Russische TV in Nederland kijken

Wanneer je Russische tv in Nederland wilt kijken door een internet stream te openen zul je vaak merken dat dit eigenlijk niet mogelijk. De Russische tv zenders met een online stream blokkeren namelijk kijkers vanuit het buitenland. Je krijgt dan een melding te zien dat desbetreffende stream niet buiten Rusland te bekijken is. Dit heeft te maken met bepaalde tv rechten en daarbij behorende contracten. De tv zenders hebben dan niet het recht om een bepaalde serie, show, nieuws of evenement buiten Rusland uit te zenden. Tegen dit soort problemen loop je ook aan als je bijvoorbeeld RTL XL of NPO in het buitenland wilt kijken.

Russische tv in NederlandGelukkig is er wel een makkelijke manier om alsnog deze Russische televisie streams te kunnen kijken. Zowel live streams als programma’s vanaf Russische omroep websites en apps terug kijken kan met een VPN verbinding. Met een VPN wek je namelijk de indruk dat je in Rusland bent en zullen de streams niet geblokkeerd worden.

Hieronder lees je hoe dit precies in zijn werk gaat en welke Russische tv je precies kunt kijken in Nederland met de hulp van een VPN.

Inhoudsopgave

IP veranderen naar Russisch IP-adres met VPN

Zoals hierboven aangegeven is het van belang dat je in Rusland bent om te kijken naar de TV streams van de Russische tv. De tv websites controleren je locatie aan de hand van je IP adres, dit is een uniek numeriek adres waarmee ieder apparaat dat het met internet verbonden is zichzelf kenbaar kan maken. Een eigenschap van IP adressen is dat je aan de hand van deze ip adressen kunt duidelijk maken in welk land een bepaald apparaat staat dat het met internet verbonden is.

Wanneer je dus via een een computer, een VPN server in dit geval, verbinding maakt met de Russische tv website heeft deze website het idee dat je in Rusland bent. Jouw verbinding gaat namelijk over een Russisch ip adres. In feite verander je je IP adres dus voor de buitenwereld. Om iets duidelijker te maken hoe de VPN verbinding werkt zie je hieronder een lijstje met hoe de verbinding precies werkt:

 • Jouw computer of mobiele apparaat maakt verbinding met een VPN server in Rusland.
 • Je gaat naar de website of opent de app van de Russische tv zender.
 • Jouw apparaat zal het verzoek om de app of website te openen via de VPN server sturen.
 • De website of app van de Russische tv zender heeft het idee dat jij in Rusland bent.
 • Je kunt naar de Russische tv in Nederland kijken.

Beste VPN voor Russische tv zenders in Nederland kijken

Verder op deze pagina zie je wat er belangrijk is wanneer je een VPN wilt kiezen voor het online kijken naar Russische tv in Nederland. Wij hebben gelukkig al het lastige werk voor je gedaan, hieronder zie je welke VPN services volgens ons het beste zijn om de live streams van tv zenders in Rusland te bekijken. Hierbij letten we op het feit of de diensten servers in Rusland hebben en of de snelheid voldoende is om video te streamen. Ook letten we op gebruiksvriendelijkheid en de prijs.

NordVPN

NordVPNNordVPN is sowieso een favoriete dienst van ons zoals je ook kunt zien in ons overzicht van beste VPN services. Zij hebben relatief gezien een aardig aantal servers in Rusland staan. Dit betekent dat je bij eventuele drukte of het wegvallen een VPN server een andere server kunt kiezen.

Ook zijn de verbindingen meer dan snel genoeg om een video goed te streamen. Dit is natuurlijk belangrijk bij het kijken van online Russische televisie in Nederland. Daarnaast is de prijs zeer acceptabel en werkt de software op zowel computers als smartphones gemakkelijk en goed.
Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark is een goedkopere VPN service met supersnelle verbindingen. Deze hoge snelheid is natuurlijk hartstikke fijn wanneer je Russische tv in Nederland wilt kijken. Je wilt natuurlijk niet dat het beeld hapert omdat er gebufferd moet worden.

Ook zijn er servers in Rusland aanwezig die dus noodzakelijk zijn voor het kijken naar streams vanuit dit land. Tijdens onze review van Surfshark is ook gebleken dat de Rusland servers snel genoeg zijn. De verbindingen met Russische VPN servers zijn dus meer dan voldoende goed om de Russische TV in Nederland te streamen.
Bezoek Surfshark

Welke Russische zenders kun je zien

Omdat je niet via de kabel naar de Russische tv gaat kijken in Nederland is het van belang dat je beseft dat je alleen naar de zenders kunt kijken die een internet stream aanbieden. Dit kan natuurlijk een live stream zijn, maar gezien het tijdverschil zul je vooral kijken naar de verschillende uitzending gemist varianten uit Rusland. Het terugkijken van programma’s dus.

Een aantal Russische tv stations die een live stream en/of mogelijkheid om uitzendingen terug te zien  op internet zijn:

 • Russia 24
 • RTR Planeta
 • TV Rain
 • Euronews RU
 • Russia Today
 • TV ARM
 • Fresh TV

Als je een andere favoriete Russische tv zender graag wilt kijken zul je even moeten controleren of deze een live stream aanbieden. In de meeste gevallen is dit overigens wel het geval.

Welke VPN kiezen

Als je een VPN wilt kopen met het doel om Russische tv te kijken in Nederland zul je op een aantal dingen moeten letten. Het belangrijkste is dat je kiest voor een VPN dienst kiest met VPN servers in Rusland, dit is namelijk de enige manier dat je de indruk kunt wekken dat je in Nederland bent.

Een ander aandachtspunt is dat je kiest voor een VPN service met snelle servers. Het streamen van video’s is namelijk vergt namelijk behoorlijk wat data en snelheid. Als de video de hele tijd moet bufferen wordt dat op den duur erg vervelend. Ook is er nog kans dat de kwaliteit omlaag gebracht wordt als snelheid niet voldoende blijkt. In alle onze VPN reviews vind je informatie over de snelheid van betreffende service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Russische TV in Nederland kijken