De beste Firefox VPN addons

Gebruik je Mozilla Firefox als browser? En wil je regelmatig gebruik maken van een VPN verbinding tijdens het surfen? Dan is een VPN addon voor Firefox een goede optie. Een addon is een stukje software dat je in de browser installeert dat extra VPN functionaliteit toevoegt aan de browser. Een addon wordt ook wel een extensie genoemd.

VPN functionaliteit in je browser kan enorm handig zijn wanneer je bijvoorbeeld geografisch geblokkeerde content wilt bekijken in Firefox. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van Uitzending Gemist of RTL XL in het buitenland. Ook wanneer je veilig wilt kunnen internetbankieren terwijl je gebruik maakt van een openbaar wifi netwerk is het veel veiliger dit te doen via een VPN verbinding.

Inhoudsopgave

De beste Firefox VPN addons

Voordat we uitleggen hoe de VPN addons of extensies voor Firefox precies werken zie je hieronder eerst een lijstje met de volgens onze beste VPN addons voor Firefox. We hebben gekozen op basis van gebruiksvriendelijkheid van de software maar ook op de kwaliteit van de VPN verbindingen die opgezet worden met de VPN addon Firefox.


NordVPN

NordVPN Firefox addonNordVPN heeft fantastische VPN verbindingen beschikbaar en een groot netwerk aan servers over de gehele wereld. NordVPN staat aan de top in onze lijst met beste VPN’s. NordVPN heeft een Firefox addon ontwikkeld dit het mogelijk maakt om vanuit de browser gemakkelijk verbinding te maken met een VPN server naar keuze. Zoals al besproken in de NordVPN review zijn de verbindingen met de VPN servers snel en betrouwbaar. Ook de mate van encryptie is prima waardoor de algehele VPN verbinding prettig en snel is.

De opties van de NordVPN Firefox addon zijn duidelijk en handig. Zo heeft NordVPN net als ExpressVPN de optie in de Firefox addon om WebRTC verkeer te blokkeren en hebben ze ook een adblocker ingebouwd die je kunt inschakelen. De adblock techniek van NordVPN heet CyberSec, deze dienst blokkeert ip adressen en domeinen van advertentiebedrijven op server niveau.

Een voordeel van de NordVPN Mozilla Firefox addon is dat je niet de standaard client geïsnstalleerd hoeft te hebben op je computer. De addon werkt simpelweg in de browser. Dit kan bijzonder handig zijn wanneer je een computer gebruikt waarop je geen rechten hebt om software te installeren. Ook voor mensen die simpelweg niet teveel software willen installeren op hun laptop of computer is dat een zeer welkome eigenschap van deze Firefox VPN addon.

Bezoek Firefox pagina NordVPN


Surfshark

Surfshark is een van onze favoriete VPN services die er op de markt is, dit heeft voornamelijk te maken met de perfecte verbindingssnelheden en stabiele connecties. Ook de software van Surfshark is erg goed en dat zien we ook weer terug in de Firefox addon die Surfshark beschikbaar heeft gesteld voor de abonnees van de VPN service.

De Firefox VPN addon is een standalone addon, dit betekent dat het niet noodzakelijk is om ook de standaard software van Surfshark op je computer geïnstalleerd te hebben. De addon is erg overzichtelijk en heeft precies de opties die je mag verwachten. Zo kun je gemakkelijk verbinden in Firefox met een server die je natuurlijk ook kunt kiezen in de addon.

De Firefox addon is beschikbaar op de besturingssystemen Mac OS X en Windows. Om de addon in de browser te gebruiken is het dus noodzakelijk om de client op het desbetreffende besturingssysteem te installeren.

Bezoek Surfshark


Gratis VPN addons voor Firefox

Er zijn ook verscheidene gratis VPN addons te vinden in de Mozilla addon bibliotheek. Houdt er rekening mee dat er bij gratis VPN aanbieders eigenlijk atlijd een addertje onder het gras zit. Zo is de kans bijvoorbeeld groot dat ze jou data gebruiken om door te verkopen. Of nog erger, zoals Hola VPN deed, jouw internetverbinding gebruiken voor andere Hola gebruikers.

Er zijn ook gratis VPN addons die dit niet doen. Deze aanbieders geven je een gratis VPN verbinding met beperkingen in de hoop dat je de volledige versie later koopt. Deze volledige versie heeft dan natuurlijk geen beperkingen. Bij beperkingen moet je denken aan een datalimiet, een beperkt aantal servers of een maximale snelheid.

Zenmate

Zenmate biedt een gratis Firefox addon aan die het gemakkelijk maakt een VPN verbinding op te zetten met de gratis servers van Zenmate. Met de gratis addon van Zenmate heb je de mogelijkheid om verbinding te maken met 4 servers van Zenmate. Er is geen datalimiet voor deze gratis VPN en deze addon is dus echt ideaal voor mensen die een VPN verbinding nodig hebben om bijvoorbeeld veilig te kunnen internetbankieren en mailen op publieke netwerken maar geen abonnement willen afsluiten. We hebben wel gemerkt dat de snelheid van de gratis versie van Zenmate iets traag is.

De addon van Zenmate voor Firefox werkt prima en ziet er bovendien nog goed uit. Er zijn nagenoeg geen instellingen, maar wel kun je net als bij de vorig besproken Firefox addons een WebRTC blokkade inschakelen. En natuurlijk kun je tussen verschillende locaties waarmee je wilt verbinden kiezen. In de gratis versie zijn dat op het moment van schrijven Duitsland, Hong Kong, Roemenië en de Verenigde Staten. Wanneer je een premium abonnement neemt van Zenmate heb je de keuze uit 30 verschillende locaties en is de snelheid van de verbindingen beter bovendien.

Windscribe

Deze VPN service staat bij ons op de nummer in het lijstje van beste gratis VPN’s. Dit is omdat de gratis deal die ze aanbieden erg aantrekkelijk is. Het gratis abonnement van Windscribe stelt je in staat om 10 Gigabyte aan data te verbruiken, ook met de normale apps voor Windows, OS X, Android, iPhone en dus ook de browser addon voor Firefox. Bovendien is er ook een zeer goede Chrome VPN extensie om Windscribe te gebruiken.

Windscribe Firefox addonIn de Windscribe addon voor Firefox heeft verschillende goede privacy opties toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende opties aanzetten:

  • ad blocker
  • automatisch cookies verwijderen na het sluiten van een tabblad
  • advertentie trackers blokkeren

Wanneer privacy erg belangrijk voor je is en je zoekt een goede gratis VPN addon voor Firefox is Windscribe een goede keuze. Zoals je in onze Windscribe review kunt lezen is de VPN service uberhaubt een redelijke keuze als je een goede VPN service zoekt.

Wat we wel echt missen in de Windscribe addon voor Firefox is dat er geen mogelijkheid is om WebRTC verkeer te blokkeren. Dit vinden we wel in alle andere Firefox addons terug en Windscribe zou er goed aan doen om dit ook te implementeren in hun browser extensie. Als je helemaal nooit het WebRTC prtocol gebruikt is het niet perse noodzakelijk, maar de optie hoort wel in een zichzelf serieus nemende VPN service met Firefox addon.

Het feit dat er geen WebRTC blocker is en dat er een datalimiet op het gebruik zit is de reden dat we Windscribe als nummer 2 Firefox VPN addon hebben geplaatst.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *