Onbeperkt muziek streamen? Unblock geoblokkades met een Spotify VPN

Wil je optimaal genieten van Spotify? Dat kan met behulp van een VPN! Hiermee kun je alle geografische beperkingen omzeilen en overal genieten van je favoriete Spotify content. In dit artikel lees je er alles over.

Spotify is een digitale muziek- en podcastdienst die je toegang geeft tot miljoenen liedjes en andere content van artiesten over de hele wereld. Momenteel heeft Spotify wereldwijd meer dan 517 miljoen gebruikers. Het is ook één van de populairste muziek-apps en dé dienst voor de nieuwste muziek- en podcast releases. 

Vanwege geografische beperkingen is Spotify echter niet beschikbaar in landen als China, Rusland of Pakistan. In dergelijke landen kun je de app niet eens downloaden. Daarnaast beperken sommige scholen en werkplekken Spotify om de productiviteit van hun studenten en werknemers te verhogen.

Ook kun je muziek tegenkomen die op jouw locatie niet beschikbaar is vanwege wetten en regels op het gebied van auteursrechten. Sommige muzieklabels willen dat bepaalde landen geen toegang krijgen tot geselecteerde nummers of albums.

Gelukkig kun je met een VPN je Spotify-ervaring tot een hoger niveau tillen en tegelijkertijd je privacy beschermen. Met behulp van een VPN kun je geografische beperkingen omzeilen en overal naar je favoriete muziek of podcasts luisteren. Het helpt je ook om school- of werkplekbeperkingen te omzeilen en geeft je toegang tot auteursrechtelijk beschermde content.

Tot slot zorgt een VPN ervoor dat je veilig online surft, terwijl je gegevens worden beschermd en je internetactiviteiten worden verborgen voor je internetprovider of andere nieuwsgierige ogen. 

Inhoudsopgave

Beste VPN’s voor Spotify

We hebben zorgvuldig de 3 beste VPN’s voor Spotify uitgekozen en op een rij gezet:

 1. NordVPNde beste VPN voor Spotify, met geweldige snelheden en mogelijkheden om geoblokkades te omzeilen
 2. Surfshark – Spotify VPN met geweldige privacy, onbeperkte gelijktijdige verbindingen en uitstekende snelheden
 3. Atlas VPN – gebruiksvriendelijke Spotify VPN met een gratis versie en geen apparaat limiet

Als je op zoek bent naar de beste VPN, zijn er een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Kies in elk geval een dienst die een groot server netwerk heeft in veel verschillende landen. Dat zorgt ervoor dat je je locatie kunt veranderen en toegang kunt krijgen tot gewenste content. Ook als één van de servers niet werkt, kun je kiezen uit vele andere servers waarmee je probleemloos naar Spotify kunt luisteren.

wat is vpn schematisch uitgelegd

Bovendien zorgen sterke privacytools ervoor dat je veilig en anoniem kunt surfen, niet alleen op Spotify, maar ook op het web.

Kies tot slot voor de nieuwste tunneling protocollen die zorgen voor hoge snelheden, zoals NordLynx of WireGuard. Overweeg een VPN die een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen biedt, of ten minste 5, wat de industriestandaard is. Met een groot aantal verbindingen kun je jouw VPN-abonnement delen met je vrienden en familie om Spotify veilig te gebruiken en toegang te krijgen tot alle gewenste muziek of podcasts. 


Hoe gebruik je een VPN met Spotify?

Het gebruik van een VPN voor Spotify is heel eenvoudig. We hebben een stappenplan gemaakt om je te helpen een VPN in te stellen en Spotify zonder beperkingen te gebruiken:

 1. Kies een betrouwbare VPN-service: het is erg belangrijk om een VPN te kiezen die opereert vanuit een privacy-vriendelijke jurisdictie en niet behoort tot de Fourteen Eyes Alliance. Daarnaast maken een streng no-logs beleid, RAM-only hardware en anonieme betaalmethoden een VPN-dienst betrouwbaar. Onze aanbeveling is NordVPN, die aan al het bovenstaande voldoet en nog meer veiligheidstools biedt. 
 2. Installeer de VPN-software/app: onze aanbevolen VPN’s ondersteunen alle grootste software-systemen. Als je een VPN voor Spotify op je telefoon wilt gebruiken, kun je VPN-apps voor Android of iOS downloaden. Als je de Spotify-app op je laptop wilt gebruiken, kun je de VPN-software downloaden voor Windows, MacOS, Linux, Chrome, Firefox, Edge en meer.
 3. Start de VPN-software/app: zodra je de juiste software/app hebt gedownload, maak dan een account aan. Vergeet niet om een sterk wachtwoord te gebruiken dat hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale symbolen bevat.
 4. Selecteer een serverlocatie: zoek op waar je gewenste nummer, album of podcast beschikbaar is en kies een server in dat land.
 5. Maak verbinding met de VPN-server: zodra je een gewenste server hebt geselecteerd, klik erop om verbinding te maken. De beste VPN-diensten hebben vaak honderden servers in hetzelfde land om uit te kiezen.
 6. Wacht tot de VPN-verbinding tot stand is gebracht: vaak duurt dit maar een paar seconden. Als de verbinding is gelukt, zou je IP-adres anders moeten zijn dan degene die door je internetprovider is aangewezen. Op de site van NordVPN kun je dit bijvoorbeeld controleren: bovenin de website zie je een balkje met de status ‘Beschermd’.
 7. Open Spotify en gebruik het zoals je altijd doet: nadat je met succes verbinding hebt gemaakt met een VPN-server, kun je je Spotify-app openen en genieten van het luisteren naar je favoriete muziek of podcasts! 

Krijg Spotify goedkoper met een VPN

Het is mogelijk om Spotify goedkoper te krijgen. De dienst heeft zijn prijzen bepaald op basis van de verschillende regio’s waarin het opereert. In Nederland kost een standaard Spotify-abonnement 10,99 euro. In Turkije of Argentina, komt dit echter uit op slechts ongeveer 1,48 of 2,20 dollar per maand.

Spotify goedkoper krijgen is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een betrouwbare VPN-service nemen, verbinding maken met een server in Turkije of Argentinië en een account aanmaken. Op deze manier denkt Spotify dat je daadwerkelijk in Turkije of Argentinië bevindt en geeft het je de prijzen voor die regio.

Zie onderstaand voorbeeld. 599 Argentijnse dollar klinkt als een boel geld, maar is omgerekend veel goedkoper dan Spotify Premium in ons land.

(Gerelateerde tip: je kunt op deze manier ook goedkoper hotels boeken!)

Beste Spotify VPN’s

We hebben de beste VPN’s voor Spotify zorgvuldig geselecteerd en een lijst gemaakt met de top diensten:


1. NordVPN – de beste VPN voor Spotify, met geweldige snelheden en mogelijkheden om geo-blocks te omzeilen

De beste VPN voor Spotify is NordVPN. Het is de snelste dienst op de markt en zit vol met geweldige beveiligingsfuncties. Dit omvat versleuteling van militaire graad, lekbescherming en een kill switch om niet alleen je anonimiteit te verhogen, maar ook om je veilig te houden terwijl je naar Spotify luistert of gewoon op het internet surft.

NordVPN biedt een enorm netwerk van 5700+ servers in 60+ landen. Je kunt er zeker van zijn dat je genoeg servers kunt vinden die toegang tot elke gewenste content mogelijk maken. Kiezen voor het eigen NordLynx protocol zorgt voor soepele audio en geen buffering voor een optimale Spotify ervaring.

NordVPN Nederland verbinding

Voor degenen die Spotify op hun Smart TV of consoles willen gebruiken, heeft NordVPN SmartPlay. Hiermee kun je geo-restricted content deblokkeren op apparaten die VPN-software niet ondersteunen.  Bovendien biedt deze VPN 6 gelijktijdige verbindingen. Als dat niet genoeg is, kun je het handmatig instellen op je router voor volledige dekking van al je apparaten.

Tot slot biedt de service een gratis proefperiode van 7 dagen en een 30-dagen geld-terug-garantie als je je nog niet wilt binden. Er is ook een 24/7 live chat voor het geval dat je problemen tegenkomt en hulp nodig hebt om ze op te lossen.

Voordelen:

 • Snelste VPN in de industrie
 • Geweldig in het omzeilen van geoblokkades
 • Uitstekende beveiligingsfuncties  

Nadelen:

 • Geen router-app 

Wil je meer weten? Lees onze NordVPN recensie.


2. SurfsharkSpotify VPN met geweldige privacy, onbeperkte gelijktijdige verbindingen en uitstekende snelheden

De tweede op onze lijst is Surfshark, met een groot netwerk van 3200+ servers in 100+ landen, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor een geweldige Spotify-ervaring. Het wordt aangedreven door het next-gen WireGuard tunneling protocol, dat zorgt voor hoge snelheden en de Nexus upgrade zorgt daarbij voor stabiele connectiviteit.

Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen is één van de beste voordelen van deze VPN. Je kunt zoveel apparaten aansluiten als je wilt en Spotify deblokkeren terwijl je ook veilig online blijft. Het heeft ook de Camouflage en NoBorders modes om zware online censuur te omzeilen.

Surfshark Chrome

De apparaat-ondersteuning omvat apps voor desktop, mobiele telefoons en Android-tv’s. Er is ook de Smart DNS-functie waarmee je geografische beperkingen op meerdere andere apparaten met een wifi-verbinding kunt omzeilen. Daarnaast zijn er browser extensies voor Chrome, Firefox en Edge als je liever van Spotify geniet via de webversie.

Tot slot biedt Surfshark een 7-daagse gratis proefperiode en een 30-daagse geld-terug-garantie die je abonnement terugbetaalt als het niet aan je verwachtingen voldoet. Het heeft ook 24/7 klantenondersteuning als je problemen ondervindt bij het gebruiken van de VPN.

Voordelen:

 • Geweldige snelheden dankzij WireGuard tunneling protocol
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Uitstekende beveiligingsfuncties

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

Als je meer wilt weten over Surfshark, lees dan onze Surfshark recensie.


3. Atlas VPNgebruiksvriendelijke Spotify VPN met een gratis versie en geen apparaat limiet

Deze provider is de goedkoopste VPN op onze lijst. Het is een geweldige keuze voor toegang tot beperkte content en om veilig op het web te blijven. Het heeft ook veel beveiligingstools zoals SafeBrowse, dat malware blokkeert.

Het biedt ook een gratis versie voor degenen die niet willen betalen voor een VPN. We benadrukken echter dat de gratis versie meer beperkt is. Het heeft slechts 3 server locaties en een datalimiet van 5 GB per maand. We raden aan om te investeren in een premium Atlas VPN abonnement om zonder data caps of beperkingen van Spotify te kunnen genieten. 

AtlasVPN op Windows

Atlas VPN heeft een netwerk van 1000+ servers in 42+ landen. Het biedt ook WireGuard-tunneling protocol voor hoge snelheden en geweldige audio. Met onbeperkte gelijktijdige verbindingen heb je toegang tot je favoriete Spotify-content en kun je deze delen met je vrienden of familie.

Tot slot biedt Atlas VPN een 30-dagen geld-terug-garantie voor het geval de service niet aan je behoeften voldoet. We raden je aan om de service eerst uit te proberen voordat je een abonnement neemt. Op die manier weet je zeker dat de VPN-dienst de juiste keuze voor je is.

Voordelen:

 • Zeer snel voor een betaalbare prijs
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen 
 • Geweldige maar beperkte gratis versie

Nadelen:

 • Geen versie voor routers

Nieuwsgierig naar meer informatie? Bekijk dan onze Atlas VPN recensie.


Wat is een Spotify VPN?

Een VPN, of Virtual Private Network, is een tool die jouw online privacy en veiligheid beschermd door je internetverbinding te versleutelen en je IP-adres te verbergen. Het leidt je internetverkeer om via een externe server en verbergt je webactiviteiten voor je ISP (internet service provider) of andere derden. Maar het biedt ook een ander voordeel: het stelt je in staat om geografische beperkingen te omzeilen

Vanwege geografisch beperkte content en auteursrechtwetten is de Spotify-dienst niet voor iedereen op gelijke wijze beschikbaar. Dat is precies waarom een VPN zo handig is. Met een VPN kun je verbinding maken met een server in elk land dat je maar wilt en toegang krijgen tot content die anders niet voor jou beschikbaar zou zijn. 

Waarom gebruiken mensen een vpn

Wij raden NordVPN aan, de beste Spotify VPN. Het biedt duizenden servers in veel verschillende landen over de hele wereld. Het is ook de snelste VPN, dus je kunt er zeker van zijn dat je Spotify-ervaring geen last zal hebben van lag of trage verbindingssnelheden.

Hoe werkt een Spotify VPN?

Wanneer je een Spotify VPN gebruikt, maak je verbinding met een VPN-server in een ander land. Dit verandert je IP-adres naar het IP-adres van die server, waardoor Spotify denkt dat je je in dat land bevindt. Dat geeft je toegang tot alle nummers, albums of podcasts die beschikbaar zijn in dat land. Zo omzeil je geo-beperkingen met succes. 

Naast geo-beperkingen kan een Spotify VPN je ook helpen om beperkingen op de werkplek of op school te omzeilen. In principe werkt het op dezelfde manier. Je maakt verbinding met een server in een ander land, waardoor je IP-adres verandert en Spotify denkt dat je je in dat land ook bevindt

Wat is een VPN en waarom heb je er een nodig voor Spotify?

Een VPN staat voor Virtual Private Network en leidt je internetverkeer om via een externe server die het ook versleutelt. Het gebruik van een VPN voor Spotify biedt een aantal voordelen:

 • Toegang tot geblokkeerde inhoud: Met een VPN kun je de geografische beperkingen omzeilen die door Spotify kunnen worden opgelegd. Sommige nummers, afspeellijsten of zelfs hele catalogi kunnen alleen beschikbaar zijn in bepaalde landen. Met een VPN kun je deze beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot je favoriete content.
 • Beveiliging en privacy: Een VPN zorgt voor een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en de Spotify-servers. Hierdoor worden je gegevens beschermd tegen afluisteren of pogingen tot hacking. Bovendien vergroot een VPN je online veiligheid en privacy, zelfs als het niet om Spotify gaat. Het stelt je in staat om veilig en privé op het internet te surfen zodat pottenkijkers je online activiteiten niet kunnen volgen.

Het kiezen van de juiste Spotify VPN

Het kiezen van de juiste Spotify VPN is niet zo makkelijk als het vanuit de eerste blik lijkt. Er zijn veel verschillende VPN’s die voldoen aan verschillende behoeftes en wensen. Natuurlijk, naast de beste VPN’s op de markt zijn er heel veel minder goede en zelfs gevaarlijke VPN’s. Doe goed onderzoek naar de VPN’s die je op het oog hebt zodat je goed geïnformeerd de juiste keuzes kunt maken

Wij hebben een lijstje samengesteld dat bevat alle belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste Spotify VPN:

 • Aantal servers: kies een VPN-dienst die een groot server netwerk over de hele wereld geeft. Veel servers zorgen ervoor dat je toegang krijgt tot alle gewenste content. Zelfs als een server niet werkt, weet je zeker dat je een andere server kan vinden die wel werkt in dezelfde regio.
 • Snelheid: omdat je internetverkeer wordt omgeleid door een externe server, kan je internetsnelheid dalen. Kies daarom altijd een VPN-provider die NordLynx of WireGuard tunneling protocollen heeft, die zijn het snelste in de industrie. Met NordLynx of WireGuard kan je genieten van Spotify zonder lag of trage verbindingssnelheden. 
 • Privacy en veiligheid: kies altijd voor een VPN die gevestigd is in een privacyvriendelijke locatie, die ook geen lid is van de Fourteen Eyes Alliance. Andere aandachtspunten zijn een streng no-logs beleid, bescherming tegen lekken, en een kill switch. Met deze beveiligingstools is je privacy en veiligheid gegarandeerd. 
 • Verbindingen: Een Spotify VPN moet genoeg gelijktijdige verbindingen aanbieden om niet alleen jouw toestel, maar ook die van jouw familie of vrienden te beschermen. De industrie standaard is 5 gelijktijdige verbindingen, maar je kan ook kiezen voor een provider die een onbeperkt aantal connecties aanbiedt. 

Belangrijke aandachtspunten bij het gebruik van een VPN voor Spotify

Er zijn natuurlijk een paar aandachtspunten bij het gebruik van een VPN voor Spotify. Namelijk:

 • Gebruiksvoorwaarden van Spotify: het gebruik van een VPN om je locatie te veranderen en toegang te krijgen tot gewenste content is toegestaan. Echter, piraterij, downloaden of verspreiden van beperkte content is niet toegestaan volgens de gebruikersvoorwaarden van Spotify. Hou daar rekening mee, want het kan tot juridische gevolgen leiden. 
 • Snelheidsverlies: het gebruik van een Spotify VPN kan jouw internetsnelheid beperken. Dat hangt natuurlijk af van je locatie en je huidige internetsnelheid. Als je huidige internetprovider traag is, kan een VPN je verbinding nog langzamer maken. Kies daarom één van onze snelste VPN-diensten.
 • Privacy: Sommige VPN-aanbieders respecteren je privacy niet zoals het hoort. Er zijn bepaalde VPN’s die logs bijhouden en je online activiteiten kunnen zien. Zoek naar VPN-providers met een streng no-logs beleid of beter nog, kies degene die onafhankelijk zijn gecontroleerd of door de rechtbank zijn bewezen.
 • Beveiliging: VPN geeft je een extra beveiligingslaag door je gegevens en je IP-adres te versleutelen. Een onbetrouwbare VPN kan echter een lage mate van versleuteling hebben, waardoor je persoonlijke gegevens kunnen worden blootgelegd. Zoek altijd naar een provider die sterke, betrouwbare versleuteling gebruikt, zoals AES-256 encryptie.
 • Kosten voor een VPN: Het is inmiddels duidelijk dat een goede, betrouwbare en veilige VPN niet gratis is. Echter, als de prijs een grote rol speelt, raden we je aan om de gratis versie van Atlas VPN te proberen. Daar zitten beperkingen aan, maar het biedt bescherming en 3 server locaties – wat beter is dan niets. 

IP adres verbergen

Spotify: gratis of betaald?

Met de gratis Spotify-versie kun je maar zes nummers per uur overslaan en krijg je reclame te horen tussen de nummers door. Dat kan natuurlijk een beetje frustrerend zijn als je zonder interrupties naar je favoriete muziek of podcasts wilt luisteren. Met Spotify Premium kun je zoveel nummers overslaan als je wilt, de nummers afspelen die je wilt horen en je luisterervaring wordt niet verstoord door advertenties.

We hebben echter een oplossing als je naar Spotify Premium wilt luisteren maar een klein budget hebt. Je kunt een VPN gebruiken om je locatie te veranderen en Spotify Premium te kopen voor een lagere prijs. Eén van de goedkoopste landen om Spotify Premium te kopen is bijvoorbeeld Turkije. Je kunt verbinding maken met een server in Turkije met de VPN-service van je keuze en profiteren van goedkopere Spotify-prijzen.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Spotify te deblokkeren?

Je kunt een gratis VPN gebruiken om Spotify te deblokkeren, maar we raden dit niet aan. De meeste gratis VPN-diensten zijn onbetrouwbaar en vaak niet veilig om te gebruiken

Er zijn gratis VPN’s die de gegevens van hun gebruikers online verkopen om hun bedrijfskosten te financieren. Andere kunnen je apparaat zelfs injecteren met malware. Ze kunnen ook vaak geen beperkingen omzeilen of gewenste content deblokkeren. Uiteindelijk raden we het gebruik van een gratis VPN om Spotify te deblokkeren niet aan, omdat de risico’s en gevaren groter zijn dan de voordelen.

Als je echt geen betaalde VPN kunt halen, probeer dan de gratis versie van Atlas VPN. Het is een beperkte versie die niet zo volledig is als de premium versie, maar het beschermt je nog steeds online en het geeft je 3 server locaties om uit te kiezen. Bekijk ook onze beste gratis VPN’s.


Conclusie

Spotify is een wereldwijd bekend muziek- en podcastplatform met miljoenen luisteraars. Om je Spotify-ervaring te verbeteren, raden we je aan een van onze aanbevolen VPN’s te gebruiken, zoals NordVPN.

Met een VPN kun je content met geografische beperkingen omzeilen en optimaal genieten van het platform. Verander gewoon je locatie door een server in een ander land te kiezen en daar verbinding mee te maken, en geniet van volledige toegang tot je favoriete nummers. Een VPN zorgt er ook voor dat je veilig en beschermd blijft terwijl je online surft. Veel van onze beste VPN-providers bieden namelijk ook tal van geavanceerde beveiligingsfuncties om je surfactiviteiten privé en anoniem te houden.

Krijg toegang tot een wereld vol muziek en geniet van een perfecte streamingervaring. Kies de juiste VPN voor jouw behoeften!


Spotify VPN veelgestelde vragen

Een VPN is een Virtual Private Network dat je internetverkeer omleidt via een externe server terwijl een laag van encryptie wordt toegevoegd. Het verbergt je IP-adres en je online activiteiten. Het heeft ook de mogelijkheid om je locatie te veranderen zodat je toegang krijgt tot content die anders niet beschikbaar is in jouw land. Met een Spotify VPN krijg je toegang tot muziek en podcasts die normaal niet voor jou beschikbaar zijn.

Het gebruiken van een VPN met Spotify is heel eenvoudig. Hier zijn de stappen op een lijstje gezet: 

 1. Kies een betrouwbare VPN-service
 2. Installeer de VPN-software/app 
 3. Start de VPN-software/app
 4. Selecteer een serverlocatie
 5. Maak verbinding met de VPN-server
 6. Wacht tot de VPN-verbinding tot stand is gebracht
 7. Open Spotify en gebruik het zoals gebruikelijk

Alle VPN-providers die wij hebben gerecommandeerd zijn geschikt voor Spotify. Die zijn:

 1. NordVPNde beste VPN voor Spotify, met geweldige snelheden en mogelijkheden om geo-blocks te omzeilen
 2. Surfshark – Spotify VPN met geweldige privacy, onbeperkte gelijktijdige verbindingen en uitstekende snelheden
 3. Atlas VPN – gebruiksvriendelijke Spotify VPN met een gratis versie en geen apparaat limiet

Ja, het gebruik van een VPN met Spotify is legaal. Echter, piraterij, downloaden of verspreiden van beperkte content is niet toegestaan volgens de gebruikersvoorwaarden van Spotify. Hou daar rekening mee want dat kan tot juridische gevolgen leiden.

Ja, je kan met een VPN nummers downloaden op Spotify. Een VPN geeft je toegang tot liedjes en podcasts die niet beschikbaar zijn in jouw land. Je kan muziek en andere content downloaden met een VPN zoals NordVPN.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *