RTL XL in het buitenland kijken

Met RTL XL kun je alle programma’s van RTL terug kijken via het internet. Ook het vooruit kijken behoort tot de mogelijkheden bij sommige programma’s. Met RTL XL kun je dus genieten van RTL programma’s als je geen televisie of geen televisieverbinding tot je beschikking hebt. In principe kun je dus overal de programma’s van RTL kijken en terugkijken. Behalve als je dus in het in het buitenland bent. Wanneer je RTL XL vanuit een land buiten Europa probeert te kijken krijg je de volgende melding, of 1 die erop lijkt, in beeld:

RTL XL in buitenland kijken

Het is echt een groot nadeel is echter dat RTL XL veel programma’s voor je blokkeert als je vanuit het buitenland, of eigenlijk vanuit een land buiten Europa, wilt kijken. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie of voor werk even Europa uit bent. Andere streaming diensten als NPO uitzending gemist en Ziggo GO hebben ook deze geografische blokkades. Wanneer je voor het buitenland geblokkeerde programma’s wilt kijken in het buiten bij RTL XL krijg je de foutmelding waar je hierboven ook al een screenshot van ziet:

Je hebt geen rechten om deze video te bekijken

Gelukkig is er een methode om deze blokkade te omzeilen. Hoe je dit kunt doen lees je hieronder. Je zult ontdekken dat het bijzonder eenvoudig is om RTL XL alsnog in het buitenland te kunnen kijken met de hulp van een VPN.

Inhoudsopgave

RTL XL blokkade in het buitenland omzeilen

Gelukkig is de techniek niet voor 1 gat te vangen en kun je met een VPN verbinding RTL XL de indruk geven dat je gewoon in Nederland bent, terwijl je in feite buiten Europa in het buitenland bent. Op deze manier kan je dus de programma’s op RTL XL bekijken op je laptop, telefoon of tablet terwijl je op vakantie of op zakenreis in het buitenland bent. Zo kun je dus bijvoorbeeld Goede Tijden Slechte Tijden, Temptation Island en andere programma’s van RTL in het buitenland zien op het moment dat het jou uitkomt. Een VPN werkt natuurlijk ook met de premium service van RTL, namelijke met Videoland in het buitenland.

Deze oplossing werkt ook voor andere geografisch geblokkeerde content. Denk bijvoorbeeld aan het eerder genoemde uitzending gemist en Ziggo Go. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de Amerikaanse Netflix en Hulu in Nederland te kijken.

Welke VPN dienst kiezen voor RTL XL

Wanneer je dus RTL XL overal ter wereld wilt kunnen bekijken is het logischerwijs van groot belang dat je doet alsof je in Nederland bent. Dit houdt in dat je in ieder geval een VPN dienst zal moeten uitzoeken die tenminste 1, het liefst meer, servers in Nederland heeft staan waar je connectie mee kunt maken. Gelukkig hebben alle grote en betrouwbare VPN providers een server in Nederland staan die je kunt gebruiken.

Hieronder toch een lijstje met VPN diensten wij kunnen aanraden voor het kijken van RTL XL in het buitenland:

NordVPN

NordVPNDe beste dienst die we kunnen aanraden voor dit doel is NordVPN. Dit is sowieso een zeer goede VPN service, vandaar ook dat deze in ons lijstje met beste VPN’s al tijden een hoge positie heeft. Er zijn voldoende servers zodat er altijd wel een snelle beschikbaar is voor het kijken naar RTL XL vanuit het buitenland.

De software die NordVPN gemaakt heeft voor alle besturingssystemen waar je waarschijnlijk RTL XL op wilt kijken is heel gemakkelijk in het gebruik en werkt bovendien perfect. Je klikt simpelweg op een Nederlandse vlag in de lijst of kiest Nederland op de landkaart die getoond wordt in de apps. Vervolgens kun je simpelweg de RTL XL website of app openen en de programma’s kijken die jij wilt kijken.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark is een van onze favoriete allround VPN services. Daarom komt deze in onze lijst met beste VPN’s ook al tijden voor. Surfshark is zeer betaalbaar, en is perfect om RTL XL in het buitenland te kijken.

Surfshark staat op het lijstje van VPN’s om RTL XL te kunnen bekijken omdat het simpelweg prima werkt. Surfshark heeft voldoende servers in Nederland waarmee je kunt verbinden als je in het buitenland bent. De verbindingen met deze servers zijn ook meer dan snel genoeg om alle video’s in de hoogste kwaliteit te streamen. En de software die Surfshark levert is voor eenieder gemakkelijk te begrijpen.

Bezoek Surfshark


Andere diensten die wij bijvoorbeeld kunnen aanraden met een VPN server in Nederland zijn onder andere PIA en IPVanish. Deze diensten zijn bijvoorbeeld ook hartstikke stabiel en dus altijd te gebruiken om RTL XL vanuit buitenlanden buiten Europa te bekijken.

Hoe werkt het?

Aan de hand van het IP adres waarmee RTL XL gebruikt wordt kunnen ze bepalen in welk land iemand zich bevindt. Het is dus zaak om jou IP adres te veranderen naar een Nederlands IP adres. Met een VPN verbinding is dit heel gemakkelijk te doen.

Met een VPN verbinding maak je via een VPN server, een computer die ergens staat, verbinding met het internet. Al jouw verstuurde en verzonden data gaat via deze computer. Hierdoor lijkt het voor RTL XL alsof jij achter die computer zit. Dit klinkt wellicht lastig, maar met de software die de VPN providers leveren kun je simpelweg klikken op het land waar je verbinding mee wilt maken.h

Om RTL XL in het buitenland dus te kijken maak je verbinding met een Nederlandse VPN server. Als je daarna naar de RTL XL app of website gaat zal het voor RTL XL erop lijken dat je vanuit Nederland verbinding maakt en zul video’s die normaal geblokkeerd zijn gewoon kunnen kijken.

Als je meer wilt weten over hoe een VPN precies werkt kun je onze pagina met informatie over wat een VPN is nalezen.

Op je iPad, smartphone of laptop

De software van de verschillende vpn service werken op alle apparten. Er is namelijk altijd software beschikbaar voor je iPad, Android of Apple telefoon en natuurlijk ook voor je laptop. Je kunt dus Expeditie Robinson vanaf nu dus echt overal volgen.

Dit betekent dat je gewoon op vakantie of in het op je iPad de uitzendingen kan terugkijken op de RTL XL app of op de website van RTL XL. Het inloggen op een Nederlandse server is overigens heel eenvoudig om te doen via de daarvoor bedoelde apps. Wanneer je eenmaal ingelogd bent hoef je alleen nog meer de app van RTL XL te openen en kan je kijken.

Smart DNS oplossingen

Een Smart DNS is een product dat door verschillende partijen wordt aangeboden om de ontvangende website, RTL XL in dit geval, de indruk te geven dat je vanaf een bepaalde locatie inlogt. Om RTL XL in het buiten te bekijken moet dus zoals eerder aangegeven de indruk gewekt worden dat je vanuit Nederland kijkt.

Een Smart DNS verschilt van een VPN omdat een Smart DNS niet het verkeer versleuteld maar slechts de server waar de website op draait de indruk geeft dat jij vanaf een ander IP adres gebruikt maakt dan je werkelijke adres. Dit doen ze niet door een proxy maar door simpelweg een vals IP nummer mee te sturen als aanvrager. Dit gebeurd in de alternatieve DNS server die je gebruikt, er zijn ook VPN diensten die standaard zo een service meeleveren zoals bijvoorbeeld NordVPN.

De smartDNS oplossing is inmidddels wat achterhaald. Het is net zo makkelijker, zo niet makkelijker om simpelweg een VPN te gebruiken. De programma’s voor een VPN werken gemakkelijk dan de gemiddelde SmartDNS oplossing.

Welke oplossing kiezen voor RTL XL in het buitenland

Als je het enkel doet voor het omzeilen van de geografische blokkade van RTL XL volstaat een SmartDNS oplossing in principe. Echter is deze techniek iets achterhaald door de VPN technieken. Het verbinden met een Nederlandse server in een VPN programma is over het algemeen makkelijker dan een Smart DNS inrichten.

Een VPN geeft direct nog meer voordelen boven een Smart DNS als je in het buitenland bent en in zijn algemeenheid. Je beschermt je namelijk tegen onveilige wifi netwerken in bijvoorbeeld je hotel, je camping en horeca. Met een VPN versleutel je namelijk al het internetverkeer zodat niemand kan meekijken wat je online doet, iets dat normaal wel mogelijk is.

Al met al kun je het best kiezen voor een VPN als je RTL XL in het buitenland buiten Europa wilt kunnen ontvangen en bekijken. De bovenstaande VPN aanbieders werken zeker weten, maar een andere VPN werkt waarschijnlijk ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties op “RTL XL in het buitenland kijken

  1. VPN diensten

   Je hebt VPN’s als Hola die onbeperkt “gratis” te gebruiken zijn, maar wij adviseren je dit niet te doen. Lees de Hola review om er achter te komen waarom niet. Verder hebben we een pagina met de beste gratis VPN’s. Een combinatie van verschillende gratis VPN’s geeft j ede mogelijkheid om veel data te gebruiken.

 1. Peter Overweter

  Ik woon in St Maarten Antilles.
  Kun je met Goose VPN alle TV programma,s terugzien. Zoals de detectives op de nederlandse zenders?

  1. VPN diensten

   Ja dat is mogelijk, met GOOSE VPN heb je gewoonweg toegang het aanbod van RTL XL en NPO zoals je dat in Nederland ook hebt. Je moet alleen wel verbonden zijn met een Nederlandse server, maar dat wijst zichzelf vanzelf.

 2. Joke Hofkamp

  Ik wil gewoon in spanje rtl en tv gemist kunnen kijken op mijn android tablet. De uitleg hoe of wat is in het Engels de prijzen in dollars. Ik wil dit graag in het nederlands kunnen lezen. Kan dit?