VPN Snapchat: Beveilig je gegevens nu!

Een VPN voor Snapchat, is dat nodig? Zeker! Net zoals ieder sociaal medium trekt ook Snapchat mensen met minder goede bedoelingen aan, die uit zijn op het stelen van jouw persoonlijke gegevens. Ook handig is dat je met een VPN je Snapchat-locatie veranderen kunt. In dit artikel lees je er alles over.

Het beschermen van je online anonimiteit en gegevens tijdens het gebruik van verschillende sociale media apps zoals Snapchat is erg belangrijk. Op elk moment kunnen onbekende gebruikers je vriendschapsverzoeken sturen, je persoonlijke gegevens verzamelen of phishing-pogingen proberen.

Als je niet voorzichtig genoeg bent, kunnen vreemden ook je werkelijke locatie achterhalen, ontdekken wat je aan het doen bent door je Verhaal te bekijken en dergelijke informatie in hun eigen voordeel gebruiken.

Om deze redenen is het belangrijk om beveiligd te blijven tijdens het gebruik van de app. Een goede manier om dit te doen is door een VPN te gebruiken. VPN staat voor Virtual Private Network en het helpt bij het beschermen van je privégegevens, het verbergen van je IP-adres en het omzeilen van geografische blokkades

We hebben de beste VPN’s voor Snapchat geselecteerd om je te helpen uitzoeken welke dienst het beste bij je past om je social media privacy te beschermen.


Top 5 beste VPN’s voor Snapchat


Inhoudsopgave

Waarom zou je een VPN gebruiken voor Snapchat?

Dat is een goede vraag! Snapchat gebruiken zonder een VPN kan risico’s opleveren. Dat omvat het verzamelen van persoonlijke gegevens, het zien van je IP-adres of problemen die ontstaan als je de app gebruikt in landen met beperkte internettoegang zoals China.

Met een VPN blijven je persoonlijke gegevens van jou en je IP-adres blijft ook verborgen. Verder kan een VPN je helpen om geografische beperkingen te omzeilen en je Snap locatie veranderen.

Als je je in een land of plaats bevindt waar internettoegang sterk gereguleerd is of delen van het internet geblokkeerd zijn, hoef je alleen maar je locatie te veranderen door een server in een ander land te kiezen en dan is Snapchat vrij te gebruiken. Dat kan natuurlijk ook als jouw school of werkplek het gebruik van Snapchat blokkeert.

Hoe kan je jouw Snapchat-locatie wijzigen met een VPN?

Een VPN gebruiken met Snapchat is vrij eenvoudig. Bekijk de volgende stappen:

 • Kies een VPN die het beste bij je past (wij raden NordVPN aan)
 • Bekijk de plannen die jouw gekozen provider aanbiedt en selecteer één ervan
 • Download de geschikte app voor jouw telefoon (Android of iOS)
 • Open de VPN-app, log in en kies een server in het land waar Snapchat beschikbaar is. Kies bijvoorbeeld een server in het Verenigd Koninkrijk of Canada
 • Open de Snapchat-app zodra de VPN verbonden is en geniet van de praatjes met je vrienden

Voordelen van VPN voor Snapchat

Met betrouwbare en veilige VPN-diensten ben je niet alleen zeker van je sociale media privacy, maar ook ben je veilig als je het hele web surft. Hier zijn de voordelen van het gebruik van een VPN specifiek voor Snapchat:

Bescherming van privacy

Als je een VPN gebruikt, zijn je online activiteiten niet zichtbaar voor jouw internetprovider of andere derde partijen die graag willen weten wat je aan het doen bent. Op deze manier bescherm je niet alleen je Snapchat-gegevens, maar ook je IP-adres en werkelijke locatie.

Anonimiteit behouden

Anoniem blijven op het web wordt steeds moeilijker door de steeds toenemende bewaking. Anonimiteit kan echter een stap dichterbij zijn als de juiste VPN wordt gebruikt. Op die manier kunnen jouw activiteiten niet naar jou worden getraceerd.

Vermijden van IP-blokkades

  Zelfs als je je niet in een land bevindt waar het internet beperkt is of op een plek waar de app is geblokkeerd, kun je nog steeds profiteren van het omzeilen van geoblokkades. Denk bijvoorbeeld aan alle content die je kan bekijken die niet beschikbaar is in jouw land.

De Top 5 beste VPNs voor Snapchat

Als je een veilige en betrouwbare VPN-service wilt kiezen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Ten eerste, wat voor tunnel protocollen worden er aangeboden? Voor maximale veiligheid kies je WireGuard, OpenVPN– of IKEv2/IPsec-protocollen.

Kies altijd een VPN met een sterk no-logs beleid, een groot aantal servers over de hele wereld, bij voorkeur fysiek in plaats van virtueel. Zorg er tot slot voor dat de door jou gekozen service je apparaat ondersteunt en een geweldige klantenservice biedt, voor het geval je ooit moeilijkheden of problemen mocht tegenkomen. 

Op basis van deze punten hebben we de top 5 beste VPN’s voor Snapchat samengesteld:

1. NordVPN – de beste VPN voor Snapchat en overall

NordVPN Nederland verbinding

NordVPN is onze eerste keuze als beste Snapchat VPN. NordVPN is momenteel de snelste VPN en leidt de VPN-industrie met zijn innovatieve NordLynx-tunneling protocol. Je zult geen problemen hebben om je Snap Map-locatie te veranderen met 5700+ servers in 60+ landen.

De provider staat ook bekend als de veiligste op de markt met geavanceerde beveiligingstools. Het heeft een betrouwbare kill switch, een onafhankelijk gecontroleerd no-logs beleid en Threat Protection, dat ongewenste advertenties, malware of trackers verwijdert.

Alle NordVPN-abonnementen bieden dezelfde kernfuncties (AES-256 encryptie, NordLynx, OpenVPN, IKEv2/IPSec, DNS-lekbescherming, kill switch, etc.) en staan tot 6 gelijktijdige verbindingen toe.

Als 6 gelijktijdige verbindingen niet genoeg voor je zijn, kun je de VPN op een router instellen en je hele thuisnetwerk beschermen.

Alsof dat niet genoeg is, biedt de dienst een 24/7 live chat, gratis proefperiode van 7 dagen (voor Android) en een 30 dagen geld-terug-garantie als het niet aan je verwachtingen voldoet.

Lees onze NordVPN recensie voor onze volledige oordeel.


2. Surfsharkde VPN met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Surfshark Chrome

Een andere geweldige VPN voor Snapchat die je niet moet missen is Surfshark. Deze provider biedt 3200+ servers in 100+ landen, wat het veranderen van locatie ongelooflijk eenvoudig maakt. Het biedt ook sterke beveiliging en onbeperkte gelijktijdige verbindingen.

Surfshark houdt je niet alleen veilig terwijl je Snapchat gebruikt, maar geeft je ook de mogelijkheid om de VPN met al je vrienden en familie te delen.

Je privacy is gegarandeerd dankzij hun onafhankelijk gecontroleerde no-logs policy, een betrouwbare kill switch en lekbescherming. De ultieme snelheden zijn ook gegarandeerd met het WireGuard-tunneling protocol.

Het biedt ook handige extra’s zoals Antivirus, Alert (bewaakt je persoonlijke gegevens en waarschuwt als je ooit een datalek hebt opgelopen) en Search (hiermee kun je op het web surfen zonder advertenties en online trackers) tegen een kleine bijbetaling. 

Het biedt ook een gratis proefversie van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Lees onze Surshark recensie voor meer diepgaande informatie


3. Atlas VPNde beste freemium VPN

AtlasVPN op Windows

Atlas VPN is een van de goedkoopste VPN’s voor Snapchat op onze lijst en het is een geweldige optie als de prijs een grote rol speelt. De provider is ook zeer betrouwbaar en een geweldige tool om je Snapchat-locatie te wijzigen en al je toestellen te beschermen.

De dienst heeft meer dan 1000 servers in 42 landen. Het is een uitstekende keuze als je van locatie wilt veranderen en toegang wilt krijgen tot geobeperkte content. Bovendien werkt Atlas VPN met het WireGuard-tunneling protocol, wat zorgt voor zeer hoge snelheden en prestaties.

Er is ook een gratis versie van Atlas VPN, maar deze heeft slechts 3 server locaties (Amsterdam, New York en Los Angeles) en een datalimiet van 5 GB/maand. Investeren in een premium account geeft je toegang tot duizend servers en beperkt je Snapchat-ervaring zonder datalimieten. 

Het premium abonnement is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare, betrouwbare VPN. De prijzen beginnen al bij 1,71 euro per maand. Je kunt ook gebruikmaken van hun 30-dagen geld-terug-garantie voor het geval de VPN niet aan je verwachtingen voldoet. 

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie


4. CyberGhostheel gebruiksvriendelijke VPN

Perfect, zelfs voor beginners, met goede privacy- en beveiligingsfuncties. Het biedt ook een enorm server netwerk van 9700+ servers in 91+ landen. Met CyberGhost heb je geen enkel probleem om je Snapchat-locatie te wijzigen naar één van de duizenden server locaties die ze hebben.

De service heeft ook goede snelheden die worden aangedreven door WireGuard-tunneling protocol, een onafhankelijk gecontroleerd no-logs beleid en een betrouwbare kill switch. Al deze en nog veel meer veiligheidstools zorgen ervoor dat je beschermd blijft tijdens het gebruik van Snapchat.

Bovendien biedt het een 24 uur gratis proefversie en een indrukwekkende 45 dagen geld-terug garantie als het niet aan je verwachtingen voldoet.

Als je meer wilt weten, bekijk dan onze CyberGhost recensie

5. Private Internet Accesseen VPN die ideaal voor privacy is

pia vpn browser extensie

Private Internet Access (vaak afgekort tot PIA) heeft een enorm server netwerk dat bestaat uit 35000+ servers in 84+ landen. Naast een enorm aantal servers, staat PIA ook bekend om zijn goede privacy en beveiliging.

PIA heeft ook een streng no-logs beleid, een kill switch en PIA MACE, een functionaliteit die trackers op websites blokkeert. 

Het biedt ook twee premium add-ons tegen een kleine betaling, PIA Antivirus en Dedicated IP. Hoewel PIA gebruikmaakt van het nieuwe WireGuard-tunnelprotocol, bieden ze nog steeds slechts gemiddelde snelheden.

De service biedt ook zelfhulpmiddelen zoals een kennisbank en gidsen, 24/7 live chat en een 30-dagen geld-terug-garantie als dat nodig is.

Wil je meer weten? Bekijk onze Private Internet Access recensie


Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, het brengt een beveiligde verbinding tot stand door je verkeer om te leiden via een externe server, terwijl het ook versleuteld wordt.

Normaal gesproken ontvangt je ISP (Internet Service Provider) het verzoek als je een website probeert te bezoeken. Deze stuurt je door naar je bestemming, maar ziet ook alles wat je online doet. Met een VPN wordt je internetverkeer omgeleid via een externe server die ervoor zorgt dat je online gedrag privé blijft en dat jouw ISP niet kan volgen welke websites je bezoekt of waar je vandaan surft.

Het gebruik van een VPN voor Snapchat zorgt ervoor dat jouw gegevens worden beschermd en online privacy gerespecteerd.

Snapchat privacy: tips voor anoniem blijven op Snapchat

Veilig blijven tijdens het gebruik van de app gaat natuurlijk niet vanzelf. Er zijn een paar stappen die je kan nemen om je privacy op Snapchat te verbeteren. Vergeet niet dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn met de risico’s en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen online gedrag.

Hieronder volgen de best practices die je kunt doen om je anonimiteit en privacy te beschermen:

 • Stel sterke wachtwoorden in. Een sterk wachtwoord is erg belangrijk. Het voorkomt cyberaanvallen zoals brute force attacks. Een veilig wachtwoord bestaat uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale symbolen. Idealiter gebruik je een wachtwoordmanager.

 • Beheer je Snapchat-privacyinstellingen. Kies de gebruikers die jouw Verhaal mogen bekijken, wie contact met je mag opnemen en of anderen je mogen zien op Snel Toevoegen sectie. Met geconfigureerde privacy-instellingen ben je een stap dichter bij veiligheid en anonimiteit. 
 • Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie. Deel geen persoonlijke of privégegevens met onbekende gebruikers. Je weet nooit of een vreemd persoon ongevaarlijk is of juist gegevens verzamelt om deze in de toekomst tegen je te gebruiken.
 • Gebruik de “Ghost Mode” in Snap Map. Je bent het veiligst als niemand op de app je werkelijke locatie kan zien. Maar als je je locatie toch wilt delen, geef deze dan alleen aan vertrouwde vrienden. Je kan dat doen door in de privacy-instellingen van Snapchat zelf mensen te selecteren die je locatie kunnen zien.

 • Wees voorzichtig met het accepteren van vriendschapsverzoeken. Als je die persoon niet kent of als hun account er vreemd uitziet, accepteer hun vriendschapsverzoek dan niet. 
 • Denk twee keer na voordat je iets deelt. Hoewel het delen van je geluksmomenten met je vrienden de meest voorkomende reden is om Snapchat te gebruiken, kun je toch ook gevoelige informatie over jezelf blootgeven, ook al is het op de achtergrond van de foto die je hebt genomen. Denk bijvoorbeeld aan je adres, bankgegevens en privédocumenten.
 • Update de Snapchat-app regelmatig. Zorg ervoor dat het softwaresysteem van de app up-to-date is. Dat voorkomt bugs en optimaliseert de prestaties van de app. 
 • Wees op de hoogte van phishing-pogingen. Phishing is een methode om gevoelige gegevens te verkrijgen. Sommige aanvallers proberen je te misleiden door op een link te klikken die malware downloadt of je naar een onbetrouwbare website leidt. Klik daarom nooit op rare links, vooral niet van onbekende gebruikers. 

wat is phishing

 • Maak gebruik van tweestapsverificatie. Deze functie beperkt de kans dat iemand inbreekt op je account. Je kunt dit instellen in het gedeelte Instellingen van Snapchat. Deel de verificatiecodes met niemand. Als een vriend om je nummer vraagt om in te loggen op zijn account, controleer dan eerst of het echt hem is. Soms proberen hackers zich als je vriend voor te doen en je account te hacken.
 • Overweeg het gebruik van een VPN. Een goede VPN houdt je veilig en beschermd terwijl je anoniem online surft of sociale media platforms zoals Snapchat gebruikt. Voor de beste en veiligste Snapchat-ervaring raden we NordVPN aan, de nummer één VPN als het gaat om privacy en veiligheid.

Beperkingen en overwegingen voor VPN Snapchat

Een VPN maakt je niet volledig immuun voor alle bedreigingen van het web. Hoewel het een geweldig hulpmiddel is waarmee je jezelf kunt beschermen, moet je ook rekening houden met de beperkingen ervan:

Het probleem van privacy

Niet alle VPN’s respecteren je privacy zoals ze beloven. Zorg ervoor dat je een VPN kiest met een strikt no-logs beleid en RAM-only servers. 

Gegevens doorverkopen 

Gratis VPN’s financieren hun bedrijfskosten door je gegevens te gebruiken en door te verkopen. Hoewel de gratis versie beperkter is in vergelijking met de premium versie, is het nog steeds een goede manier om de tool te gebruiken als de prijs een belangrijke rol speelt. We raden Atlas VPN aan, een geweldige premium VPN die ook een gratis versie biedt. 

Snelheidsproblemen

Sommige VPN’s vertragen je verbinding aanzienlijk. Dat gebeurt omdat je internet verkeer omgeleid via een externe server wordt en ook versleuteld. 

Geblokkeerde toegang

De websites kunnen VPN-gebruikers detecteren en hun toegang tot de inhoud weigeren. Daarom moet je kiezen voor een VPN met een groot aantal servers in veel landen. Onze aanbeveling is CyberGhost met zijn enorme server vloot over de hele wereld.

Tips voor bescherming Snapchat-gegevens met VPN

Privacy functies:  Privacy-vriendelijke jurisdictie en geen lid van de Fourteen Eyes Alliance
Beveiligingsfuncties:  Een kill switch, IP/DNS-lekbescherming, AES-256 versleuteling
No-logs beleid: Streng no-logs beleid, onafhankelijk gecontroleerd of door rechtbank bewezen
Klantenservice:  24/7 live chat, gidsen, handleidingen of e-mail 

Natuurlijk hebben we ook een aantal tips waarmee je Snapchat veilig kunt gebruiken met een VPN. We hebben ze als volgt op een rijtje gezet:

1. Kies een betrouwbare VPN-service. Bij het kiezen van een VPN is het erg belangrijk om er zeker van te zijn dat deze een no-logs beleid heeft en dat het bedrijf is gevestigd in een privacy-vriendelijke jurisdictie. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat er geen privé informatie wordt opgeslagen of gedeeld met derden. In het ideale geval bevindt het land waar je gekozen VPN is gevestigd zich buiten de Fourteen Eyes Alliance.

2. Gebruik een VPN met sterke encryptie. Een goede VPN moet een betrouwbare kill switch, AES-256 versleuteling en solide IP/DNS-lekbescherming bevatten. Andere functies zoals split tunneling, SOCKS5 proxy en Stealth VPN zijn ideaal om je veiligheid en privacy online te garanderen.

3. Verbind met een VPN-server in een vertrouwde locatie. Al onze beste VPN’s bieden duizenden servers over de hele wereld. Kies een vertrouwde server en maak er verbinding mee.

4. Schakel de VPN in voordat je Snapchat opent. Zodra je de app hebt gedownload voor je telefoon (Android of iOS), log dan in op je account en maak verbinding met een gewenste server.

5. Controleer de VPN-instellingen. Voordat je veilig op Snapchat of een ander sociaal mediaplatform surft, moet je ervoor zorgen dat je VPN is verbonden en dat er een kill switch is ingeschakeld. Op die manier komen je gegevens niet online te staan als je internetverbinding wegvalt.

6. Gebruik geen VPN in combinatie met andere privacy-apps. Twee VPN’s tegelijk kunnen problemen en lekken van IP’s veroorzaken, dus houd het bij eentje.  

7. Houd de VPN-software up-to-date. Dit komt doordat softwarebedrijven hun apps voortdurend bijwerken om ervoor te zorgen dat ze technisch up-to-date zijn. Zo voorkom je veiligheidsrisico’s.

8. Respecteer de gebruiksvoorwaarden van Snapchat. Elke gebruiker van Snapchat moet zich aan de gebruiksvoorwaarden voldoen. Als je je daar niet aan houdt, kan Snapchat je account beperken of zelfs blokkeren.

Wat is VPN schematische uitleg

Zal ik een gratis VPN voor Snapchat gebruiken?

Nee, gratis VPN’s zijn niet zo veilig of betrouwbaar als betaalde. Vaak verkopen ze je gegevens aan derden om hun bedrijfskosten te financieren. In het ergste geval kunnen gratis VPN’s je apparaat zelfs injecteren met malware.

Kiezen voor een betaalde VPN garandeert dat je gegevens niet online worden verkocht en dat je apparaat beschermd blijft, als je natuurlijk een goede VPN kiest.

Als een betaalde VPN echt geen optie is, dan raden we aan om de gratis versie van Atlas VPN te kiezen. Hoewel deze beperkt is, beschermt het je nog steeds en dat is toch beter dan helemaal niets. Bekijk ook onze beste gratis VPN’s.

Conclusie

Als je een Snapchat-gebruiker bent, verbetert een VPN je algehele veiligheid en Snapchat-beveiliging terwijl je de app gebruikt. Op die manier bescherm je niet alleen je gegevens online, maar kun je ook je locatie wijzigen en krijg je toegang tot verschillende filters en content op dit sociale mediaplatform. Maar zelfs met een VPN moet je voorzichtig zijn met wat je op je Verhaal post, welke vriendschapsverzoeken je accepteert en op welke links je klikt.

Wil je je privacy op Snapchat beschermen? Schaf vandaag nog een VPN dienst aan en bescherm jouw online privacy. Wij raden NordVPN aan, de beste VPN voor Snapchat die momenteel toonaangevend is op het gebied van veiligheid, beveiliging en gegevensbescherming. Vergeet niet te profiteren van de 7-daagse proefperiode die de meeste van onze beste VPN-providers bieden. Op die manier kun je de dienst testen en zien of het bij jou en je behoeften past. 


Veelgestelde vragen over Snapchat VPN

Ja, het gebruik van een VPN op Snapchat is legaal. Met een VPN heb je overal ter wereld toegang tot Snapchat. Als je naar een land reist waar je denkt dat een bepaalde site geblokkeerd is, meld je dan voor vertrek aan bij een VPN naar keuze om er zeker van te zijn dat je toegang hebt tot al je sociale media en berichtenapps, waar je ook bent.

Ja, het gebruik van een VPN kan van invloed zijn op de prestaties van Snapchat. Omdat een VPN je internetverkeer omleidt via een externe server, kan dit leiden tot lagere verbindingssnelheden. Je kunt dit echter voorkomen door een snelste VPN te gebruiken. Zoek naar het WireGuard tunneling protocol of kies voor NordLynx, de beste in de branche.

Ja, je kunt meestal nog steeds gebruik maken van Snapchat-filtereffecten terwijl je een VPN gebruikt. Je kunt je locatie wijzigen, waardoor je toegang krijgt tot verschillende filtereffecten en ook verschillende content, afhankelijk van de locatie van je gekozen server.

Bij het kiezen van de beste VPN voor Snapchat zijn er een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden. Het belangrijkste: veiligheid, privacy, aantal servers, klantenservice en geld-terug-garantie. Kies altijd een VPN-dienst die veilige tunneling protocollen, een streng no-logs beleid, een betrouwbare kill switch, 24/7 beschikbare klantenservice en een geld-terug garantie van minstens 30 dagen biedt.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *