VPN voor ITV UK: Toegang tot Je Favoriete ITVX-programma’s in Nederland!

ITVX, vroeger bekend als ITV, is een van de bekendste zenders in het Verenigd Koninkrijk. Maar alle ITVX content is alleen beschikbaar voor kijkers in het VK. In dit artikel lees je hoe een VPN jou kan helpen om geografische beperkingen te omzeilen en om toegang te krijgen tot je favoriete ITV-programma’s.

ITVX is de grootste commerciële zender in het Verenigd Koninkrijk en is in 2022 opgestart.  Het is een gratis streamingplatform dat met advertenties wordt gefinancierd. ITVX combineert ITV Hub, ITV Hub+ en BritBox UK in één gratis dienst.

Er worden veel populaire shows en dramaseries uitgezonden, waarvan de meeste ook op het internet te zien zijn via de ITV hub-app. Deze online videospeler werkt met alle commerciële zenders van ITV, maar is niet beschikbaar voor kijkers buiten het Verenigd Koninkrijk. Om ITVX-content te streamen, moet je je in VK bevinden zodat je een Britse account kunt aanmaken. 

Gelukkig is het mogelijk om deze geografische beperking te omzeilen met een premium VPN. In dit artikel leggen we uit hoe je overal ter wereld toegang krijgt tot ITVX en hoe je de beste VPN ervoor kiest!


Inhoudsopgave

ITV UK kijken in Nederland 

 1. Kies een betrouwbare VPN met servers in Engeland. Wij raden NordVPN aan, nu met 66% KORTING!
 2. Download en installeer de VPN en maak verbinding met een Britse server
 3. Meld je aan of log in op je ITV Hub-account
 4. Begin met het streamen van ITVX content buiten het Verenigd Koninkrijk!

Beste VPN’s voor ITVX

  1. NordVPN – de beste VPN voor ITVX en streaming
  2. Surfshark – een gebruiksvriedelijke VPN om ITVX te bekijken
  3. Atlas VPN – een goede VPN voor een buffervrije ITVX streamingervaring

Waarom heb je een VPN nodig om ITVX buiten de UK te kijken?

ITVX is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk. Door licentie-afspraken is de content van ITVX dus alleen weggelegd voor Britse kijkers en niet voor ons.  Aan de hand van jouw IP-adres weet de dienst of jij de programma’s, films en series mag streamen. Met je Nederlandse IP-adres zie je de content niet.

Dat is precies waarom je een VPN nodig hebt als je buiten de UK ITV wilt bekijken. Met een VPN maak je verbinding met een server in het buitenland, waardoor jouw IP-adres ook veranderd wordt. Als je een server kiest in het Verenigd Koninkrijk, krijg je een Brits IP-adres toegewezen. ITV denkt daardoor dat je echt in het VK bent. 

wat is vpn schematisch uitgelegd


Beste VPN’s voor het bekijken van ITVX

Wij hebben de beste VPN’s geselecteerd om ITV UK in Nederland te streamen. Hier volgt onze lijst die samengesteld is op basis van snelheid, of het omzeilen van geoblokkades goed werkt, en overige beveiligingsfuncties: 


1. NordVPN – de beste VPN voor ITVX en streaming

NordVPN Nederland verbinding

NordVPN is de beste VPN om overal toegang te krijgen tot de content van ITVX. Deze VPN heeft 5700+ servers in 60+ landen, waarvan meer dan 440 in het Verenigd Koninkrijk. Als de server waarmee je verbonden bent overbelast is, kan je makkelijk verbinding maken met een van de andere honderden servers om te blijven genieten van ITV.

Streamen met NordVPN is heel soepel wat betreft het omzeilen van geoblokkades en toegang krijgen tot content van andere streamingplatforms, zoals Netflix, Disney+, BBC iPlayer, HBO Max en meer. De dienst biedt 6 gelijktijdige verbindingen zodat je content op verschillende apparaten kunt deblokkeren maar ook jouw account kunt delen met je vrienden of familie.

NordVPN apps zijn beschikbaar voor Windows, macOS, iOS, Android en Linux. Je kunt de VPN ook handmatig installeren op bepaalde draadloze routers en je hele thuisnetwerk beschermen. Op die manier wordt er maar slechts één van de 6 beschikbare apparaten gebruikt.

NordVPN Engeland

Dankzij het zelfontwikkelde NordLynx tunneling protocol is NordVPN een van de snelste VPN’s. De dienst heeft ook 256-bits AES-encryptie, een aanpasbare kill switch en bescherming tegen IPv6-, DNS- en WebRTC-lekken. NordVPN is een betrouwbare keuze als het gaat om toegang krijgen tot geografisch beperkte content en het beschermen van je online privacy.

De prijzen van NordVPN beginnen bij €3,29 per maand. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen (alleen voor Android) en een geld-terug-garantie van 30 dagen als je het eerst wilt uitproberen voordat je je abonneert. 

Voordelen:

 • Snelste VPN van allemaal
 • Omzeilt probleemloos geoblokkades
 • 440 servers in Verenigd Koninkrijk

Nadelen:

 • Geen router-app

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie.


2. Surfshark – een gebruiksvriendelijke VPN om ITVX te streamen

Surfshark Chrome

Surfshark is een goede en betaalbare optie om ITVX te streamen in landen buiten het Verenigd Koninkrijk. Deze VPN heeft 3200+ servers in 100+ landen en biedt Britse servers in Londen, Manchester, Glasgow en Edinburgh. Gemakkelijke toegang tot ITV Hub is gegarandeerd.

Daarnaast deblokkeert Surfshark andere contentplatforms, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Sky en HBO Max. Dankzij het WireGuard tunneling protocol ben je ervan verzekerd dat je streaming-ervaring prettig verloopt, zonder buffering of lag.

Een van de grootste voordelen van Surfshark is dat het een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen biedt. Hierdoor kun jouw abonnement delen met al je vrienden en familieleden.

Windows 11 VPN Surfshark

Surfshark ondersteunt 256-bits encryptie, een kill switch en DNS/IPv6-lekbescherming, dus het is een zeer veilige optie voor het beschermen van je privacy. Er zijn ook functies zoals CleanWeb, die advertenties en trackers blokkeert, en je beschermt tegen schadelijke websites.

De prijzen van Surfshark beginnen bij €2,49 per maand. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen als de provider niet voldoet aan je wensen. 

Voordelen:

 • Razendsnel dankzij WireGuard-ondersteuning
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Britse servers in Londen, Manchester, Glasgow en Edinburgh

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

Als je meer wilt weten, lees dan onze Surfshark recensie. 


3. Atlas VPNeen goede VPN voor een buffervrije ITVX streamingervaring

AtlasVPN op Windows

Nog een goede provider die je niet mag missen voor het streamen van ITVX is Atlas VPN. Het is een van de goedkoopste VPN’s op onze lijst. Atlas VPN heeft 1000+ servers in 49+ landen en biedt ook streaming geoptimaliseerde servers in het Verenigd Koninkrijk aan. Wanneer je verbonden bent met deze servers, kun je een buffer- en vertragingsvrije stream-ervaring verwachten overal ter wereld. 

Atlas VPN is compatibel met Android, iOS, macOS, ChromeOS en Windows-apparaten. De VPN kan ook worden gebruikt op Android TV, Fire TV en Linux. Helaas is Atlas VPN niet op een router in te stellen. Dit wordt echter gecompenseerd door het onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen.

Deze provider biedt een betrouwbare kill switch, geen IP-, DNS- of WebRTC-lekken en een streng no-logs beleid. Op het gebied van extra functies biedt Atlas VPN SafeBrowse, dat je online activiteiten beschermt door hackers te blokkeren, MultiHop+ (Double VPN) wat je internetverkeer via twee servers leidt en een Data Breach Monitor.

De prijzen van Atlas  VPN beginnen bij €1,71 per maand. Je kunt de service zonder risico’s uitproberen dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie. Er is ook een gratis versie van Atlas VPN, maar die is dankzij de datalimiet minder geschikt voor streaming.

Voordelen:

 • Zeer snel voor een betaalbare prijs
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Voor streaming geoptimaliseerde servers in het Verenigd Koninkrijk

Nadelen:

 • Geen firmware voor router

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie 


Wat is ITV?

ITV is een Brits publiek en gratis televisieomroepnetwerk. De omroep heeft zijn ITV Hub app vervangen door ITVX – een uitgebreide streamingdienst met meer content, een frisse nieuwe look en extra functies. ITVX is echter alleen beschikbaar voor kijkers in Engeland. Dit vanwege uitzend- en content-licenties.

Als je je buiten het VK bevindt en ITVX probeert te openen, merk je al snel dat het streamingplatform niet beschikbaar is. Je ziet dan de volgende foutmelding:

Gelukkig bestaat er een oplossing: verander met een VPN je locatie en krijg overal toegang tot Britse content. Niet alleen voor ITV, maar bijvoorbeeld ook voor BBC iPlayer of het Britse Netflix-aanbod.

Een VPN verbergt je werkelijke IP-adres en wijst je een nieuw IP-adres toe, afhankelijk van de server waarmee je verbinding maakt. Dus als je verbinding maakt met een server in het Verenigd Koninkrijk, krijg je een Brits IP-adres toegewezen.

Op die manier denkt ITVX dat je daadwerkelijk in Groot-Brittannië bevindt en krijg je toegang tot het streamingplatform.

Hoe kan ik me buiten het Verenigd Koninkrijk aanmelden voor ITV Hub?

Het aanmeldingsproces van ITV Hub is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet nemen om een account aan te maken:

 1. Download een VPN naar keuze. Bijvoorbeeld NordVPN, nu met 68% KORTING
 2. Open je VPN en maak verbinding met een Britse server. Zodra de VPN is verbonden, krijg je toegang tot de website van ITV Hub
 3. Ga naar de website van ITV Hub en klik op Sign In in de rechterbovenhoek
 4. Als je nog geen account hebt, moet je de optie Sign Up selecteren
 5. Vul het formulier in om je ITV Hub-account aan te maken
 6. Hiervoor moet je een postcode invoeren. We raden je aan om online een Britse postcode op te zoeken of een postcode generator te gebruiken
 7. Zodra je klaar bent met het invullen van het formulier, klik op Submit om het aanmeldingsproces te voltooien

VPN voordelen voor ITVX

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een VPN voor ITVX. Denk aan:

 • Geografische beperkingen omzeilen. Met een VPN verberg je je echte IP-adres. Door verbinding te maken met een buitenlandse server, krijg je een buitenlands IP-adres toegewezen. Daarmee krijg je toegang tot de corresponderende content omdat streamingdiensten denken dat je fysiek in het betreffende land bevindt.
 • Toegang krijgen tot ITV-streaming, ongeacht je locatie. Waar je ook bent, een VPN geeft je toegang tot ITVX. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met een Britse server.
 • Bescherming van je privacy tijdens het streamen. Naast het omzeilen van geografische beperkingen beschermt een VPN in de eerste plaats ook je privacy. Je internetverkeer wordt versleuteld en je ware IP-adres wordt afgeschermd, zodat je zonder pottenkijkers op internet kunt surfen.
 • Veiligheid en privacy tijdens ITVX-streaming. Veiligheid en privacy tijdens het streamen is heel belangrijk. Hoewel een VPN een handig hulpmiddel is om je online beveiliging te verbeteren, beschermt het je niet tegen alle cyberdreigingen. Wees je altijd bewust van je online gedrag en blijf voorzichtig wanneer je bijvoorbeeld verbinding maakt met openbare wifi-netwerken.

Tips voor het kiezen van een VPN

Het kiezen van de juiste VPN die past bij je persoonlijke behoeften kan best lastig zijn. Toch zijn er een aantal aandachtspunten om in ieder geval rekening mee te houden, zeker in verband met streaming:

 • Serverdekking. Het is belangrijk om een VPN te kiezen die voldoende servers heeft in het land waarin je content wilt bekijken. Als een server waarmee je verbonden bent te traag is, kun je nog vele andere server in hetzelfde land proberen die wellicht betere snelheden bieden. Neem NordVPN als voorbeeld, met meer dan 440 servers alleen al in het Verenigd Koninkrijk.
 • Snelheid. Als je een soepele streamingervaring wilt zonder buffering of lag, kies dan voor VPN’s die als snelste uit de test komen. Zoek naar ondersteuning voor de NordLynx- of WireGuard tunneling protocollen, die bekendstaan om hun snelle prestaties.
 • No-logs beleid. Kies altijd een VPN-dienst die een streng no-logs beleid garandeert. Dat betekent dat de provider geen informatie bewaart over je online activiteiten, zoals wanneer je de service gebruikt en welke websites je hebt bezocht. Het beste is nog een VPN die hierop door een onafhankelijke partij gecontroleerd is.
 • Gebruiksgemak. Kies een VPN die  gebruiksvriendelijk is. We raden aan om Surfshark uit te proberen, een VPN die eenvoudig in gebruik is en een klantenservice heeft die 24/7 bereikbaar is in het geval van problemen.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen voor VPN ITVX

Als je een foutmelding krijgt dat ITV Hub alleen in Groot-Brittannië werkt, betekent dit dat je VPN niet werkt en dat je waarschijnlijk nog steeds verbonden bent met een server buiten Groot-Brittannië.

Om dit probleem op te lossen, controleer je of je VPN ingeschakeld is. Als dat het geval is, heb je waarschijnlijk een meer betrouwbare VPN nodig.

Hier zijn een paar andere veelvoorkomende problemen die je kunt tegenkomen als je content probeert te streamen op ITVX:

 • De GPS-locatie van je apparaat en het IP-adres zijn niet dezelfde
 • Je hebt ITV-cookies op je apparaat waardoor ITV weet dat je niet in Groot-Brittannië bent
 • ITV heeft zijn geoblocking protocollen geüpgraded en je VPN werkt niet meer
 • ITV heeft de servers van je VPN op de blacklist gezet
 • Je echte IP-adres is gelekt
 • De VPN die je gebruikt kan ITV Hub niet deblokkeren

streamen

Als je een van deze problemen tegenkomt, kun je de volgende oplossingen proberen:

 • Zoek naar de lekbeschermingsinstelling op je VPN en schakel deze in
 • Probeer een andere browser en wis je cookies
 • Neem contact op met de klantenservice van je VPN en controleer of de server die je gebruikt de gewenste streamingdiensten deblokkeert
 • Verander je VPN-provider en kies er eentje uit met voldoende Britse servers

Vergelijking van gratis en betaalde VPN’s voor ITVX

Hoewel een gratis VPN klinkt als een aantrekkelijke keuze, raden we dit niet aan om ITVX te streamen. Ze werken meestal niet goed en vertragen vaak je internetverbinding.

De meeste gratis VPN’s zijn ook onveilig in gebruik. Ze verkopen gebruikersgegevens om hun bedrijfskosten te financieren of infecteren zelfs je apparaat met malware. In veel gevallen kunnen gratis diensten geen geografische beperkingen omzeilen of gewenste content deblokkeren.

Als je een soepele streamingervaring wilt, raden we je aan om een premium VPN-abonnement te nemen. Betaalde VPN’s zijn betrouwbaarder, veiliger en ze hebben deblokkeren content veel beter. Daarnaast heb je met zo’n VPN toegang tot bijna alle grote streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, HBO Max, BBC iPlayer en meer.

Er zijn een aantal gratis VPN’s die je veilig kunt gebruiken als je echt niet wil betalen voor een VPN. Lees hiervoor ons artikel met beste gratis VPN’s. Let op dat die vaak ook niet voor streaming geschikt zijn vanwege datalimieten.

Vind hier de beste VPN om ITVX te streamen


Conclusie

Aangezien ITVX geografisch beperkt is en je alleen toegang hebt tot deze content vanuit het Verenigd Koninkrijk, heb je een VPN nodig om de films en series op dit platform te streamen. Met een betrouwbare VPN omzeil je niet alleen geografische beperkingen van elk bekend streamingplatform, maar bescherm je ook je online privacy.

Een VPN is hier een onmisbare tool voor, die je echte IP-adres verbergt, je internetverkeer versleutelt, je online activiteiten verbergt en je privégegevens veilig houdt. Daarnaast raden we nog steeds aan om voorzichtig te zijn met je online gedrag, omdat een VPN je niet tegen elke cyberdreiging kan beschermen. Bezoek geen onbetrouwbare websites en klik niet op verdachte links.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de beste VPN-provider die perfect past bij jouw behoeften en waarmee je toegang krijgt tot de alle content van ITV!


Veelgestelde vragen over het gebruik van een VPN voor ITVX

Ja, het gebruik van een VPN is op zichzelf legaal, maar de specifieke voorwaarden en beperkingen van ITV kunnen verschillen. Wij adviseren om de gebruiksvoorwaarden van ITV te raadplegen om te controleren of het gebruik van een VPN is toegestaan.

Om ITVX op je apparaat te bekijken, moet je een VPN installeren. Hier volgt een kleine stap-voor-stap uitleg over hoe je ITVX op je apparaat kunt streamen en geografische blokkades omzeilen:

  1. Download een VPN op je toestel, wij raden NordVPN aan, nu met korting!
  2. Installeer de VPN en selecteer een Britse server
  3. Ga naar de website van ITV Hub
  4. Geef je e-mailadres en wachtwoord om je aan te melden of een account aan te maken
  5. Kies een show en geniet er van!

Controleer eerst of de VPN-verbinding juist is ingesteld en goed functioneert. Probeer om van server te wisselen en verbinding te maken met een andere VPN-server in het VK. Als dat niet werkt, probeer dan de volgende:

 • Zoek naar de lekbeschermingsinstelling op je VPN en schakel deze in
 • Probeer een andere browser en wis je cookies
 • Neem contact op met de klantenservice van je VPN en controleer of de server die je gebruikt de gewenste streamingdiensten deblokkeert
 • Verander je VPN-provider

Verschillende VPN-providers kunnen verschillende snelheden en prestaties bieden. Onze aanbevolen providers NordVPN, Surfshark en Atlas VPN bieden de beste snelheden en presentaties voor streaming. 

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *