Hoe kan ik Channel 4 kijken? Online streamen en on-demand toegang dankzij VPN

Channel 4 is een van de grootste en populairste gratis streamingdiensten, maar het is in principe alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Daarom leggen we je hier uit hoe je toegang kan krijgen tot al je favoriete films en shows op Channel 4 met het gebruik van een VPN!

Channel 4 is de grootste gratis streamingdienst van het Verenigd Koninkrijk, met een netwerk van 12 televisiekanalen. Helaas is Channel 4 geografisch beperkt, wat betekent dat buitenlandse kijkers (zoals wij in dit geval) er geen toegang tot hebben. Dat heeft te maken met de licentieovereenkomsten van de verschillende films, tv-programma’s en series, die alleen voor het VK verstrekt zijn. 

Gelukkig kun je een VPN gebruiken om deze geobeperkingen te omzeilen en overal toegang te krijgen tot Channel 4, ook in Nederland en België. Met een VPN kun je verbinding maken met een server in Engeland, waardoor de streamingdienst denkt dat je je inderdaad daar bevindt.

Een VPN is niet alleen een onmisbare tool als je Channel 4 wil streamen, maar ook om je online privacy te beschermen terwijl je films of series bekijkt. 

In dit artikel stellen wij de beste VPN’s voor Channel 4 aan je voor. Lees ook hoe je toegang krijgt tot de on-demand bibliotheek en hoe je een Channel 4 VPN installeert op je toestel!

Inhoudsopgave

Hoe Channel 4 te bekijken met een VPN

 1. Kies een betrouwbare VPN met servers in het VK. Wij raden NordVPN aan, nu met 66% KORTING!
 2. Download en installeer de VPN en maak verbinding met een Britse server
 3. Ga naar channel4.com of download de All 4-app
 4. Maak een account aan met een Britse postcode. Die kan je online opzoeken of een postcodegenerator gebruiken.
 5. Begin met het streamen van Channel 4 content buiten het Verenigd Koninkrijk!

De beste VPN-providers voor Channel 4

  1. NordVPN – de beste all-round VPN-provider voor Channel 4
  2. Surfshark – een VPN met onbeperkte gelijktijdige verbindingen om Channel 4 op al je toestellen te bekijken
  3. Atlas VPN – een goede VPN voor een buffervrije streamingervaring

VPN instellen

Het downloaden en instellen van een VPN is makkelijk. We hebben alle nodige stappen voor je op een rijtje gezet:

 • Kies een VPN-provider: Kies een betrouwbare VPN-provider die aan je behoeften voldoet en start je abonnement. 
 • Download de VPN-software: Ga naar de website van de VPN-provider en download de VPN-software of de app die geschikt is voor jouw apparaat en besturingssysteem. 
 • Open de VPN-app, log in en sta het softwaresysteem toe om VPN-configuraties op je apparaat uit te voeren.
 • Maak verbinding met een server in het Verenigd Koninkrijk en stream zonder beperkingen!

Waarom Channel 4 online bekijken met een VPN?

Zoals gezegd is Channel 4  alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft te maken met het feit dat de content van Channel 4 geografisch beperkt is zodat het voldoet aan de Britse distributierechten en copyrightwetten. Dus als je toegang wilt tot de content van Channel 4 maar buiten het VK bent, heb je een VPN nodig. 

Als je zonder een VPN toegang probeert te krijgen vanuit ergens buiten het Verenigd Koninkrijk, krijg je een foutmelding dat Channel 4 content niet beschikbaar is in jouw gebied.

Gelukkig kun je met een VPN verbinding maken met een Britse server die een Brits IP-adres aan je apparaat geeft, zodat je deze beperkingen kunt omzeilen. Met onze beste VPN’s voor Channel 4 heb je gemakkelijk toegang tot geblokkeerde content, en kun je genieten van onbeperkt streamen! 

Tot slot, vergeet niet dat een VPN ook je online privacy beschermt door je gegevens te versleutelen. Dit houdt jouw data veilig en verborgen voor derden die nieuwsgierig zijn naar wat je online doet.


Beste VPN’s voor het kijken naar Channel 4

We hebben zorgvuldig de beste VPN’s geselecteerd die geschikt zijn voor het streamen van Channel 4. Deze VPN’s zijn gekozen op basis van factoren zoals snelheid, betrouwbaarheid en mogelijkheden om geoblokkades te omzeilen. 


1. NordVPNde beste all-round VPN-provider voor Channel 4

NordVPN Nederland verbinding

NordVPN staat bovenaan onze lijst van beste VPN’s om Channel 4 te kijken. NordVPN heeft 5700+ servers in 60+ landen, waarvan meer dan 440 servers alleen in het Verenigd Koninkrijk. Geen tekort aan keuze dus!

Als de server waarmee je verbonden bent niet alle content deblokkeert, kun je gewoon overschakelen naar een andere server en het nogmaals proberen. Het NordLynx-tunneling protocol van NordVPN garandeert daarbij hoge snelheden.

NordVPN is ook een extreem veilige optie. Het heeft 256-bits AES-encryptie, een aanpasbare kill switch en bescherming tegen IPv6-, DNS- en WebRTC-lekken. Het beschermt dus je privacy door je online activiteiten te verbergen. 

Deze werkt niet alleen goed voor Channel 4, maar ook voor buitenlandse Netflix-, Disney+-, HBO Max- en Amazon Prime-bibliotheken. En het eveneens Britse BBC iPlayer.

De prijzen van NordVPN beginnen bij € 3,29 per maand. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen (alleen voor Android) en een geld-terug-garantie van 30 dagen als je de dienst eerst wilt uitproberen.

Voordelen:

 • Snelste VPN in de industrie
 • Werkt goed voor het omzeilen van geoblokkades
 • 440 servers in Verenigd Koninkrijk

Nadelen:

 • Geen router-app

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie over deze provider. 


2. Surfshark een VPN met onbeperkte gelijktijdige verbindingen om Channel 4 op al je toestellen te bekijken

Surfshark Chrome

De tweede beste VPN voor Channel 4 is Surfshark, met in totaal 3200+ servers in 100+ landen. Qua servers heeft het niet zoveel als NordVPN, maar het is een goedkopere optie om de locatiebeperkingen van Channel 4 te omzeilen. Het heeft serverlocaties in Londen, Manchester, Glasgow en Edinburgh waarmee je zonder problemen een Brits IP-adres kunt krijgen.

De provider ondersteunt het WireGuard tunneling protocol, wat hoge snelheden garandeert. Surfshark beveiligt jouw data met 256-bits encryptie, een kill switch en DNS, plus IPv6-lekbescherming, dus het is een zeer veilige optie om je privacy te beschermen.

Er zijn ook functies zoals CleanWeb die advertenties en trackers blokkeert, en je beschermt tegen schadelijke websites.

Met Surfshark is het makkelijk om geografische beperkingen te omzeilen, niet alleen bij het streamen van Channel 4, maar ook bij de buitenlandse Netflix, HBO Max en veel meer. Het grootste voordeel is dat de provider onbeperkte gelijktijdige verbindingen biedt, zodat je gemakkelijk je hele thuisnetwerk kunt beveiligen en je abonnement kunt delen met vrienden of familie. En natuurlijk op al je apparaten kunt streamen.

De prijzen van Surfshark beginnen bij €2,49 per maand. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen als de provider niet voldoet aan je verwachtingen. 

Voordelen:

 • Zeer hoge snelheden dankzij WireGuard tunneling protocol
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Uitstekende beveiligingsfuncties

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

Lees onze Surshark recensie voor meer diepgaande informatie.


3. Atlas VPN – een goede VPN voor een buffervrije streamingervaring

AtlasVPN op Windows

De laatste provider op onze lijst die goed is voor het streamen van Channel 4 is Atlas VPN. Deze VPN heeft 1000+ servers in 49+ landen en biedt ook voor streaming geoptimaliseerde servers in het Verenigd Koninkrijk. Er is geen sprake van buffering of lag tijdens het streamen van de nieuwste shows en films terwijl je verbonden bent met deze servers.

Wat betreft de tunneling protocollen biedt Atlas VPN WireGuard op alle apps, wat zowel erg snel als veilig is. Je kunt ook kiezen voor IKEv2/IPSec. Atlas VPN heeft daarnaast AES 256-bits encryptie – dezelfde versleuteling die wordt gebruikt door het leger en financiële instellingen.

Daarnaast heeft deze provider een betrouwbare kill switch, geen IP-, DNS- of WebRTC-lekken en een strenge no-logs beleid. Op het gebied van functies biedt Atlas VPN SafeBrowse aan, die je online activiteiten beschermt door hackers te blokkeren, MultiHop+ (Double VPN) die je verkeer via twee servers leidt en Data Breach Monitor.

De prijzen van Atlas VPN beginnen bij €1,71 per maand. Je kunt de service zonder risico’s uitproberen met hun 30 dagen geld-terug-garantie.

Er is ook een gratis versie van Atlas VPN, maar deze is voor streaming minder geschikt vanwege de datalimiet.

Voordelen:

 • Zeer snel voor een betaalbare prijs
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Voor streaming geoptimaliseerde servers in het Verenigd Koninkrijk

Nadelen:

 • Geen firmware voor router

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie over deze dienst.


Wat is Channel 4?

Channel 4 is een Britse televisiezender met een breed zender- en programma-aanbod, waaronder nieuws, drama, entertainment en documentaires. De zender werd opgericht door de Britse regering in 1982, toen er nog maar drie tv-zenders beschikbaar waren in het Verenigd Koninkrijk.

Channel 4 heeft als doel om een alternatief tv aanbod aan te bieden vergeleken met de standaard en heel gestructureerde BBC kanalen. Channel 4 biedt deze content in dezelfde hoge kwaliteit die je gewend bent van de andere kanalen op de Britse Televisie.

Het is ook een van de bekendste en populairste tv-zenders in het Verenigd Koninkrijk.

Waarom is Channel 4 zo populair?

De belangrijkste redenen waarom het zo populair is, is vanwege de diversiteit en kwaliteit van de programma’s, innovatieve en gedurfde inhoud, bekende tv-shows en omdat men vaak inspeelt op maatschappelijke kwesties. 

Als uitgever/omroeporganisatie hebben ze geen eigen interne productieteams; in plaats daarvan geven ze opdrachten aan producenten, voornamelijk KMO’s, uit alle landen en regio’s om content te produceren. Channel 4 is een zelfvoorzienend bedrijf dat alle winst weer in nieuwe programma’s investeert, zonder kosten voor de belastingbetaler.

Waarom willen mensen Channel 4 bekijken?

Channel 4 is een van de populairste tv-zenders in het Verenigd Koninkrijk en heeft de grootste bibliotheek met gratis on-demand content van het land. Het heeft veel originele inhoud, waaronder veelgeprezen films en shows. 

De zender is ook de thuisbasis van een aantal van de meest geliefde shows van het Verenigd Koninkrijk, zoals First Dates, The Good Doctor, The Great British Bake Off en nog veel meer.

streamen

On-demand bekijken

Met de online tv-dienst van Channel 4 – nu hernoemd tot All 4 (hoewel je het misschien als 4oD kent) – kun je programma’s terugkijken, live kanalen streamen en in de archieven duiken om oudere programma’s te bekijken, zoals Father Ted en Shameless. 

Hoewel All 4 gratis te gebruiken is, moet je wel eerst een account aanmaken. Dit is een relatief eenvoudig proces: ga naar de registratiepagina en voer je e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum in. Er wordt ook om een Britse postcode gevraagd; de service gebruikt deze om je adres te vinden, maar er zijn verder geen verificatie-maatregelen. In feite kun je elke postcode uit het VK gebruiken of er een aanmaken met een postcode generator.

All 4: De officiële on-demand streamingdienst

De webversie van All 4 is gratis toegankelijk via internet op desktop- en laptop computers, zowel Windows als Mac. Als je wil kijken naar All 4 op een smartphone of tablet, kun je dat doen door de All 4-app te downloaden op Android of iOS.

Naast on-demand kun je met All 4 alle Channel 4 tv-kanalen livestreamen, waaronder Channel 4, More 4, E4, Film 4 en 4 Seven. Je kunt bepaalde All 4-content downloaden om offline te bekijken, hoewel dit alleen beschikbaar is via de iOS- en Android-apps voor smartphones en tablets.

Channel 4 op andere streamingplatforms

Er zijn andere streamingplatforms met de content van Channel 4. Dat zijn onder andere Amazon Prime Video, Blinkbox, Netflix, Hulu Live en Youtube TV. Voor een abonnement bij één van deze aanbieders moet je echter betalen, terwijl het streamen van Channel 4 helemaal gratis is. 

Zelfs als je buiten het Verenigd Koninkrijk woont, kun je je IP-adres wijzigen naar een Brits adres en Channel 4 streamen.

Hoe werkt een VPN?

De VPN werkt als een tussenpersoon tussen jou en het internet door je IP-adres te verbergen. Het gebruik van een VPN creëert een versleutelde privétunnel waardoor jouw apparaat toegang heeft tot het internet terwijl je persoonlijke informatie, locatie en andere gegevens verborgen blijft.

Wanneer je verbinding maakt met één van de VPN-servers, krijgt je apparaat ook een ander IP-adres, afhankelijk van de server je verbinding mee hebt gemaakt. Hierdoor kun je alle geografische beperkingen omzeilen omdat de websites die je bezoekt denken dat je je daadwerkelijk bevindt in het land van de VPN-server.

Channel 4 kijken met een VPN

Met een VPN heb je eenvoudig toegang tot alle content van Channel 4 omdat je geo-blocks kunt omzeilen en overal ter wereld je favoriete programma’s kunt streamen. Het enige wat je nodig hebt is een VPN-abonnement. Wij raden NordVPN aan, onze beste VPN voor Channel 4. 

Nadat je de juiste app/software voor je apparaat hebt geïnstalleerd, maak je een account aan en maak je verbinding met een server in het Verenigd Koninkrijk. Zodra de verbinding succesvol is, hoef je alleen nog maar een account aan te maken op Channel 4 en je kunt je favoriete programma’s grenzeloos bekijken.

Problemen en oplossingen

Zelfs als je een goede VPN hebt, is het mogelijk dat je problemen tegenkomt als je Channel 4 probeert te bereiken. Hier zijn de mogelijke redenen waarom je nog steeds een geblokkeerde pagina kunt zien:

 • Je cookies en cache-bestanden kunnen je echte locatie weergeven
 • Channel 4 heeft de IP-adressen van je VPN geblokkeerd
 • Je IP- en GPS-locatie kunnen conflicteren
 • Je hebt mogelijk last van IP-lekken

Gelukkig zijn er een paar dingen die je meteen kunt proberen als Channel 4 niet werkt met je VPN:

 • Verwijder de cookies en cache-bestanden van je apparaat
 • Google “wat is mijn IP-adres” en controleer of de VPN je IP-adres niet lekt
 • Probeer het tunneling protocol of de server te wijzigen
 • Probeer een andere browser of de incognitomodus
 • Neem contact op met de klantenservice van je VPN

Als er niets werkt wat je probeert, moet je misschien een andere VPN-dienst nemen. NordVPN heeft bijvoorbeeld minder vaak verbindingsproblemen dan andere VPN’s.

sport streaming websites


Conclusie

Als je Channel 4 overal ter wereld wilt bekijken, moet je een betrouwbare VPN nemen. Met een VPN kun je de geografische beperkingen van Channel 4 omzeilen

Je kan Channel 4 alleen bekijken met behulp van een VPN, waar je ook bent! Bekijk onze aanbevolen VPN-services en begin vandaag nog met streamen.

Een VPN is daarnaast een handig hulpmiddel om je online veiligheid te verbeteren. Het verbergt je IP-adres, beschermt je privégegevens en brengt je een stap dichter bij online anonimiteit.


Veelgestelde vragen over hoe je channel 4 kunt kijken

Je moet eerst een account aanmaken. Dit is een relatief eenvoudig proces: ga naar de registratiepagina en voer je e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum in. Er wordt ook om een Britse postcode gevraagd; de service gebruikt deze om je adres te vinden, maar er zijn verder geen verificatie maatregelen. In feite kun je elke Britse postcode gebruiken of er een aanmaken met een postcode generator.

Je kan ook verschillende tv-streamingplatforms en -apps gebruiken, zoals All 4, Youtube TV, Hulu Live en meer, om live naar Channel 4 te kijken.

Ja, dat is mogelijk. Ga naar de All 4-website  of download de All 4-app om programma’s on-demand te bekijken en toegang te krijgen tot een breed scala aan content.

De webversie van All 4 is gratis toegankelijk via internet op desktop- en laptop computers, zowel Windows als Mac. Als je wilt genieten van All 4 op een smartphone of tablet, kun je dat doen door de All 4-app te downloaden op iOS of Android.

Channel 4 is een gratis Britse tv-zender en de meeste content is gratis toegankelijk. Je kunt live uitzendingen bekijken en programma’s on-demand terugkijken via de All 4-service zonder extra kosten. Sommige programma’s hebben mogelijk beperkte toegang of advertenties.

Channel 4 inhoud is geblokkeerd voor gebruikers buiten het Verenigd Koninkrijk vanwege licentiebeperkingen. Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) is een goede oplossing. Met een VPN kun je je IP-adres verbergen en een verbinding maken via een server in het Verenigd Koninkrijk, waardoor je toegang krijgt tot Channel 4 alsof je je in het VK bevindt. Wij raden NordVPN aan, onze beste VPN als het gaat om geo-blocks omzeilen en het streamen van buitenlandse content.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *