HBO Max in België kijken met VPN: Stappenplan

In veel landen is HBO Max inmiddels actief, maar in België nog niet. Toch zijn er wel degelijk manieren om HBO Max in België te kijken en dan wel door middel van een VPN. Met dit stappenplan krijg je dat voor elkaar.

Wat hebben ijzersterke en populaire series als Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City en Band of Brothers met elkaar gemeen? Allen streamen ze bij HBO Max, de streamingdienst van HBO. Dat geldt ook voor veel blockbusters, zowel de allernieuwste bioscoopfilms als ook veel oudere klassiekers. Denk dan aan Dune, de Harry Potter-serie en superheldenfilms van DC Comics (Marvel is dan weer van Disney).

Een HBO Max-abonnement in Nederland afsluiten is inmiddels een fluitje van een cent. De dienst is daar sinds 8 maart 2022 officieel uit. België is daarentegen nog niet aan de beurt. Vooralsnog is er ook geen datum bekend waarop HBO Max naar België komt. Niet getreurd, want met een VPN krijg je alsnog toegang tot de streamingdienst. Hoe je dat stap voor stap voor elkaar krijgt, leggen we in dit artikel uit.


Inhoudsopgave

Beste VPN voor HBO Max in België

VPN’s zijn bij uitstek geschikt voor streaming omdat zo’n dienst jou een ander IP-adres geeft. Streamingdiensten bepalen op basis van jouw IP-adres of je toegang krijgt en welke films en series je dan voorgeschoteld krijgt. Dat verschilt namelijk nogal eens per land. Op de Amerikaanse Netflix bijvoorbeeld staan andere (en vaak meer) titels dan op de Belgische, wat ook geldt voor HBO Max. Met als kanttekening dus dat HBO Max in België nog helemaal niet uit is, dus een VPN voor alle videocontent vereist is.

Zoek je de beste VPN voor HBO Max, dan zijn een paar zaken extra belangrijk om op te letten.

 • Kies een VPN met Amerikaanse servers, anders kun je geen Amerikaans IP-adres krijgen. Gelukkig bieden eigenlijk alle VPN’s wel servers in de Verenigde Staten, maar controleer het wel even voor je het VPN-abonnement afsluit.
 • Kies een snelle VPN uit. Streamen kost namelijk nogal wat bandbreedte, zeker 4K-streams. Wanneer VPN-servers te traag zijn voor streaming, merk je dat het beeld vaak hapert of van lage kwaliteit is en dat streams vaak moeten bufferen. Zonde van de kijkervaring!
 • Kies een VPN die geschikt is voor streaming. Streamingdiensten blokkeren geregeld IP-adressen die afkomstig zijn van VPN-servers. Zeker HBO Max heeft er een handje van VPN-gebruik te detecteren en je alsnog de toegang te ontzeggen.
 • Kies een VPN die voor veel soorten apparaten geschikt is. Op die manier kun je bijvoorbeeld HBO Max met een VPN kijken op je computer,  je smart-tv, smartphone/tablet en/of spelcomputer.

Hoe kom je er achter of de VPN die jij op het oog hebt, aan al deze criteria voldoet? Welnu, in onze VPN reviews toetsen we dit altijd. Per aanbieder kun je even nalopen of de VPN-provider in kwestie een goede streaming-kandidaat is. Daarnaast hebben we enkele van onze favoriete diensten voor je hieronder op een rijtje gezet. Met deze VPN’s merken we de beste resultaten als we HBO Max willen streamen.


NordVPN is om verschillende redenen onze favoriete VPN, en dat heeft deels ook zeker te maken met de soepele streamingervaring. Deze VPN heeft een groot serveraanbod, waar veel Amerikaanse servers ook deel van uitmaken. Werkt de ene server niet voor streaming, dan zijn er genoeg anderen om te proberen. Verder zijn deze Amerikaanse servers ook ontzettend snel, er is nauwelijks sprake van snelheidsverlies. Bovendien is NordVPN voor alle denkbare apparaten geschikt, dus stream ermee waar en wanneer je wil.

Bezoek NordVPN


Surfshark heeft als grote voordeel dat er geen limiet zit op het aantal apparaten waarop de dienst te gebruiken is, en dat tegenover een zeer schappelijk maandbedrag. Zoek je een goedkope VPN waarmee ook streamen zeer vlot werkt op al je apparaten, dan ben je bij Surfshark aan het juiste adres. Net als NordVPN biedt Surfshark verscheidene Amerikaanse servers die bijzonder rap presteren.

Bezoek Surfshark


CyberGhost biedt servers aan die speciaal geoptimaliseerd zijn voor streaming. Hoewel de snelheid van de Amerikaanse servers in onze ervaring wat achterloopt op die van NordVPN en Surfshark, merk je daar in de praktijk tijdens het streamen weinig van. De servers zijn namelijk alsnog snel genoeg voor streaming. Ook CyberGhost is op een riant aantal apparaten te installeren en is daarnaast gewoon een top-VPN die barst van de extra veiligheidsfuncties.

Bezoek CyberGhost


ExpressVPN is allerminst een goedkope VPN, maar weet de VPN-blokkades van HBO Max vaak goed te omzeilen. Hoewel je best wat duurder uit bent dan bij onze andere VPN-aanraders, biedt ExpressVPN wel ook een heel compleet pakket met razendsnelle servers. Dat geldt evenzeer voor de Amerikaanse servers, die je vermoedelijk het meeste wilt inzetten voor streaming.

Bezoek ExpressVPN


Hoe kun je HBO Max in België kijken?

In België is HBO Max nog niet beschikbaar en daarom vereist het wat meer werk om de streamingdienst aldaar binnen te komen. Immers, de apps staan niet in Belgische App Store en Play Store en voor het afsluiten van een abonnement heb je in bepaalde gevallen een Amerikaanse creditcard nodig. Er zijn dus wat hindernissen op je pad, maar met een VPN omzeil je die en krijg je toch toegang tot HBO Max. Dus: hoe nu verder?

Simpelweg je VPN inschakelen en naar de HBO Max-website surfen om daar een abonnement aan te maken, lukt helaas niet. HBO vraagt in dat geval namelijk naar een Amerikaanse kredietkaart, iets waar de meeste Belgen waarschijnlijk niet over beschikken.

Je kunt dit probleem omzeilen door een abonnement aan te maken met de HBO Max-app op je smartphone of tablet. In dat geval kan je betalen via je PayPal-account.

De grote uitdaging hierbij is evenwel om de HBO-app op je telefoon te krijgen, want zoals gezegd staan die niet in de Belgische app-winkels. De werkwijze verschilt op Android en iPhone.

Ik heb een Android-telefoon

Als je een Android-telefoon hebt, heb je een uiteraard een VPN voor Android nodig. Daarna ga je als volgt te werk:

 1. Maak op je telefoon verbinding met je VPN-provider en kies voor een Amerikaanse server.
 2. In de webbrowser Chrome maak je een nieuw Google-account aan. Op de startpagina klik je bovenaan op je eigen profielfoto en klik je in het vak “Gebruiker” op je naam. Kies voor “Account toevoegen”.
 3. Vul alle gegevens in (naam, geboortedatum,…) tot je een nieuw Gmail-adres hebt.
 4. Ga naar de Play Store en schakel over op je nieuwe account (rechtsboven op je profielfoto klikken).
 5. Nu kan je in de Play Store de HBO Max-app zoeken en downloaden.
 6. Installeer de app, start deze op en probeer een serie te streamen. HBO zal je vragen om in te loggen. Gebruik hiervoor het nieuwe Google-account dat je net gemaakt hebt.
 7. Wanneer HBO je vraagt om je betaalgegevens in te vullen (zelfs voor de proefperiode van 14 dagen) kies je hier PayPal. Dit mag je reguliere PayPal zijn die aan een Belgische bankrekening of kredietkaart is gekoppeld. Na je gratis proefperiode wordt deze dan automatisch gebruikt om elke maand je HBO-abonnement te betalen.
 8. Je bent nu klaar om te streamen.

Lukt het niet om HBO Max met bovenstaande methodes aan de praat te krijgen? Dank kun je de app ook sideloaden. Dat wil zeggen dat je hem niet uit de officiële winkel van Google downloadt, maar uit een alternatieve downloadshop op internet. Zo zijn er wel wat, de allerbekendste is waarschijnlijk wel APK Mirror. Aptoide, AppBrain en UpToDown zijn er nog andere.

Je surft naar die websites toe met je mobieltje en downloadt gewoon de app, net zoals je dat bij de Google Store zou doen. Daarna kan je hem installeren. Een nadeel is wel dat de apps (in tegenstelling tot apps uit de officiële Google-winkel) niet automatisch geüpdatet worden naar de nieuwste versie. Die moet je dus af en toe manueel opnieuw downloaden. Een oplossing daarvoor is dan weer om bijvoorbeeld de app van APK Mirror zelf te installeren en zo andere apps binnen te halen. Dan worden ze wél automatisch geüpdatet.

Een belangrijke opmerking hierbij: op het internet circuleren heel wat waarschuwingen dat je moet oppassen met het sideloaden van apps die niet van bij Google komen. Dat is niet voor niets. Het risico dat je op die manier een app binnenhaalt die met een virus of iets dergelijks is besmet, is niet onbestaande. Download daarom zeker geen apps uit schimmige Chinese downloadshops en houd je aan de grote namen die we hierboven al aanhaalden. De kans dat je daar een besmet bestand binnenhaalt, is klein. Maar… dus niet helemaal nul.

Laat daarom bijvoorbeeld ook altijd even een virusscanner op je gedownload bestandje los, om te kijken of alles wel koosjer is.

Ik ben Apple-gebruiker

Voor Apple-gebruikers is de procedure ongeveer dezelfde, alleen een tikje omslachtiger. Zorg eerst dat je toegang hebt tot een VPN voor iPhone of een VPN voor iPad. Daarna:

 1. Surf op een pc of Mac naar http://appleid.apple.com. Hier gaan we een nieuw, Amerikaans Apple-ID aanmaken. Doe dit niet op je iPhone, want dan werkt het niet.
 2. Kies op deze pagina voor “Maak je Apple ID aan”. Vul je gegevens in (het hoeft je echte naam niet te zijn en je mag eventueel een tijdelijk mailadres gebruiken al je Apple-ID). Verzeker wel dat je als Land/Regio kiest voor “Verenigde Staten”. Als telefoonnummer mag je gewoon het nummer van je Belgische mobieltje opgeven.
 3. Nadat je op “Ga door” hebt geklikt, zal Apple zowel naar je gsm-nummer als naar het mailadres dat je opgaf een verificatiecode sturen. Die geef je natuurlijk in.
 4. Als het goed is, is je nieuwe Apple ID daarmee aangemaakt. Nu ga je verder op je iPhone. Ga naar “Instellingen” en klik op “iTunes en App Store”. Klik bovenaan op je “oude” Apple ID en kies voor “Uitloggen”. Klik opnieuw op je Apple ID en log terug in met je “nieuwe”, Amerikaanse Apple ID.
 5. Ga terug naar “Instellingen” en klik op “Algemeen” en daarna “Taal en Regio”. Kies hier voor “Verenigde Staten”. Alle andere instellingen mag je laten staan.
 6. Ga nu naar de App Store en zoek naar de HBO Max-app. Die zou tevoorschijn moeten komen.
 7. Als je kiest om deze te installeren, zal Apple een melding geven dat het de eerste keer is dat je de App Store met dit account gebruikt en dat je nog wat extra informatie moet geven. Bij “Betaalmethode” kies je voor “None”. Je moet ook een adres opgeven. Wij gebruikten het adres en telefoonnummer van een McDonalds in Brooklyn die we op Google opzochten. Je eigen telefoonnummer werkt niet omdat de nummerstructuur anders is dan een Amerikaans nummer.
 8. Nu zal de HBO Max-app eindelijk gedownload worden naar je apparaat.
 9. Start nu je VPN op je op iPhone en start daarna de HBO Max-app op. Probeer een film of serie te streamen en de app zal je vragen om een abonnement aan te maken. Zodra dat gedaan is, zal Apple je vragen om een betaalmethode aan je Apple-account toe te voegen. Een van de methoden is PayPal en daarvoor kiezen we.
 10. Zodra je in je PayPal bent ingelogd en je autorisatie hebt gegeven, kan je terug naar de HBO Max-app gaan en beginnen streamen. Na de proefperiode van twee weken, betaal je je abonnement dan maandelijks via PayPal.

HBO Max kijken met de gift card truc (update mei 2022)

Een VPN gebruiker die Videoland vanuit het buitenland zit te kijken

Bovenstaand stappenplan werkt in de regel nog steeds, maar de laatste maanden lijkt het alsof HBO er steeds meer in slaagt om Europese PayPal-accounts te blokkeren. Het bedrijf doet dat natuurlijk omdat zijn dienst enkel voor Amerikanen beschikbaar is.

Naast Paypal is er nog een manier om HBO Max te betalen, namelijk met een Amerikaanse App Store-cadeaukaart. Waar vind je die? Simpel: in de Amerikaanse Amazon-winkel. 

 1. Surf naar amazon.com en klik rechtsboven op “Sign in”.
 2. Geef een emailadres op waar je gemakkelijk bij kan (dat mag ook een tijdelijk wegwerpadres zijn). Amazon zal naar dat adres een code sturen die je moet ingeven. 
 3. Daarna wordt dat proces nog eens herhaald voor je gsm-nummer. Gelukkig mag je hier ook een Belgisch gsm-nummer opgeven, het hoeft dus geen Amerikaans nummer te zijn. Het enige waar je op moet letten, is dat het nummer nog niet gekend is bij Amazon en dat je het dus nog niet gebruikt heb voor bijvoorbeeld een Duits of Frans account. Ook hier wordt een code naartoe gestuurd en ook deze geef je natuurlijk in. Aanvankelijk probeerden wij voor deze stap een online sms-dienst op internet te gebruiken (bijvoorbeeld sms24.me), maar geen enkele daarvan werkte. Allicht heeft Amazon al door dat die gebruikt worden om dit soort pascodes naar toe te sturen. 
 4. Alles gaat goed gaat, is je Amazon-account nu aangemaakt. Nu is het zaak om hier een kredietkaart aan te koppelen.
 5. Klik daarvoor onder “Accounts & Lists” op “Account” en dan op “Your Payments”. iDeal, Bancontact, Payconiq of een andere Europese betalingsmethode kennen ze bij Amazon USA uiteraard niet, dus, tenzij je een Amerikaanse bankrekening hebt, moet je hier wel een kredietkaartnummer ingeven. Alweer goed voor ons, maar dat mag zonder probleem een Belgische kredietkaart zijn, daar maakt Jeff Bezos geen punt van. 

Je hebt nu een Amerikaanse Amazon-account aangemaakt en daar je kredietkaart aan gekoppeld. Wat nu?

 1. Tik nu in de zoekbalk van Amazon “Apple Gift Card”. Je kunt kiezen uit geschenkkaarten van 25, 50 of 75 dollar, of je mag zelf een bedrag ingeven.
 2. Je mag hier meteen ook het emailadres invullen van degene naar wie je de kaart wil sturen (allicht: jijzelf) en een boodschap.
 3. Vanaf nu loopt het proces net zoals bij elke Amazon-aankoop. Je stopt je geschenkkaart in je winkelmandje, kijkt nog eens je bestelling na en je betaalt. Vijf minuten later wordt de code van geschenkkaart naar het mailadres gestuurd dat je opgaf. 

Nu gaan we terug naar de App Store op je telefoon (de Amerikaanse versie uiteraard). Dan:

 1. Klik rechtsboven op je foto en je vindt de optie “Redeem Gift Card or Code”. Klik erop en kies voor handmatig invoeren. Tik nu de code over van je geschenkkaart en je saldo bij de App Store wordt aangevuld met het bedrag daarvan. 
 2. Start nu je VPN op en HBO Max. Zodra je probeert om een film of serie te streamen, zal de app je vragen om een abonnement af te sluiten. Dat gebeurt via de App Store, dus twee keer klikken om de betaling te bevestigen…et voilà…je kunt beginnen met kijken.

Nadat je HBO Max hebt geïnstalleerd, mag je trouwens ook rustig opnieuw weer overschakelen naar je reguliere, Belgische of Nederlandse Apple-account op je telefoon. HBO Max blijft werken, zolang je maar een VPN gebruikt.

HBO-series op Streamz

Heb je nu geen zin om al die stappen te doorlopen, dan is er nog een andere optie. Namelijk kijken via het Belgische streamingplatform Streamz, gedeeld eigendom van DPG Media en Telenet. De dienst heeft via een oud contract van Telenet de rechten op HBO-series te pakken gekregen en wist vorig jaar dat contract zelfs nog uit te breiden en te verlengen. Op die manier blijven series als Game of Thrones, True Detective, Westworld, Big Little Lies, Euphoria en Mare of Easttown dus nog wel even op Steamz staan. Tot wanneer het contract echter precies loopt of wat er daarna gaat gebeuren, is niet zeker. Het zou dus perfect kunnen dat HBO over een tijdje beslist om al zijn content bij Streamz weg te halen en met een HBO Max België te beginnen.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *