Videoland in het buitenland kijken

Ben je in het buitenland en wil je Videoland bekijken of een account aanmaken? Dat kan! Alles wat je nodig hebt is een VPN. In dit artikel leggen wij uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Videoland is een online videodienst met een groot en gevarieerd aanbod series en films. Het heeft een grote selectie van content – actie, komedie, drama, thriller en horror. Het aantal abonnees op Videoland van mediabedrijf RTL is het afgelopen jaar flink gegroeid. Op dit moment kijken meer dan 1,2 miljoen mensen naar Videoland.

Je kan wel films en series in bepaalde landen buiten Nederland bekijken, zolang je een abonnement hebt. De dienst richt zich excusief op Nederland, dus als je in het buitenland bent kan je geen account aanmaken. Dat komt door geografische beperkingen, want Videoland richt zich voornamelijk op de Nederlandse kijkers. 

Een account aanmaken om Videoland in het buitenland te kijken is erg gemakkelijk. Alles wat je nodig hebt is een betrouwbare VPN. Lees verder om precies uit te vinden hoe dit in zijn werk gaat.


Hoe Videoland in buitenland kijken met een VPN

 1. Kies en abonneer op een Videoland VPN-dienst die servers in Nederland heeft. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting
 2. Download de VPN-app op je favoriete Videoland-toestel
 3. Maak verbinding met een server in Nederland
 4. Geniet van de volledige Videoland-ervaring, waar je ook bent!

Inhoudsopgave

De beste VPN’s voor Videoland in 2023

 1. NordVPN de beste VPN met uitstekende verbindingssnelheid
 2. SurfsharkVPN met de beste prijs-kwaliteitverhouding
 3. Atlas VPNbeste betaalbare VPN-provider met een gratis versie

Hoe Videoland te bekijken in het buitenland? Europa en buiten Europa

Zoals we hierboven al vertelden: Videoland richt zich eigenlijk volledig op de Nederlandse markt, maar je kan toch Videoland bekijken in het buitenland als je een account hebt. Dat komt omdat Videoland niet vereist dat je je in Nederland moet bevinden om naar films of series te kunnen kijken. Dat kan ook perfect vanuit het buitenland, zolang het binnen de EU is. Toch betreft het niet alle landen ter werld. Landen buiten Europa zijn geografisch beperkt, wat betekent dat Videoland volledig ontoegankelijk is. 

Streamingdienst 

Landen waar je het kan bekijken Landen waar je een abonnement kan afsluiten
Videoland België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland,

Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije,

Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein,

Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen,

Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië,

Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland

Nederland 

Concreet betekent dat dus dat je in elke van die landen naar Videoland kunt kijken, als je maar een abonnement hebt. En daar zit de moeilijkheid: het abonnement zelf kan je alleen afsluiten als je je in Nederland bevindt. Gelukkig is het heel simpel om een abonnement op het streamingplatform te nemen als je in het buitenland bent. Dat kan alleen met het gebruik van een VPN.

Een VPN is een soort “tussenstation” waarlangs je dataverkeer wordt omgeleid. Dat tussenstation staat in een ander land, waardoor je dus meteen ook een IP-adres krijgt van het land waarin de VPN-server staat. Op die manier lijkt het dus alsof je je in Nederland bevindt, terwijl je in het buitenland verblijft. 

Met deze truc kan je dus perfect een Nederlands Videoland-abonnement afsluiten vanuit elke land binnen- en buiten Europa. Je hoeft alleen maar een verbindining te maken met een server in Nederland, waardoor je een Nederlandse IP-adres krijgt. Zodra een verbinding successvol tot stand is gebracht, kan je een account aanmaken van overal ter wereld. 

Wat zijn de beste VPN’s voor Videoland? 

Bij VPNdiensten.nl liggen momenteel een drietal VPN-providers in de hoogste schuif: NordVPN, Surfshark en Atlas VPN. Alle drie hebben ze servers staan in Nederland en de snelheid van hun verbindingen zijn ruimschoots voldoende om perfect Videoland binnen te halen. 

Als je een VPN-abonnement hebt afgesloten, wil je allicht ook nog wel andere buitenlandse streamingdiensten uitproberen, de Amerikaanse Netflix bijvoorbeeld of HBO Max. Ook dat is met dit trio een koud kunstje.


1. NordVPN

NordVPNNordVPN heeft meer dan 6.500 servers staan in bijna zestig landen, waaronder 200+ servers alleen in Nederland. Het bedrijf biedt een uitstekende verbindingssnelheid (veel meer dan wat nodig is om video te streamen) dankzij NordLynx tunneling protocol en is op heel veel apparaten beschikbaar zoals Andoid, iOS, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, Edge en meer. 

De prijzen van NordVPN beginnen bij €3,29 per maand. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen (alleen voor Android) en een geld-terug-garantie van 30 dagen als je de dienst eerst wilt uitproberen voordat je je eraan verbindt. 

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie

Voordelen:

 • 200+ servers in Nederland
 • Heel snel dankzij Nordlyx 
 • 6 gelijktijdige verbindingen 

Nadelen:

 • Geen router-app

2. Surfshark

Surfshark VPNSurfshark is dan weer in 61 landen aanwezig en heeft zowat 3.200 servers wereldwijd. Deze goedkope VPN provider biedt hooge snelheden dus je zal zonder enig probleem video kunnen streamen, zelfs in glorieuze HD-kwaliteit. De provider heeft ook mobiele apps voor Android– en iPhone-apparaten. Het ondersteunt ook Windows, macOS, Linux, routers en smart-tv-toestellen.

De prijzen van Surfshark beginnen bij €2,49 per maand. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen als de provider niet voldoet aan je verwachtingen. 

Lees onze Surshark recensie als je meer wilt weten over deze diesnt

Voordelen:

 • Razendsnel dankzij WireGuard 
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • 3200 servers in 61 landen

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

3. Atlas VPN

Atlas VPN ten slotte heeft zo’n 1.000 servers in 49 landen. Ook hier is de snelheid meer dan voldoende om te streamen en Atlas VPN biedt, net zoals de meeste andere providers trouwens, ook heel wat servers aan die speciaal geoptimaliseerd zijn om videostreamingdiensten door te sturen. Deze provider heeft ook een gratis versie, die wel beperkt is met een datalimiet, maar uit de 3 gratis serverlocaties, eentje bevindt zich in Amsterdam.

De prijzen van Surfshark beginnen bij €1,71 per maand. Je kunt de service zonder risico’s uitproberen met hun 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie 

Voordelen:

 • Snel voor een betaalbare prijs
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen 
 • Voor streaming geoptimaliseerde servers 

Nadelen:

 • Geen firmware voor router 

Welke VPN-provider moet je kiezen? 

Er bestaan tientallen VPN-diensten en allemaal werken ze min of meer op dezelfde manier: ze leiden jouw dataverkeer om langs servers in andere landen, zodat je een buitenlands IP-adres krijgt (je dataverkeer wordt trouwens versleuteld, wat heel wat extra voordelen op het gebied van online privacy meebrengt, maar dat is een ander verhaal). 

Hoe maak je dan je keuze? Een aantal criteria zijn belangrijk. 

 • Als je een abonnement op Videoland wil afsluiten, is het natuurlijk belangrijk dat je VPN-provider servers in Nederland heeft staan. Gelukkig is dat voor zo ongeveer alle aanbieders wel het geval.
 • Je wilt natuurlijk ook dat de verbindingssnelheid zo hoog mogelijk is. Dat geeft een prettige kijkervaring, maar laat ook toe dat de beeldkwaliteit zo hoog mogelijk is.

Tot slot wil je ook dat je provider zo veel mogelijk apps ter beschikking stelt om verbinding te maken met zo veel mogelijk apparaten. Dus minstens via Windows en MacOS, uiteraard ook via Android en iOS en bij voorkeur ook via bijvoorbeeld je gameconsole, smart tv of streaming box.

Videoland kijken: Stappenplan

Videoland subscription

Je hebt een (proef)abonnement bij een VPN-provider afgesloten en je wilt zo snel mogelijk naar Videoland kijken. Hoe pak je dat aan? Gelukkig is dat bepaald geen raketfysica.

 1. Je downloadt de software van je VPN-provider en start deze op, je kunt dit vanop je pc doen of via je smartphone
 2. Log in bij je VPN-provider, vul je naam en wachtwoord in en maak verbinding met een Nederlandse server. Proficiat, je surft nu via een VPN!
 3. Surf naar www.videoland.nl en maak een Videoland account aan. Vul je naam en mailadres in en kies een wachtwoord
 4. Kijk en geniet van de veel films en series!

Vergeleken met pakweg een abonnement nemen op de Amerikaanse HBO Max is Videoland kijken dus ongeveer even simpel als twee plus drie optellen (vijf!).

Hoe kan ik Videoland op mijn TV bekijken?

Een stevige actiefilm als Terminator, Judgement Day of V for Vendetta laat zich prima bekijken op je smartphone of pc, maar helemaal leuk wordt het natuurlijk als je zo’n prent kunt savoureren op je 65 inch OLED-tv met surround sound-installatie. Ook dat is perfect mogelijk met Videoland. 

De Android-app van Videoland laat zich probleemloos naar een groot scherm casten via een Chromecast (of Nvidia Shield of iets dergelijks). Op de Apple TV is er zelfs een Videoland-app beschikbaar, op dezelfde manier als de apps van Netflix en Prime Video. Op de meeste smart-tv’s is standaard ook een Videoland-app aanwezig. 

Gebruik je VPN via apps of via de router?

Als je je keuze uit de resem VPN-providers heeft gemaakt (en je wilt je VPN-abonnement voor meer zaken inzetten dan enkel het bekijken van Videoland), is er nog een vraag die je moet beantwoorden: ga je de VPN-verbinding voor elk apparaat dat je hebt apart instellen? Of laat je het dataverkeer in een trek via je router verlopen? 

Die laatste keuze heeft een groot voordeel: ook apparaten waarvoor er meestal geen VPN-apps bestaan (denk aan je smart TV of aan je Chromecast) kunnen dan toch van de VPN gebruikmaken. Het nadeel is evenwel dat er bij het instellen van de router wel wat technische poespas komt kijken, al hebben ongeveer alle VPN-providers uitgebreide handleidingen om een en ander tot een goed einde te brengen.

Nog een aandachtspunt, zo mogelijk nog belangrijker, is evenwel dat niet elke router de mogelijkheid heeft om als VPN ingezet te worden. Dat moet je voor jouw specifieke apparaat dus eerst even uitvissen. 

Lees onze artikel over VPN routers voor meer informatie.

Hoe gebruik je Videoland Download To Go als alternatief?

Ook kun je ervoor kiezen om voordat je op vakantie gaat de functie Download To Go binnen de Videoland app te gebruiken. Hiermee kun je de series, films en programma’s die je op de Videoland app ziet opslaan op je telefoon of tablet. Deze kun je dan op een later moment terugkijken. Dit kan ook zonder internetverbinding, dat is dus ideaal voor bijvoorbeeld in het vliegtuig.

Een nadeel is enkel dat je alleen de programma’s kunt downloaden die al uit zijn. Wanneer je een serie volgt en die wilt blijven volgen terwijl je in het buitenland bent, is dat dus niet mogelijk. De Download To Go-functie kan alleen video’s downloaden in Nederland en er als nieuwe video’s uitkomen terwijl jij in het buitenland bent kun je deze alleen downloaden of zien met een VPN.

Videoland homepage

Wat is er te zien op Videoland? 

Videoland vormt een goede aanvulling op streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime. In het aanbod zitten heel wat prima series en films die op die Amerikaanse platformen ontbreken. Pakweg The Bombing, Khali the Killer en The Beach Bum zijn er op te vinden.  Daarnaast biedt het platform series als Echte Meisjes in De Jungle, The Handmaid’s Tale of Babylon Berlin.

Videoland geeft daarbij ook veel ruimte aan lokale, Nederlandse content, waarbij vooral Mocro Maffia enorm populair is (zie verderop). Het heeft ook Ciske De Rat en De Noorderlingen en series als Iedereen is Gek op Jack of Het Zonnetje in Huis. 

Videoland streamt daarnaast ook nog heel wat tv-programma’s, vooral uit het reality-genre. Liefhebbers van Love Island, Temptation Island, Ex on the Beach of Blind Getrouwd en Topdokters weten dus waar naartoe.

Tot slot maakt het bedrijf ook nog heel wat content die exclusief voor hun eigen platform is gemaakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan documentaires (over Boef of Badr Hari), De Jacht op de Mocro-maffia (met John van den Heuvel) of series als Baantjer: Het Begin, gebaseerd op de gelijknamige film.

Movies on Videoland

Mocro Maffia kijken op Videoland: Breaking Bad meets The Wire in Holland

Potlood, de Paus, Romano, Muis en Tatta…zelfs wie de laatste jaren op Mars heeft doorgebracht, weet allicht dat dit personages zijn uit Mocro Maffia, de waanzinnig populaire Videoland-serie die er ondertussen al drie seizoenen heeft opzitten. De serie is integraal te streamen via Videoland. 

Mocro Maffia begon als een true crime-boek, van misdaadjournalisten Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Het boek groeide snel uit een tot stevige bestseller en inspireerde Achmed Akkabi en Thijs Römer (die eerder al hadden samengewerkt aan de serie Moordvrouw) tot een verfilming. Zij gebruikten de verhalen van Laumans en Schrijver dan wel als inspiratiebron, maar gaven er ook een eigen, fictieve draai aan. 

Het uitgangspunt van de serie is klassiek, Shakespeariaans haast. Een paar kruimeldieven uit Amsterdam groeien razendsnel uit tot de keizers van de cocaïnehandel, maar door onderlinge jaloezie en ruzies komen er kinken in de kabel en de groep valt uit mekaar. Vrienden-voor-het-leven worden gezworen vijanden en, zoals dat gaat met criminelen, vallen er dus al snel doden. Gevoelige kijkers moeten we waarschuwen: Mocro Maffia is hard, realistisch en heel geloofwaardig. Dat komt niet alleen door het taaltje dat er in gebezigd wordt, de levensechte details (de kledingkeuze!) of omdat de serie geregeld een paar waargebeurde afrekeningen in zijn verhaallijnen verwerkt. Het komt zeker ook omdat alle acteurs de pannen van het dak spelen. 

Met Mocro Maffia heeft Videoland een absolute topreeks te pakken, eentje die zich uitstekend gedurende een weekje of weekend laat bingewatchen. In het echt zouden we ons nooit met lui als Potlood, de Paus of Romano inlaten, maar op televisie schuiven we graag bij hen aan. Laat maar komen dat vierde seizoen.

Mocro Mafia on Videoland

Ga zelf aan de slag 

Als je in het buitenland bent, is een abonnement afsluiten op Videoland helemaal niet moeilijk zolang je een VPN gebruikt. Maak verbinding met een Nederlandse server en bekijk Videoland van overal! Meer nog, nadat je het abonnement hebt afgesloten, helpt een VPN om veilig online te browsen.

Het is daarnaast ook een fluitje van een cent om de Videoland-stream op je televisietoestel te krijgen, met bijvoorbeeld een Chromecast of een Apple TV. Bovendien is de prijs van de streamingdienst (nog geen negen euro per maand) echt wel democratisch te noemen.

Als je nog twijfelt, kan je trouwens ook beginnen met het gratis proefabonnement van twee weken om te kijken of Videoland iets voor je is. Hetzelfde geldt voor de VPN’s, die kun je zelfs een maand lang gratis uitproberen. Bekijk hier onze beste VPN’s.


Veelgestelde vragen over Videoland in het buitenland kijken

Ja, dat kan. Als je een account hebt, dan kan je gemakkelijk Videoland bekijken. Zo niet, dan heb je een VPN nodig om verbinding te maken met een Nederlandse server. Wij raden NordVPN aan. Zodra je verbonden bent, kan je een account aanmaken vanuit België.

Het process is heel eenvoudig: 

 1. Kies en abonneer op een Videoland VPN-dienst die servers in Nederland heeft
 2. Download de VPN-app op je Videoland-toestel
 3. Maak verbinding met een server in Nederland
 4. Geniet van de volledige Videoland-ervaring, waar je ook bent!
Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties op “Videoland in het buitenland kijken

 1. Bart Zorn

  Ik woon in Spanje en ik heb een ProtonVPN account.

  Videoland kijkt daar (kennelijk) dwars doorheen en weigert een abonnement af te sluiten.

  Vreemd business model, trouwens. Je krijgt geld geboden en je weigert dat. Heeft niks met reclame inkomsten te maken, want het gaat om een reclame vrij account.

  Alleen ter informatie!

 2. Zaunbrecher

  Wij hebben hier (Curacao) verschillende devices ( 4 kids en 2 volwassenen) en besturingssystemen: w.o. Apple 8, Windows 10 en Android. Is het noodzakelijk om voor ieder besturingssysteem en of device apart een VPN verbinding bij jullie aan te vragen ? Of is er ook een gezins(multi-)mogelijkheid.
  Helaas kunnen hier wij geen gebruik maken van een VPN verbinding bij de bron

  1. VPN diensten

   Er zijn voldoende VPN diensten die een app hebben voor alle besturingssystemen die je opnoemt, aan 1 abonnement hebben jullie dus genoeg. Controleer wel hoeveel verbindingen je tegelijkertijd met 1 abonnement kunt maken, dit verschilt namelijk per provider. Wanneer jullie bijvoorbeeld allemaal tegelijkertijd gebruiken willen maken van een VPN verbinding is het noodzakelijk dat het toegestaan is tenminste 6 gelijktijdige verbindingen te maken met abonnement. Op onze VPN aanbieder filter pagina kun je de filteren op providers die meer dan 6 gelijktijdige verbindingen toestaan. Zo zul je zien dat dit bijvoorbeeld NordVPN een optie is.