen normale aflevering. Bij de reünie komt de cast (Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer) eenmaal samen om herinneringen op te halen aan de show. De presentatie is in handen van James Corden. Ook verschijnt er een enorme lijst special guests: David Beckham, Lady Gaga, BTS, Cara Delevingne, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Malala Yousafzai en Justin Bieber. Met deze star power moet het wel een vermakelijke avond worden!

Waar kan ik Friends: The Reunion in Nederland en België kijken?

Er zijn een aantal opties om Friends: The Reunion te kijken, op tv of via online streaming. 

 • SBS6 zond de special uit op vrijdag 28 mei om 20.30
 • In België was Play4 the place to be, en wel op 1 juni om 20.35. Daarna is het via Streamz terug te kijken
 • Streamingdienst HBO Max heeft de reünie vanaf 27 mei beschikbaar om te streamen.
 • De Britse zender Sky TV zendt het evenement ook uit, en via hun streamingservice NowTV kun je Friends: the Reunion online streamen

De eerste opties zijn het meest eenvoudig: heb je een tv, dan kon je vrijdagavond 28 mei afstemmen op SBS6 of op 1 juni op Play4. Maar wat nu als je geen tv hebt, of als je de special alsnog wilt kijken? Het probleem is dat HBO Max alleen voor Amerikanen beschikbaar is, en NowTV alleen voor Britten. 

Toch kun je als echte Nederlandse of Vlaamse Friends-fan ook kijken. Hoe, vraag je? Met een VPN! Met een VPN kun je je IP-adres veranderen, waardoor het voor de streamingdiensten lijkt alsof je je in bijvoorbeeld Amerika bevindt. Handig, want zo kun je al het aanbod wat normaal alleen voor Amerikanen beschikbaar is, ook kijken! Dit geldt bijvoorbeeld voor Netflix, Disney Plus, BBC iPlayer en Peacock TV. Maar ook voor HBO Max en NowTV, en die hebben we nodig om Friends: The Reunion te kijken. Laten we kijken hoe dat in zijn werk gaat!

Hoe kan ik Friends: The Reunion kijken met een VPN?

 • Kies een geschikte VPN en download de software. Heb je hierbij hulp nodig, kijk dan eens naar welke VPN’s wij na veel testen en uitproberen aanraden
 • Open de VPN-app en log in
 • Kies een Amerikaanse of Britse server, afhankelijk van welke streamingservice je wilt gebruiken
 • Open de streamingservice, en de Friends stream staat voor je klaar!

Uiteraard heb je wel toegang tot HBO Max of NowTV nodig om dit voor elkaar te krijgen. Ook hier biedt de VPN uitkomst: de uitgebreide handleiding hoe je een HBO Max-abonnement kunt afsluiten vind je hier. Bonus voor HBO Max gebruikers: alle 236 afleveringen van Friends zijn via deze streamingdienst te bekijken!

Toegang tot NowTV kan via een Britse server, en de dienst biedt een gratis proefperiode van 7 dagen, meer dan genoeg om de reünie (een paar keer) te bekijken. 

Onze tip: NordVPN met gratis proefperiode

Onze nummer één VPN is NordVPN. Voor het streamen van Friends: The Reunion en andere internationale content is deze VPN ook zeer geschikt:

 • 5500+ servers in 59 landen, meer dan genoeg om de meeste blokkades te omzeilen
 • Smartplay waarmee je extra snel en scherp kunt streamen
 • Het nieuwe NordLynx protocol is supersnel zodat je ongestoord en ongebufferd kunt streamen

En het grootste voordeel? NordVPN biedt een proefperiode van 30 dagen. Ben je niet tevreden, dan kun je gewoon je geld terugkrijgen. Wel zo netjes! 

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *